printlogo


رئیس بیمارستان پیوند اعضای منتصریه مشهد اعلام کرد:
750بیماردرانتظارپیوند کلیه
خبیری

رئیس بیمارستان پیوند اعضای منتصریه، جراح و رئیس گروه  اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سال 66تا کنون 3هزارو200پیوندکلیه ، 124پیوند کبد 32پیوندقلب و440پیوند قرنیه درمشهد انجام شده است و هم اکنون 750بیماردرانتظارپیوند کلیه هستند.
به گزارش خراسان رضوی دکتر"علی اصغر یارمحمدی" روزگذشته درنشست خبری بابیان این مطلب افزود: درکنار این پیوند ها،60پیوند مغز استخوان ،159 پیوند پوست ،ارسال316 کبد اهدایی برای پیوند به شیرازوبیش از200 هزارساعت دیالیز از سال 80 تاکنون در بیمارستان منتصریه انجام شده است.
وی اضافه کرد: اولین پیوندکلیه سال 1346درایران انجام وبعد از پیروزی انقلاب به همت اساتید وپزشکان بزرگ ایرانی پیوند کلیه درکشورگسترش پیدا کرد ودراسفند1366اولین پیوند کلیه درمشهد انجام وتا سال 1389تعداد2هزارو300پیوند کلیه در بیمارستان امام رضا(ع) وبیمارستان قائم (عج) انجام شد.
وی با بیان این که بازسازی بیمارستان منتصریه مشهد توسط آستان قدس رضوی وبا توجه به خواسته واقف درخصوص پیوندکلیه ودیالیز بیمارستان دراختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرارگرفت،اظهارکرد: درپی این اقدام اولین پیوندکلیه درتاریخ 19بهمن ماه 90دربیمارستان منتصریه انجام وتا شهریور95بیش از 1500 پیوندکلیه در این بیمارستان انجام شده است.
یارمحمدی با اشاره به این که 76درصد پیوند های کلیه از اعضای اهداکنندگان مرگ مغزی و 24درصد از افراد زنده است، گفت: درحال حاضر حدود750بیمار نیازمند به پیوند کلیه در لیست انتظار قراردارند لذا از مردم می خواهیم برای کاهش اهدای عضو از افراد زنده اهدای عضو افراد نیازمند به پیوندرا ازاعضای افراد دچار مرگ مغزی محروم نکنند.
انجام 130پیوندکبد درمشهد
درادامه این نشست دکتر"محسن علی اکبریان" جراح و فوق تخصص پیوندکبد ورئیس مرکزتحقیقات جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز بابیان این که پیوندکبد سخت ترین پیوند ومهمتراز پیوند قلب وکلیه است اظهارکرد: عمل پیوند کبد به تجهیزات وامکانات زیادی نیازمند است لذا وقتی دانشگاهی به دستاورد انجام پیوند کبد می رسد یعنی پیشرفت بزرگی به دست آورده است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعد از تهران وشیراز مهمترین مراکز پیوند کبد است که از سال 92پیوند کبد را آغاز وتاکنون نیز موفق به انجام 124پیوندکبد دربیمارستان منتصریه شده است .
وی افزود:ازاین 124پیوند کبد  تعداد 9پیوند درسال92، تعداد 25پیوند درسال93،تعداد46پیونددرسال 94وتعداد46پیوند تا کنون درسال95 دربیمارستان منتصریه مشهد انجام شده است.
