رئیس سازمان اورژانس کشور خبر داد :
تعداد بازدید : 7
تاخیر 4 ماهه در پرداخت هزینه 100میلیاردی اورژانس های هوایی
۷۰ درصد ناوگان اورژانس تربت حیدریه قدمت بالای ۱۵ سال دارند
شعبانی/رئیس سازمان اورژانس کشور در جلسه بررسی ضرورت ایجاد اورژانس هوایی در تربتحیدریه گفت: واقعیت آن است که هزینه ایجاد و نگهداری اورژانس هوایی و خلبان همچون تسهیلات بانکی است که گرفتن آن آسان و بازپرداخت آن بسیار دشوار است ،دکتر جعفر میعادفر با بیان این که هزینه نگهداری هر پایگاه اورژانس هوایی در سال ۱۵۰ میلیارد ریال است، افزود: حدود چهار ماه است که
نتوانسته ایم هزینه هزار میلیارد ریالی اورژانس هوایی کشور را بپردازیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون اورژانس هوایی در برخی از مناطق کشور که ضرورت داشته، راهاندازی نشده است اما در برخی مناطق که نیازی نبوده، شاهد فعالیت امداد هوایی هستیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: اهمیت این موضوع زمانی برای مسئولان کشور بیشتر مشخص میشود که بدانند سال گذشته برای سه هزار ماموریت اورژانس هوایی، سه هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی افزود: انجام هر عمل پیوند اعضا با سه پرواز انجام میشود و برای انتقال هر عضو بدن، پنج میلیارد ریال میپردازیم و این در حالی است که اورژانس تنها نهاد خدماتی در کشور است که کلیه خدماتش را به صورت رایگان به مردم ارائه میکند.
دکتر میعادفر گفت: سال گذشته از کمیسیون بهداشت و تلفیق مجلس درخواست کردیم یک درصد از فروش خودرو را برای خرید آمبولانس اختصاص دهند که پاسخ دادند « این کار به منزله دست کردن در جیب مردم است»، در حالی که معتقدیم پراید با قیمت بالایی به مردم فروخته می شود و این کار نیز درست نیست.
وی افزود: استدلال ما آن است که با احتساب مبلغ یک درصد میتوانیم سالی ۵۰۰ دستگاه آمبولانس خریداری و حتی اورژانس هوایی را نیز سامان دهی کنیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: این که امروز نیروی انتظامی بالگردهایش را به ما اجاره میدهد، به این دلیل است که اجاره گرفتن برایش بهتر از هزینه کردن است.
میعادفر در بخش دیگری به تشریح وضعیت پایگاههای اورژانس کشور پرداخت و گفت: در سطح کشور سه هزار و ۱۰۰ پایگاه اورژانس داریم که از این تعداد ۵۰ پایگاه هوایی و بقیه زمینی و از مجموع پایگاههای زمینی هزار و ۷۰۰ باب جادهای و بقیه شهری هستند.
وی افزود: طبق برنامه پوشش فراگیر اورژانس کشور، هزار و ۴۰۰ پایگاه اورژانس از برنامه ششم توسعه عقب هستیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: این بدان معناست که هم از حیث تعداد آمبولانس، هم از لحاظ تعداد پایگاه و هم تعداد نیروی انسانی با کمبود مواجه هستیم، بنابراین تلاش می شود بر حسب ضرورت این کمبودها را تامین کنیم.
اعزام اولین بیمار توسط اورژانس هوایی از بیمارستان امام حسین (ع) تربت حیدریه
دکتر میعادفر در حاشیه مراسم اعزام اولین بیمار توسط اورژانس هوایی از بیمارستان امام حسین (ع) گفت: با کمک مجلس شورای اسلامی و اعتبار پیش بینی شده حدود ۱۵۰۰ دستگاه آمبولانس طی یک سال آینده وارد ناوگان اورژانس و به طور میانگین نیمی از ناوگان آمبولانس کشور به روز رسانی می شود.
میعادفر بیان کرد: هم اکنون تربت حیدریه ۲۰ پایگاه شهری و جاده ای دارد که طبق برنامه پوشش فراگیر باید به ۲۶ پایگاه برسد که سه پایگاه در حال ساخت است و برای سه پایگاه دیگر باید بودجه و اعتبارات لازم پیش بینی شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: آمبولانس از موضوعات جدی ماست و اگر توقعات متناسب باشد به یقین همان یک درصد خریداری شده این تجهیزات به همه مناطق تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی خواهد رسید.
