« نمونه بارز تخفیفهای قلابی در حوزه محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی است؛ بهطور مثال در خصوص محصولات آرایشی بهداشتی که شکایات زیادی به دست ما رسیده، می توان به شرکت سینا بهداشت اشاره کرد که تا الان 32 پرونده تخلف در حوزههای مختلف گرانفروشی و قاچاق و موارد دیگر برای این شرکت تشکیل شده و در شعب تعزیرات حکومتی در حال رسیدگی است. علاوه بر این معاونت دادستانی مشهد نیز به پرونده تخلفات این شرکت ورود کرده است، اما وقتی برخی قوانین و جرایم این حوزه مربوط به 40 سال پیش است مسلماً این جریمهها بازدارندگی کافی نخواهد داشت»؛ این ها بخشی از اظهارات مدیرکل تعزیرات حکومتی استان درنشست خبری دیروز است.
حمیدرضا کریم مدیرکل تعزیرات حکومتی استان می گوید: "تابلوی تخفیف 50درصدی مواد پروتئینی و ازدحام مردم برای خرید توجهم را جلب کرد، از خودرو پیاده شدم و از میان جمعیت سراغ یخچال مغازه رفتم تا ببینم جریان این تخفیفها چیست. روی تاریخ انقضای محصول بارکد زده بودند که دیده نشود. بارکد را به هر نحوی از روی تاریخ انقضا پاک کردم، تاریخ انقضای محصول فردای آن روز بود، بسیاری از شهروندان چندین بسته از این محصول را خریداری کرده بودند و اصلاً نمیدانستند که این محصول روز بعد قابلیت مصرف ندارد. بلافاصله به قاضی شعب سیار زنگ زدم و با دانشگاه علوم پزشکی نیز هماهنگ کردم تا با فروشنده برخورد شود و برایش پرونده تشکیل داده شود".به گزارش خراسان رضوی، کریم در خلال ارائه گزارش سهماهه عملکرد تعزیرات حکومتی به سؤالات خبرنگاران درباره پروندههای ریزودرشت تعزیراتی استان نیز پاسخ میدهد و معتقد است که هرگونه فروش محصولات با تخفیف مستلزم دریافت مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت است تا مشخص شود دلیل این تخفیف حراج است و هیچ تخلفی در خصوص کیفیت و سلامت محصول انجام نشده باشد.
سینا بهداشت و 32 پرونده تعزیراتی
کریم میگوید: نمونه بارز این تخفیفها در حوزه محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی است؛ بهطور مثال در خصوص محصولات آرایشی بهداشتی که شکایات زیادی به دست ما رسیده، می توان به شرکت سینا بهداشت اشاره کرد که تا الآن 32 پرونده تخلف در حوزههای مختلف گرانفروشی و قاچاق و موارد دیگر برای این شرکت تشکیل شده و در شعب تعزیرات حکومتی در حال رسیدگی است. علاوه بر این معاونت دادستانی مشهد نیز به پرونده تخلفات این شرکت ورود کرده است. اما وقتی برخی قوانین و جرایم این حوزه مربوط به 40 سال پیش است مسلماً این جریمهها بازدارندگی کافی نخواهد داشت.
گرانفروشی VIP فرودگاه مشهد
گرانفروشی در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد موضوع دیگری است که مدیرکل تعزیرات حکومتی استان به آن اشاره میکند و میگوید: متأسفانه در خصوص تخلفات گرانفروشی در این فرودگاه موضوع مربوط به اجارههای گران مغازههاست که البته این دلیل قانعکننده و قانونی برای گرانفروشی نمیشود؛ اما وقتی اجاره برخی مغازهها در سالن فرودگاه مشهد روزانه یکمیلیون تومان است، طبیعی است که قیمت اجناس در این مغازه ها کاملاً غیرمتعارف است. وقتی جریمه گرانفروشی تنها 67 هزار تومان است، طبیعی است که فروشنده به ضابط ما بگوید جریمهات را بنویس و بگذار بنده به کسبوکارم ادامه دهم.وی میافزاید: هرچند از ابتدای امسال تاکنون بیش از 50 پرونده گرانفروشی مربوط به فرودگاه مشهد در تعزیرات حکومتی تشکیلشده است. سال گذشته نیز برای رسیدگی به تخلفات این فرودگاه فشارهای زیادی را متحمل شدیم.
نیات شخصی پس پرونده 9 هزار یخچال
از مدیرکل تعزیرات حکومتی درباره پرونده 9 هزار دستگاه یخچال فریزر سؤال میشود. وی در واکنش میگوید: این پرونده در شعبه 12 تعزیرات حکومتی استان در حال رسیدگی است و تا زمانی که مراحل تحقیق و تفحص این پرونده توسط قاضی در حال انجام است، نهتنها بنده بلکه هیچکس نمیتواند به آن ورود و درباره آن اظهارنظری کند لذا بنده فعلاً در این خصوص تا زمان صدور حکم اظهارنظری نخواهم کرد. البته برخی خبرنگاران با نیت شخصی دنبال این پرونده هستند و بنده بهصورت کتبی با رسانه مربوط درباره این خبرنگار مکاتبه کردم.
شهرداری اجازه تعبیه کانکس را نمیدهد
وی درباره تخلفات و گرانفروشی برخی فروشندگان اطراف حرم امام رضا(ع) نیز میگوید: بیشترین تأکید ما در این خصوص مربوط به زائران علی ابن موسیالرضا(ع) است. البته زائران خارجی به دلیل نوسانات ارزی و کاهش قدرت پول ملی ما شکایتی ندارند ولی زائران داخلی در این زمینه شکایات زیادی دارند و ما قصد داشتیم یک کانکس بهعنوان شعبه سیار تعزیرات حکومتی در میدان بیتالمقدس تعبیه کنیم تا به شکایات زائران رسیدگی کنیم که شهرداری با آن موافقت نکرد و دلیل آن را ایجاد ازدحام در محدوده مدنظر بیان کرده است.مدیرکل تعزیرات حکومتی استان میافزاید: البته در خصوص زائران خارجی در یک مورد یک آزمایشگاه در مشهد درحالیکه ویزیتش 15 هزار تومان بوده مبالغی معادل 6 میلیون تومان هم از افراد خارجی دریافت کرده است که با هماهنگیهای انجامشده این آزمایشگاه پلمب شد.
پروندههای ریزودرشت
کریم درباره آمار پروندههای تشکیلشده در حوزههای مختلف تعزیراتی در سهماهه امسال میگوید: در حوزه تخلفات هتلها و مسافرخانهها تاکنون 151 پرونده تشکیل و 135 پرونده مختومه شده است. درباره تخلفات نانواییها نیز از ابتدای امسال تاکنون 735 پرونده به شعب تعزیرات حکومتی وارد و 558 پرونده مختومه شده است. در حوزه لبنیات 15 پرونده وارد و 14 پرونده مختومه شده است. در حوزه تخلفات مربوط به گوشت قرمز 15 پرونده و مربوط به گوشت مرغ 135 پرونده در شعب تعزیرات حکومتی استان تشکیلشده است. علاوه بر این در حوزه دام زنده نیز از ابتدای امسال تاکنون 16 پرونده برای متخلفان تشکیلشده است.
ورود حدود 11 هزار پرونده به تعزیرات در 3 ماه
مدیرکل تعزیرات حکومتی از ورود 10 هزار و 972 پرونده به شعب تعزیرات حکومتی استان در سهماهه امسال خبر میدهد و میگوید: تعداد پروندههای مختومه ما در این مدت 10 هزار و 283 پرونده است که بهطور متوسط برای هر رئیس شعبه ما 132 پرونده بوده است. البته عملکرد ما در این مدت 94 درصد بوده و متوسط ارزش هر پرونده مختومه حدود 31 میلیون ریال است که ارزش کل پروندههای منجر به محکومیت حدود 323 میلیارد ریال بوده است.
جریمه 7 هزارتومانی و هزینه دادرسی 180 هزارتومانی
مدیرکل تعزیرات حکومتی اگرچه معتقد است که کاهش تعداد پروندههای وارد شده به شعب تعزیرات حکومتی استان بیانگر عملکرد مثبت این دستگاه است ولی این انتقاد را قبول دارد که کاهش تعداد پروندهها نشان دهنده کاهش تخلفات نیست و میگوید: ما قبول داریم که قوانین و میزان جریمهها بازدارنده نبوده است ولی بنده متولی قانونگذاری نیستم و نمیتوانم فراتر از اختیاراتم عمل کنم. ما در سال 93 بررسی کردیم که میزان جریمه ای که برای تخلف گرانفروشی تعیینشده است تنها 7 هزار تومان است در حالی که هزینه دادرسی به یک پرونده گرانفروشی در همان سال حدود 180 هزار تومان بوده است. لذا مجلس شورای اسلامی باید در میزان جریمهها و قوانین مربوط به تخلفات تعزیراتی تجدیدنظر کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یکصدو بیست و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با حضور نماینده ولی فقیه در استان و رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، جعفر مروارید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و جمعی از اعضای حقوقی این شورا در محل دفتر نمایندگی ولی فقیه برگزار شد.