علی اکبریان اضافه کرد: 11مورد از این پیوندها درافراد زیر20سال،15مورد درافراد22تا30سال 18مورددرافراد31تا40سال،24مورددرافراد
41تا50سال ،43مورددرافراد 55تا60سال 13مورد درافراد بالای 60سال و2مورد پیوند کبد نیز درخصوص کودکان 5و9سال انجام شده است.وی تصریح کرد: پیوند کبد در کودکان به دلیل کوچک بودن رگ ها واعضا بسیار سخت است که برای این کاردکتر محمدعلی کیانی دوره های آموزشی پیوند کبد کودکان را در آمریکا گذرانده است.وی با اشاره به این که متوسط سن گیرندگان کبد 44.9سال بوده است گفت:  از میان 124 بیماردریافت کننده کبد 18نفر روستایی و106نفر شهری بوده اند که از این میان نیز 114نفر ساکن خراسان رضوی و10نفر از سایر استان های کشور بوده اند.وی افزود: شایع ترین علت پیوند های کبد انجام شده ابتلا به هپاتیت بی و27مورد آن به دلیل ناشناخته وکبد چرب بوده است اما پیش بینی می شود که درآینده کبد چرب علت بیشتر پیوندهای کلیه شود.
وی اضافه کرد : ازمیان 124بیماری که پیوند کبد انجام داده اند تنها 11نفر فوت شده اندکه این نشان می دهد 92درصد از پیوندهای کبد انجام شده موفق بوده است که این رقم درحد استانداردهای جهانی است.
علی اکبریان با بیان این که بیمارستان منتصریه سومین مرکز پیوند کبد درکشور بعد از تهران وشیراز است اظهارکرد: به دلیل کمبود برخی از امکانات مجبور هستیم تعدادی از کبدهای اهدایی را برای پیوند به شیراز ارسال کنیم.
وی با اشاره به این که درحال حاضر50نفر درلیست انتظار دریافت کبد هستند، گفت: میزان سنجش اهدای عضو (pmp ) یعنی هر یک عضو درمقابل یک میلیون نفر است که این رقم در شهر مشهد 20 است که رقم خوبی است اما این رقم در کشورهای پیشرفته 30 است با این تفاوت که اعضای بیماران مرگ مغزی در کشور ما بیشتر از افرادی است که دچار تصادف وحادثه شده ا ند اما درسایر کشورها از بیماری هایی مانند سکته استفاده می شود پس میزان اهدای عضو ما باید بیشتر باشد اما این گونه نیست که دلیل آن اطلاع رسانی کم دراین مورد است.جراح و فوق تخصص پیوندکبد ورئیس مرکزتحقیقات جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بابیان این که بهتر است افراد بالای 30سال برای آگاهی ازسلامتی کبد خود اقدام به آزمایش های سالانه کنند ،افزود: علائم نارسایی های کبدویا کبد چرب عبارتند از خستگی ،احساس ضعف، درد درزیرقفسه سینه،زردی بدن، خونریزی وکاهش وزن و بزرگ شدن شکم به دلیل آب آوردگی کبد لذا توصیه می شود مردم قبل از بروز علائم هرسال اقدام به انجام آزمایش کنند.
وی تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت که استفاده از داروهای مکمل بدن سازی ویا استفاده از داروهای گیاهی بدون تجویز پزشک ممکن است به کبد افراد آسیب وارد کند.
اهدای زندگی به 6 نفرجان دوباره بخشید
همچنین  به گفته دکتر ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا کنون اعضای628بیمارمرگ مغزی درشرق کشور دربیمارستان منتصریه اهدا شده است.
دکتر خالقی افزود: روزگذشته نیزدر ششصد و بیست و هفتمین عمل اهدای عضو این دانشگاه اعضای بدن شادروان اعظم آهی 52 ساله پس از انجام مراحل تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده در بیمارستان منتصریه مشهد تحت عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.
کلیه های آن مرحومه به دو مرد 39 ساله ساکن شهرهای نیشابور و مشهد که سالها از نارسایی کلیه رنج می بردند و با دیالیز تحت درمان بودند به صورت رایگان اهدا و پیوند شد.کبد زنده یاد آهی نیز در بیمارستان نمازی شیراز به یک زن 40 ساله ساکن قزوین اهدا و پیوند زده شد.
همچنین قرنیه های آن مرحومه به بیمارستان تخصصی چشم خاتم الانبیاء (ص) مشهد و قسمتی از پوست وی به بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برای پیوند ارسال شد.