گزارشی از کمبود امکانات و تجهیزات در آتش نشانیهای شهرستان مرزی سرخس
تعداد بازدید : 5
تجهیز آتشنشانیهای سرخس نیازمند نگاه ویژه
محمودی/ امروزه آتش نشانیها نقش مهمی در شهرها ایفا میکنند و در مواقع بروز حوادث و آتش سوزیها به یاری شهروندان میشتابند و وجودشان در هر شهری ضروری است. اما کمبود امکانات و تجهیزات آتش نشانی در بسیاری از نقاط کشور، آتش نشانان را رنج میدهد و موجب میشود در مواقع بحران نتوانند آن طوری که باید انجام وظیفه کنند. شهرستان مرزی سرخس نیز با وجود داشتن 75 روستای بالای 20 خانوار و داشتن گمرک و پایانه مرزی و تردد خودروهای ترانزیتی در محور مشهد- سرخس، از کمبود امکانات آتش نشانی رنج میبرد که میطلبد مسئولان نگاه ویژهای به این موضوع داشته باشند و حتی اعتبارات ملی برای تجهیز ایستگاههای موجود و راه اندازی ایستگاههای جدید آتش نشانی در محور ترانزیتی مشهد- سرخس در نظر بگیرند.
امکانات آتش نشانی در روستاها
در حد صفر است
دهیار روستای کچولی که در جوار منطقه آزاد قرار دارد در خصوص فعالیت واحد آتش نشانی این روستا گفت: ما هیچ گونه ماشین آلاتی نداریم و فقط به کپسولهای آتش نشانی مجهز هستیم. محمد سندگل افزود: از مسئولان شهرستان تقاضا داریم روستاهایی که در فاصله ۱۰ کیلومتری هم قرار دارند به صورت اشتراکی امکانات آتش نشانی داشته باشند و این امکانات در یک مکان تجمیع شوند. در حوادثی که در روستاهای هم جوار پیش آمده، آتش نشانی شهر سرخس وارد عمل شده که به علت مسافت زیاد کارایی چندانی نداشته وخسارت زیادی در این حوادث به بار آمده است. دهیار روستای گنبدلی نیز با بیان این که حوادث منطقه ما از شهر سرخس بیشتر است، تصریح کرد: واحد آتش نشانی ما در مجموع بالغ بر ۱۵ روستا به همراه محور سرخس- مشهد تا روستای شورلق را پوشش میدهد. داود عرب افزود: این حجم از فعالیت و پوشش این منطقه وسیع و پرتردد، با وجود داشتن یک خودروی آتش نشانی و 2 نیرو که حتی لباس آتش نشانی ندارند، بسیار مشکل است. وی تصریح کرد: با توجه به حجم تردد خودروهای ترانزیتی و حمل انواع مواد آتش زا مثل گوگرد، میطلبد که ایستگاه آتش نشانی گنبدلی مجهزتر شود و تعداد نیروی انسانی آن نیز افزایش یابد.
آتش نشانی مرزداران توان خدمات دهی
به 3 دهستان را ندارد
بخشدار مرزداران نیز با بیان این که آتش نشانی مرزداران توان خدمات دهی به 3 دهستان را ندارد، افزود: حوزه پل خاتون، بزنگان و دهستان خانگیران آتش نشانی ندارد یا از امکانات لازم برخوردار نیست. ناظری در ادامه افزود: لازم است مسئولان شهرستان و استان به فکر تجهیز آتش نشانی مرزداران و سایر واحدهای آتش نشانی شهرستان باشند و حتی اگر لازم است برای این منظور، اعتبارات ملی درخواست کنند چرا که منطقه گسترده است و خودروهای ترانزیتی در آن تردد میکنند.
شهردار مرزداران نیز با گلایه از کمبودهای حوزه شهرداری و ایستگاه آتش نشانی گفت: عموما ۵۰ در صد اتفاقات در حوزه مرزداران تصادفات جادهای است که نیمی از این تصادفات ، منجر به آتش سوزی میشود. علی اکبر شاهسوند افزود: حجم بالای تردد کامیونهای ترانزیتی، وجود گردنه مرزداران و کم عرض بودن جاده از عوامل تشدید حوادث است.
وی اظهار کرد: در خصوص وضعیت خدمات دهی ایستگاه آتش نشانی مرزداران چندی قبل با مدیرکل هلال احمر استان گفت و گویی داشتم که پیشنهاد دادم یا هلال احمر مرزداران را احداث و تجهیز کنید یا ایستگاه آتش نشانی ما را از کمبود امکانات نجات دهید که متاسفانه نتیجهای نداشت. شهردار مرزداران خاطرنشان کرد: در این خصوص با سازمان آتش نشانی کشور در تهران نیز مکاتباتی داشتیم.
وجود یک پایگاه آتش نشانی دیگر
در سرخس ضروری است
شهردار سرخس با بیان این که گسترش شهر و ساکن بودن ۱۲ هزار خانوار در شهر و حومه آن شرایط را به شکلی رقم زده که باید یک پایگاه آتش نشانی جدید احداث کنیم، اظهار کرد: هم اکنون شهر سرخس دارای ۴ دستگاه خودروی آتش نشانی و ۱۳ آتش نشان است. دانش مقدم افزود: برای حفظ آمادگی نیروها، هر ساله مانورهای مشترکی با کارکنان پالایشگاه سرخس، شرکت بهره برداری نفت و منطقه آزاد در دستور کار داریم.
نیاز به وجود یک سیستم منسجم
اطفای حریق در پایانه مرزی
مدیر پایانه مرزی سرخس نیز در خصوص امکانات و تجهیزات اطفای حریق و آتش نشانی در پایانه مرزی سرخس گفت: با توجه به حساسیت موضوع در این نقطه مرزی که عملیات ترانزیت و جابه جایی کالاها به صورت ترکیبی (ریلی و کامیونی) انجام میشود، حساسیت ایمنی از موضوعات مهم پایانه است که پیگیر تکمیل تجهیزات هستیم. مهدی رضایی با اشاره به وجود شیرهای آب فشار قوی که تا ۵۰ متر از طریق پل مرز میتواند داخل خاک ترکمنستان را نیز پشتیبانی کند، گفت: با توجه به حجم جابه جایی کالا از این پایانه مرزی میطلبد که یک سیستم منسجم اطفای حریق در این پایانه مرزی ایجاد شود.