
گام اول برای حذف دلالی در بازار آلو
تعداد بازدید : 18
باغداران «پایتخت آلو» صاحب شرکت تعاونی می شوند

مرشدلو / همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز، برداشت آلوبخارا از باغ های شهر خرو قطب اصلی تولید آلوی کشور آغاز و پشت بامهای این شهر طلایی میشود که در همین ایام دلالان و واسطه ها هم فعالیت خود را شروع می کنند تا دسترنج باغداران را که با زحمت فراوان محصول خود را جمع آوری کرده اند، به قیمت ناچیز بخرند و سود سرشاری را به جیب های خود سرازیر کنند تا باز این قصه پر غصه هرساله برای باغداران پایتخت آلوی ایران تکرار شود.
اما امسال جهاد کشاورزی و اداره تعاون روستایی تصمیم گرفتند برای بهبود وضعیت آلو چاره ای بیندیشند و جلسهای با حضور امام جمعه خرو، معاون فرماندار شهرستان زبرخان، ریاست اداره تعاون شهرستان های نیشابور و فیروزه و تعدادی از تجار شهر خرو در محل جهاد کشاورزی شهرستان زبرخان تشکیل دادند.
در ابتدای جلسه، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان های نیشابور و زبرخان گفت: با توجه به تغییر الگوی کشت در زبرخان، این شهرستان به سمت باغ و باغداری رفته که این موضوع با توجه به کمی بارش ها و کمبود آب نگران کننده است.
فرهمند افزود: برای سامان دهی بازار آلو دو پیشنهاد مطرح شده است.
اول ایجاد زنجیره ارزش با تشکیل شرکت تعاونی که توسط باغداران و تجار تاسیس شود. کار این شرکت تعاونی از ابتدای این زنجیره که باغدار است با افزایش کیفیت محصول شروع و به بازاریابی و صادرات فروش آن محصول ختم می شود و دومین پیشنهاد هم ورود سازمان تعاون روستایی و خرید تضمینی آلو است.
رئیس تعاون روستایی شهرستانهای نیشابور و زبرخان هم گفت: با تشکیل شرکت تعاونی آلو کاران همه افراد اعم از باغداران ، تولیدکنندگان و صادرکنندگان میتوانند در این شرکت تعاونی عضو شوند که با تشکیل این شرکت تعاونی که چارچوب خاصی دارد، هم کیفیت آلو تغییر خواهد کرد و هم واسطه ها و دلالان از میان برداشته خواهند شد.
بیاتی افزود: با حذف واسطه ها و نظارت بیشتر بر تولید آلو و کیفیت آن به لحاظ قیمت واقعی اش، آلو جایگاه خود را پیدا خواهد کرد و سود آن مستقیم عاید باغداران خواهد شد.
در ادامه معاون فرماندار شهرستان زبرخان گفت: نگاه مجموعه حاکمیتی، حمایت از کشاورز و تجار است و هدف از تشکیل این جلسه کسب سود در مرحله اول برای باغدار و تولید کننده و در مرحله بعدی برای صادر کننده است.
سید آبادی افزود: ما این آمادگی را داریم که با تأسیس شرکت تعاونی آلو کاران، به طور کامل حمایت کنیم چرا که این شهرستان این ظرفیت را دارد تا در خصوص آلو یک برند خاص داشته باشد. وی در ادامه از رئیس اداره تعاون روستایی خواست در صورتی که بازار آلو از لحاظ قیمتی ملتهب و آشفته شد به سرعت به این بازار ورود و خرید تضمینی را آغاز کند.
در پایان این جلسه شش نفر از تجار به عنوان هیئت موسس انتخاب شدند و مقرر شد ظرف مدت دو ماه برای راهاندازی و تاسیس شرکت تعاونی باغداران آلو کار اقدام کنند.