برنامههای دهه کرامت با نگاه ملی چیده شود
به گزارش Alamolhoda.com، آیتا... علمالهدی روز گذشته در بیست و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، پس از استماع گزارشها و دستور کار جلسه، به اهمیت توجه به برنامههای دهه کرامت اشاره و اظهار کرد: پیشرفت برنامههای دهه کرامت طبق برنامهریزیهای انجامشده باید کنترل و نظارت شود. وی با بیان اینکه سه مجموعه محوریت برگزاری این برنامهها در استان را به عهده دارند، تصریح کرد: آستان قدس رضوی محور قضیه است، محور دوم بنیاد امام رضا (ع) و محور سوم شهرداری است که در حاشیه کارهای دیگرشان این کار را انجام میدهند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی افزود: در دهه کرامت امسال به همت امور مساجد و هیئات مذهبی، اطعامهایی در مساجد انجام شود؛ یکی از مظاهر کرامت، اطعام است که باید برنامههای اطعام چیده شود و این قصه را در جهت مردمی کردن آن پیش ببرند. وی یادآور شد: در برنامهریزی و اجرای برنامهها باید رویکردهای دینی واقعی دیده و علاوه بر آن، برنامهها باید با نگاه ملی چیده شود تا در خارج از استان نیز بازخورد مناسبی داشته باشد.
همه همکاری کنند مراسم عزاداری امام صادق (ع) باشکوه برگزار شود
آیتا... علمالهدی به برگزاری اجتماع عزاداری صادقیون نیز اشاره کرد و گفت: همه مجموعهها همکاری کنند که مسئله عزاداری شهادت امام صادق (ع) باشکوه خوبی برگزار شود. امام جمعه مشهد به واقعه گوهرشاد و مسئله عفاف و حجاب نیز اشاره کرد و افزود: مسئله عفاف و حجاب، مسئله محوری فرهنگی ماست، 21 تیر ماه که مربوط به مشهد است، سالروز شهادت شهدای مسجد گوهرشاد است، اصل قضیه شهدای گوهرشاد به مشهد مربوط است و عزیزان در همکاری با ستاد امربهمعروف و نهی از منکر جدیت کنند تا اقدام مؤثری انجام شود.
اجرای برنامه های دهه کرامت توسط ١٢کمیته تخصصی
همچنین به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل ارشاد استان نیز در این جلسه گفت: 12کمیته تخصصی برنامه های دهه کرامت را اجرا می کنند. دکتر جعفر مروارید اظهار کرد: پس از بررسی و آسیب شناسی نقاط قوت و ضعف برنامه های سال ٩٧ مصوب شد تعداد کمیته های ویژه دهه کرامت به ١٢کمیته افزایش یابد. وی الگو سازی سبک زندگی ایرانی- اسلامی با تاکید بر سیره اجتماعی حضرت رضا (ع) را یکی از راهبردهای برنامه های دهه کرامت اعلام کرد و افزود: توجه به شعار سال در فعالیت های اجرایی و تاکید براستمرار جایگاه مشهد به عنوان پایتخت معنوی و فرهنگی از دیگر راهبردهای امسال است. مروارید بر مردمی بودن برنامه های دهه کرامت تاکید کرد و گفت: باید به ذوق و خواست قشرهای مختلف جامعه به ویژه جوانان و الگو سازی مناسب در برنامه ها آمیخته با نشاط اجتماعی و شادی مومنانه در دهه کرامت توجه کرد.
در بخشی از این نشست نیز، حجت الاسلام والمسلمین مقیسه امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان سبزوار گزارشی از عملکرد شورای فرهنگ عمومی در این شهرستان ارائه کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی روز گذشته با هدف گسترش طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی که در استان کلید خورده است به شهرستان های خلیل آباد ، بردسکن و کاشمر رفت و در خلیل آباد وبردسکن 21 تفاهم نامه به ارزش 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری را امضا کرد.
استاندار در سفر به شهرستان خلیل آبادبا شرکت در جلسه اقتصاد مقاومتی که با حضور 16 مدیرکل یا معاونان دستگاه های اداری استان ، امام جمعه ، نماینده مردم در مجلس و اعضای شورای اداری و تامین و معتمدان و نخبگان اقتصادی در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی که در استان کلید خورده است، امروز (دیروز) این نشست در شهرستان خلیل آباد برگزار شد و شش تفاهم نامه باسرمایه گذاری 32 میلیارد تومان به امضای معین های اقتصادی شهرستان و استانداری رسید. وی گفت:شرکت پیشرو صالح در بحث پرورش طیور در روستاهای بخش مرکزی، ایران رشته در دهستان رستاق و نیز شرکت نساجی کاشمر مدرس در بخش ششطراز به عنوان معین های اقتصادی تفاهم نامه های فی ما بین را امضا کردند. رزم حسینی با بیان این که اقدامات اقتصاد مقاومتی ، مسئول جهادی می طلبد افزود: کارهای اقتصادی خوبی در حوزه کسب و کار و نیز توسعه اقتصادی در شهرها و روستاهای استان در دست اجراست که الگوی دیگر استان ها خراسان رضوی است. وی از فراخوان استانداری برای واگذاری طرح های
نا تمام دولتی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: بر اساس قانون طرح های دولتی که بعضی ناتمام یا راکد رها شده ، با شرایط آسانی که در قانون به آن اشاره شده است به افراد متقاضی برای تکمیل و استفاده لازم واگذار خواهد شد. همچنین قاسم پور فرماندار شهرستان خلیل آباد در این جلسه با بیان این که اقتصاد شهرستان خلیل آباد بر محور کشاورزی است افزود: در شهرستان 16 هزار هکتار سطح زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی داریم و 6 هزار هکتار از این مقدار باغ های انگور است که سالانه 180 هزار تن انگور و 30 هزارتن کشمش تولید می شود. حجت الاسلام علی ناهیدی امام جمعه خلیل آباد نیزدر این مراسم گفت:بااین که 16 سال از تبدیل خلیل آباد به شهرستان می گذرد، هنوز نارسایی های مختلفی دارد که استقرار نداشتن بعضی از ادارات از خواسته های مردم این شهرستان است. وی نیز خواستار تامین پزشک مورد نیاز در تنها بیمارستان این شهرستان از سوی مدیران استان شد. همچنین دکتر بهروز بنیادی نماینده مردم خلیل آباد، کاشمرو بردسکن گفت: خلیل آباد با داشتن 5 هزار کیلومتر مربع وسعت در مسیر توسعه گام برداشته است. وی با بیان این که با توجه به مشکلات این شهرستان و نیز بعضی از شاخص های اقتصادی متاسفانه در آیتم های سازمان برنامه و بودجه به عنوان شهرستان برخوردار ذکر شده است و به همین دلیل از اختصاص بعضی از اعتبارات به این شهرستان محروم هستیم افزود:خاموشی چاه های موتور شهرستان در سال گذشته که بدون اطلاع کشاورزان و باغداران انجام شده خسارت سنگینی به این قشر عظیم وارد کرد. وی گفت: این خسارت ها را چه سازمانی جبران خواهد کرد و تا کنون نیز عملا جبرانی نشده است. بنیادی خلیل آباد را بدون شهرک صنعتی دانست و پیشنهاد داد با توجه به وسعت شهرک صنعتی بردسکن و جایگاه آن در حد فاصل خلیل آباد و بردسکن، این شهرک به شهرک صنعتی خلیل آباد و بردسکن به صورت مشترک نام گذاری شود تا سرمایه گذاران این منطقه هم در فضایی از این شهرک سرمایه گذاری داشته باشند. وی به بیمارستان 32 تخت خوابی خلیل آباد اشاره کرد و گفت: در نظر است این بیمارستان به عنوان مرکز جراحی های کوچک در بخش چشم ، گوش ، حلق و بینی فعالیت کند و این بخش ها در بیمارستان تجهیز شود. وی پیشنهاد دیگری نیز به استاندار خراسان رضوی داد و افزود: مناسب است هرهفته استاندار خراسان رضوی در یک شهرستان حضور یابد و مشکلات همه جانبه این مناطق با حضور مردم و مسئولان بررسی شود.
علی رسولیان معاون اقتصادی استاندار گفت: اجرای مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی با کمک و مشارکت مردم باید پیش برود. تا کنون 67 معین برای استان انتخاب شده است و اکنون خراسان الگو دهنده طرح های اقتصادی به دیگر استان هاست. وی از آموزش 550 تسهیل گر در استان برای کمک به اقتصاد مقاومتی و همکاری با معین ها خبر داد و اظهار کرد: طرح های سرمایه گذاری معین ها در استان بعضی اوقات با 65 درصد پیشرفت کاری مواجه است. طرح های معین اقتصادی با نظارت ائمه جمعه و امضای نماینده مجلس، رئیس دادگستری و استاندار اجرا می شودو تاکنون 716 تفاهم نامه سرمایه گذاری در استان به امضا رسیده و برای 55 هزار نفر شغل برنامه ریزی شده است.
