دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور خواستار شد
بسیج امکانات برای مقابله با گرد و غبار در خراسان رضوی
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور گفت: باید بسیج امکانات و منابع در حوزه گرد و غبار چه به صورت استانی و چه به صورت ملی در خراسان رضوی و سرخس متمرکز شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری، علی محمد طهماسبی در حاشیه جلسه کارگروه سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار استان اظهار کرد: دو منطقه خواف و سرخس در استان خراسان رضوی از هر دو بخش داخلی و به ویژه خارجی تحت تاثیر قرار می گیرد. اقدامات و تصمیمات بسیار خوبی درباره سرخس گرفته شده است. در یک سال گذشته دو جلسه کارگروه تخصصی ملی و دو جلسه ستاد ملی گرد و غبار ویژه شهرستان سرخس برگزار شده است. وی تصریح کرد: در این جلسات برنامه ها،راهبردها و سیاست ها مشخص شده است. این رخداد اخیر، یک رخداد استثنایی بود. بارندگی در دو سال گذشته بین ۳۵ تا ۴۵ درصد کمتر از میانگین بوده که در کشور همسایه هم چنین بوده است.
طهماسبی گفت: در کشور همسایه شمالی ۶۷ میلیون هکتار مناطق غبارخیز داریم که به محض این که خیزش صورت می گیرد، مناطقی از کشور ما را هم درگیر می کند و خواف و تایباد و بخش هایی از خراسان جنوبی را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شد بسیج امکانات و منابع در حوزه گرد و غبار چه به صورت استانی و چه به صورت ملی که ما پیگیر آن خواهیم بود، در سرخس متمرکز شود. امیدواریم اگر این رخداد تکرار شود، با آمادگی کامل و با تاکید بر تاب آوری و سازگاری بتوانیم این گام ها را برداریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز در این جلسه گفت: شهرستان های خواف و سرخس را از یک سال پیش هدف گذاری و برای آن ها برنامهای در قالب پنج ماموریت تهیه کرده ایم که آن برنامه نیز در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده است، انتظار ما این است که اگر می خواهیم در حوزه مدیریت و پیشگیری از گرد و غبار تحولی صورت بگیرد از همه ابزارها و امکانات استفاده کنیم.
خدایی افزود: همه دستگاه های مربوط به حوزه محیط زیست باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و هیچ کوتاهی از هیچ دستگاهی پذیرفتنی نیست.
مدیر آبفای شهرستان:
46 روستای فریمان تحت پوشش آبفا نیستند
حسن اصغرفریمانی/ مدیر آبفای فریمان گفت: با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی، فریمان از جمله شهرستانهای استان است که بیشترین روستای غیر تحت پوشش را در خود جای داده است و هماکنون46 روستای شهرستان تحت پوشش آبفا نیستند.
به گزارش خراسان رضوی، موسی رضایی گفت: 104 روستای شهرستان با 10 هزار و 358 خانوار و36 هزار و 458 نفر جمعیت، تحت پوششاند و ۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار و 29 روستای زیر ۲۰ خانوار جمعیت، تحت پوشش نیستند.
وی با اشاره به این که از مجموع این ۴۶ روستا در 11روستا پروژه آبرسانی در حال اجراست، افزود: در طول سال بازدیدهای فنی از روستاهای غیرتحت پوشش انجام میشود و علاوه بر آن بازدیدهای مشترکی نیز با مرکز بهداشت شهرستان، به منظور کنترل وضعیت سلامت آب آشامیدنی این روستاها صورت میگیرد.