بررسی داده های پزشکی قانونی کشور درباره آمار قربانیان حوادث رانندگی ترافیکی استان در 8 ماه امسال
تعداد بازدید : 12
هر روز، 4 قربانی حوادث رانندگی!
وحید تفریحی- 980 قربانی در 8 ماه! اگر بخواهیم از عمق فاجعه بگوییم یعنی حوادث رانندگی و ترافیکی در استان روزی 4 قربانی می گیرد! عددی که واقعا قابل تامل و نگران کننده است. به گزارش «خراسان»، حوادث رانندگی در استان نقش پررنگی در فهرست عوامل مرگ و میر دارد؛ بر اساس آمارهای رسمی، تعداد قربانیان حوادث رانندگی در استان طی سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل آن حدود 17 درصد افزایش یافته و به 1200 نفر رسیده است.
آمار مرگ و میر حوادث رانندگی همچنان افزایشی!
در این گزارش به بررسی و تحلیل داده های پزشکی قانونی کشور از آمار قربانیان حوادث رانندگی و ترافیکی استان خراسان رضوی طی 8 ماه امسال می پردازیم؛ آماری که همچنان نشان از روند افزایشی دارد. طی 8 ماه ابتدای امسال 980 نفر از هم استانی های ما جان خود را در حوادث رانندگی و ترافیکی از دست دادند که از این تعداد 750 نفر مرد و 230 نفر زن بوده اند. همچنین 341 مورد از سوانح منجر به فوت در مسیرهای درون شهری، 524 مورد در جاده های برون شهری و 111 مورد هم در جاده های روستایی رخ داده است. این درحالی است که در مدت مشابه سال قبل یعنی 8 ماه ابتدایی سال 1401، تعداد قربانیان حوادث رانندگی و ترافیکی 878 مورد بوده که مقایسه این دو حاکی از افزایش حدود 12 درصدی میزان مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی و ترافیکی طی 8 ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
سوانح ترافیکی استان روزانه 98 مصدوم به جا می گذارد!
اما علاوه بر قربانیان سوانح ترافیکی، تعداد زیادی از هم استانی ها نیز بر اثر سوانح رانندگی و ترافیکی دچار مصدومیت های مختلف می شوند که آمار آن هم قابل توجه است. بر اساس داده های پزشکی قانونی کشور، سوانح رانندگی و ترافیکی 8 ماه ابتدای امسال در استان 24 هزار و 195 مصدوم داشته است؛ یعنی روزانه حدود 98 مصدوم! از این تعداد 16 هزار و 867 نفر مرد و 7 هزار و 328 نفر زن بوده اند. در مدت مشابه سال گذشته نیز سوانح رانندگی و ترافیکی 24 هزار و 133 مصدوم به جا گذاشته بود که مقایسه این دو از افزایش حدود 3 دهم درصدی تعداد مصدومان حکایت دارد.
چهارمین استان در تعداد قربانیان ترافیکی
بررسی آمار قربانیان سوانح رانندگی و ترافیکی در دیگر استان های کشور نشان میدهد که خراسان رضوی طی 8 ماه امسال بعد از استان های فارس با هزار و 134 قربانی، تهران با هزار و 32 قربانی و سیستان و بلوچستان با هزار و 27 قربانی در رتبه چهارم از نظر تعداد قربانیان حوادث رانندگی و ترافیکی قرار دارد. علاوه بر این بیش از 7 درصد از قربانیان ترافیکی کشور طی این مدت مربوط به استان خراسان رضوی بوده است.
نقاط حادثه خیز جاده های استان را دریابید
یکی از دلایل اصلی بالا بودن میزان حوادث رانندگی در خراسان رضوی و به تبع آن قربانیان این سوانح، ضعف و ناکارآمدی زیرساختهای جادهای در استان است. برخی از محورهای اصلی و فرعی خراسان رضوی از نظر عرض، کیفیت، نورپردازی، علایم راهنمایی، امکانات رفاهی و ایمنی، مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی نیست. این مسئله باعث میشود که رانندگان با مشکلات متعددی مواجه شوند؛ بنابراین احتمال وقوع تصادفات و شدت آنها در این محورها افزایش مییابد. برای کاهش تلفات جادهای در خراسان رضوی، لازم است که اقدامات جدی در دستور کار قرار گیرد؛ یکی از این اقدامات که تمهیداتی عاجل می طلبد توجه به رفع خطر و اصلاح نقاط حادثه خیز جاده های استان است؛ به استناد اظهارات مدیرکل راه و شهرسازی استان که در گفت و گو با «خراسان» اعلام کرده است، هنوز 30 نقطه حادثه خیز جاده های استان اصلاح نشده است، در بحث روکش آسفالت نیز، 4 هزار کیلومتر از راه های استان دارای آسیب متوسط تا شدید است و هزار کیلومتر از راههای استان نیازمند بهسازی است. از آن جا که جاده های استان همواره بستر تردد خیل عظیمی از زائران است، توجه به اصلاح و بهبود جاده های استان باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان کشور قرار گیرد. علاوه بر این موارد، افزایش نظارت و کنترل بر رفتار رانندگان و عابران پیاده، اجرای قانونها و مجازاتهای مناسب برای متخلفان، ترویج فرهنگ رانندگی ایمن، ارتقای سطح آموزش و آگاهی رانندگان و عابران پیاده، توسعه و بهبود سامانههای اورژانسی و امدادی، تشویق و تسهیل استفاده از حملونقل عمومی و ... از دیگر اقداماتی است که می توان برای کاهش قربانیان سوانح رانندگی و ترافیکی در دستور کار قرار داد. البته در کنار ضعف زیرساختهای جادهای، عوامل دیگری نیز در افزایش حوادث رانندگی در خراسان رضوی نقش دارد. این عوامل شامل رفتار ناهنجار و متخلفانه برخی رانندگان و عابران پیاده، رعایت نکردن قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، استفاده نکردن از تجهیزات ایمنی مانند کمربند ایمنی و کلاه ایمنی، استفاده از وسایل نقلیه فرسوده و ناسالم، تطابق نداشتن سرعت با شرایط جاده و هوا، بی توجهی به علایم و نشانههای راهنما و ... است.