رسالت اصلی معین های اقتصادی رونق دادن کسب و کار در مناطق روستایی است
استاندار در یکصد و بیست و هفتمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در شهرستان بردسکن گفت: تاکنون 67 معین اقتصاد مقاومتی با بیش از 700 تفاهم نامه سرمایه گذاری به امضا رسیده و میزان سرمایه گذاری منعقد شده 26 هزار و 381 میلیارد تومان است. مهندس علیرضا رزم حسینی گفت: در شهرستان بردسکن مجتمع مس نسیم (شرکت کومه معدن پارس)، کارخانه تولیدی فرش عرسین، معدن طلای سه بندون( شرکت آسیا پی جو بینالود)، کشت و صنعت آستان قدس رضوی و پست بانک کشور به عنوان معین های اقتصادی مشخص شده اند که دراین زمینه 15 تفاهم نامه به امضا رسید. همچنین در شهرستان بردسکن هزار و 422 شغل ایجاد خواهد شد که دراین باره 668 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام خواهد شد.وی اظهار کرد: رسالت اصلی معین های اقتصادی رونق کسب و کار در روستاهاست.
سرمایه گذاری 668 میلیارد تومانی با 15 تفاهم نامه معین های اقتصادی در بردسکن
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در حاشیه یکصد و بیست و هفتمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در بردسکن گفت: دراین جلسه 15 تفاهمنامه با معینهای اقتصاد مقاومتی بردسکن با سرمایه گذاری 668 میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای هزار و 422 نفر به امضا رسید. مهندس علی رسولیان افزود: بر اساس تفاهمنامههای منعقد شده، پست بانک بهعنوان معین توسعهای بخش شهرآباد، شرکت آسیا بینالود بهعنوان معین دهستان کوهپایه، شرکت کشت و صنعت انابد به عنوان معین دهستان صحرایی شهر انابد، شرکت فرش عرسین بهعنوان معین دهستان کناردشت و شرکت معدن پارس نیز بهعنوان معین دهستان درونه بخش انابد انتخاب شدند.
ادای احترام استاندار به مقام شهدای کاشمر
استاندار در بدو ورود به کاشمر با حضور در گلزار شهدا واقع در زیارتگاه امامزاده سیدحمزه(ع) با قرائت فاتحه و نثار شاخه های گل به مقام شامخ شهیدان ادای احترام و با آرمان های شهدا و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران تجدید پیمان کرد. حضور در یکصد و بیست و نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان ، امضای تفاهم نامه معین های اقتصادی سرمایه گذاری کاشمر و افتتاح مرکز غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان و بیماری های غیر واگیر بیمارستان شهید مدرس از برنامه های سفر استاندار به کاشمر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شعبانی/مسئول روابط عمومی اورژانس ۱۱۵ تربت حیدریه از غرق شدن مردی حدود ۴۰ ساله در روستای قلعه نوی صفی آباد شهرستان زاوه در استخر کشاورزی دارای پوشش عایق ژئوممبران خبر داد.به گفته حجت حسین زاده،ساعت ۱۵:۱۵ دیروز طی تماس تلفنی با مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵ مبنی بر احتمال غرق شدگی فردی در یکی از استخر های کشاورزی روستای قلعه نو، کارکنان پایگاه چخماق به محل اعزام شدند.وی افزود: پس از رسیدن به صحنه حادثه با توجه به شواهد موجود در لبه های استخر، عملیات جست وجو داخل آب با همراهی مردم محلی آغاز شده بود و پس از ۲ ساعت و نیم بالاخره جسد فرد غرق شده از داخل آب بیرون آورده شد.حجت حسین زاده خاطر نشان کرد: متاسفانه فرد غرق شده آقایی حدود ۴۰ساله و مجهولالهویه بود که پس از معاینه مشخص شد این فرد به داخل استخر سقوط کرده و به علت نداشتن مهارت در شنا،ساعت ها قبل جان باخته است.شایان ذکر است، خراسان رضوی در سلسله گزارش های پیگیرانه به موضوع خطرات جانی استخرهای ژئو ممبران وضرورت رسیدگی به این استخرهای کشاورزی پرداخته است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صاحب نظران، پایدارترین رشد اقتصادی در جهان امروز را از آنِ اقتصادهای دانش بنیان می دانند. در واقع آنان معتقدند امروز دیگر حجم سرمایه و اندازه بازار در توسعه اقتصادی کشورها نقش چندانی ندارد، بلکه این نقش را دانش و فناوری ایفا می کند و در واقع موجبات نیل کشور به سمت اقتصاد پایدار، دانش محور و پیشرو را فراهم می آورد. باید در تعریف این گونه اقتصادها بیان کرد: «اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که به طور مستقیم بر مبنای تولید، توزیع و مصرف دانش و اطلاعات تعریف می شود». البته نباید از این مهم غافل شد که در اقتصاد دانش بنیان صرفا از فناوری های سطح بالا استفاده می شود، بلکه در این اقتصاد تمامی کسب و کارها و صنایع به فراخور نیاز خود، از توزیع و کاربرد دانش در پیشبرد اهداف خود بهره می برند. ویژگی اصلی این محصولات که به عنوان موج جدید توسعه صنعتی از آن یاد می شود، بالا بودن سهم تحقیق و توسعه یا دانش نیروی انسانی در تولید این محصولات و خدمات است. در حقیقت این محصولات نقش اساسی در توسعه اقتصادی کشورها دارند به طوری که سهم آن ها در تولیدات صنعتی دنیا در حال افزایش است.با توجه به نکاتی که به آن اشاره شد، کشور ما نیز جهت دستیابی به یک رشد و توسعه پایدار و فراگیر و رقابت در عرصه جهانی نیازمند یک تحول اقتصادی از سطح اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد دانش محور است. ذکر این نکته نیز ضروری است که در دنیا شاخص اقتصاد دانش بنیان براساس میزان اتکا به علوم مختلف تعریف می شود که هم اکنون سوئد با امتیاز 9.43 رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و پس از آن فنلاند، دانمارک، هلند، نروژ، نیوزلند، کانادا، آلمان، استرالیا، سوئیس، ایرلند، آمریکا و تایوان و ... قرار دارند.در واقع اولین رتبه کشورهای آسیایی در این عرصه متعلق به تایوان است که جایگاه 13 را در عرصه بین المللی از آن خود کرده است، ایران نیز با امتیاز 3.91 در رتبه 94 دنیا قرار دارد، از این رو تا رسیدن به وضعیت ایده آل فاصله بسیاری را شاهد خواهیم بود.مطلب بسیار مهم دیگر سهم اقتصاد دانش بنیان از کل اقتصاد یک کشور است که این میزان در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته تا بیش از ۵۰ درصد هم می رسد، اما به رغم پشت سر گذاشتن اقتصاد منبع محور در ایران هنوز این سهم در اقتصاد کشور کمتر از یک درصد برآورد می شود، حال آن که برای افق ۱۴۰۴ بیش از 10درصد پیش بینی شده است و عملا فاصله بسیار زیادی با آن داریم ولی با همت شرکتهای دانش بنیان، فناور، نوآور و حمایت های واقعی و نه شعارگونه مسئولان، تحقق این موضوع عملی خواهد بود. دو مسئله درخصوص اقتصاد دانش بنیان در کشور و استان ما مورد غفلت قرار گرفته؛ نخست روش تامین مالی در شرکت های کوچک و متوسط دانش بنیان است. شواهد حاکی از آن است که در کشورهای پیشرفته روش تامین مالی مبتنی بر بازار سرمایه است، چرا که این نوع تامین مالی نسبت به روش تامین مالی مبتنی بر بدهی دارای مزایای بیشتری است. به ویژه آن که تامین مالی از طریق بازار سرمایه نیاز به وثیقه های سنگین و نرخ سود بالا ندارد. به رغم این که به تازگی روش تامین مالی از طریق بازار سرمایه مطرح شده اما هنوز این مهم محقق نشده و تامین مالی شرکت های دانش بنیان تنها از طریق تسهیلات امکان پذیر است که نیاز به وثایق سنگین با نرخ سود بالا دارد و این موضوع باعث تحمیل بدهی های بسیار زیاد به شرکت های دانش بنیان شده که بسیار نگران کننده است.در بازارهای سرمایه کشورهای پیشرفته دنیا، بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی ناشی از فعالیت شرکت های کوچک و متوسط است و بنابراین بازار مجزایی برای پذیرش و عرضه شرکت های کوچک و متوسط به وجود آمده که از یک سو شرکت های دانش بنیان تامین مالی می شوند و از سوی دیگر نگرانی های روش تامین مالی مبتنی بر بدهی را ندارند، هرچند که این دو روش باید توامان ارائه شوند. دومین نکته نبود شناخت صحیح، استفاده نکردن از توانایی ها و ظرفیت های شرکت ها و بنگاه های دانش بنیان و فناور در سطح استان در راستای اقتصاد مقاومتی است. اگر از ظرفیت 220 شرکت دانش بنیان و بیش از 400 شرکت فناور، مرکز رشد و تعداد زیادی استارتآپ در استان استفاده شود، مطمئنا مشارکت این بخش از اقتصاد در توسعه استان، ارزش افزوده، توسعه و اشتغال پایدار را در پی خواهد داشت.در پایان باید گفت که دیگر مانند گذشته حجم تولید، معیار دقیقی برای ارزیابی توسعه اقتصادی یک کشور نیست، بلکه میزان تولید دانش و محصولات دانش بنیان شاخص جدیدی برای سنجش قدرت اقتصادی یک کشور محسوب می شود. از آنجا که شرکتهای دانش بنیان محرک اقتصادهای داناییمحور هستند و می توانند در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی بسیار موثر واقع شوند؛ امید میرود با درک ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و حمایت های موثر از این سرمایههای ارزشمند، سیاست گذاریهای صحیح و مناسبی در نظام نوآوری کشور رقم بخورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارش: محمدبهبودینیا | عکسها: خراسان
پیامهای ستون سمت راست بخشی از پیامکهایی است که در روزهای اخیر، از سوی مخاطبان صفحه حرفمردم خراسانرضوی به دستمان رسیده. هرسال، با فرا رسیدن زمان ثبت نام دانش آموزان در مقاطع جدید تحصیلی، والدین دانشآموزان با چالشهای کوچک و بزرگی مثل دریافت کمک های نقدی اجباری توسط مدارس، خرید اجباری لباس فرم که گاهی بهدلیل زد و بند بین برخی مدیران مدارس با مراکز زیرپلهای تولید لباس فرم شکل میگیرد، سختگیریهای ثبتنام براساس طرح آدرس که گاهی به تنظیم قولنامههای صوری از سوی والدین میانجامد و مسائلی شبیه به این، دست به گریبانند. با توجه به این که استان خراسان رضوی دارای یک میلیون و ۲۳۰ هزار دانش آموز است که حدود ۹ درصد دانش آموزان کشور را تشکیل می دهند و این روزها، دقیقا در اوج آمد و رفت اولیای دانش آموزان مقاطع مختلف برای ثبتنام قرار داریــم، بهشکل سرزده به اداره کل آموزش و پرورش خراسانرضوی رفتیم تا با «رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات» این اداره (مدیرکل به دلیل حضور در ملاقات عمومی، قادر به همراهی ما نبود) به چندین مدرسه شهر سر بزنیــم و برخی دغدغههای والدین در زمینه ثبتنام فرزندان شان را بشنویم و منعکس و پیگیری کنیم. اگر شما هم یک بچهمدرسه ای در خانواده دارید، حتما مطالب آیتم سرزده امروز، برایتان جذاب و کاربردی است. با ما همراه باشید.
