معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی
تعداد بازدید : 12
فرودگاه فعلی و شهر فرودگاهی مشهد به موازات هم خواهند بود
حمیدی-بنا بر اذعان معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی، وزیر راه و شهرسازی قصد ندارد پروژه شهر فرودگاهی را تعطیل کند و این پروژه با توسعه فرودگاه فعلی برای ظرفیت 20 میلیون زائر بهموازات هم در دستور کار وزارت خواهند بود. پیرو گزارش روز گذشته با عنوان «ایده شهر فرودگاهی در مسیر بایگانی» که به موضوع ایجاد شهر فرودگاهی و سیر طرح و سرانجام این پروژه در طول دولتهای دهم تا چهاردهم پرداختیم و بر مبنای سخنان اخیر وزیر راه و شهرسازی زمزمه بایگانی شدن این طرح و توسعه فرودگاه فعلی مشهد مطرح شد، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در گفت وگو با خراسان درباره سرانجام این پروژه و تصمیم وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم که در جلسه روز چهارشنبه در فرودگاه مشهد به موضوع اشاره کرده بود، توضیحاتی ارائه کرد.
دستور خانم وزیر همان دستور 1400 است
جواد خدایی گفت: موضوع فرودگاه فعلی مشهد و ساخت فرودگاه جدید مسئلهای قدیمی است و همواره تصور میشد که یا باید یک فرودگاه جدید احداث کنیم یا فرودگاه فعلی را توسعه بدهیم. سال 1400 و در سفر وزیر وقت راه و شهرسازی(مرحوم رستم قاسمی) مصوباتی مهمی داشتیم؛ اول این که جانمایی فرودگاه امام رضا(ع) (شهر فرودگاهی) انجام بشود که مطالعات این جانمایی از نظر ما به اتمام رسیده و در حال طی مراحل اداری است. از سویی تأکید شد فرودگاه فعلی در بخشهایی که ضرورت دارد و منافاتی با آینده فرودگاهی ندارد، انجام شود مانند توسعه اپرون و پلهای هوایی که سالها متوقف بوده است. یعنی در سالهای گذشته ما نه فرودگاه جدید ساختیم و نه وضعیت فرودگاه فعلی را سامان دادیم و در آن جلسه (1400) این دو موضوع مصوب شد. در جلسه روز چهارشنبه خانم صادق وزیر راه و شهرسازی عیناً همین دستور کار را مورد تأکید قرارداد و تأکید ایشان این بوده که این دو پروژه به هم دیگر گره نخورند و ایشان در جلسه سال 1400 هم حضور داشتهاند و از موضوع اطلاع دارند.
معاون استاندار تأکید کرد: در سه سال گذشته متأثر از همین مصوبات ما بالغبر هزار میلیارد تومان برای سامان دهی به فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد هزینه کردیم.
خدایی درباره این که بناست در دولت جدید موضوع توسعه فرودگاه فعلی و احداث باند مورب در دستور قرار بگیرد، گفت: چنین موضوعی اصلاً مطرح نشد. اساس شهر فرودگاهی یک پروژه سرمایهگذاری است و جذابترین پروژه برای سرمایهگذاران بوده و هست و بنا نیست حتی یک ریال از منابع دولت صرف این پروژه شود. از سویی کارکرد شهر فرودگاهی تنها موضوع فرودگاه نیست بلکه تلاقیهای حملونقلی با شبکه ریلی و جادهای بسیار حائز اهمیت است.
احداث باند مورب شدنی نیست
خدایی تصریح کرد: این که فرودگاه فعلی میماند یا تغییر خواهد کرد یک مسئله فنی است. اگرچه در پروژه شهر فرودگاهی آن چه مدنظر ما بود این است که جابه جایی فرودگاه فعلی با توجه به وضعیت توسعهای مشهد یک ضرورت است و احداث شهر فرودگاهی یک پروژه حملونقلی و شهرسازی است. از سویی موضوع احداث باند مورد با مسائلی مانند تملک اراضی و زمینهای پیرامون فرودگاه فعلی که عمدتاً موقوفه است و هزاران موضوع دیگر درگیر است و اصلاً شدنی هم نیست.
معاون افزود: باید توجه داشته باشیم که ساخت شهر فرودگاهی و فرودگاه جدید ممکن است چند سال زمان ببرد. امسال ما 34 درصد افزایش ظرفیت پروازی نسبت به سال گذشته داشتیم و این خطای راهبردی در 10 سال گذشته رخداده است و توسعه فرودگاه فعلی متوقفشده بود. آنهم توسعهای که عملاً برای همین دوره 5 تا 10 سال آینده ضروری است. اگر در 10 سال آینده هم فرودگاهی جدیدی ساخت شد همین زیرساختهای توسعهای در فرودگاه فعلی با توجه با نیازهای مشهد قابلاستفاده هستند و بدون کاربرد نخواهند بود. این یک تصمیم فنی است که در 10 سال آینده دو فرودگاه در مشهد باشد یا تغییری رخ خواهد داد. این مسئله بسیار مهم است که تمام تلاش ما برای فرودگاه فعلی این است که این فرودگاه بتواند حداکثر 20 میلیون مسافر را در سال پذیرش و جابه جا کند.