بلاتکلیفی شهرک صنفی «بساروج»
1960 واحد صنفی برای استقرار در شهرک صنفی «بساروج» دچار سردرگمی هستند
موضوع خدمات رسانی به واحدهای شهرک های صنعتی و شهرک صنفی بساروج به دلیل ناترازی های پیش آمده در حوزه انرژی و همچنین کمبود آب، چند سالی است با مشکلات متعددی روبه رو شده ، حالا در این دومینو نوبت به شهرک صنفی بساروج رسیده است که 1960 واحد در آن قرار دارند. این موضوع در نخستین جلسه دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری بررسی و موانع و مشکلات تامین انشعابات آب و فاضلاب، برق، گاز و مخابرات 1960 واحد صنفی پروژه خدمات خودرویی بساروج جهت استقرار و سامان دهی مشاغل مزاحم سطح شهر مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی اکبر لبافی»، رئیس این دبیرخانه با اشاره به موانع و مشکلات تامین انشعابات (آب، برق و گاز) 1960 واحد صنفی پروژه 157 هکتاری خدمات خودرویی بساروج جهت استقرار و سامان دهی مشاغل مزاحم سطح شهر مشهد اظهار کرد: در یکصدوچهاردهمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مصوب شد که ضمن بازدید استاندار، شهردار و مدیران شرکت های خدمات رسان از پروژه، موانع این پروژه بار دیگر به دبیرخانه شورای گفت وگوی استان ارائه شود تا با تشکیل کارگروهی متشکل از شرکت های خدمات رسان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اتاق اصناف و دستگاه های مربوطه، پیشنهادهای اجرایی و عملی در خصوص این پروژه اعلام شود.
عدم تمایل به مشارکت به دلیل پرداخت مبالغ متعدد
جواد آهویی معاون سازمان سامان دهی مشاغل شهری مشهد، با اشاره به پروژه شهرک صنفی (مجتمع مشاغل خودرویی بساروج مشهد) بیان کرد: مجوزهای گوناگونی برای این پروژه از استانداری خراسان رضوی اخذ شده و اجرای این پروژه برای سامان دهی مشاغل مزاحم و جلوگیری از موضوعات زیست محیطی است که جزو اولویت های شهر است.وی بخش دیگر سخنانش را به مشارکت بخش خصوصی در اجرای این پروژه اختصاص داد و بیان کرد: واحدهای کوچک بخش خصوصی تمایل چندانی به مشارکت در تامین هزینه انشعابات ندارند؛ چراکه از ابتدای آغاز این پروژه تاکنون، مبالغ متعددی پرداخت کرده اند.مهدی علومی، معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای استان نیز با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در رفع موانع این پروژه خاطرنشان کرد: تامین برق پروژه مجتمع خدمات خودرویی مشهد بدون بودجه امکان پذیر نیست. شبکه برق در محل احداث این شهرک مستقر نبوده و ابتدا باید ایجاد شود.
وی افزود: درصورتی که پست برق خلج در این محدوده ایجاد شود، برق مورد نیاز مجتمع مشاغل خودرویی تامین خواهد شد. در این صورت، شرکت برق منطقه ای امکان مشارکت در تامین انشعاب برق واحدهای صنفی این شهرک را دارد. پست برق خلج به 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. پیشنهاد می شود سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بودجه اختصاصی برای این پروژه در نظر گیرد. درصورتی که بودجه این پروژه تامین و تخصیص شود، شرکت برق منطقه ای استان امکان مشارکت در تامین انشعاب برق این مجتمع را دارد.
امکان تخصیص انشعاب آب جدید در مشهد وجود ندارد
مریم طالبی، کارشناس شرکت آبفای مشهد هم با تاکید بر این که تامین آب در روستای ده غیبی (محدوده مجتمع خدمات خودرویی بساروج) با چالش همراه است، بیان کرد: امکان تخصیص انشعاب آب جدید در مشهد وجود ندارد. درصورتی که مدیران بالادستی با تخصیص انشعاب آب جدید موافقت کنند، هزینه آن بسیار زیاد است. هر واحد صنفی مجتمع مشاغل خودرویی مشهد روزانه به حدود 4 مترمکعب آب نیاز دارد.