گلایههای مردم از دردسرهای ثبتنام دانشآموزان
برای ثبت نام دخترم در پایه اول دبستان، به دبستان شهید خواجه نوری واقع در بولوار شفا رفته بودم. منتها اعلام کردند باید 450 هزار تومان بابت تخته هوشمند و 150 هزار تومان بابت کمک به مدرسه به صورت اجباری بپردازم و مدیر مدرسه اعلام کرد اگر مبلغ پرداخت نشود، از ثبت نام معذورنــد. این انصاف است؟
برای ثبت نام فرزندم در مدرسه شهید عبدی، واقع در خیابان هدایت 35 مراجعه کردم و مدیر مدرسه اعلام کرد باید 255 هزار تومان به عنوان کمک به مدرسه پرداخت کنم. خانواده هایی در جمع بودند که به دلیل نداشتن توان مالی، با گریه دفتر مدرسه را ترک می کردند ولی مدیر مدرسه همچنان اعلام می کرد که پرداخت کمک به مدرسه اجباری است و چاره ای جز دریافتش ندارند.
مدرسه دولتی دخترانه اکبرزاده واقع در میدان احمدآباد، سال تحصیلی قبل 150 هزار تومان به عنوان کمک به مدرسه به صورت اجباری از ما گرفت و امسال هم همان روال ادامه دارد و نکته جالب توجه این است که امسال، علاوه بر 150 هزار تومان، یک بسته کاغذ A4 هم از ما طلب کردند.
پسرم در مدرسه دولتی جابربنحیان در کوثر 8 مشغول به تحصیل است. زمان تحویل کارنامه آخرسال، 350 هزار تومان از ما به عنوان کمک به مدرسه دریافت کردند و تاکید شد حتما لباس فرم سال بعد را هم تهیه کنیم. این همه آموزش و پرورش تاکید می کند طلب پول از سوی مدارس، زمان ارائه کارنامه و ثبت نام خلاف قانون است و تهیه و پوشیدن لباس فرم اجباری نیست، چرا اینطور نیست؟
پرداخت هیچ هزینهای وقت ثبتنام اجباری نیست، مگر هزینه بیمه و کتاب
بی این که مقصدمان را اعلام کنیم، به همراه رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به راه می افتیم به سمت یک دبستان پسرانه در خیابان کلاهدوز مشهد که دبستان دخترانه ای هم در مجاورتش قرار دارد، میرویم. دو مدرسهای که چند روز قبل، نه به عنوان خبرنگار، بلکه در پوشش پدری که برای ثبتنام فرزندش آمده، به آن مراجعه کرده و با تعدادی از والدین دانش آموزان پسر و دختر که در این دو مدرسه مشغول به تحصیلاند حرف زده بودم. گپ و گفتی که مشخص میکرد این مدارس، با عنوان کمک به مدرسه به شکل اجباری، از خانواده ها مبالغی بین 150 تا 400 هزار تومان دریافت میکنند. هرچند همه متفقالقول بودند شاید مدرسه هم حق داشته باشد، چون به هر حال اداره مدرسه هزینه دارد و هیچ بودجه ای از سوی آموزش و پرورش به مدارس داده نمی شود، اما کودکان و نوجوانان هم حق دارند از حق تحصیل رایگان بهرهمند شوند. مثل روز قبل، باز هم تعدادی والدینِ گلایهمند در حیاط مدرسه، درباره پرداخت اجباری پول، وقت ثبت نام گله داشتند.»
«قوامی نژاد» در توضیح این گلایه همهگیر، میگوید: «مثل همیشه تاکید میکنیم هیچ اجباری در کمک به مدرسهها وجود ندارد و تنها پرداخت مبلغ علی الحساب 10 هزار تومان برای بیمه دانش آموزی و کتاب درسی اجباری است و بقیه موارد از قبیل اشتراک مجلات رشد و مجلات تربیت کاملا اختیاری است و هیچ مدیری حق ندارد والدین را به پرداخت کمک به مدرسه اجبار کنــد و چنان چه مسئولان مدرسه ای از فرد یا افرادی با تهدید و اجبار مبالغی دریافت کردند، اولیای دانش آموز میتوانند شکایت خود را به صورت مستقیم به واحد بازرسی به شماره32222103 گزارش دهند یا به صورت حضوری به واحد نظارت و بازرسی اداره کل آموزش و پرورش مراجعه کنند تا ما به مسئلهشان رسیدگی کنیم. ما در سال گذشته 1638 شکایت از سوی والدین در زمینه ثبتنام دریافت کردیم که تک تک این شکایات بررسی شد و مردم به حقشان رسیدند نظارت بازرسان این اداره بر روند ثبت نام دانش آموزان در استان خراسانرضوی، از ۱۵ خرداد آغاز شده و تاکنون تخلف شاخصی مشاهده نشده است.» قوامی نژاد در ادامه، به همکاری موثر روزنامه خراسان رضوی با اداره بازرسی آموزش و پرورش اشاره می کند و می گوید: «در یکی از مواردی که سال گذشته، روزنامه خراسانرضوی به تهیه گزارش از مدرسهای واقع در منطقه سیدی که اقدام به دریافت مبالغ اجباری از والدین دانش آموزان کرده و این موضوع برای ما مسجل شده بود، پرداخت، با مدیر مدرسه برخورد و لغو ابلاغ شد. بعد از این نیز چنان چه دریافت کمک اجباری از سوی مدرسهای گزارش و ثابت شود، با مدیران برخوردهای قانونی، از تذکر شفاهی تا لغو ابلاغ انجام خواهد شد.»
با پیگیری سرزده، بخشی از مبالغِ بهاجبار دریافت شده، به والدین برگردانده شد
غیر از این دو مدرسه، در ادامه به یک مدرسه دیگر هم که بهواسطه پیامهای مردمی خبردار شدیم به شکل اجباری از والدین، پول دریافت میکنند، بهصورت سرزده سرکشی و با روبهرو کردن والدین و مدیران و ارائه فیش پرداخت پول، مسئله را بررسی میکنیم. بعد از گذشت تنها 24 ساعت از حضور ما در این سه مدرسه، تعداد زیادی از اولیای دانش آموزان که طی تهیه گزارش با آن ها همکلام شده بودیم، در تماس تلفنی اعلام کردند پس از تذکر بازرسان، مدیران تمام مبالغ را به آن ها برگردانده اند.
