4 پروژه مهم و اساسی ورزش خراسان رضوی زیر بار طرح مولد سازی می رود
تعداد بازدید : 30
جراحی در زیرساختهای ورزش
پروژه های ناتمام ورزشی در استان خراسان رضوی به یکی از چالش های اساسی تبدیل شده است که برخی از آن ها با پیشرفت بالای 50 درصد هم همراه هستند، اما به دلایل مختلف همچون کمبود بودجه و اعتبارات لازم باعث شده که خیلی از این پروژه ها در شهر مشهد و دیگر شهرستان ها بلاتکلیف و رها شده بماند. طبق آمار اعلام شده، در حال حاضر حدود 300 پروژه ورزشی ناتمام در استان وجود دارد که با برآورد قیمت سال گذشته، حدود ۲ هزار میلیارد تومان پول لازم است تا پروژه ها پایان یابد که در شرایط فعلی چنین بودجه ای وجود ندارد. به تازگی موضوع اجرای طرح مولد سازی در پروژه های ورزشی مطرح شده است که بر اساس آن یک سری املاک مازاد بدون استفاده یا با بهره وری پایین به فروش برسد و با اعتباری که به دست می آید، پروژه های ناتمام مهم به سرانجام برسد که اتفاق مبارکی است. مدیر کل ورزش و جوانان استان معتقد است با اجرای این طرح می توان خیلی از پروژه های مهم ورزشی را تکمیل کرد و به بهره برداری رساند که بر این اساس 4 پروژه با هماهنگی های انجام شده در دستور کار قرار گرفته که در صورت انجام این طرح ها خیلی از مشکلات حل می شود و قطعا به شکوفایی و بالارفتن سرانه ورزشی در استان هم کمک می کند.هر چند که ناگفته نماند اجرای پروژه های جدید کار سخت و مشکلی است و باید حساب شده و با برنامه پیش رفت وگرنه بازهم شاهد پروژه های جدید رها شده خواهیم بود. اما اگر این اتفاق هایی که بیان شده در چند سال اخیر روی دهد، شاهد یک دگرگونی در بحث زیر ساخت ورزشی استان خواهیم بود.
ساخت دهکده المپیک
مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی درباره اجرای طرح مولد سازی در ورزش استان که فعلا در 4 پروژه خلاصه می شود، این گونه توضیح می دهد: «یکی از این پروژه ها مربوط به زمین های بدون استفاده مجموعه ورزشی ثامن الائمه(ع) است که نزدیک به ۱۱۰ هکتار را انتخاب کردیم و از ورزشی به صنعتی تغییر کاربری گرفتیم. درآمد حاصل از فروش این 110 هکتار ، اتمام دهکده المپیک در مجموعه ورزشی ثامن الائمه(ع) است و از محل بقیه اعتبار، پروژه های شهرستانها را تکمیل می کنیم. به نوعی ۵ همت ارزش زمینهایی است که در محدوده ثامن الائمه(ع) واگذار می شود. در این زمینه به مدلهای مختلفی فکر کرده ایم و بحث تهاتر هم مطرح است. یعنی به جای فروش نقدی زمینها، از خدمات ساخت و ساز استفاده شود.
تاج فیروز افزود: یکی دیگر از پروژهها، زمین بلاتکلیف مجموعه ورزشی مهران است. برای آن جا هم تغییر کاربری اقامتی و پارکینگ گرفتیم. در مقابل قرار است سالن قدیمی والیبال مهران تخریب و به جای آن سالن ۲۵۰۰ نفره ساخته شود. نباید ساخت این پروژه هم بیش از ۱۸ ماه طول بکشد. همچنین سالن های ورزشی مجموعه تختی هم بازسازی و از نو احداث می شوند.
وی در خصوص اجرای طرح مولد سازی در زمین های تنیس مجموعه ورزشی سجاد که با حاشیه های زیادی هم همراه بوده است، گفت: ۸ زمین تنیس در این مجموعه واقع است که در خوش بینانه ترین حالت، روزانه بین ۵۰، ۶۰ نفر از آن استفاده می کنند. کاربری آن را به تجاری مسکونی تبدیل کردیم و به جای آن زمین های تنیس مجموعه کوثر را جایگزین کردیم. با پول آن نیز چند پروژه در محدوده مجموعه ورزشی بهشتی، منطقه الهیه اجرا خواهدشد. همچنین ۸ فضای ورزشی مناسب و استاندارد در ۸ بخش حاشیه مشهد هم ایجاد می شود.
تاجفیروز در خصوص زمین ورزشگاه انقلاب نیشابور نیز افزود: قسمتی از این مجموعه که قرار است طرح مولدسازی اجرا شود مربوط به قسمت پارکینگ ساخته نشده است و از سرانه ورزشی کم نکردهایم. تصور می کنم که نزدیک به ۲ هکتار است. کاربری آن جا را تجاری، مسکونی و پارکینگ کردیم. قصد داریم پارکینگ طولی را به ارتفاع ببریم و بخشی از زمین را پیش بینی کردیم که طبقاتی شود. به ازای آن، اتمام پروژه های ناتمام مجموعه ورزشی انقلاب و تکمیل مجموعههای ورزشی شهرهای میان جلگه، فیروزه، نیشابور و زبرخان را تعریف کردهایم.