پروژه ناتمام سایت اداری خلیلآباد همچنان بلاتکلیف
معاون فرماندار: برای تکمیل این پروژه به بیش از 10 تا 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز است
حسین نوری- کلنگ ساخت پروژه سایت اداری شهرستان خلیلآباد سال ۸۹ به زمین زده شد و همان سال مقرر شد پس از تکمیل آن حداقل ۲۰ اداره و نمایندگی اداره در آن جانمایی شوند. اما 14 سال از آن ماجرا میگذرد و این پروژه به دلیل نبود اعتبار همچنان ناتمام مانده است. با توجه به اهمیت این پروژه برای شهرستان خلیل آباد، لازم است مسئولان شهرستانی و استانی راهی برای تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن پیدا کنند زیرا بیم این وجود دارد که همین سازه ناتمام بر اثر گذر زمان به مرور تخریب شود و سرمایه ای که در آن هزینه شده است به هدر رود.زیبایی یکی از شهروندان خلیلآبادی در این باره میگوید: متاسفانه از چندین سال قبل سایت اداری خلیلآباد به دلیل نبود اعتبار، به صورت ناتمام رها شده است و در این 14 سال که سه دولت روی کار آمده فقط مسئولان از این پروژه بازدید می کنند و وعده هایی برای تکمیل آن میدهند اما چندی بعد موضوع به فراموشی سپرده میشود. از آنجا که این پروژه چند سال است که به حال خود رها شده قسمت هایی از آن در حال تخریب شدن است و حتی برخی از بخش های آن به سرقت رفته است.
سرقت شدن تجهیزات این پروژه ناتمام
نجاریان دیگر شهروند خلیل آبادی در این باره می گوید: برخی تجهیزات و پنجرههای نصب شده سایت اداری خلیلآباد در طول این سالها به سرقت رفته و در حال حاضر این پروژه ناتمام به محلی برای استراحت معتادان تبدیل شده است. وی با اشاره به اینکه در طی این سالها، طرح های واگذاری این سایت به دانشگاه، شهرداری یا به بخش خصوصی مطرح شده است، افزود: ایجاد پژوهشکده انگور و خشکبار طرح دیگری بود که بیان شد اما فقط حرف بود و کاری صورت نگرفته است. وی عنوان میکند: با توجه به فرسوده شدن پروژه، ابتدا باید هزینه بسیاری را صرف مقاومسازی ساختمان کرد.
نیاز به 10 تا 15 میلیارد اعتبار برای تکمیل پروژه
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار نیز با بیان اینکه اکنون برای تکمیل این پروژه با 4500 مترمربع زیربنا به اعتباری بیش از 10 تا 15 میلیارد تومان نیاز است، میگوید: مسئولان استان باید تصمیم جدی و سریع برای تکمیل این پروژه بگیرند تا سرمایه های هزینه شده در آن بیشتر از این هدر نرود. مهدی نظرزاده می افزاید: قرار بود اداراتی که در این سایت مستقر میشوند برای تکمیل شدن این پروژه اقداماتی انجام دهند اما تاکنون انجام نشده است.
ایجاد پژوهشکده انگور به جای سایت اداری
نماینده مردم کاشمر، کوهسرخ، بردسکن و خلیلآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره میگوید: با توجه به اینکه خلیلآباد قطب کشاورزی منطقه است تلاش شده با کمک مرکز آموزش عالی کاشمر این پروژه را به عنوان مرکز رشد و پژوهشکده انگور ارتقا دهیم. حجتالاسلام نیک بین ادامه میدهد: به رغم اینکه در شورای راهبردی توسعه مدیریت استان خراسان رضوی مصوب شد سایت اداری خلیلآباد برای انجام کارهای تحقیقاتی به مرکز آموزش عالی کاشمر واگذار شود، اما تاکنون این مصوبه عملیاتی نشده است. وی می افزاید: هر چند اولویت با ادارات شهرستان است اما اگر نتوانند پروژه را تکمیل کنند، طرح ایجاد پژوهشکده انگور باید دنبال شود.پاکدل شهردار خلیل آباد با بیان اینکه اداراتی در شهرستان داریم که فاقد زمین وساختمان هستند اظهار می کند: این مجموعه می تواند به صورت مجتمع به چند اداره واگذار شود یا در اختیار شهرداری یا بخش خصوصی قرار گیرد تا ضمن بهره برداری بهتر از تخریب آن جلوگیری به عمل آید. وی می افزاید: باید هر چه سریع تر این پروژه تعیین تکلیف شود.
دغدغه محل استقرار ادارات شهرستان
فرماندار جدید شهرستان خلیل آباد هم که در اولین روز های کاری خود از این مجموعه بازدید داشته، به خبرنگار ما اظهار می کند: دغدغه محل استقرار ادارات در این شهرستان وجود دارد و برخی ساختمان های اداری فرسوده هستند. محمدرضا خوشنویس با انتقاد از وضعیت ایجاد شده وهدر رفت سرمایه کشور در این پروژه می گوید: متاسفانه در حالی این پروژه به حال خود رها شده که تعدادی از ادارات برای استقرار خود از شهرستان فضای مناسب را طلب می کنند. وی می افزاید: با توجه به طولانی شدن تکمیل پروژه سایت اداری که منجر به فرسودگی بنا شده، تاکید داریم هر چه زودتر این پروژه تعیین تکلیف شود و در این راستا نامهنگاریهایی با استانداری خراسان رضوی انجام شده است.گفتنی است، عملیات ساخت پروژه سایت اداری شهرستان خلیل آباد در سال 1389 برای تجمیع و جانمایی حداقل ۲۰ اداره آغاز شد. این پروژه در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی قریب به ۵۰ درصد بهرغم هزینه کرد ۲۵ میلیارد ریال، ناتمام رها شده است.