بالاخره آب و برق و گاز مدارس رایگان است یا نه؟
به دفتر مدیر یکی از مدارس می رویم. مدیر درباره دریافت مبالغ اجباری، تحت عنوان کمک به مدرسه توضیح میدهد: «اگر حتی یک نفر از اولیا مدرکی داشت که نشان می داد به خاطر نپرداختن هزینه، او را تهدید به ثبت نام نکردنِ فرزندش کرده ایم، من حاضرم همین لحظه از کار برکنار شوم. دیروز اخطاری از شرکت گاز به دست من رسیده که اعلام کرده اند به علت بدهی، قصد قطع گاز مدرسه را دارند. سال گذشته هم آبفا، آب مدرسه را به روی 300 دانش آموز به علت بدهی قطع کرد؛ بالاخره نفهمیدیم آب و برق و گاز مدارس، رایگان است یا خیر. ما امسال حتی هزار تومان به عنوان سرانه دریافت نکرده ایم و مدرسه هزینه های سرسام آوری دارد. به همین دلیل به اولیا اعلام کرده ایم هر کس برحسب توانش، مبلغی را با رضایت به عنوان کمک به مدرسه پرداخت کند. شما بگویید ما باید با این وضعیت بی پولی چه کار کنیم؟» و در ادامه، قبوض آب و گاز را که اخطار قطع داشتند نشان میدهد.
«قوامی نژاد» در توضیح اجرایی نشدن مصوبه مجلس مبنی بر رایگان شدن آب و برق و گاز مدارس، می گوید: «سال گذشته بود که از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام شد اگر مدارس الگوی مصرفشان را رعایت کنند، آب و برق و گازشان رایگان خواهد بود ولی آیین نامه اجرایی آن هنوز و تا همین لحظه به دست ما نرسیده و متاسفانه مدارس ما درگیر تامین هزینه قبوض هستند.» یکی از بازرسان آموزش و پرورش که با ما همراه شده است، می گوید: «فقط در آموزش و پرورش ناحیه چهار مشهد، پنج مدرسه به علت بدهی گازشان قطع شده و در برخی مدارس، آب و برق و گاز همزمان قطع است. این یکی از دلایلی است که نمی توان کمک والدین به مدارس را کاملا قطع کرد اما اینها به این معنی نیست که به صورت اجباری از والدین پول دریافت شود.»
کف و سقف شهریه مدارس غیرانتفاعی مشهد، چقدر است؟
از آن جا که مادر و پدرهای زیادی به دلایل مختلف، مایل به ثبت نام فرزندان شان در مدارس غیردولتی هستند و این وسط، سوالاتی از این قبیل پیش می آید که: «کف و سقف دریافت شهریه توسط مدارس غیرانتفاعی شهر، چقدر است؟ مدارس غیرانتفاعی، ملزم به ارائه چه امکانات و خدماتی به دانش آموزان هستند؟ و نظارت بر عملکرد مدارس غیرانتفاعی به چه شکل است؟» «قوامینژاد»، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش، در گفت و گو با ایرنا توضیح میدهد:
«حدود ۱۰ درصد از دانش آموزان استان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند. مدارس غیر دولتی میتوانند در زمان ثبت نام، شهریه مصوب خود را که براساس ۱۳ مؤلفه تعیین و تصویب شده است از والدین مطالبه کنند. شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی آینده، اعلام شده و مؤسسان مدارس غیردولتی و والدین میتوانند برای اطلاع از میزان شهریه هر مدرسه غیر دولتی به سامانه اینترنتی www.mosharekatha.ir مراجعه کنند. شهریه مدارس غیر دولتی برای سال تحصیلی آینده با توجه به شرایط و شاخصهای آموزشی در هر مدرسه متفاوت است و نسبت به سال تحصیلی گذشته، درصدی افزایش دارد. هم اکنون کف شهریه مدارس غیرانتفاعی خراسانرضوی یک میلیون و800هزار تومان و حداکثر شهریه 4میلیون تومان است.»
تصمیمگیری درباره لباس فرم به عهده شورای مدارس است
جلوی در یکی دیگر از مدارس ابتدایی، زنی به همراه سه کودک قد و نیم قد ایستاده و با یکی دیگر از والدین، درباره گرانی لباس فرم و اجبار مدیران مدرسه سه فرزندش به خرید این لباس ها و وضعیت نامساعد اقتصادی شان گلایه میکند و وقتی به آن ها می پیوندیم، می گوید: «همسرم کارگر فصلی است و با درآمدی که دارد، به سختی زندگی مان را اداره میکنیم و واقعا توان تهیه لباس فرم برای تک تک فرزندانم را نداریــم. نمی دانم چه اجباری است که هر سال باید این مقدار از هزینه ها به دوش خانواده ها بیفتد؟ به رغم این که هر سال تاکید می کنند لباس فرم اجباری نیست، هربار مجبورمان می کنند به خرید و اگر هم نخریــم، بچه را در طول سال و بین دوستانش اذیت و تحقیر میکنند. تکلیف ما چیست؟»
مجتبی افشار، کارشناس مسئول ارزیابی عملکرد اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی که با ما همراه شده است، در این باره توضیـح میدهد: «با قاطعیت اعلام می کنیم که خرید و تهیه لباس فرم مدارس اجباری نیست و مدیران مجاز به اجبار اولیا برای تهیه لباس فرم مدارس نیستند و تهیه این لباس ها کاملا اختیاری است. در سال تحصیلی گذشته فقط 60 درصد از مدارس استان برای تهیه لباس فرم قرارداد بستند و 55 درصد دانش آموزان نواحی هفت گانه مشهد، در این طرح قرار نگرفتند و می توان گفت تقریبا نیمی از دانش آموزان استان در طول سال تحصیلی گذشته از لباس فرم استفاده نکردند. در سال جدید هم، شورای مدارس برای تهیه لباس فرم تصمیم گیرنده هستند و چنان چه شورای مدارس به این نتیجه رسید که استفاده از لباس فرم در مدرسه اجباری نیست، این تصمیم تصویب و درباره آن مدرسه اجرایی می شود. برای چندمین بار تاکید می کنم خانواده ها را نمی توان به هیچ عنوان به تهیه لباس فرم اجبار کرد.»
آیا مدیران مدارس، بابت تهیه لباس فرم، ذینفع هستند؟
در ادامه تهیه گزارش، با والدین دانش آموز دیگری روبه رو می شویم که ادعا می کند در سال تحصیلی قبل، بین برخی مدیران مدارس و تولید کنندگان لباسفرم، زد و بندهایی برای اجبار دانش آموزان به تهیه و پوشیدن فرم و دریافت مبالغی به عنوان پورسانت وجود داشته است.
مجتبی افشار، کارشناس مسئول ارزیابی عملکرد اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره چگونگی برطرف کردن زد و بندهای احتمالی توسط اداره کل آموزش و پرورش و جلوگیری از تخلفات، میگوید: «از سال 1393 در استان خراسان رضوی، طرح متمرکز لباس فرم در مدارس اجرایی شد. ولی بعد از مدتی متوجه تخلفاتی از جمله امضای قرارداد برای تولید لباس با کارگاه های فاقد پروانه فعالیت و زیر پله ای، توسط برخی مدیران مدارس شدیم. روی همین حساب، اداره کل آموزش و پرورش برای جلوگیری از تخلفات و از طرفی با هدف تولید لباس های با کیفیت، به سمت مذاکره با اتحادیه های تولید لباس رفته و اقدامات اصلاحی مناسبی تا امروز انجام شده است. مدتی پیش الگویی برای اصلاح اشکالات موجود به وزارت آموزش و پرورش ارائه دادیم که خوشبختانه مورد تایید کارشناسان قرار گرفت و از ابتدای سال تحصیلی جاری، در سراسر کشور و زیر نظر سازمان دانش آموزی عملیاتی شد و براساس آن، تخلفات اینچنینی برچیده شد. هم اکنون تمهیداتی اندیشیده شده تا با تولیدی هایی که بهترین کیفیت و کمترین قیمت را ارائه می دهند برای تولید لباس فرم دانش آموزان، قرارداد امضا شود. انتخاب کارگاه تولیدی مناسب به این صورت است که یک فراخوان انجام می دهیم و بعد از دریافت فهرست،فهرست داوطلبان برای بررسی پروانه و مجوز به سازمان صنعت، معدن و تجارت سپرده می شود و در ادامه این سازمان به بازدید میدانی کارگاه های متقاضی می روند و برمبنای تعداد کارگر و امکانات کارگاه و ظرفیت تولید، قرارداد بسته می شود.» در پایان، مجتبی افشار، کارشناس مسئول ارزیابی عملکرد اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید میکند: «ما برای نظارت بر نحوه تهیه و دوخت لباس فرم مدارس و همچنین جلوگیری از اجبار خانواده ها به خرید لباس فرم، 25 نفر بازرس در استان به کار گرفتهایــم که هم اکنون به فعالیت مشغولند و از اولیای دانش آموزان درخواست داریم در صورت مشاهده هر گونه تخلف در این زمینه، به دفاتر بازرسی و نظارت ادارات مختلف آموزش و پرورش در استان مراجعه کنند و با مطلع کردن همکاران ما، گامی برای برخورد با متخلفان بردارند.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روز گذشته طی مراسمی 500 بسته لوازم خانگی به آسیب دیدگان سیل شهرستان های کلات و بردسکن توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با حضور نماینده ولی فقیه در استان اهدا شد. به گزارش «خراسان رضوی»، آن طور که مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان در این مراسم اعلام کرد، این کالاها شامل فرش، پتو، یخچال، اجاق گاز و سرویس کامل آشپزخانه به ارزش پنج میلیون تومان است.