بخش خصوصی خرد امکان مشارکت در تامین هزینه انشعابات را ندارد
در ادامه این نشست، حسن صادقی، مشاور اتاق اصناف مشهد به ایراد سخن پرداخت. او بیان کرد: پروژه مجتمع مشاغل خودرویی مشهد ظرفیت اقتصادی عظیمی برای این شهر ایجاد می کند. در شرایط سخت اقتصادی، بخش خصوصی خرد با سرمایه های اندک در این پروژه سرمایه گذاری کرده اند و اکنون امکان مشارکت در تامین هزینه انشعابات را ندارند. نکته این که طولانی شدن مدت زمان اجرای پروژه باعث نارضایتی بخش خصوصی از این وضعیت شده است.حامد خواستار، نماینده شرکت مخابرات خراسان رضوی نیز تاکید کرد: انشعاب تلفن برای پروژه مجتمع مشاغل خودرویی مشهد به 9 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. اگر حفاری و مرمت این پروژه توسط متولیان مجتمع تا سقف 2 میلیارد تومان انجام شود، شرکت مخابرات استان تمامی تجهیزات و کابل مورد نیاز انشعابات را تامین خواهد کرد. همچنین واحدهای صنفی این مجتمع باید حداقل 900 سرویس از مخابرات استان خریداری کنند که هزینه هر سرویس حدود 5 میلیون تومان است.محمدجواد بهرامی، کارشناس نصب انشعابات شرکت گاز استان با تاکید بر لزوم پرداخت هزینه نصب انشعاب گاز توسط درخواست کنندگان بیان کرد: درصورتی که این مجتمع دارای تاییدیه و معرفی نامه از شرکت شهرک های صنعتی باشد، امکان مشارکت شرکت گاز برای انشعاب تا ورودی مجتمع وجود دارد، در غیر این صورت تغییر کاربری لحاظ شده و تمامی هزینه نصب انشعاب به عهده واحدهای صنفی است.
ارائه الگوی مناسب برای اختصاص انشعاب به واحدهای صنفی توسط دستگاه های خدمات رسان
امید قربانی پور، معاون فرماندار مشهد نیز در بخشی از این نشست، با بیان این که مجتمع مشاغل خودرویی بساروج، اولین شهرک صنفی استان بوده و پیشنهاد ایجاد و ساخت شهرک های صنفی زیادی در استان داده شده است، تاکید کرد: مادامی که الگوی مناسبی برای ارائه خدمات دستگاه های خدمات رسان ارائه نشود، در گام های بعدی با مشکل مواجه خواهیم شد؛ لذا دستگاه های خدمات رسان استان باید راهکار و روش مناسبی برای ارائه انشعاب به واحدهای صنفی مجتمع مشاغل خودرویی ارائه کنند.سید مرتضی مجتهدزاده، رئیس اداره فلزی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر لزوم استفاده از کدهای آیسیک خدماتی برای واحدهای تولیدی، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می شود برای تسریع در روند اجرای پروژه خدمات خودرویی بساروج، از بودجه های دولتی و ظرفیت های عمرانی استفاده شود.
سپس مهدی وطن پرست، رئیس گروه تولید استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: دستگاه های خدمات رسان باید الگو و روش مناسب ارائه انشعاب به شهرک صنفی خودرویی مشهد را تدوین و سپس در جلسه با استاندار مطرح کنند. همچنین برآوردی از هزینه های انشعاب این پروژه انجام و ارائه دهند.
در پایان این نشست، لبافی رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در جمع بندی مباحث مطروحه اظهار کرد: ضروری است ظرف مدت 10 روز آینده، الگوی ارائه انشعاب به شهرک صنفی خودرویی مشهد توسط دستگاه های خدمات رسان تدوین و به دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان ارسال شود. همچنین، میزان هزینه و نوع و شیوه مشارکت مطرح شود تا ضمن اطلاع به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، راهکارهای لازم در این زمینه اتخاذ شود.