مدیرکل امور عشایر استان مطرح کرد:
عشایر باید از تک محصولی بودن خارج شوند
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در سفر به شهرستان بردسکن، تک محصولی بودن را از مشکلات عشایر استان برشمرد و گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و دیگر مشکلات، تنها منبع درآمد عشایر، دام هاست که متاسفانه با توجه به فقیر بودن مراتع و گرانی نهاده های دامی، عشایر دچار مشکلاتی شده اند که برنامه داریم آنان را از تک محصولی بودن خارج کنیم. محمدحسین جعفری، بالا بردن دو شاخصه راههای دسترسی و اجرای شبکه آبرسانی به مناطق عشایری را از برنامه های اولویت دار این اداره کل اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون حدود 20 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر شهرستان بردسکن پرداخت شده است. وی از پرداخت تمامی مطالبات دامداران در خرید تضمینی دام عشایر در استان خبر داد و گفت: در این زمینه 11 هزار و 858 رأس دام خریداری و بیش از 230 تن گوشت تحویل شرکت پشتیبانی امور دام استان شد. همچنین فرماندار بردسکن در دیدار با مدیرکل امور عشایر استان گفت: شهرستان بردسکن 3 هزار و 500 نفر شتر دارد که از این لحاظ رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است و شهرستان بردسکن به لحاظ وسعت و جمعیت عشایری مقام دوم استان را دارد. با توجه به وضعیت خشکسالی ، علی دهقان زاده خواستار پرداخت تسهیلات کم بهره به این قشر از جامعه شد. علی اکبر خاکشور رئیس اداره امور عشایر بردسکن نیز گزارشی از اقدامات و فعالیت های انجام شده در مناطق عشایری این شهرستان ارائه داد.
معاون قضایی دادگستری استان:
۸۹ هزار پرونده در شورای حل اختلاف به سازش ختم شد
معاون قضایی رئیسکل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی گفت: ۲۳۳ هزار و ۴۳۰ پرونده به شعب شورای حل اختلاف این استان از ابتدای امسال تاکنون ارجاع و ۸۹ هزار فقره آن به سازش ختم شده است. محمود رفسنجانی در گفت و گو با ایرنا افزود: موضوعات این پرونده ها در حوزه های کیفری و حقوقی است که به همت کارکنان شعب مختلف شورای حل اختلاف خراسان رضوی محقق شد. وی ادامه داد: از تعداد پرونده هایی که به سازش ختم شده است، ۱۲۱ فقره مربوط به موضوعات با ارزش مالی حداقل ۲ میلیارد ریال بوده است. رئیس شعب حل اختلاف خراسان رضوی بیان کرد: همچنین سال گذشته به همت کارکنان شعب شورای حل اختلاف استان، ۱۵۵ پرونده با ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال به صلح و سازش ختم و آنان موفق به رفع تبعات آسیب های اجتماعی اجرای این احکام قضایی در جامعه شده اند. معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی اظهار کرد: براساس قانون، این شورا وظیفه رسیدگی به پرونده های قضایی تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال را دارد که احکام صادر شده در خصوص آن ها، قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم قضایی است. وی ادامه داد: در بخش دیگر اقدامات این شورا، شعب وظیفه دارند در احکام قطعی مراجع قضایی برای ایجاد صلح و سازش بین دوطرف تلاش کنند که در صورت حصول نتیجه، احکام صادر شده، دیگر قابل تجدیدنظر خواهی نخواهد بود.
انجام غربالگری شنوایی نوزادان در باخرز
نشتیفانی/ به مناسبت گرامیداشت هفته معلولان، غربالگری شنوایی نوزادان در شهرستان باخرز به صورت رایگان انجام می شود. به گزارش خراسان رضوی، رئیس اداره بهزیستی شهرستان باخرز به آمار معلولان شنوایی تحت حمایت این نهاد در شهرستان باخرز اشاره کرد و گفت: متاسفانه ۲۰۰ پرونده با معلولیت شنوایی در این اداره ثبت شده که از این تعداد، ۱۵ پرونده دارای معلولیت خفیف، ۱۲ پرونده معلولیت خیلی شدید، ۱۰۴ پرونده معلولیت شدید و ۶۹ پرونده هم دارای معلولیت متوسط هستند.
علیرضا حسینپور با اشاره به این که ۱۶۹ نفر از معلولان شنوایی، معلولیت مادرزادی دارند، افزود: با مداخله بهموقع در اختلالات شنوایی کودکان، میتوان اقدامات مؤثری برای کاهش معلولیت انجام داد و امیدواریم با غربالگری شنوایی نوزادان در باخرز، اقدامات مؤثری را در این زمینه انجام دهیم.وی خاطرنشان کرد: این طرح غربالگری تا ۱۷ آذر در باخرز ادامه دارد.