بروز احساس مسئولیت عمومی در بحرانهای جمعی
آیتا... علمالهدی نماینده ولی فقیه در استان، در این مراسم با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام، در مدت کوتاهی بخش زیادی از خانوادههای آسیبدیده کشور را با قاطعیت، جدیت و فعالیت جهادی مدیریت کرد، اظهار کرد: در مسئله حادثه سیل هرچند که چهره حادثه، ناگوار و خشن و باعث محرومیت افزایی بخش عظیمی از خانوادههای جامعه و کشور بود اما سه جریان خودش را نشان داد که تأمل در این سه جریان در تداوم انقلاب اسلامی ما نقشآفرین است.وی افزود: جریان اول، استعداد عظیم و سرشار مردمی ما در احساس مسئولیت در عرصههای اجتماعی و بحرانهای جمعی است که نمونهاش را طی هشت سال دوران دفاع مقدس تجربه کرده بودیم در حالی که عدهای معتقد بودند دوره دفاع مقدس گذشته، نسل عوض شده و دیگر زمینه فعالیت و احساس به انقلاب، اسلام، جامعه و مردم در نسلهای بعدی وجود ندارد. وی تصریح کرد: این حادثه ثابت کرد آن احساسات و خصوصیات، عظیمتر در نسلهای بعدی انقلاب وجود دارد و خودش را نشان داد، ایثارگران هشت سال دفاع مقدس در بستر یک جامعه انقلابی به دنیا نیامده بودند، میراث بر انقلابگران نبودند و معلوم شد در نسلهای سوم و چهارم انقلاب که در بستر جامعه انقلابی به دنیا آمدند، عوامل وراثتی بهعنوان یک عامل اصلی، مسئله ایثارگری را در آنان نهادینه کرده است.آیت ا... علم الهدی، تبدیلشدن کشور به میدان مسابقه خدمت به آسیب دیدگان سیل را دومین جریان دانست و گفت: مسئله سیل، حادثه ناگواری بود، ویران شدن بخشی از کشور و بیخانمان شدن انسانها و خانوادههای عزیز و ستم دیده؛ اما درعینحال یک میدان مسابقه برای آزمایش و امتحان مردم، مسئولان، نهادها و موقعیتهای خاص اجتماعی نظام و انقلاب شکل گرفت. وی به ایجاد محدودیتهای امدادی بینالمللی برای کشور اشاره و تصریح کرد: از یک طرف عظمت انقلاب و جامعه انقلابی به دنیا نشان داده شد، شبیه این حادثه و کوچکتر از این حادثه در برخی کشورها با داشتن ثروتهای کلان مثل آمریکا اتفاق افتاد، آسیب دیدگان نابود شدند، هستیشان با خاک و خاکستر یکسان شد و کسی به فریاد آنان نرسید اما در کشور تحت محاصره اقتصادی و هدف تهاجم قدرتهای استکباری و شیطانی دنیا، این حادثه اتفاق افتاد و بدون امدادی که از پشت دروازههای این کشور برسد، همت، عظمت و حرکتهای جهادی مدیریتهای نظام این مصیبت را جمع کرد.امام جمعه مشهد تصریح کرد: در عرصه مدیریتهای نظام این مسابقه را داشتیم، بعضی نهادها خوب درخشیدند و مجاهدانه و با احساس حرکت کردند، آن چه ما در حوزه نهاد مقدس هلالاحمر، کمیته امداد، این نهادهای مردمی و برخی دیگر قسمتهای مدیریتی نظام شاهد بودیم، حرکتهای وظیفهمند تشکیلاتی نبود بلکه حرکتهای برخاسته از یک انگیزه وجدانی باطنی و احساس درد در درون خود اشخاص بود.
عدهای خدمت رسان، عدهای فرصتطلب!
آیت ا... علم الهدی به برخی سوءاستفادهها و موقعیت طلبی برخی جریانها و مسئولان اشاره و بیان کرد: این میدان مسابقه هم برای مدیران و مسئولان خدوم و جریانهای نظام شکل گرفت و هم برای جریانهای سیاسی که جز نق زدن و حرکت در جهت قدرتیابی و فرصتطلبی کاری نکردند، در این موقعیتها کنار کشیدند، به میدان نیامدند و فقط درصدد تفحص از یک نقطهضعف بودند که آن را نشان دهند.وی افزود: جریان سوم، برکت عظیم مقام ولایت و رهبری در این نظام بود، مردم وجود مقدس اهلبیت (ع)، پیغمبر (ص) و معصومین را بهعنوان یک پایگاه عظیم رفع دردها، مشکلات و سختیهای خودشان می دانند و از نسلهای قبلی به آن معتقد بودند اما نمونه عملی آن را که مقام ولایت در این عرصهها و موقعیتها از مردم فریادرسی کنند و به سراغ مردم بیایند، در این حادثه لمس کردند. آیتا... علمالهدی اظهار کرد: «سجیتکم الکرم» از مبانی اعتقادی ما درباره ولایت پیغمبر است اما حرکت عظیمی که موقعیتهای تشکیلاتی منتسب به دفتر مقام معظم رهبری در این حادثه انجام دادند، نسبت به همه دستگاهها و حرکتهای عظیم مردمی از درخشندگی خاصی برخوردار بود.
نمود عینی اعتقاد شیعه در امدادرسانی
امام جمعه مشهد، حرکت بهجا، مدیریت بهموقع، حضور با سرعت و قاطعیت در صحنه امدادرسانی را نقطه ای برجسته در فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت برشمرد و یادآور شد: خانوادهای که سیل خانهاش را خراب کرده، وقتی ببیند جریانی ظهور پیدا کرده که می گوید زندگی شما را تأمین میکنیم، آنهم وابسته به مقام ولایت و رهبری و بعد صداقت این احساس را نیز ببیند، یعنی مفاد قطعی، عینی و اعتقادی مردم شیعه ما را که «سجیتکم الکرم» هست لمس و احساس میکند. نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: عمق فاجعه خیلی عظیم است، شما در خانه نشستید و برق میرود، نیم ساعت خاموشی خانه شما، چقدر در زندگیتان اخلال ایجاد میکند؟ حساب کنید خانوادهای چشم باز کنند و ببینند از زندگیشان هیچچیز باقی نمانده، از کوچکترین تا بزرگترین مسائل زندگی آنان فلج و فشل شده است در زمانی که باید طی کنند تا زندگی به حالت اول برگردد، چه میکشند؟آیتا... علمالهدی ضمن تقدیر از سرعت عمل و قاطعیت ستاد اجرایی فرامین امام و جوانگرایی که در این بنیاد ایجادشده، ابراز امیدواری کرد با اتکای به جوانان، گام دوم انقلاب را قویتر از گام اول برداریم.
صحنه زیبای حضور جوانان جهادی
همچنین بذرپاش رئیس هیئت مدیره بنیاد اجتماعی احسان نیز در این مراسم گفت: بسیاری از هموطنان ما در سیل اخیر بسیاری از لوازم خانگی خود را از دست دادند، در استان خراسان رضوی طبق بررسی که صورت گرفت 500 بسته لوازم خانگی به سیل زدگان اختصاص یافت. وی تاکید کرد: دومین اتفاقی که در سیل اخیر افتاد، حضور جوان ها و گروه های جهادی بود که صحنه های زیبایی را خلق کردند، این صحنه ها عجیب بود و باید از آن ها هزاران مستند تهیه کرد، اما بوروکراسی مشمئز کننده این ها را خسته می کند و باید جوانان جهادی و انقلابی این بوروکراسی مشمئز کننده را خسته کنند و مفهوم گام دوم انقلاب هم همین است.وی تاکید کرد: ما در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هر کمکی که نیاز باشد انجام می دهیم ولی به جای دولت ننشسته ایم و فقط تلاش می کنیم اندکی از آلام مردم را کاهش دهیم. همچنین ارکانی مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: پیرو بازدید آیت ا... علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان از مناطق سیل زده کلات، قرار شد 60 بسته لوازم خانگی به این افراد اختصاص یابد که این تعداد به 200 بسته افزایش یافت و 300 بسته لوازم خانگی که همه آن ها کالاهای ایرانی است نیز به سیل زدگان شهرستان بردسکن اختصاص یافت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: به رغم بارندگی های خوب امسال، هنوز ۳۵ درصد از ظرفیت سد دوستی خالی است.به گزارش مهر، حسین اسماعیلیان عصر دیروز در نشست خبری اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای چندین ساله و طولانی مدت برای بهبود وضعیت سفرههای آبهای زیر زمینی نیاز به چندین سال بارش خوب و مداوم داریم و بارندگیهای امسال تأثیر چندانی بر جبران کسری مخازن سفرههای آب زیر زمینی نداشته است.
وی افزود: از طریق ۴۵۰ حلقه چاه و دو رشته قنات و سدهای دوستی، طرق، ارداک و کارده، آب مشهد تأمین میشود و به منظور نظارت بر کیفیت آب نیز ماهانه حدود ۸۰۰ آزمایش میکروبی و ۸۰ آزمایش کامل فیزیکی شیمیایی بر منابع تأمین آب انجام میشود.
