در نشست خبری مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان مطرح شد
تعداد بازدید : 6
دفاع مدیرکل کار از قرارداد موقت!
حمیدرضا حلاجیان -مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در اظهاراتی بیان کرد: به نظر من قرارداد موقت، ابزار خوبی است برای مدیریت کارگرانی که میخواهند بهاصطلاح کارفرمایان، چوب لای چرخ سیستم بگذارند.
این در حالی است که امنیت شغلی جزو دغدغههای همیشگی انجمنهای کارگری بوده به طوری که دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره قراردادهای موقت به ایسنا گفته بود: این نوع قراردادها مشکلاتی را برای کارگران و امنیت شغلی نیروهای کار ایجاد کرده و موجب برخی تخلفات و سوءاستفادهها در بستن قراردادهای کوتاهمدت سهماهه و ششماهه با کارگران شده است.
محمدامین بابایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در نشستی که روز گذشته به مناسبت هفته کارآفرینی برگزار شد در پاسخ به خبرنگار خراسان رضوی درباره قراردادهای موقت در کارهایی که ماهیت مستمر دارند گفت: برای ما فرقی نمیکند که چه قراردادی بین کارگر و کارفرما باشد چراکه در هر قراردادی کارفرما موظف است که حقوق کارگران را بهطور کامل رعایت کند اما به نظر من قرارداد موقت ابزار خوبی است برای مدیریت کارگرانی که میخواهند بهاصطلاح کارفرمایان، چوب لای چرخ سیستم بگذارند.
او همچنین افزود: کارگران و حتی کارمندانی که فکر میکنند سیستم قادر به اخراج آنها نیست، هر طور دل شان بخواهد رفتار میکنند. اگر این حاشیه امنیت، قرار باشد به این شکل خدمت بدهد، من از قرارداد کار موقت حمایت میکنم اما اگر قرارداد موقت را ابزاری برای زورگویی قرار دهیم ، نظرم منفی است.
بابایی دلیل انعقاد قراردادهای موقت را اینطور بیان کرد: اگر کارفرما در وسط قرارداد نیروی کار را اخراج بکند مراجع ما تا پایان قرارداد حقوحقوق کارگران را میگیرند؛ به همین دلیل است که کارفرمایان به سمت قرارداد موقت میروند تا اگر نیرو وسط کار خواست اذیت کند و کارفرما خواست نیروی کار را بیکار کند، اداره کار نتواند بگوید تا پایان قرارداد باید حقوحقوق را بدهید.
او در پایان اظهار کرد: اینها مسائل فنی است که در مراجع ما رعایت میشود و پادزهر آن این است که کارفرماها قرارداد موقت منعقد کنند.
فاصله طبقانی حاصل نگاه سرمایه داری است
در بخش دیگری از این نشست، بابایی با اشاره به اینکه امروز اگر شاهد فاصله طبقاتی در جامعه هستیم ، بخش عمده آن به دلیل نگاه سرمایهداری است افزود: ما در تعاون تولید ثروت داریم اما هیچگاه انباشت ثروت نداریم و در این بخش، فاصله طبقاتی ایجاد نمیشود ،
این نگاه سرمایهداری است که جامعه را اذیت میکند.
بابایی ادامه داد: بعد از انقلاب سیاسی و فرهنگی، دنیا منتظر این بود که دکترین اقتصادی ایران را ببیند و وقتی سیاستهای اصل 44 و همینطور اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد میبینیم که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی پنج اصل اساسی هست که میتوان بخش تعاون را حلقه اتصال آنها دانست.
در ابتدای نشست محمدامین بابایی با اشاره به هفته کارآفرینی اظهار کرد: ۱۱۱ برنامه مختلف در هفته کارآفرینی با محورهای آموزش قوانین کار، آموزش همگانی تشکیل تعاونیها و معرفی سرفصلهای تسهیلات برگزار خواهد شد.
وی افزود: هماینک ۹۴ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در استان فعال است که از این تعداد ۱۳ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و پنج مرکز شتابدهنده امسال مجوز فعالیت گرفتهاند.
او با ارائه آمارهایی در حوزه کار و اشتغال توضیح داد: نرخ بیکاری خراسان رضوی در تابستان امسال نسبت به پارسال سهدهم درصد کاهشیافته و به ۲/۷درصد رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طبق آمار، نرخ جمعیت ۱۵ سال و بالاتر استان چهار میلیون و ۸۸۹ هزار نفر است که از این تعداد ۲ میلیون نفر شاغل و ۱۳۲ هزار نفر بیکار هستند.
وی افزود: هماینک در استان ۸۸ هزار و ۷۸۸ کارگاه تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند و تعداد کل بیمهشدگان کارگری نیز ۹۶۱ هزار و ۵۷ نفر است.
بابایی همچنین اظهار کرد: خراسان رضوی با ثبت حدود ۴۸ هزار اشتغال جدید در سامانه رصد اشتغال وزارت تعاون هماینک رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.