غلامی/ مراسم جشن روز ۲۲ بهمن به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در روستاها و شهرهای خراسان رضوی برگزار شد. امسال نیز مردم شهرهای مختلف خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، در حالی جشن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب را فارغ از نگاه های سیاسی خود برگزار کردند که از کودکان گرفته تا پیرمرد ۸۰ ساله همه آمده بودند و با حضور باشکوه و بی نظیر خود جلوه های ماندگار از حماسه، وحدت، شکوه و اقتدار را خلق کردند. راهپیمایان شهرهای مختلف مسیرهای تعیین شده را طی کردند و مقابل جایگاه گرد هم آمدند و شعارهای دشمن شکن سر دادند تا بار دیگر حماسه حضور و ولایتمداری خود را به نمایش بگذارند و فریاد استکبارستیزی خود را به گوش جهانیان برسانند. مردم نقاط مختلف استان خراسان رضوی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال صحنه های زیبایی را خلق کردند. پیر و جوان، زن و مرد، کوچک و بزرگ، همه آمده بودند تا شادی خود را با هم جشن بگیرند. بیشترین تصویری که بر دیده ها نقش می بست، پرچم مقدس ایران بود که از کودک تا موسپیدان در دست داشتند. در شهرهای مرزی نیز شیعه و سنی برای پایداری نظام در کنار هم به میدان آمدند و با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل اتحاد و همدلی خود را به رخ جهانیان کشیدند.
22 بهمن 1402، چشمان دوستان و دشمنان ایران اسلامی به خیابان های شهرهای این خاک پرگهر دوخته شده است و منتظر می نگرند. ملت ایران چه خواهند کرد؟ و باز هم مردمان این سرزمین غیور، صاحبان ایران زمین در چهل و پنجمین سال تولد انقلاب اسلامی
حماسه ساز شدند. ملت ایران باز هم آرزوهای دوردست دشمنانش را به خوابی پریشان مبدل ساخت و در جای جای ایران اسلامی قدرت و حمیت برآمده از باور و ایمان خود را به رخ جهانیان کشید. هر شهر و استان تصویرگر بخشی از این نگاره غیرت ایرانی بود. این جا در خطه خورشید، شهر امام مهربانی ها، مردم ولایت مدار مشهد بار دیگر حیرت را برای همگان به ارمغان آوردند. خراسانی های مجاور آستان علی بن موسی الرضا (ع)در پایتخت معنوی ایران، طلایه دار عشق به وطن و اسلام شدند.
دهه هشتادی ها و دهه نودی ها میدان دار شدند
صبح روز یک شنبه، 22 بهمن 1402، یک ساعت تا شروع مراسم باقی مانده بود، گمان می کردم زودتر از بقیه به میعادگاه آغاز راهپیمایی و جشن سالروز پیروزی انقلاب خواهم رسید، اما خیابان های منتهی به میدان مملو از جمعیتی بود که با پای پیاده رهسپار مکان نام آشنایی بودند که در تمام این سال ها، در مناسبت های مختلف شاهد لبخند و اشک هایشان بوده است؛ میدان پانزده خرداد. اما امروز با تمام روزها فرق می کرد. به هر چهره ای که می نگریستی لبخند بر آن نشسته بود، انعکاس صدای خنده های از سر شعف نوجوانان و جوانان گوش جان را نوازش می داد. جمعیت هر لحظه بیشتر می شد. همه آمده بودند و بر امواج خروشان مردم هر لحظه اضافه می شد و هیجان در لابه لای جمعیت می دوید و سر از پا نمی شناخت. هر نسلی را که می خواستی می توانستی پیدا کنی؛ از موی سپید کرده ها که 22 بهمن سال 57 را دیده اند تا کودکان شیرخوار در آغوش مادرانشان، دهه هشتادی ها و نودی ها میدان دار شده بودند و دهه شصتی ها و هفتادی ها مسیر را نشان شان می دادند. پدرها دخترهایشان را روی دوششان گذاشته بودند و مادرها از پسرهایشان عکس می گرفتند. دوستان سلفی می گرفتند و هیچ کدام لبخندهایشان را از قاب دوربین هایی که به
سمت شان می چرخید، دریغ نمی کردند. امروز همه پرچمدار بودند، مشهدی ها نشان دادند، پرچم ایران اسلامی تا زمانی که حتی یک نفر از آن ها ایستاده باشد، بالا خواهد بود. گرمای عشق و محبت مردم به سرزمین شان بهمن مشهد را نیز بهاری کرده بود. مردم دیندار مشهد همه داشته های ارزشمند خود را برای نشان دادن باور و تعهدشان به آرمان روح ا... سر دست گرفتند. بر تن دختربچه هایشان کاپشن صورتی پوشانده بودند و بر پیشانی فرزندان برومندشان سربند لبیک یا حسین بستند.