وی بیان کرد: یک میلیون و ۳۵۰ هزار مشترک آب در مشهد وجود دارد و در کنار این مشترکین ۳۰ میلیون زائر سالیانه نیز به مشهد وارد میشوند که مدیریت مصرف و پاسخ گویی به نیاز آبی مجاوران و زائران، اولویت اصلی شرکت است و در این زمینه حفر چاههای جدید و استفاده از چاههای در اختیار دیگر سازمان های شهری در دستور کار قرار داده شده است.
اسماعیلیان تصریح کرد: بارشهای سال آبی جاری باعث شده است دغدغه کمتری در خصوص تأمین آب شرب مشهد داشته باشیم و هم اینک سد دوستی ۶۵ درصد، طرق ۷۶ درصد، ارداک ۹۹ درصد و کارده ۴۳ درصد حجم مخازنشان پر شده است. وی بیان کرد: ۹۵۰ هزار مشترک فاضلاب داریم و ۷۳ درصد از شبکه فاضلاب شهری مشهد اجرایی شده است و برای تکمیل شبکه و علاوه بر آن دست یابی به هدف سند توسعه ۱۴۲۰ به 4.800 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم در حالی که اعتبار امسال شرکت در این خصوص فقط هشت میلیارد تومان است و در تلاش هستیم با گرفتن موافقت وزارت نیرو، زمینه مشارکت بخش خصوصی را در تکمیل شبکه فاضلاب مشهد فراهم کنیم.
اسماعیلیان افزود: هدر رفت فیزیکی آب در شبکههای انتقال حدود ۸ درصد است و برای کاهش این هدر رفت برنامه پهنه بندی فشار که شامل ۲۱ پهنه است آماده و در حال اجراست تا بخشی از این هدر رفت کاهش یابد همچنین پروژه در حال احداث نبی اکرم (ص) نیز برای تجمیع آب چاههای مشهد در دست احداث است تا روند کیفی سازی آب بهبود یابد و میزان پیشرفت این پروژه نیز ۴۷ درصد است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دانشگاه علوم پزشکی: 11 کانون سالک در مشهد وجود دارد
شهرداری: 80 کانون سالک در مشهد از سوی مرکز بهداشت معرفی شده است
در حالی که 21 خرداد رئیس گروه بیماری های واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به «خراسان رضوی» اعلام کرد که 11 کانون سالک در مشهد وجود دارد اما حالا سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد اعلام کرده است که «اکنون حدود 80 کانون مستعد بیماری سالک در مشهد از سوی مرکز بهداشت مشخص شده است»؛ موضوعی که نشان از اختلاف 69 تایی در اعلام تعداد کانون های سالک توسط دو نهاد متولی دارد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، مهدی یعقوبی سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری گفت: با توجه به روند فعالیتها و اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری مشهد و همچنین مشارکت مردم آمار بیماری سالک نسبت به سال96، نزدیک به 6 درصد کاهش داشته است. مهدی یعقوبی اظهار کرد: هم اکنون حدود 80 کانون مستعد بیماری سالک در مشهد از سوی مرکز بهداشت مشخص شده و برای رفع خطر آن از سوی شهرداری اقدامات ویژهای صورت گرفته است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شجاعی مهر/ فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور از شناسایی و دستگیری پنج نفر از اعضای باند جعل مهر متخصصان پزشکی در این شهرستان خبر داد."سرهنگ حسین دهقانپور" گفت: با دریافت خبری مبنی بر فعالیت افرادی در زمینه جعل مهر متخصصان پزشکی و سوءاستفاده از آن، موضوع در دستور کار پلیس آگاهی شهرستان نیشابور قرار گرفت.وی افزود : کارآگاهان دایره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی در تحقیقات فنی و پلیسی متوجه شدند افرادی با آشنایی کامل از وضعیت قیمت داروهای اعصاب و روان، مُهر برخی متخصصان اعصاب و روان را جعل می کنند و با ثبت داروهای گران قیمت روی دفترچه های برخی از دوستان شان، داروها را از داروخانه ها به قیمت مصوب تحویل می گیرند و سپس با قیمت آزاد به فروش میرسانند.سرهنگ دهقانپور خاطر نشان کرد: کارآگاهان اداره پلیس در ادامه تحقیقات پرونده به سرنخ های جدیدی دست یافتند مبنی بر این که در برخی شهرستان های دیگر استان از جمله مشهد و فریمان نیز از سوی باند مذکور، این اتفاق افتاده است.این مقام انتظامی تصریح کرد: با تلاش کارآگاهان خانم جوانی که قبلا به عنوان منشی پزشکان فعالیت می کرد، شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضایی دستگیر شد.وی ادامه داد: متهم 36 ساله در مواجهه با ادله و مستندات پلیس تا کنون به هشت فقره جعل مهر و کلاهبرداری با کمک و همدستی یک خانم و سه مرد دیگر اعتراف کرده است و پس از آن در عملیات های جداگانه ای پلیس دیگر اعضای این باند را دستگیر کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
لیگ ملت های والیبال این روزها حسابی در بین ورزش دوستان کشورمان گُل کرده است و علاقه مندان بسیاری را پای تلویزیون نشانده که با هر امتیاز شاد می شوند و گاهی نیز حسرت به دل می مانند.بلند قامتان ایرانی نیز در این مسابقات حساس و نفسگیر بازی های تماشایی و به یادماندنی را به نمایش گذاشتند و با اقتدار حریفان خود را کنار زدند و بر صدر جدول تکیه کردند. اما جدا از طعم شیرین صدرنشینی ملی پوشان کشورمان در لیگ ملت ها، حضور یک خراسانی در تیم ملی باعث شده تا مردم این استان بیش از پیش به خود ببالند. «پوریا یلی» جوان دهه هفتادی، متولد شهرستان قوچان است که در پست پشت خط زن برای تیم ملی والیبال ایران در مسابقات لیگ ملت ها به میدان رفت و در بازی برابر ژاپن نمایش بسیار خوبی از خود به جا گذاشت. این والیبالیست خراسانی که با 209 سانتی متر قد از جوان ترین بازیکنان تیم ملی والیبال به شمار میرود، این روزها در تیم ملی والیبال، می درخشد و در دفاع روی تور و زدن آبشارهای محکم بدون بازگشت غوغا می کند.وی که دیروز بازی پایانی هفته چهارم لیگ ملت ها برابر فرانسه در ارومیه را پشت سر گذاشت، گفت و گویی با روزنامه خراسان داشت که تقدیم می شود.
شیرینی پیروزی برابر لهستان
این والیبالیست قوچانی درباره بازی های لیگ ملت های والیبال می گوید: در چهار هفته این مسابقات که پشت سر گذاشتیم، شرایط خیلی خوبی برای مان رقم خورد و خوشبختانه با پیروزی های پی در پی توانستیم صدرنشین این لیگ باشیم .«پوریا یلی» می افزاید: در هفته چهارم برابر تیم پرتغال کمی فشار روی بازیکنان بود چون قبلا مقابل پرتغال بازی نکرده بودیم و شناخت کافی از آن ها نداشتیم به همین دلیل ست اول را واگذار کردیم اما خدارا شکر توانستیم نبض بازی را به دست بگیریم و پیروز از زمین خارج شویم. استرالیا هم حریف شناخته شده ای برای ما در آسیا بود و با ارائه یک بازی خوب موفق شدیم 3 بر صفر پیروز شویم. این ملی پوش خراسانی والیبال به دیدارهای حساس تیم ملی ایران در لیگ ملت ها اشاره میکند و میافزاید: در بازی با برزیل که 3 بر 2 باختیم، از همه بازی ها بیشتر اذیت شدیم، هرچند دیدار با لهستان هم حساسیت های خاص خودش را داشت و همیشه با این تیم کُری خوانی داشتیم ولی با توجه به صحبت های «کوبیاک»، بازیکن لهستانی، خوشحالیم توانستیم پاسخ شان را با پیروزی بدهیم. وی در خصوص میزبانی ایران در هفته سوم و چهارم این رقابت ها نیز خاطر نشان می کند: میزبانی ایران در ارومیه خیلی خوب بود و برگزاری مسابقات را در شهرستان ها به فال نیک می گیریم. در شهری همچون ارومیه با این همه عاشق والیبال، استقبال پرشوری از مسابقات شد و در اردبیل هم شاهد این همه شور و شوق در سالن مسابقه بودیم.
جسارت زیاد یلی
یلی در پاسخ به این سوال که الگوی وی در والیبال چه کسی است، ادامه می دهد: الگوی خاصی در والیبال ایران ندارم اما در جهان «سوکولوف» بلغارستانی را دوست دارم و به عنوان الگوی خود انتخاب کرده ام. یکی از ویژگی های «پوریا یلی» در زمین مسابقه، جسارت قابل توجه او ست که وی در همین زمینه می گوید: ورزش طوری است که همین شرایط را می طلبد. اگر روحیه فرد بالا باشد می تواند با جسارت بیشتری در زمین مسابقه حاضر شود.
این والیبالیست خراسانی تیم ملی با اشاره به حضورش در دیدار مقابل ژاپن بیان می کند: خدا را شاکرم در بازی برابر ژاپن از ابتدا به میدان رفتم و پاسخ اعتقاد کولاکوویچ را به خوبی دادم و در مجموع از عملکردم در این مسابقه راضی هستم. امیدوارم در بازی های باقی مانده هم فرصت بازی بیشتری به ما جوانها برسد.