میعادفر افزود: سعی کردیم با خرید آمبولانس ها تجهیزات داخل آن باشد، چرا که آمبولانسی که بین سه تا چهار میلیارد خریداری می شود، با خرید ۴۰۰ میلیون تجهیزات کامل باید تحویل پایگاه های اورژانس بدهیم.
اختصاص ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار به ناوگان اورژانس کشور
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: امسال مجلس شورای اسلامی ۵ هزار میلیارد ریال برای خرید آمبولانس در اختیار اورژانس قرار داده است که با مساعدت سازمان برنامه و بودجه از محل ارزش افزوده و مصوبه سران به خرید آمبولانس اختصاص یافته و با توجه به ورود گمرکی که دولت صفر اعلام کرده امیدواریم با 1500 دستگاه آمبولانسی که وارد ناوگان می شود بخشی از ناوگان اورژانس کشور به روز رسانی شود.
راه اندازی مرکز مدیریت بحران و خدمات اورژانس در منطقه تربت حیدریه ضروری است
زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه اظهار کرد: تقریبا ۷۰ درصد عمر ناوگان آمبولانس منطقه تربت حیدریه قدمت بالای ۱۵ سال دارد و با توجه به این که در کریدور شمال به جنوب کشور قرار گرفتیم و به زائران امام رضا (ع)در فصول مختلف سال خدمات ارائه می کنیم به روز رسانی آمبولانس ها یک کار ضروری است.
وی افزود: لزوم راه اندازی اورژانس هوایی با توجه به عمق جاده ها و تردد در حال انجام و این که در کریدور شمال به جنوب قرار گرفته ایم با کارشناسان این حوزه است.
زنگنه تصریح کرد: حداقل ۱۵ آمبولانس برای این منطقه نیاز داریم تا ضمن به روز رسانی ناوگان آمبولانس های این منطقه، خدمت رسانی به زائران امام رضا (ع) بهتر و مناسب تر باشد.
نماینده مردم تربت حیدریه ،زاوه و مه ولات گفت: امسال قرار است با رایزنی انجام شده و تخصیص اعتبارات لازم ۱۵۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور خریداری شود و ۱۵ دستگاه حداقل سهم این منطقه خواهد بود.
وی ادامه داد: نیاز است مرکز مدیریت بحران و خدمات درمانی در حوزه اورژانس برای این منطقه راه اندازی شود که چنان چه مصوب شود خیران پای کار خواهند آمد.
۷۰ درصد ناوگان اورژانس تربت حیدریه بالای ۱۵ سال قدمت دارند
دکتر امیری، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اصلی ترین معضل ناوگان اورژانس منطقه تربت حیدریه را مشکلات لجستیکی آمبولانس ها دانست و گفت: هم اکنون در منطقه تربت حیدریه ۳۰ دستگاه آمبولانس داریم که از این تعداد ۲۰ دستگاه فعال و ۱۰ خودرو پشتیبان است و تقریبا ۷۰ درصد ناوگان ما بیش از ۱۵ سال قدمت دارد، بنابراین ناچاریم بودجه و اعتبارات را صرف هزینه تعمیر و نگهداری آمبولانس ها کنیم.وی اظهار کرد: هم اکنون در سه شهرستان ۳۰ پایگاه فعال اورژانس داریم که تا پایان سال به ۲۳ پایگاه افزایش می یابد.امیری تصریح کرد: همچنین ۱۵۰ نیروی شاغل داریم که بخشی از آن ها نیروی شرکتی هستند و هم اکنون ۱۸ پایگاه اورژانس ساختمان دارند و یک ساختمان نیز استیجاری است.امیری دومین معضل در حوزه اورژانس این منطقه را فضای فیزیکی اداری و مدیریت بحران دانست و افزود: هر چه درباره بحران و پدافند غیر عامل سخن بگوییم تا ستاد کامل تشکیل نشود، پیگیری و نظارتی نداشته باشیم فایده ای ندارد، بنابراین تقاضا می کنیم پیگیر ساختمان ستادی مدیریت بحران در تربت حیدریه باشید.
وی گفت: خودروی مدیریت بحران در دانشگاه علوم پزشکی پیشبینی نشده و طبق دستورالعمل های کشوری این یک نیاز است.