گزارش
تعداد بازدید : 13
بیمارستان باخرز پس از 4 سال همچنان بدون پزشک متخصص
با گذشت 4 سال از افتتاح بیمارستان 38 تختخوابی باخرز، این بیمارستان همچنان بدون پزشک متخصص مستقر و با کمترین تجهیزات فعالیت می کند!
نویسنده : نشتیفانی
آذرماه 1397، پس از 9 سال چشم انتظاری، مردم شهرستان 50 هزار نفری باخرز با هزار امید و آرزو شاهد افتتاح بیمارستانی بودند با 38 تختخواب اما بدون پزشک و تجهیزات! وعده های آن روزهای استانداروقت و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی هنوز هم در گوش مردم این شهرستان می پیچد، اما با گذشت 4 سال از افتتاح، خدمات این بیمارستان در حد یک درمانگاه باقی مانده است و هنوز هم مردم باخرز مجبورند برای بسیاری از امور درمانی خود به شهرستانهای دیگر یا مرکز استان مراجعه کنند.
درمانگاهی که اسم بیمارستان را یدک می کشد
به گزارش خراسان رضوی، درک این موضوع شاید برای مردمی که در مناطق بیشتر توسعه یافته با بیمارستان های مجهز و پیشرفته زندگی می کنند، سخت باشد؛ اما برای مردم محروم و کم توقع باخرز که سالیان سال است طعم محرومیت را چشیده اند، به دردی تکراری تبدیل شده است که چارهای جز صبر و افسوس خوردن ندارند. برای پیگیری این موضوع پای درددل تعدادی از شهروندان باخرزی نشستیم. خانم اسدی یکی از شهروندان باخرزی که برای بیماری فرزندش به بیمارستان مراجعه کرده بود، با گلایه از وضعیت موجود گفت: من از مسئولان شهرستان درخواست دارم که برای بیمارستان فکری اساسی کنند. این جا مثلا تنها بیمارستان شهرستان است ولی از نظر امکانات درمانی در حد یک درمانگاه هم نیست. درمانگاه بیمارستان هم فقط یک پزشک دارد که مریض ویزیت میکند که با این حجم بیمار و شلوغی باید ساعتها منتظر ماند تا نوبتمان شود. یکی دیگر از اهالی شهرستان باخرز نیز در این باره گفت: متاسفانه به دلیل نبود حداقل امکانات در بیمارستان باخرز، خیلی از مردم برای درمان به شهرهای دیگر میروند، در حالیکه از نظر مالی در تنگنا قرار دارند و قادر نیستند برای اقامت درمانی در شهر دیگر به مسافرخانه بروند و اگر آشنایی در شهر دیگر نداشته باشند، شبها را در پارکها یا اطراف بیمارستان سپری میکنند. در حالیکه اگر ما یک بیمارستان با امکانات نسبی داشته باشیم این مشکلات وجود ندارد و مردم از زیر فشار خارج میشوند. خانم دیگری نیز که در صف انتظار برای پزشک متخصص اطفال ایستاده است، با اشاره به نبود بخش هایی همچون جراحی و بستری می گوید: بیمارستان 38 تختخوابی باخرز تنها با یک پزشک عمومی و تعدادی پرستار و خدماتی مانند ویزیت عمومی، رادیولوژی و آزمایشگاه در حال ارائه خدمات است و فقط تعداد محدودی پزشک متخصص چند روز یکبار در آن حضور پیدا میکنند. این خدمات در یک درمانگاه روستایی یا شهری هم وجود دارد و نیازی نبود که تابلویی با نام بیمارستان بر سر در این ساختمان نصب شود.
محمدیان شهروند دیگری است که از یکی از روستاهای اطراف به بیمارستان مراجعه کرده و با گلایه از بدقولی های مکرر مسئولان می گوید:مسئولان اگر حرفی میزنند باید عمل کنند. چند سال است که از افتتاح بیمارستان باخرز آن هم بهصورت ناقص میگذرد اما متاسفانه مسئولان طی این سالها فقط و فقط وعده تکمیل تجهیزات و راه اندازی قسمتهای مختلف بیمارستان را دادند و همه این وعده ها فقط در حد حرف مانده و هیچ اقدامی نشده است. چرا ما باید با وجود داشتن بیمارستان برای درمان به مشهد و دیگر شهرها برویم؟ اگر واقعا نمیخواهند برای بیمارستان باخرز کاری کنند، لااقل آن را جمع کنند تا ما هم از چشم انتظاری نجات پیدا کنیم و دلخوش نباشیم. اگر مسئولان وعده ای را به مردم میدهند حداقل برای تحقق وعده های خود تلاش کنند. داشتن یک بیمارستان خوب در شهرستان باخرز که با آمار بالای شهدا و جانبازان و رزمندگان، دین خود را به نظام و انقلاب ادا کرده، خواسته زیادی نیست و این کمترین حق مردم این منطقه است.
در ادامه گزارش به سراغ قاسم خالقی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان باخرز می رویم و گلایه های مردم را با وی درمیان می گذاریم. خالقی با اشاره به پیگیریهای انجام شده در زمینه راه اندازی همه بخش های بیمارستان و جذب پزشک متخصص به خبرنگار ما می گوید: درباره کمبود پزشک متخصص در شهرستان، رایزنی ها انجام شده و اکنون روزانه شاهد حضور نوبتی پزشکان متخصص زنان، اطفال و داخلی در بیمارستان هستیم که از شهرهای همجوار برای ویزیت بیماران در باخرز حضور پیدا میکنند. وی ادامه می دهد: اما هنوز نیاز به تکمیل کادر درمان و بهخصوص پزشک در باخرز وجود دارد و امیدواریم با پیگیری هایی که در حال انجام است به زودی شاهد فعال شدن همه بخش ها در بیمارستان باخرز باشیم.
عباس حسن نژاد، فرماندار باخرز نیز با تایید مشکلات تنها بیمارستان این شهرستان به خبرنگار ما می گوید:متاسفانه از نظر امکانات بیمارستانی وضعیت مناسبی در منطقه نداریم. در دولت قبل، بیمارستان را بدون تجهیز و تکمیل شدن، افتتاح کردند که این کمکاریها، اکنون دامن مردم منطقه را گرفته و باعث گلایه آنها شده است. موضوع کمبود پزشک و راهاندازی نشدن بخشهای مختلف در تنها بیمارستان شهرستان، از طریق استان در حال پیگیری است تا انشاءا... هرچه سریعتر این دغدغه مردمی برطرف شود.