بی توجهی مسئولان خراسانی
پوریا یلی در ادامه سخنان خود در خصوص وضعیت فعلی والیبال خراسان رضوی نیز خاطر نشان می کند: شهر مشهد همیشه تیم های خوبی را در سطح اول والیبال کشور داشته است و باید این روند تداوم یابد. حیف است که استانی با این همه ظرفیت در لیگ برتر نماینده ای نداشته باشد. یلی اظهار می کند: جوان هایی همچون من باید در تیم ملی والیبال حضور داشته باشند که در این زمینه تیم های باشگاهی می توانند به حضور والیبالیست های جوان خراسانی در تیم های ملی کمک زیادی بکنند، چراکه اکثر شهرها چند ملی پوش دارند اما از خراسان رضوی فقط من هستم و طبیعتا حق این استان بیشتر از این هاست.والیبالیست خراسانی تیم ملی با بیان این که متاسفانه مسئولان استان تاکنون هیچ کاری برای من نکرده اند، تاکید می کند: خود مسئولان هم می دانند که هیچ قدمی برای من برنداشته اند. زمانی که از مسابقات جهانی بازگشتم، در شهر مشهد حتی با یک شاخه گل هم به استقبالم نیامدند. وی می افزاید: از مسئولان استانی دلخور نیستم و کینه ای به دل ندارم ولی توقعاتی وجود دارد، چرا که ما جوان هستیم و نیاز به انگیزه داریم. وی تصریح می کند: به نظر میرسد الان هم مسئولان خراسانی نمی دانند که بازیکنی به نام پوریا یلی از استان در تیم ملی والیبال است که این موضوع جای تاسف دارد. امیدوارم از طریق این رسانه به گوش شان برسد که ما چنین نماینده ای در تیم ملی والیبال کشور داریم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بله از قدیم گفته اند که هر رفتنی یک آمدنی هم دارد! بالاخره قدیمی ها هم چیزهای الکی می گفتند و گفتن چیزهای الکی صرفا معطوف به فعلی ها نیست!
اما اگر خاطر مبارک تان باشد، بنده یعنی جناب «عمو شاطر» خان بعد از این که استاندار و شهردار قبلی مشهد به دلیل بازنشستگی از این شهر رفتند، حسابی جوگیر شدم و از بازنشسته بودن خودم پرده برداشتم و با پای خودم از «تنور» رفتم! اما کمی بعد دیدم که استاندار و شهردار بازنشسته ما، دست شان جایی بند شده است و یکی برای خودش معاون وزیر شده و دیگری رئیس سازمان! لذا احساس کردم سرم بی کلاه مانده است، از شما چه پنهان یک شب از بی کلاهی سر خودم نیز پرده برداشتم و همان شب یواشکی دوباره کرکره «تنور» را بالا دادم.
خلاصه که ببخشید نبود ما «طولانی» شد. گفتم طولانی، یاد پاسخ استاندار عزیز درباره معرفی فرماندار مشهد افتادم. از شما چه پنهان، در حالی که نزدیک هشت ماه از خداحافظی فرماندار قبلی مشهد -که بنده خدا سه ماه بیشتر فرمانداری نکرد - می گذرد، اما جناب رزم حسینی گفته است که روند انتخاب فرماندار طولانی نشده است و مسیر خود را طی می کند!
بنده علاوه بر عذرخواهی از سایر چیزهای طولانی، ضمن درک معنای واقعی طولانی، پاسخ های زیر را نیز پیشنهاد می کنم:
* چرا اعطای تسهیلات به سیل زدگان طولانی شده است؟
طولانی نشده است، مسیر چشم انتظاری خود را طی می کند.
*چرا تکمیل 570 پروژه آموزشی در استان طولانی شده است؟
طولانی نشده است، مسیر تامین اعتبار خود را طی می کند.
* چرا ارزان شدن ورودی شهربازی این قدر طولانی شده است؟
طولانی نشده است، روند اصلاح قیمتی خود را طی می کند.
*پس لابد لبنیات هم گران نشده و روند اصلاحی را طی می کند؟
خیر! لبنیات مسیر افزایش قیمت خود را طی می کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پس از پیگیریها درباره گرانی بلیت شهربازی پارک ملت مشهد و اظهارات مدیران شهری و اعضای شورای شهر مشهد در این زمینه، این بار تعزیرات حکومتی استان به موضوع ورود کرده و رئیس شعبه یک سیار تعزیرات حکومتی استان به همراه بازرس اتاق اصناف به شهربازی رفتند.
با صمت مکاتبه کردیم و نرخ ها اعلام شده بود
دهقان که پیشتر خود را مدیرعامل مجموعه شهربازی پارک ملت معرفی کرده بود، این بار به عنوان کارمند شرکت تجارت نیما نگین پاسارگاد گفت: قیمت بلیت تمامی دستگاه های شهربازی که حدود ۲۵ عدد است، در مجموع به علاوه ورودی به شهرداری اعلام شده و همچنین مکاتبه ای با معاونت بازرسی و نظارت صمت استان انجام گرفته و نرخ را به آن ها اعلام کردیم اما پاسخی برای آن دریافت نکردیم و طبق نرخنامه گروه الف به کار خود ادامه دادیم. مبلغی که سال ۹۶ به عنوان سال پایه برای بهای کلیه بازی ها و ورودی در نظر گرفته شده بود ۱۶۳هزار تومان بود که با توجه به تورم در سال ۹۷ ، به ۱۸۰هزار تومان رسید و این مبلغ تا پایان قرارداد ۴ ساله به ۲۲۰ هزار تومان می رسد.
شورای شهر نمی تواند هزینه های ما را تایید نکند
دهقان همچنین در واکنش به سوال خراسان رضوی درباره اظهارات اعضای شورای شهر و این که نباید هزینه ای که انجام شده از جیب مردم تامین شود، گفت: تا به حال این حرف ها را به خود ما نگفتند، چرا همین موارد را به ما اعلام نکردند، مگرمیتوانند هزینه ای را که انجام شده است، تایید نکنند، ما تا به حال ۲۰ میلیارد تومان در شهربازی هزینه کردیم، اگر در سال یک میلیون نفر از شهربازی بهره برداری کنند با قرارداد اجاره ای که ما بسته ایم برای هر نفر باید مبلغ ۲۰ هزارتومان به شهرداری پرداخت کنیم و تا همین جا با این وضعیت کاملا ضرر داده ایم حالا میگویند تایید نمی کنیم.مردم همیشه معترض هستند، شما ببینید تعداد ورودی چقدر بوده و چه تعداد اعتراض وجود داشته، ما هیچ اعتراضی نداشتیم.
طرح ورودی ۲۰ هزارتومانی را آماده کرده بودیم اما ...
ابراهیم دهقان، همچنین در پاسخ به خراسان رضوی درباره این که پس از اتفاقات رخ داده و ورود دستگاه های نظارتی و شورای شهر مشهد، شرکت سرمایه گذار چه تصمیمی برای این موضوع اتخاذ کرده است و آیا تغییری در روند کاری خود ایجاد خواهد کرد، گفت: من هنوز هم معتقدم هر اتفاقی بیفتد مردم به همه چیز معترض هستند و ما تعداد زیادی اعتراض نداشتیم اما در شرکت نیز تصمیماتی گرفته شده بود و قرار بود از اول تیرماه قیمت ورودی با همین تعداد بازی و بدون محدودیت تعداد دفعات به ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کند و حتی بیلبوردهایی نیز برای تبلیغات آن در نظر گرفتیم و به اعضای شورای شهر نیز اعلام کردیم اما متاسفانه در یکی از کانال های تلگرامی اظهارات خلاف واقع و شایعاتی مبنی بر لغو قرارداد ما نوشته شد که این مسئله باعث شد ما این طرح را فعلا اجرایی نکنیم اما قطعا در ادامه تصمیم ما همین است .
گران فروشی و فروش اجباری تا کنون محرز شده است
امید جلیلی تقویان، رئیس شعبه یک سیار تعزیرات حکومتی استان گفت:پس از پیگیری رسانه ها مبنی بر درخواست مردمی و دستور مدیرکل تعزیرات حکومتی استان برای ورود به موضوع بلیت ۳۰ هزارتومانی شهربازی پارک ملت مشهد در محل شهربازی حضور یافتیم و با توجه به مدارک و مستنداتی که تا امروز به ما تحویل داده شده تخلف گران فروشی و فروش اجباری کالا و خدمات برای ما محرز شده است. وی افزود: البته با تماس تلفنی که با مدیرعامل شرکت گرفته شد، این فرد ادعا کردمدارک و مستنداتی مبنی بر مجوز و تاییدیه برای قیمت ۳۰ هزارتومانی وجود دارد اما تا کنون این مجوزها ارائه نشده و تایید درخواست ها و مکاتبات آن ها به دست ما نرسیده است. بر همین اساس فرم تخلف تکمیل و پرونده این واحد توسط بازرسی اتاق اصناف آماده شده و روز سه شنبه مدیرعامل احضار شده و در خصوص این تخلفات توضیحاتشان را ارائه می دهند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.