الزام معادن بردسکن به اخذ گواهی تایید صلاحیت ایمنی
علی نوری/ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی پیمانکاران معادن بردسکن را ملزم کرد تا در مدت یک هفته نسبت به ثبت درخواست اخذ گواهی تایید صلاحیت ایمنی از طریق سامانه جامع روابط کار اقدام کنند. به گزارش خراسان رضوی، محمد امین بابایی در کارگروه ایمنی معادن و صنایع بردسکن گفت: در خراسان رضوی ۱۰۴۳ معدن داریم که 98.5 درصد آن به صورت روباز و 1.5 درصد به صورت زیرزمینی فعالیت میکنند. وی با بیان این که در سالهای اخیر حوادث شغلی در حوزه معادن استان کاهش یافته است، اظهار کرد: طبق قانون بازرسان کار در هر ساعت از شبانهروز میتوانند از کارگاهها بازدید کنند و گزارش آن ها در حکم گزارش ضابط دادگستری بوده و اگر کارگاهی مانع ورود بازرس کار شود، با هماهنگی قضایی نسبت به تعقیب کیفری مدیر آن کارگاه اقدام خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: نقش کارشناسان بهداشت حرفهای HSE در اجرای دستورالعمل و آییننامههای حفاظت فنی و بهداشت کار در بنگاهها مهم است و تعامل کارفرمایان با کارشناسان HSE و بازرسان کار در کاهش حوادث ناشی از کار ضرورت دارد. بابایی پرداخت حقوق و بیمه پرسنل شاغل در معدن را مورد تاکید قرار داد و گفت: کارفرمایان برای پایمال نشدن حق و حقوق کارگران در استفاده از مزایای سختی کار، عناوین شغلی آنها را بهطور صحیح به تامین اجتماعی اعلام کنند. وی گفت: ایجاد انجمن صنفی کارگری و کارفرمایی میتواند مسیر مطالبهگری جامعه هدف را به سمت درست هدایت کند، بر این اساس اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی آماده همکاری و ارائه مشاوره لازم برای راهاندازی انجمنهای صنفی است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی همچنین گفت: اگر تعاونی مسکن کارگران معدن بردسکن تشکیل شود، طبق قانون وظیفه داریم در راستای طرح نهضت ملی مسکن، زمین برای احداث مسکن کارگری را تامین کنیم. بابایی اظهار کرد: همچنین به منظور حمایت و توسعه فضاهای ورزشی کارگران، در صورت اختصاص زمین از سوی مسئولان شهرستان یا بخش خصوصی، آمادگی داریم یک مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران در بردسکن احداث کنیم.
کارگاههای ناایمن پلمب میشود
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی همچنین در مانور روز ایمنی که در کومه معدن پارس شهرستان بردسکن به مناسبت روز ایمنی و آتشنشانی برگزار شد، گفت: صیانت از جان کارگران خط قرمز اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی است و اگر در گزارش بازرسان کار استان، ناایمن بودن کارگاه محرز شود، با هماهنگی و دستور قضایی، آن کارگاه پلمب میشود. بابایی با بیان این که طی 2.5 سال گذشته حوادث ناشی از کار در حوزه معادن این استان با کاهش چشمگیری روبه رو بوده است، اظهار کرد: فعالیتهای معدنی در زمره کارهای پرخطر به شمار میرود، برای همین توجه به دستورالعمل ها و آییننامههای ایمنی و بهداشت کار از سوی پیمانکاران و همکاری با بازرسان کار الزامی است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: ایجاد شرایط کاری ایمن برای کارگران بر اساس دستورالعمل ها و آیین نامهها، از وظایف کارفرما به شمار میرود و در راستای ارتقای بهرهوری مؤثر است. وی همچنین بیان کرد: در ۶ ماهه اول امسال ۶۰۰ بازرسی توسط بازرسان کار از معادن استان صورت گرفته که برای تمامی معادن برگ تذکر صادر شده است و به آن ها فرصت داده شد نسبت به رعایت ایمنی لازم در معادن اقدامات لازم را انجام دهند، در غیر این صورت در مرحله بعد به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
نیاز به وجود 100 بازرس کار در استان
بابایی با بیان این که در استان خراسان رضوی تنها ۴۲ بازرس کار وجود دارد، گفت: با توجه به وجود تعداد معادن و صنایع استان، حداقل به 100 بازرس کار در ادارات تعاون استان نیاز داریم که متاسفانه طی ۲۰ سال گذشته تاکنون هیچ گونه استخدامی برای حوزه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نداشتهایم. وی اظهار کرد: هم اکنون 40 درصد از پست های ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خالی است.