دوز سوم راه نجات از «اُمیکرون»
علوم پزشکی مشهد: بهترین راه برای دوری از ویروس اُمیکرون تزریق دوز سوم واکسن کروناست
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهترین راه برای دوری از ویروس اُمیکرون تزریق دوز سوم واکسن و همچنین سرعت بخشی به موارد تأخیر افتاده دوز دوم این واکسن است. دکتر محمدجعفر صادقی در گفت و گو با وب دا، اظهار کرد: اهمیت واکسیناسیون نوبت سوم و تأثیر آن بر مهار ویروس اُمیکرون که سویه جدید ویروس کروناست و موارد ابتلای آن در کشورهای مختلف دیده شده بر هیچ کس پوشیده نیست. وی تصریح کرد: خطر ابتلا و سرعت انتشار ویروس اُمیکرون از دلتا به مراتب بیشتر است و اگر ماسک و واکسن زده نشود و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی نباشد خطرات جدیتری تهدیدمان میکند. رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در شرایط فعلی که خوشبختانه از وضعیت مناسبی در رنگبندی کرونایی برخوردار هستیم باید هرچه سریعتر برای انجام واکسیناسیون کرونا و تکمیل آن اقدام کنیم و اگر به هر دلیلی هنوز به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکردهایم، بیش از پیش در انجام این کار بسیار مهم و حیاتی تأخیر ایجاد نکنیم و تحت تأثیر موارد کذب فضای مجازی هم قرار نگیریم. صادقی تأکید کرد: شب یلدا را در پیش داریم و از مردم میخواهیم که امسال نیز همانند سال گذشته محافل مجازی طولانیترین شب سال را برگزار کنند و از برگزاری دورهمیها و شبنشینیهای حضوری پرهیز کنند و این کار را به سال آینده بسپارند تا با ریشهکنی کامل ویروس کرونا، همچون سالهای قبل از کرونا محافل گرم یلدایی را برپا کنیم.
نباید گول تغییر وضعیت ها را بخوریم
وی گفت: نقشه کرونایی ایران وضعیت بیشتر شهرهای کشور و استان را آبی نشان میدهد و تعداد محدودی هم زرد هستند، اما نباید گول این تغییر وضعیتها را بخوریم و تصور کنیم که کرونا تمام شده است، زیرا با کوچک ترین غفلت مجدد وضعیتهای نارنجی و قرمز از راه میرسد. صادقی تصریح کرد: از مردم میخواهیم که همچنان به همکاریهای شایسته خود با خادمان حوزه سلامت ادامه دهند و بهتر شدن وضعیت رنگبندی کرونایی را به عنوان پایان بحران کرونا معنا نکنند.
همچنین با توجه به شناسایی اولین موارد ابتلا به سویه کرونا در کشور ، این سوال وجود دارد که آیا امکان تشخیص و شناسایی موارد ابتلا به این سویه در مشهد و استان وجود دارد؟ مسئول فنی آزمایشگاه مرجع کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه گفت: توانایی تشخیص واریانتهای جدید کرونا از جمله سویه اُمیکرون در آزمایشگاه مرجع کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد. دکتر عامل جامهدار افزود: قدرت انتقال واریانت اُمیکرون سه تا پنج برابر بیشتر از واریانت دلتاست، بنابراین لزوم اجرای پروتکلهای بهداشتی در شرایط اپیدمی بیش از گذشته ضروری است. وی با بیان این که در فصل پاییز و زمستان شیوع آنفلوآنزا افزایش مییابد گفت: هم اکنون ۲۵ درصد نمونههای ارسالی مشکوک به آنفلوآنزا در این آزمایشگاه مثبت بوده است.
7 درصد تست های کرونایی مثبت است
مسئول فنی آزمایشگاه مرجع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزانه ۷۰۰ آزمایش کرونا به آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال میشود که هفت درصد نمونهها از نظر کرونا مثبت و همگی آن از نوع سویه هندی است. مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در گفت و گو با وب دا اظهار کرد: 75.09 درصد از جمعیت بالای 18 سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند. پهلوان اظهار کرد: با توجه به قدرت 3 تا 5 برابری انتقال این ویروس، بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به آن، انجام واکسیناسیون و رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی است. وی با تاکید بر این که تمامی تمهیدات بهداشتی و درمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا پیش بینی شده است از تمامی مردم خواست ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی، اجتناب از حضور در دورهمی ها و استفاده از ماسک، در صورتی که تا کنون به دریافت واکسن اقدام نکرده اند، برای حفظ سلامتی خود و اطرافیانشان هر چه زودتر به این امر اقدام کنند. وی در خصوص آخرین آمار افراد بستری در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه نیز اظهار کرد: در 24 ساعت منتهی به روز دوشنبه 90 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه بستری شدند. همچنین 74 بیمار مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند.
آمادگی برای مقابله با طغیان ویروس کرونا
دبیر ستاد مدیریت کرونا در خراسان رضوی اظهار کرد: به منظور جلوگیری از انتشار سویه اُمیکرون تمامی کمیته های زیر پوشش قرارگاه کرونا در خراسان رضوی در آمادگی کامل قرار دارند و کمیته بهداشت میزان رهگیری های مرتبط با بستگان و اطرافیان مبتلایان به کرونا را افزایش داده است. دکتر انجیدنی درگفت و گو با وب دا اظهارکرد: این قرارگاه مستقر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقرر کرد که همه اقدامات لازم به منظور آمادگی کامل در برابر موج احتمالی طغیان ویروس کرونا صورت گیرد. وی با بیان این که رهگیری و ردیابی جدیتر مبتلایان به کرونا در شرایط کنونی به منظور شناسایی به موقع بیماران کرونایی و جلوگیری از انتشار این بیماری صورت میگیرد ، تصریح کرد: بر این اساس موارد اخیر آزمایش طبی سریع ویروس کرونا معروف به «رپید تست» از بستگان و اطرافیان مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در استان به میزان پنج برابر نسبت به گذشته بیشتر شده است. وی ادامه داد: از سوی دیگر در فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهد نیز برای مسافران ورودی مطابق دستورالعمل هوشمندسازی حمل و نقل در شرایط کرونا در پروازهای خارجی اقدام میشود.
اخبار کوتاه
* وب دا / مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: داروی بیماری کرونا به میزان کافی در دسترس است و داروی فاویپیراویر نیز در همه داروخانه های شهر عرضه می شود. علاوه بر داروی بیماران کرونایی، انسولین نیز به میزان کافی در دسترس بیماران دیابتی قرار دارد، داروی گلی کلازید که بیماران دیابتی استفاده می کنند با دوز 30 و 60 در دسترس بیماران قرار دارد.
* مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کلیه مراکز منتخب کرونا همه روزه فعال است و در حال خدمترسانی به مراجعهکنندگان هستند و در بحث مراجعات روزانه هم باید بگوییم که خوشبختانه در یک هفته اخیر روند کاهشی را شاهد بودیم و در رنگبندیهای کرونایی از وضعیتهای قرمز و نارنجی خارج شدهایم و در وضعیتهای زرد و آبی قرار داریم.