شعارهای هدفمند
عکس شهیدان و سید الشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی را در کنار پرچم ایران در دست داشتند تا خاطرنشان کنند فراموش نکرده اند برای مسیری که طی کرده اند چه سرها و افسرهایی را تقدیم کرده اند. یکی بر روی پلاکاردی نوشته بود: «یارت ای یار خراسانی چه شد؟ ای صبا دست سلیمانی چه شد» در دست پسر نوجوانی پلاکاردی بود که روی آن نوشته بود: «جان فدا، جان دادی به ما/ راه رفتن را نشان دادی به ما» دیگری جمله «امروز، روز خسته شدن نیست ، شیب تند را گذر کردیم و به قله ها نزدیک شده ایم» را در دست داشت. تعدادی ها هم کاریکاتورهایی رنگی از خاندان پهلوی را همراه خود کرده بودند. یکی طنازی اش را به رخ کشیده بود و نوشته بود: «دلار 45 میلیون تومان هم بشود باز هم می آییم راهپیمایی». آن دیگری از دستاوردهای ایران گفته بود و بر روی پلاکاردش ثبت شده بود: «من افتخار می کنم به ایرانی که چهارمین کشور جهان در زمینه علم نانو است/ به ایرانی که دارای دومین ارتش قدرتمند سایبری جهان است.»
اما مشکلات و گلایه های فرهنگی و اقتصادی نیز از منظر مردم دور نماند. مشهدی ها شعار دادند: «مرگ بر مفسد اقتصادی»، «راه حل مشکلات اقتصادی، مسئول انقلابی است» و همچون همیشه فریاد زدند: «مرگ بر آمریکا، مرگ بر انگلیس و مرگ بر اسرائیل» و حمایت خود را بار دیگر از مردم مظلوم فلسطین اعلام کردند. راهپیمایان با شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» پایبندی و اعتقادشان را به مقام معظم رهبری و نظام اسلامی اعلام کردند.
گفت وگو با مردم
به سراغ قشرهای مختلف رفتم و علت حضورشان در راهپیمایی 22 بهمن امسال را جویا شدم. پسر نوجوانی که به همراه دوستانش آمده بود، گفت: من امروز آمده ام به عشق کشور و رهبرم. می خواهم بگویم ما نسل جدید پای نظام اسلامی ایستاده ایم. خانمی که دو دختر خردسال خود را نیز به همراه داشت، می گفت: حضور امروز من برای این است که بگویم درست است که مشکل اقتصادی داریم، اما این باعث نمی شود از نظام و انقلاب مان روگردان باشیم. دختر که به گفته خودش متولد 91 بود و روی صورتش نقش سه رنگ پرچم ایران را نقاشی کرده بود، جلو آمد و گفت: ما دهه نودی ها مواظب کشور و انقلاب مان هستیم.
ساعت 11:22 بنا بود جمعیت از مسیر خیابان امام رضا(ع) به حرم مطهر رضوی رسیده باشد و همه با هم سرود ملی را بخوانند، اما ازدحام جمعیت سرعت حرکت را به قدری کند کرده بود که با وجود گذشت دو ساعت از آغاز راهپیمایی ما هنوز در خیابان امام رضا(ع) بودیم و مردم همچنان از میدان پانزده خرداد به سمت خیابان امام رضا(ع) و حرم مطهر رضوی در حرکت بودند. همه ایستادند و سرود ملی را خواندند و نشان دادند با وجود سلایق گوناگون و افکار مختلف زیر پرچم کشورشان دست در دست و متحد ایستاده اند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، سخنران ویژه پایان این مراسم در حرم مطهر رضوی بود. هر چند حرکت سیل خروشان عاشقان امام هشتم(ع) هنوز به اتمام نرسیده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک این روز گفت: امیدوارم حضور مردم و قدم های پربرکت آن ها مایه عزت دنیوی و اجر اخروی یکایک عزیزان باشد.
