آیت ا... علم الهدی در خطبه دوم نمازجمعه مشهد
تعداد بازدید : 4
در سیاست خارجه به دشمنی دشمن توجه کنیم
غلامی/ آیت ا... علم الهدی در خطبه دوم نمازجمعه مشهد با اشاره به حضور تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نمازجمعه مشهد گفت: ما بایستی در سیاست خارجی به دشمنیِ دشمن توجه کنیم. اگر بناست فردی را به عنوان متولی سیاست خارجی در این کشور تایید کنند، کسی را تایید نکنند که به کربلا و این آموزه عاشورایی توجه ندارد. در مغزش این است که با دشمن هم می شود دست داد. یک چنین کسی را به عنوان متولی سیاست خارجی تایید نکنید که می شود ضد کربلا، ضد عاشورا.به گزارش خراسان رضوی، آیت ا... علم الهدی در خطبه سیاسی نمازجمعه با اشاره به عزاداری های تاسوعا و عاشورا گفت: در آموزه های کربلا نقطه ای وجود دارد که این نقطه برای ما در مسائل سیاسی روز و در عرصه های سیاسی- مدیریتی نظام مورد توجه است و آن این است که در اساس آموزه کربلا، دشمن، دشمن است. از اول با دشمن برخورد دشمن کردند تا آخر هم دشمن، دشمن بود. ولی در هیچ زمان ائمه (ع) در جریان کربلا نشد که بگویند دشمن، دشمنی کرد بعد پشیمان و نادم شده است. تمام کسانی هم که در کربلا بوده اند به جز عبیدا... بن زیاد، همه از جنایاتی که کرده اند پشیمان شدند. توبه هم می کردند اما فایده نداشت. ائمه (ع) دشمن را دشمن گرفته بودند و با او معامله دشمنی می کردند و هیچ وقت معامله دشمنی را کنار نگذاشتند.
غرب و آمریکا دشمن هستند
آیت ا... علم الهدی افزود: این آموزه ای در کربلاست، ما باید دقیقا از این آموزه سرمشق بگیریم و دشمنیِ دشمن را فراموش نکنیم. امروز در عرصه های زندگی اجتماعی- سیاسی ما، غرب و آمریکا دشمن هستند. هیچ زمان دشمنیشان کنار زده نمی شود. ما نیز وظیفه داریم با آن ها برخورد دشمن کنیم. در هیچ زمانی نبایستی حساب کنی که می شود با این ها برخورد دوستانه و صمیمی کرد، با آن ها کنار آمد، این ها دشمن هستند.
امام جمعه مشهد گفت: مقام معظم رهبری در جریان آمریکا می فرمایند «طرف دروغگوست، بدعهد است، خنجر از پشت بزن است، در همان حالی که دارد با یک دست، دست می دهد؛ به قول خودشان یک مشت سنگ در دست دیگرشان وجود دارد که بزند به سر فرد مقابل». کار آمریکا این است. نه تنها آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان هم همین است، اروپا و غرب این است. این ها قبل از جنگ جهانی دوم با ما و اسلام دشمن بودند و همچنان دشمن اند. نباید این را فراموش کنیم.
تبیین عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی
امام جمعه مشهد افزود: در چشم انداز 20 ساله ای که افق آن 1404 است، یعنی 20 سال آن در سال آینده تمام می شود و سندش را مقام معظم رهبری صادر کرده اند. در این جا سیاست خارجی جمهوری اسلامی در قاب 3 اصل معنا پیدا می کند. اصل عزت، حکمت و مصلحت. یعنی این 3 اصل بر سیاست خارجی باید حاکم باشد. در سال گذشته، مقام معظم رهبری در جلسه ای که با معاونان وزارت خارجه و سفیران ایرانی داشتند، در تبیین این 3 اصل فرمودند: «عزت باید از دیپلماسی چه در کلام و چه در محتوا و نیز از چشم دوختن به حرف و تصمیم مقامات کشورهای دیگر پرهیز شود. نگذاریم آن ها برای ما تصمیم بگیرند، گوش به حرف آن ها نباید بدهیم که آن ها چه می گویند ما هم همان را پیروی بکنیم. در این صورت است که عزت ما محفوظ است».
آیت ا... علم الهدی افزود: عاشورا به ما گفته است، دشمن، دشمن است. این را ما نباید فراموش کنیم. در تفسیر حکمت مقام معظم رهبری فرمودند «رفتار و گفتار خردمندانه و اعتماد نداشتن به طرف مقابل و اجتناب از برخوردهای ساده لوحانه حکمت است». ما برخورد ساده لوحی نداشته باشیم که وزیر خارجه آمریکا بیاید دستِ آقا را بگیرد در خیابان قدم بزنند و بعد سانتریفیوژها را مثل حلبی بار کامیون کنند. در آب سنگین اراک بتن بریزند در مقابل یک چنین حرکتی. باید از حرکت های ساده لوحانه اجتناب کنیم.
امام جمعه مشهد گفت: مصلحت، مصلحت نان و آب و مدیریت داخل کشور را به سیاست خارجی گره نزنیم، ربطی به سیاست خارجی ندارد. دشمن بخواهد کاری کند نان و آب ما درست شود بیشتر کاری می کند از گرسنگی بمیریم. این طور نیست که بیاید به ما کمک کند نان و آب و اقتصاد ما را درست کند. با هیچ چیز این کار را نخواهد کرد. اگر احتمال دهد با یک وسیله ای مثل مسئله تحریم ما در مضیقه بیشتر قرار می گیریم، ما را بیشتر تحریم می کند. آمریکا هزار و چند تحریم در دوران مذاکره برای برجام اضافه کرد. دشمن چنین موجودی است.
بعضی دولت ها با رهبری در سیاست خارجی زاویه داشته اند
آیت ا... علم الهدی گفت: دشمنی دشمن روز به روز بیشتر می شود کم نمی شود. به این توجه کنید، در دولت های گذشته، هر دولتی با مقام معظم رهبری زاویه پیدا کرد، یک بخشی از این زاویه در بخش سیاست خارجی بود، یعنی در بخش سیاست خارجی، آموزه ها، توصیه ها و رهنمودهای رهبری را در نظر نمی گرفتند و مطابق نظرات برخی مشاوران از غرب برگشته خودشان می خواستند عمل کنند با مقام رهبری زاویه پیدا می کردند و هر دولتی هم که با مقام رهبری زاویه پیدا کرد جز فلاکت برای ملت بار دیگری نیاورد. هر دولتی که با رهبری زاویه پیدا کرد در مدیریت اجرایی کشور ناموفق بود. شکست خورد. این گذشته ما بوده است. امیدواریم در آینده شاهد بعضی مشکلات و مصائب گذشته خودمان در سیاست خارجی نباشیم و بدانیم که غرب با ما دشمن است. از قبل از جنگ جهانی این ها بر سر عربستان چه آوردند، با الجزایر چه کردند با مسلمان های هند چگونه معامله کردند. پاکستان را به چه روزی درآوردند. با افغانستان چه کردند و با خود ایران چه کردند، یک ربع قرن بر کشور مسلط بودند، چه دزدی ها، جنایت ها، خیانت ها، آدمکشی ها و بی ناموسی هایی که در این مملکت راه انداختند. این گذشته دشمن است. ما باید سیاست خارجی خود را بر اساس دشمنی دشمن تنظیم کنیم و عزت، حکمت و مصلحت زمانی برای ما تامین شده است که ما دشمنی دشمن را جدی بگیریم و غرب را به تمام معنا دشمن خودمان حساب کنیم و در همه تعاملات، معامله با دشمن را در نظر داشته باشیم.