گزارش خبری
تعداد بازدید : 20
چالش قطعی و آب دزدی در فرهادگرد!
مدیر آبفای شهرستان فریمان: تعداد زیادی از گلخانه ها ، باغ ها، کارگاه های بلوک زنی و مرغداری ها بدون مجوز از آب شرب منطقه استفاده می کنند
نویسنده : حسن اصغرفریمانی
قطعی چهار روزه آب شرب در منطقه 900 خانواری «نعمان» و «شریف آباد» شهر فرهادگرد فریمان، مردم این شهر را آزردهخاطر کرده است و آنها مجبورند از آب شرب آتشنشانی این شهر که با مساعدت شهرداری اجازه داده شده است، استفاده کنند! این در حالی است که مدیریت آب شرب این مناطق در اختیار شرکت آبفای شهرستان فریمان نیست. بلکه در اختیار عدهای از مردم منطقه است که بحث منافع شخصی در میان است و حاضر نیستند زیر مجموعه شرکت آبفا قرار گیرند؛ چرا که از آب شرب برای گلخانه، کارگاه بلوکزنی و... استفاده می کنند.
یکی از اهالی منطقه شریف آباد فرهادگرد با گلایه از قطعی مکرر آب به دلایل مختلف می گوید: از ابتدای امسال دو بار با قطعی آب آن هم به مدت 5 تا 6 روز مواجه بودهایم که این موضوع با شرایط پیشرفته و فناوری روز انتقال آب همخوانی ندارد و مردم را کلافه و سردرگم کرده است. یکی دیگر از اهالی این منطقه با اشاره به این که بخش اعظم این آب برای گلخانهها ، باغها ، کارگاه های بلوکزنی و... صرف می شود، می افزاید: چرا از آب شرب برای کشاورزی و ... استفاده می شود، آن هم در زمانی که با کمبود آب شرب روبهرو هستیم؟
کارشکنی برای مدیریت آب
شهردار شهر فرهادگرد فریمان درباره بحث قطعی آب میگوید: مدیریت آب مناطق «نعمان» و «شریف آباد» زیرنظر آبفای شهرستان فریمان نیست؛ بلکه به صورت خودمختار توسط شورای آب این مناطق مدیریت می شود. لذا اکنون به دلیل مشکل فنی مدت چهار روز است که آب این مناطق بهکلی قطع است و مردم این مناطق ناراحت هستند. یاری اظهار می کند: بیشتر اهالی این مناطق دوست دارند، مدیریت آب در اختیار اداره آبفا باشد. ولی با توجه به منافع شخصی این موضوع تاکنون محقق نشده است.
یکی از اعضای شورای آب منطقه شریف آباد فرهادگرد هم به خبرنگار ما می گوید: علت قطعی آب بریده شدن شافت داخل چاه است که بر اثر فرسودگی ایجاد شده است. قربان جلالینژاد تصریح می کند:هماکنون 100 باغ ، گلخانه و کارگاه بلوکزنی و... از آب چاه شریف آباد بهرهمند هستند. لذا سعی کرده ایم تا بهای دریافتی آب از اعضا در کمترین حد ممکن باشد. وی اضافه می کند: هماکنون از واحدهای مسکونی در حد تأمین هزینه گازوئیل و روغن و از باغداران و گلخانهداران بین 10 تا 15 هزار متر مکعب آب بها دریافت می کنیم که البته این عدد قرار است افزایش یابد و به 20 هزار مترمکعب برسد.
بحث منافع شخصی در میان است
مدیرآبفای شهرستان فریمان نیز با اشاره به این که این دو منطقه نمی خواهند تحت پوشش آبفا قرار گیرند، می گوید: مردم این منطقه از دو منبع آبی استفاده می کنند. از حدود هزارخانوار، 800 خانوار اصرار دارند که مدیریت آب منطقه با آبفا باشد و با این موضوع موافق هستند. ولی چون 200 خانوار جزو گلخانهداران ، باغداران و... و برخی از آنان جزو اعضای شورای اسلامی شهر فرهادگرد و ... هستند و منافعشان به خطر می افتد، نمی خواهند این کار انجام شود.
موسی رضایی اظهار می کند: متأسفانه این امر هیچ متولی ندارد و این 200 خانوار به هر شکل ممکن و با تحت فشارقرار دادن مردم می خواهند این کار انجام نشود. رضایی در ادامه با اشاره به این که چاه های این مناطق جزو آب شرب هستند ولی متأسفانه بیش از 200 گلخانه، باغ، کارگاه بلوک زنی ، مرغداری و... بدون هیچ گونه مجوز و مدرکی از این آب شرب استفاده می کنند، خاطرنشان می کند: تنها راه پیگیری این مشکل این است که از طریق شورای تأمین شهرستان ابتدا با گلخانه ها و باغها و... بدون مجوز برخورد و سپس برای انتقال مدیریت آب اقدام شود.وی اضافه کرد: البته با مطالعاتی که در این خصوص انجام شده برای تأسیسات ، مخازن و ... نیاز به 100 میلیارد تومان اعتبار است.