امام(ره) با باور به ملت ایران، آن ها را به خودباوری رساند
وی با بیان این که خرسندیم که مردم باز هم در روز 22 بهمن به میدان آمده و با آرمان های انقلاب بیعت می کنند، خاطرنشان کرد: این روز و لحظه برای ملت ما در تاریخ بی نظیر است؛ چراکه ملت ما در دوره معاصر هیچ گاه نتوانسته بودند مثل 22 بهمن 1357 احساس یک ملت بودن را داشته باشند و امروز دوست و دشمن این را می دانند و گاهی نیز بیان می کنند که هویت ملی برای ما با پیروزی انقلاب معنا گرفت و محقق شد. پیش از انقلاب اسلامی، نه آن چنان حس ملت بودن را داشتیم و نه احساس می کردیم که تعیین کننده سرنوشت خود هستیم، اما بعد از پیروزی انقلاب، این برکت را امام(ره) و شهدا برای ما به ارمغان آوردند. ایجاد هویت ملی با انگیزه دینی و پرچمداری امام عزیز به عنوان یک رهبر الهی انجام شد و این امام(ره) بود که مردم ایران را باور کرد و آن ها را به خودباوری رساند.
انقلاب مردم در ایران، نظم جهانی را تغییر داد
محمدباقر قالیباف در ادامه با بیان این که جوانان با مطالعه تاریخ می فهمند که در سال 1979 میلادی و پس از پیروزی انقلاب بود که نظم جهانی تغییر کرد، اظهار کرد: تا پیش از آن جهان دو قطبی بود چنان که شرق به رهبری اتحادیه جماهیر شوروی و غرب به رهبری آمریکا پیش می رفت تا جایی که همه عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و... در سیطره این دو کشور بود و هیچ کشوری هیچ رابطه اقتصادی را انجام نمی داد و هیچ اتفاق و پدیده ای در این کره خاکی رخ نمی داد؛ مگر با حمایت یکی از این دو ابرقدرت. در این بین تنها پدیده انقلاب اسلامی با تکیه بر دین و سنت های الهی، به رهبری امام(ره) و تکیه بر قرآن توانست جدا از این نظم جهانی، شکل بگیرد و به پیروزی برسد که شرق و غرب که در همه احوالات از هم جدا بودند تنها در موضوع براندازی انقلاب اسلامی با هم متحد شدند و تهاجمی علیه کشور ما صورت دادند، اما به رغم همه تلاش ها، ناموفق بودند.
توحید رمز پیروزی و تداوم انقلاب است
وی با اشاره به این که امام(ره) عموم مردم و جامعه را با اصالت دینی پیوند داد، خاطرنشان کرد: همین اقدام نقطه اوج و رمز موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی بود. امام(ره) در دوران رهبری خود و در دهه نخست انقلاب از هر طریقی که می توانست ما را با این مفهوم مهم و کلیدی آشنا و به همه «کلمه توحید» و «توحید کلمه» را به معنای ایمان ملی و انسجام ملی وصیت کرد. بر این اساس، اگر انسجام اجتماعی بر محور دین شکل نگیرد، قطعاً ایران و انقلاب ما ضعیف خواهد شد، لذا «کلمه توحید» و «توحید کلمه» را به عنوان رمز پیروزی و تداوم انقلاب باید در هر زمانی مورد توجه داشته باشیم.
حکومت ناکارآمد و بدون آرمان، اصالت ندارد
دکتر قالیباف با اشاره به بیانیه گام دوم از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: به سهم خود، به عنوان یک شهروند و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی می گویم که باید دقت کنیم و وقت بگذاریم و چندین بار این بیانیه را مطالعه کنیم. یک نکته اساسی، اصلی، مهم و برجسته در این بیانیه وجود دارد که با توجه به فلسفه انقلاب اسلامی آن را نسبت به سایر بیانیه ها متمایز می کند و آن شیوه مطرح شده ای است که این نظام چگونه ماندگار می شود که باید به طور جدی به آن توجه کنیم.
وی افزود: حکومت بدون آرمان و بدون کارآمدی اصالت نخواهد داشت، نباید فلسفه انقلاب اسلامی را گم کنیم که در این صورت مسئولیت خود را انجام نخواهیم داد. رمز ماندگاری انقلاب اسلامی، انقلابی بودن و انقلابی ماندن است که چیزی جدا از رمز پیروزی انقلاب اسلامی نیست و این همان فرمایش و کلام امام(ره) درباره «کلمه توحید» و «توحید کلمه» است که یک معیار معتبر به دست ما داده شده است تا همواره خود را براساس آن محاسبه و مراقبت کنیم. ما چه مسئول، چه کارگزار نظام، چه نماینده و چه مردم، در هر نقشی که بر عهده داریم باید به این موضوع توجه کنیم که مسائل جاری و روزمره، نباید ما را از فلسفه انقلاب جدا کند، البته در این بین وظیفه مسئولان
سنگین تر است.
