میرزاپور پهلوان جهان
کشتی گیر خراسانی در رقابت های جهانی فاتح مدال سنگین وزن و صاحب بازوبند پهلوانی شد
علی ترابی-بار دیگر خراسانی ها اثبات کردند که در کشتی پهلوانی زبانزد هستند که نه تنها در کشور بلکه در میادین جهانی هم می توانند پادشاهی کنند. اولین دوره رقابت های بین المللی کشتی پهلوانی در ایران برگزار شد که جدای از قهرمانی کشورمان ، کشتی گیری از خراسان رضوی موفق شد در وزن مثبت 100 کیلوگرم حریفان را کنار بزند و بر بام جهان بایستد. اولین دوره رقابتهای بین المللی کشتی پهلوانی جام فجر همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با شرکت ۱۴ تیم داخلی و خارجی در تبریز برگزار شد.در این دوره از مسابقات کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان، جمهوری آجارستان، افغانستان، گرجستان، هند، پاکستان، روسیه، رومانی، تاجیکستان، ترکیه، ازبکستان و همچنین تیم های ملی ایران الف و ب حضور داشتند که برای کسب عنوان برترینها در وزن های ۶۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰، ۱۰۰ و مثبت ۱۰۰ کیلوگرم رقابت کردند که در پایان تیمهای ایران الف، ترکیه و ایران ب به ترتیب بر سکوی اول تا سوم قرار گرفتند که در نهایت احمد میرزاپور کشتی گیر خراسانی که جزو پهلوانان ایران هم محسوب می شود در این رویداد بین المللی درخشید و توانست به عنوان قهرمان سنگین وزن صاحب بازوبند پهلوانی شود.احمد میرزاپور در فینال سنگین وزن مقابل فاتح یاشار از ترکیه قرار گرفت و با نتیجه ۳ بر ۲ و ضربه فنی این حریف را شکست داد و قهرمان شد. همچنین در این وزن، مصطفی طغانی از کشتی گیران مشهدی هم حضور داشت که چند هفته قبل به عنوان پهلوان کشور معرفی شده بود، موفق نشد به فینال راه یابد و به همراه رضا هادی به طور مشترک به مقام سوم رسیدند.
امیر رشید لمیر از پیش کسوتان خراسانی و جزو پهلوانان کشورمان محسوب می شود که در این دوره از مسابقات به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی پهلوانی حضور داشت که توانست به قهرمانی دست یابد.او در این باره می گوید: رقابتهای جهانی کشتی پهلوانی در تبریز از سطح کیفی بالایی برخوردار بوده است. مسابقات جهانی کشتی پهلوانی به میزبانی ایران و شهر تاریخی تبریز برگزار شده است. تیم ایران طبق هماهنگی با اتحادیه جهانی کشتی با دو تیم الف و ب در این مسابقات به میدان رفت و 11 کشور خارجی نیز برای حضور در این مسابقات به تبریز آمدند.امیر رشید لمیر می افزاید: با توجه به این که امسال سال گزینشی المپیک است و رقابتهای کسب سهمیه در قارههای مختلف در حال برگزاری است، حضور 11 کشور در این رقابتها برای ما حائز اهمیت است. برخی معاندان با ادعای عدم امنیت در ایران به دنبال این بودند که کشورهای خارجی به ایران نیایند، اما خوشبختانه شاهد حضور خوب این کشورها در ایران بودیم . این رقابتها با موفقیت نمایندگان ایران و کسب عناوین قهرمانی به پایان رسید.
او درباره تعداد ورزشکاران حاضر در این مسابقات گفت: طبق هماهنگی با اتحادیه جهانی کشتی، این مسابقات را به رسمیت شناختند. بیش از 70 ورزشکار از کشورهای مختلف در بیشتر وزن ها در این رقابتها حاضر شدند و شاهد رقابتهای جذاب با سطح کیفی بالا هستیم. کشورهای دیگر نیز در کشتی پهلوانی در حال کار و پیشرفت هستند؛ کما این که یکی از شانس های کسب مدال طلای ما به حریف گرجستانی باخت. ما در این رقابتها چهرههای شاخصی همچون امیرمحمدی، احمد میرزاپور و مصطفی طغانی داشتیم که توانستیم به قهرمانی برسیم.رشید لمیر با اشاره به رقبای جدی ایران در کشتی پهلوانی خاطرنشان کرد: ترکیه، مغولستان، ازبکستان، قزاقستان، گرجستان و آذربایجان از کشورهایی هستند که این رشته را خوب بلدند و پابهپای ما میجنگند. اما کشتی گیران ما خوب درخشیدند و با شایستگیهای فنی بالایی که دارند، مقابل رقبای شان صاحب برتری شدند.
نتایج وزن های مختلف و نفرات برتر:
وزن 60 کیلوگرم: مقام اول. رامیز گامزاتف (روسیه)، مقام دوم. مراد گوراگادزه (جمهوری آجارستان) مقام سوم مشترک. محمد رمضانی (ایران) و داویت یازتنادزه (گرجستان)
وزن 70 کیلوگرم: مقام اول. رحمان رحیم پور (ایران)، مقام دوم. عمر فرخ چاییر (ترکیه)، مقام سوم مشترک. عرفان نجفی نژاد (ایران) و سیداسکندر دشتی (افغانستان)
وزن 80 کیلوگرم: مقام اول. گادژیمورا دالیخمائو (روسیه)، مقام دوم. علی غلامی (ایران)، مقام سوم مشترک. فریبرز بابایی (ایران) و عیصمت چیفتچی (ترکیه)
وزن 90 کیلوگرم: مقام اول. محسن مصطفوی (ایران)، مقام دوم. جواهیر میرزا مرادف (ازبکستان)، مقام سوم مشترک. علی اکبر شفیعی (ایران) و صمد اوزالسان (ترکیه)
وزن 100 کیلوگرم: مقام اول. علی بنچکلو (ترکیه)، مقام دوم. امیر محمدی (ایران)، مقام سوم مشترک. عرفان حسین زاده (ایران) و محمدکاظم بیگزاده (افغانستان)
وزن مثبت 100 کیلوگرم: مقام اول. احمد میرزاپور (ایران)، مقام دوم. فاتیح یاشارلی (ترکیه)، مقام سوم مشترک. مصطفی طغانی (ایران) و رضا هادی (ایران)