معاون غذا و داروی علوم پزشکی مشهد:
کل آنتی بیوتیک های وارداتی مشکل دار نبوده است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره جمعآوری شربتهای کوآموکسیکلاو وارداتی توضیحاتی ارائه کرد. ناصر وحدتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تولید کارخانجات دارو به صورت سری بوده و یک سری ساخت با سری روز بعد متفاوت است، ممکن است یکی از سریها مشکل داشته باشد که اعلام میکنند آن را بازگردانند، کل آنتیبیوتیکها مشکلدار نبوده بلکه فقط یک سری آن مشکل داشته است، به مراکز نامه نوشتیم تا آن را بازگردانند و ممکن است مقداری از این دارو که در بازار بوده، مصرف شده باشد. وحدتی درباره نوع مشکل این آنتیبیوتیکها نیز گفت: نوع مشکل را به ما اعلام نکردند، تنها بیان کردند که این سری ساخت را برگشت بزنید. باید پیگیری کنیم و ببینیم چه میزان از این سری در بازار وجود داشته و چه میزان مصرف شده است، بعید میدانم از ۵۰ تن آنتیبیوتیکی که وارد شده، حتی یک عدد هم در داروخانهها باقی مانده باشد، اما ما به لحاظ اداری موظف هستیم به مراکز نامه ارسال کنیم که اگر موردی بود، آن را بازگردانند.
به گزارش ایسنا، مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو، روز گذشته اعلام کرده بود که «۶ مدل آنتیبیوتیک وارداتی در بازار موجود است که تنها یک نوع آن مشکل دارد، این یک نوع هم در پنج بسته تهیه شده بود که تنها یک بسته آن، یعنی ۲ درصد از داروی مذکور، جمع آوری شد که علت آن هم کمتر بودن جزئی میزان ماده موثره از دامنه مجاز بود.»
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد:
کاهش 90 درصدی موارد مثبت ابتلا به تالاسمی در استان
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: موارد مثبت ابتلا به بیماری تالاسمی طی برنامه غربالگری این بیماری، از ۱۵ سال گذشته تاکنون با کاهش بیش از ۹۰ درصدی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه همراه بوده است. به گزارش ایرنا، دکتر بابک اقبالی با بیان این که طی این مدت نیز شاهد کاهش چشمگیر و قابل توجه آمار ابتلا به تالاسمی در کشور بودهایم، افزود: برنامه غربالگری تالاسمی در کشور از سال ۱۳۸۵ آغاز شده که طی این مدت با غربالگری های انجام شده در جمعیت زیر پوشش دانشگاه این بیماری کاهش قابل توجهی یافته است. وی ادامه داد: هم اکنون به طور میانگین از هر ۱۰ غربالگری که در زمینه بیماری تالاسمی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود، تنها یک مورد آن مثبت و ۹ مورد منفی است. رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: خراسان رضوی جزو استانهای پر شیوع بالا در بحث تعداد مبتلایان به تالاسمی نیست و میزان مبتلایان به این بیماری در این استان از میانگین کشوری پایینتر است.