رئیس مجلس با ابراز تأسف از فاصله ای که بین بایدهای انقلاب و واقعیات به وجود آمده، اظهار کرد: ریشه این فاصله در فاصله گرفتن از ارزش های دینی و سنت های الهی در بین مسئولان و نخبگان جامعه است؛ از این رو باید در این زمینه مدیریت و نقش آفرینی کنیم که مردم در متن امورات و اداره کشور دخیل باشند. ما با وجود دو ابرقدرت در ابتدای دفاع مقدس توانستیم با استفاده از ظرفیت مردم و بسیج که در میدان حضور داشتند، به پیروزی برسیم، لذا اگر غیر از این عمل کنیم از مسیر و ریل انقلاب خارج می شویم.
محافظه کاری، قتلگاه انقلابی گری است
رئیس مجلس شورای اسلامی محافظه کاری را قتلگاه انقلابی گری دانست و گفت: یکی از بزرگ ترین موانع و خطرات تحول انقلاب بحث رکود، تحجر و انفعال است که باید به آن توجه کنیم؛ چراکه این موضوعات در تضاد با عقلانیت دینی، عدالت و معنویت است، لذا باید در این راستا از روش ها و ابزارهای مناسب استفاده کنیم.
رقابت باید در مورد ایده ها باشد نه قبیله گرایی
قالیباف با بیان این که باید بتوانیم بر اساس گام دوم انقلاب، تحولی را که مقام معظم رهبری زمانی در مشهد مقدس و در جوار حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بیان فرمودند، با قدرت پیش ببریم، اذعان کرد: امروز تجدید عهد ما با آرمان های انقلاب، امام(ره)، شهدا و رهبری معظم انقلاب، آماده شدن و حرکت در مسیر این تحول است و مردمی که همه این سختی ها را برای اعتلای کشور خود تحمل کردند، انتخابات را به عنوان فرصتی تحول آفرین از دست نمی دهند. رقابت نامزدها و فهرست ها باید در مورد ایده ها و کارهای تحول ساز روی ریل انقلاب و به نفع مردم باشد نه خدای ناکرده بر اساس قبیله گرایی و حاشیه سازی که این گونه رقابت ها به جای افزایش مشارکت، باعث دل زدگی مردم به دلیل قدرت طلبی مسئولان می شود.
وی با تأکید بر این که بیانیه گام دوم انقلاب به ما می گوید که انقلاب اسلامی همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش است، اما تجدیدپذیر و اهل انفعال نیست، گفت: انتخاب و انتخابات یک فرصت و یک پنجره طلایی است تا مردم بدون انفعال و به دست خود، این تصحیح، انتخاب و سرنوشت را انجام دهند، البته دشمنان ما همواره در تلاش بوده و هستند تا با هدف مبارزه با انقلاب، به مردم ما فشار بیاورند.
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به برنامه هفتم که روزهای پایانی تصویب خود را می گذراند، گفت: برنامه هفتم، برنامه ای عملیاتی، در دسترس و قابل اجرا بوده که می تواند بخش قابل توجهی از تحول را به ویژه در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رقم بزند و چشم انداز و سندی باشد که به عنوان میثاق ملی هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه، بخش خصوصی و تمام مردم بتوانند با دست در دست یکدیگر دادن و اجرای دقیق آن و با تعهد در مسیر اجرای آن به ویژه از طرف دولت و مجلس و همراهی مردم عزیز، به ثبات اقتصادی برسیم.
ضریب بالای امنیت در مرزها
سرتیپ کیومرث حیدری که در راهپیمایی 22 بهمن حضور داشت با بیان این که باید خدا را به خاطر داشتن چنین مردم ولایتمداری شاکر باشیم، درباره سفر خود به مرز مشترک ایران و افغانستان گفت: گروه های مسلح ما با تمام توان در مرزها مستقرند و تمام مرزها از بالاترین ضریب امنیتی برخوردارند. ملت ما با اطمینان خاطر بدانند که هیچ خطری جمهوری اسلامی را تهدید نمی کند. در مرزهای شمال شرق عملیات انسداد مرز در حال انجام و نسبت به گذشته بسیار پیشرفت داشته است و امیدواریم بتوانیم انسداد مرزهای شمال شرق را تکمیل کنیم.سرتیپ یوسف قربانی، فرمانده هوانیروز ارتش نیز با اشاره به پرواز بالگردها برای گلباران در جشن پیروزی انقلاب بیان کرد: در نقاط مرزی بالگردها مستقر و در حال پایش مرزهای شرقی هستند.جشن پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و راهپیمایی 22بهمن امروز با حضور پرشور وحماسی مردم خراسان رضوی در شهرستان های سبزوار، قوچان، کاشمر، سرخس، طرقبه شاندیز، فریمان، تربت حیدریه، نیشابور، مه ولات، بجستان، تایباد، گناباد، تربت جام، خواف،خلیل آباد، بردسکن،صالح آباد و... برگزار شد.