راهکارهایی برای آبرسانی بدن
کم آبی بدن میتواند باعث تغییر وضعیت ذهنی، افت فشار خون، نارسایی کلیه و عوارضی دیگر که نیازمند بستری شدن در بیمارستان است، شود
با وجود آنکه متخصصان همواره بر نوشیدن آب کافی تاکید میکنند، بسیاری از افراد همچنان این توصیه را آنچنان که باید جدی نمیگیرند. برای دانستن اینکه آب کافی برای بدن چقدر است، ونسا کینگ، متخصص تغذیه توصیه میکند: «یک قانون ساده این است که هر روز معادل نیمی از وزنتان آب بنوشید، البته به اونس. به عنوان مثال اگر وزن شما ۱۴۰ پوند (۶۳ کیلوگرم) است، معادل۷۰ اونس یا حدود هشت لیوان آب در روز نیاز دارید.» البته اینکه روزانه دقیقا به چه مقدار آب نیاز است، به عوامل مختلف مانند سن، سطح فعالیت بدنی، میزان تعرق، وضعیت سلامت، داروهای مصرفی (برخی میتوانند باعث کم آبی بدن شوند) و همچنین محل زندگی (در آبوهوای گرم به آب بیشتری نیاز است) بستگی دارد. در ادامه نکاتی درباره ضرورت این کار و راههای تامین آب بدن را مرور میکنیم.
پیامدهای کم آبی بدن
به گفته دکتر کینگ، اگر آب کافی به بدن نرسد، دهان خشک و رنگ ادرار تیرهتر از حالت طبیعی میشود. ممکن است سرگیجه یا سردرد هم بروز کند و علاوه بر این با تشنگی مواجه میشوید. کسانیکه واقعا با کمآبی مواجهاند، اغلب افراد مسن، ممکن است با تغییر وضعیت ذهنی، افت فشار خون، نارسایی کلیه، و عوارضی دیگر که نیازمند بستری شدن در بیمارستان است، روبهرو شوند. به گزارش «تایم»، آبرسانی مناسب بدن با بهتر شدن خلق و خو، قدرت شناختی و همچنین عملکرد مطلوب بدن در ارتباط است، به کاهش وزن و رفع یبوست کمک میکند و پوست را هم سالمتر و شادابتر نشان میدهد. اما واقعا چطور میتوان هر روز این همه آب نوشید؟
به خصوص اگر نوشیدنی محبوبمان هم نباشد. کارشناسان برای آبرسانی مطلوب بدن راهکارهایی را پیشنهاد دادهاند.
1 هفتهای یک لیوان آب اضافه کنید| بسیاری از مردم از نوشیدن آب اجتناب میکنند، چون نمیخواهند مدام به دستشویی بروند. راهکار آن این است که بدن را آرامآرام عادت داد تا آب بیشتری را تحمل کند. توصیه میشود اولین لیوان آب اضافی را پس از بیدارشدن از خواب بنوشید تا وقتی هنوز از خانه بیرون نرفتهاید بتوانید به دستشویی بروید نه بین راه یا وقتی سر کار رسیدید. بعد از یک هفته، لیوان آب اضافی دوم را بعد از اینکه به خانه برگشتید، به برنامهتان بیفزایید. در این حالت بدن خود را با دو لیوان آب اضافی وفق میدهد. در هفته سوم هم میتوانید یک لیوان دیگر را در هر ساعتی از روز اضافه کنید. با این کار، بدن هر بار یک هفته فرصت دارد تا خود را با شرایط جدید سازگار کند.
2 ازآبرسانی گزارش روزانه تهیه کنید| متخصصان توصیه میکنند تعیین یک هدف کمک میکند بتوانیم شیوه زندگیمان را راحتتر تغییر بدهیم. برای مثال اینکه مشخص کنیم «روزانه ۱۰۰ اونس آب مینوشم» بهتر از آن است که بگوییم «آب بیشتری مینوشم». تهیه گزارش روزانه از مقدار آب مصرفی و زمان آن در این راه به شما کمک میکند، زیرا الگوهای مصرف را آشکار میکند و به شما نشان میدهد که کجا چه تغییراتی نیاز است.
3به آب انواع سبزی یا میوه اضافه کنید| متخصصان میگویند اضافه کردن بعضی میوهها مانند تکههای آناناس و لیمو به آب حالوهوای گرمسیری میدهد. میتوان خیار ورقهشده را هم با نعناع یا زنجبیل به لیوان آب افزود تا آن را زیباتر و جذابتر کند. ترکیب آب با هندوانه و ریحان یا شاتوت و رزماری هم پیشنهاد متفاوتی است که طرفداران زیادی دارد.
4 از لیوان و قمقمههای شفاف استفاده کنید| کینگ میگوید بسیاری از مردم قمقمههای رنگیشان را از آب پر میکنند و آنها را همانطور پر به خانه برمیگردانند. در حالی که قمقمه شفاف باعث میشود بدانید اوضاع از چه قرار است و چقدر آب نوشیدهاید. اگر تمام روز یک قمقمه کاملا پر جلوی چشمتان باشد، احتمالا بالاخره به این نتیجه میرسید که وقتش است یک جرعه از آن بنوشید.
5 بازی با دما| خیلیها دوست ندارند آب سرد بنوشند. البته این به آبوهوای محل سکونتشان هم بستگی دارد. کارشناسان توصیه میکنند نوشیدن آب همدمای اتاق، آب همراه با تکهها یخ یا حتی آب جوشیده را امتحان کنید. اینکه بدانید چه دمایی را برای آب ترجیح میدهید، نوشیدن آن را کمی آسانتر میکند.
6 گستره آبرسانها به بدن را از آب فراتر ببرید| تنها راه آبرسانی به بدن نوشیدن آب نیست. کینگ اشاره میکند که لبنیات و جایگزینهای آن مانند شیربادام و شیرسویا نیز حاوی آباند. نقش میوهها، سبزیها و انواع سوپ و آش را هم نادیده نگیرید. طالبی، هندوانه، توت فرنگی، موز، گلابی، پرتقال، آناناس، هویج، آووکادو و سبزیهایی مانند اسفناج، خیار، کدو سبز و بروکلی انتخابهای هوشمندانه دیگریاند که میتوان برای آبرسانی بدن سراغ آنها رفت.