بهره برداری از دومین مرکز جامع تصویربرداری پیشرفته شرق کشور در نیشابور
شجاعی مهر/ همزمان با دهه فجر دومین مرکز جامع تصویربرداری پیشرفته شرق کشور در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی ۲۲ بهمن نیشابور به بهره برداری رسید. به گزارش خراسان رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این مراسم گفت: امروز دومین مرکز تصویربرداری پیشرفته استان خراسان رضوی که مجهز به دستگاه های ام ار آی 1.5 تسلا، سی تی اسکن ۱۶ اسلایس، سی تی آنژیوی ۱۲۸ اسلایس، رادیولوژی دیجیتال، سونوگرافی، ماموگرافی و OPG است ، به بهره برداری می رسد. مجید درودی افزود: ساخت این پروژه از ابتدای امسال آغاز و با استانداردهای سخت گیرانه شرکت فیلیپس در بیمارستان ۲۲ بهمن آماده شد.
وی با بیان این که دو دستگاه ام آر آی و سی تی اسکن با کیفیت بالا از محل کمک های بانک جهانی اخذ شده است، افزود: بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان هزینه های دستگاه های مورد بهره برداری است که این رقم با دلار ۲۵ هزار تومانی است و با دلار آزاد بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تجهیزات در این مرکز نصب شده است. با راه اندازی این مرکز شاهد کاهش زمان نوبت دهی به بیماران خواهیم بود و همچنین از رفت و آمدهای مردم برای دریافت این خدمات به مرکز استان جلوگیری می شود.
شناسایی بیش از ۶ هزار نفر مبتلا به فشار خون و دیابت در نیشابور
وی با اشاره به پویش سلامت دیابت و فشار خون در نیشابور گفت: در این پویش باید ۳۹۱ هزار فرد بالای ۱۸ سال را پوشش می دادیم که ۳۶۷ هزار نفر غربال گری شدند. از این جمعیت ۳ هزار و۳۰۰ نفر دیابت و ۲ هزار و ۹۰۰ نفر فشار خون داشتند که خودشان خبر نداشتند. وی اظهار کرد: ۶۵ هزار نفر نیز در معرض دیابت و ۳۷ هزار و۸۰۰ نفر در آستانه فشار خون بودند که شناسایی شدند. این فعالیت از اقدامات موثر در حوزه بهداشت است که افراد دچار مشکل تشخیص داده شده به صورت رایگان،درمان می شوند. درودی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که علت بالا بودن میزان افراد مبتلا به فشار خون و دیابت و بیماران قلبی در نیشابور را شناسایی کنیم. در همین راستا به نتایجی دست پیدا کرده ایم و به زودی با مردم در میان خواهیم گذاشت تا با کمک تمامی عناصر موثر سبک زندگی مردم را تغییر دهیم.رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: بخش جراحی قلب باز به زودی راه اندازی می شود و امیدواریم به زودی تمامی اعمال مربوط به قلب در نیشابور انجام شود.
کمبود تخت بیمارستانی در نیشابور
رئیس بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور نیز در این مراسم گفت: تعداد بیماران پذیرش شده در ۱۰ ماه نخست امسال در این بیمارستان ۴۱ هزار و ۴۰۰ نفر و در اورژانس سرپایی ۳۲ هزار نفر بوده است.احمد درودی افزود: همچنین در اتاق عمل ۲ هزار و ۴۹ نفر عمل و ۱۰ هزار و ۷۷۲ نفر در این مرکز دیالیز شده اند.وی با بیان این که متاسفانه مانند سایر نقاط کشور روند ابتلا به سرطان در نیشابور افزایشی است، گفت: طی همین مدت ۴ هزار و ۶۱۴ نفر در بیمارستان ۲۲ بهمن شیمی درمانی شده اند.درودی با بیان این که ضریب اشغال تخت های بیمارستان ۲۲ بهمن ۹۲ درصد است، گفت: در این شاخص بیمارستانی درصد بالایی داریم و دچار کمبود تخت بیمارستانی در نیشابور هستیم.
وی با اشاره به افتتاح دومین مرکز جامع تصویربرداری شرق کشور در نیشابور گفت: وجود ام آر آی یک و نیم تسلا، سی تی اسکن ۱۶ اسلایس، سی تی آنژیوی ۱۲۸ اسلایس، رادیولوژی دیجیتال که در حال نصب است و سونوگرافی و ماموگرافی موجود، این مجموعه را به یک مجموعه کامل تصویربرداری تبدیل کرده است.فرماندار شهرستان نیشابور نیز در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان ۲۲ بهمن گفت: طی بازدیدی که با ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از بیمارستان سوم نیشابور داشتیم، مقرر شد مبلغ ۳۰ میلیارد تومان تا آخر امسال برای این پروژه واریز شود تا پیمانکار، آن را تا اردیبهشت سال آینده تحویل دهد.مهدی دونده افزود: این پروژه تاکنون 88 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیمانکار هم اکنون در حال نصب تاسیسات آن است. وی خاطرنشان کرد: در برنامه وزارت بهداشت و درمان این است که این پروژه در سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی که در اردیبهشت یا خرداد سال آینده انجام می شود، به بهره برداری برسد.فرماندار نیشابور ادامه داد: مشکل بیمارستان شهرستان فیروزه باید حل شود، چون تعداد مراجعات به بیمارستان های نیشابور زیاد است و بیمارستان های ۲۲ بهمن و حکیم در حال انفجار هستند.دونده افزود: خدماتی که باید ۳۷۰ هزار نفر استفاده کنند، هم اکنون ۵۴۰ هزار نفر دریافت می کنند.
شهرستان های فیروزه، زبرخان و میان جلگه نیز در نیشابور خدمات میگیرند که باید برای سیستم های درمانی آن ها اقداماتی انجام داد تا فشار از روی کادر درمان نیشابور برداشته شود.