این لبوی خوشمزه و پرخاصیت
لبو یا همان چغندر پخته میتواند به تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از برخی بیماریها، تقویت دستگاه گوارش و... کمک کند
لبو همان چغندر پخته است که رنگ قرمز تیره دارد و طعم آن شیرین است. مردم هنگام پاییز و زمستان به سراغ لبو میروند. مهمترین فواید لبو را این چنین میتوان برشمرد: تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به درمان و جلوگیری از سرماخوردگی، کاهش التهاب در بدن، بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سلامت دستگاه گوارش، کمک به کاهش وزن و لاغری و کمک به سم زدایی از کبد. در ادامه به نقل از «mosbatesabz.com» با خواص لبو بیشتر آشنا میشویم:
خواص لبو برای سرماخوردگی| لبو سرشار از ویتامین سی است. ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی بوده و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. بتاکاروتن دیگر آنتی اکسیدان موجود در لبو است که در تولید ویتامین A نقش داشته و از بدن در برابر عفونتها محافظت به عمل میآورد. لبو سرشار از پتاسیم بوده و به کاهش احتباس آب در بدن کمک کرده و التهاب را کاهش میدهد. این گیاه خاصیت ضد التهابی داشته و تورم و درد ناشی از سرماخوردگی یا آنفلوآنزا را در بدن کاهش میدهد.
خواص لبو برای لاغری| از خواص لبو برای لاغری میتوانید بهره بگیرید، زیرا لبو سرشار از فیبر است. فیبر، برای هضم شدن به مدت زمان زیادی نیاز دارد. بنابراین وقتی شما لبو میخورید، احساس گرسنگی دیرتر به سراغ شما خواهد آمد. از طرف دیگر لبو کالری بسیار پایینی دارد به طوری که وقتی شما یک فنجان لبوی پخته میخورید، تنها ۶۰ کالری به بدن شما میرسد. از این رو لبو برای کمک به کاهش وزن مناسب بوده و توصیه میشود.
خواص لبو برای پروستات| لبو مواد مغذی بسیاری دارد که برای حفظ سلامت پروستات میتواند بسیار موثر باشد. ویتامین C، بتاکاروتن و پتاسیم از جمله این مواد هستند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم لبو میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری پروستات کمک کند.
کمک به کاهش علایم یائسگی| لبو سرشار از فیتواستروژنها بوده و علایمی مثل گرگرفتگی و تعریق شبانه و خشکی در بانوان یائسه کاهش میدهد.
کمک به افزایش قدرت باروری| لبو با سرشار بودن از مواد غذایی همچون فولات، شانس باروری را افزایش و خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در نوزادان را کاهش میدهد.
خواص لبو برای کبد| لبو یک ماده غذایی سالم و مغذی است که میتواند در بهبود سلامت کبد موثر واقع شود. بتاکاروتن، ویتامین سی، نیاسین، فولات و پتاسیم ترکیبات موجود در چغندر قند هستند که میتوانند به حفظ سلامت کبد کمک کنند.
خواص لبو برای دستگاه گوارش| لبو سرشار از فیبر بوده و فیبر به بهبود هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک میکند. این گیاه مقوی به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدانها میتواند اگر التهابی در دستگاه گوارش وجود داشته باشد، آن را کاهش دهد.
فواید لبو برای بهبود سلامت قلب| لبو حاوی پتاسیم است و پتاسیم به کاهش فشار خون کمک میکند. فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی به حساب میآید.
مضرات لبو برای کلیه| لبو بسیار مغذی است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند برای سلامت کلیه مضر باشد. همان طور که گفتیم لبو سرشار از پتاسیم است. در افراد سالم، کلیهها میتوانند پتاسیم اضافی را از خون دفع کنند. با این حال، در افراد مبتلا به بیماری کلیوی، کلیهها ممکن است نتوانند پتاسیم اضافی را به طور موثر دفع کنند. تجمع پتاسیم در خون میتواند باعث ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس، دردهای عضلانی و ... شود. یادآور میشویم که مصرف بیش از حد لبو ممکن است این عوارض را پدید آورد. افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی نباید بیش از حد معمول لبو بخورند.
مضرات لبو برای دیابت| افراد مبتلا به دیابت باید مصرف قند خود را محدود کنند. بنابراین نباید بیش از حد به سراغ مصرف لبو یا چغندر پخته بروند. افزایش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت میتواند بسیار خطرناک باشد و به قطع عضو یا حتی مرگ منجر شود.