شاعری برای حضرت
همزمان با دهه کرامت رضوی «غلامرضا سازگار» مداح و شاعر آیینی، به عنوان خادم فرهنگ رضوی معرفی شد. وی متولد ۱۳۲۰ است و از زمان کودکی به اهل بیت (ع) ارادت داشته است. خودش می گوید: پدرم از بچگی من را به مجالس روضه می برد و همین باعث ارادت من به خاندان اهل بیت(ع) شد طوری که اگر روزی من را همراه خودش به مجالس روضه نمی برد ناراحت میشدم. وی می افزاید: بیش از ۴۰ جلد کتاب شعر دارم، از جمله آن از «صیام تا قیام»، و «مرآت ولایت» است، منحصرا برای امام رضا (ع) نیز شعر زیاد سروده ام. او با ذکر خاطرهای می گوید: یک روز از حرم آقا بیرون می آمدم و در حال خداحافظی بودم که این بیت شعر به ذهنم آمد:
دل که شد از آه من صاعقهاش میکنم
شعله جان سوز بی سابقهاش میکنم
هر که شود زائرم وقت خداحافظی
تا در باغ بهشت بدرقهاش میکنم
شایان ذکر است ،«مهناز شایسته فر» مدیر گروه هنرهای اسلامی دانشگاه تربیت مدرس، «عباس اخوین» از چهرههای ماندگار هنر خطاطی، «آریا عظیم نژاد» آهنگ ساز و استاد موسیقی و «سعید تشکری» نویسنده خراسانی دیگر خادمان فرهنگ رضوی بودند که در دهه کرامت امسال به همت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از آن ها تقدیر شد.
50 سال خدمت حاج ماشاءا... به زائران آقا
حاج ماشاءا... دانشی نیا در زمره پیرغلامان امام رضا(ع) است؛ او مؤسس و بنیان گذار بیمارستان تخصصی قلب و عروق جوادالائمه(ع) است که از سال 1379 با هدف ارائه خدمات درمانی به بیماران تأسیس شده است، حاج ماشاءا... دانشینیا هر چند پزشک نبود و حتی با این علم و دانش و حرفه مقدس بیگانه بود، اما به خاطر دغدغه برای خدمت رسانی به مردم ،این بیمارستان را بنیان گذاشت.
حاج ماشاءا... متولد سال ۱۳۰۱ است یعنی حدود ۱۰۰ سال سن دارد اما این مسئله اصلا در کلامش دیده نمیشود. میگوید از سال ۱۳۴۸ خادم دستگاه امام رضا(ع) است و همچنان این کار را با شور و شوق ادامه میدهد. دانشی نیا میافزاید: به نوعی خانهزاد این دستگاه هستم؛ از مدتها قبل در اطراف حرم منور رضوی مغازهدار بودهام و عادت دیرینهام مبنی بر تشرف هر روزه به حرم رضوی را ترک نکردهام و هنوزم که هنوز باید هر روز به حرم رضوی مشرف شوم. وی ادامه میدهد: به شخصه هرچه دارم از این دستگاه است و به هرچه هم رسیدهام به برکت امام رضا(ع) است.
صندوق 600 ساله نگهداری کلید ضریح
صندوق ۶۰۰ ساله نگهداری کلید ضریح امام رضا(ع) یک جعبه فولادی است که کلید ضریح حرم رضوی در آن نگهداری میشود. قدمت این جعبه براساس تخمین های ارائه شده مربوط به قرن نهم هجری و یکی از نفایس تاریخی نگهداری شده در این موزه است. شاه سلطان حسین صفوی این جعبه فولادی را که ابتدا یک قلمدان باریک بوده به علت ارزش هنری بالایی که داشته مبدل به ظرف کلید نگهداری ضریح مطهر حضرت رضا(ع) کرده است.
خاطره بازی با عکس های حرم بارگاهی
حضور زائران در حرم سابقه دیرینه دارد. اما سابقه عکس در حرم به دوره ناصرالدین شاه برمیگردد. عکس هایی که از حرم گرفته شده متنوع است و برخی از آنها حضور زوار را در قسمتهای مختلف نشان میدهد. بیشترین تعداد عکس ها مربوط به دوره انقلاب و کمترین مربوط به دوره قاجار است. این عکس ها نشاندهنده فرهنگ، پوشش زوار، بافت قدیمی اطراف حرم و چگونگی حضور زائران در مقابل دوربین است که جذابیت و زیبایی خاصی دارد.
منابع : آستان نیوز / خبرگزاری رضوی