
ظلم قدم را می لغزاند و نعمت ها را سلب می کند و امت ها را به هلاکت می کشاند.
منبع : شرح غرر الحکم ٢/٣۶

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهی، اگر حسن از تو جز تو خواهد، فرق میان او و بت پرست چیست؟
إلهی، چه فکرهایی می کردم و به دنبال این و آن می رفتم و این در و آن در می زدم و موفق نمی شدم و خداخدا می کردم که چرا موفق نمی شوم. بار خدایا، شکرت که جوابم را ندادی و چه نکو شد که نشد وگرنه حسن نمی شدم. تسلیم توأم؛ حکم آن چه تو فرمایی، لطف آن چه تو اندیشی.
إلهی، ندانسته از تو قرار می خواستم، اینک دانسته از تو بی قراری می خواهم که مظهَر «یا مَن کُلُّ یومٍ هُو فی شأن» ام.
إلهی، خوش آن مُنعَم که مظهَر (هُو یُطعِمُ و لا یُطعَم- انعام/14) است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

وقوع سیل های اخیر در کشور، مباحث زیادی را درباره سوابق چنین حوادثی در پی داشته است. به روایت تقویم، دوم اردیبهشت 1355، سیل مهیبی در منطقه قوچان رخ می دهد که خسارات و تلفات زیادی به بار می آورد. در این گزارش، این حادثه تلخ تاریخی را مرور خواهیم کرد:
سیل ویرانگر
وجود رشته کوه ها، رودهای فصلی و دایمی، دره های باز و عمیق موجب شد تا برخی از مناطق خراسان در معرض سیل قرار بگیرند. یکی از حوادث تاریخ معاصر در شهر قوچان سیل دوم اردیبهشت 1355 است. این سیل بعد از زلزله تاریخی 1311و 1312ه ق. یکی از بزرگ ترین و مهم ترین حوادث طبیعی شهر قوچان محسوب می شود، زیرا موجب تلفات جانی و تخریب تعداد زیادی از منازل و معابر شد. گزارش اسناد و مطبوعات آن ایام حاکی از آن است که پس از یک هفته باران های متوالی، روز چهارشنبه اول اردیبهشت 1355 تگرگ شدیدی در قوچان شروع می شود و در دوم اردیبهشت سیل عظیمی به قوچان می رسد. ماجرای سیل قوچان در اسناد و مطبوعات آن دوران نیز انعکاس داشته است. بنابر نوشته ای در روز 21 فروردین ماه 1355، باران های سیل آسا بدون وقفه در قوچان و نواحی اطراف می بارد. صبح روز دوم اردیبهشت رود کوچک سولاخه طغیان می کند و خسارات زیادی به خانه های جنوب شهر وارد می آورد ولی به قسمت های دیگر شهر آسیبی نمی رساند. ساعت 3 بعدازظهر ناگهان صدای بوق ماشین ها و فریاد مردم از شمال شرق قوچان، ورود سیل به داخل شهر را به اطلاع همگان می رساند. آب آرام آرام به داخل شهر جاری می شود و کسانی که زود اطلاع پیدا می کنند، فرصت فرار می یابند.[1] مولف «اترکنامه؛ تاریخ جامع قوچان» در صفحاتی از کتاب به سیل قوچان پرداخته و علت آن را چنین نوشته است: سیل از آب رودهای قاچکانلو و روستاهای یادگار، پاکتل، یدک و طویل و پیوستن آب های مسیل دره عمارت و دیزادیز و یوسف خان، یک جا به طرف شهر سرازیر شد. از جنوب شرقی قوچان نیز آب های باران دامنه گبرآباد و قلعه دلو وارد کال قره جوی قوچان شد. در ساعت 10 صبح روز پنج شنبه دوم اردیبهشت 1355 خانه ها و تاسیسات دولتی جنوب شهر را سیل فرا گرفت، به طوری که مدارس آن قسمت شهر تعطیل شد و مردم به حال آماده باش درآمدند. ساعت 5 بعدازظهر سیل های به هم پیوسته وارد شهر شد. ابتدا منبع آب و بعد، اکثر منازل و خانه های قسمت شمال شرقی قوچان را تا منتهی الیه جنوب شهر در هم کوبید. تنها قسمت غرب و جنوب غربی شهر خرابی قابل توجهی نداشت و منازل اطراف خیابان یادبود واقع در منطقه نظامی از حادثه سیل در امان ماند. سیل تا ارتفاع یک متر سطح خیابان ها و منازل را فراگرفته بود و همراه خود ستون های چوبی و بشکه های قیر و نفت و عدل های پنبه و حتی ماشین های سواری کوچک و اجساد حیوانات را می غلتاند و مردم برای نجات خود روی دیوارها و بالای درخت ها مستقر شده بودند. شهر نیز وضع عادی نداشت و مردم وحشت زده بودند.[2]
کمک به سیل زدگان
یک روز پس از وقوع سیل مردم از مشهد و دیگر نقاط خراسان به کمک سیل زدگان قوچان شتافتند. این موضوع در خاطرات مقام معظم رهبری نیز منعکس شده است. به طوری که مولف کتاب «شرح اسم»(زندگی آیت ا... العظمی سیدعلی حسینی خامنه ای) با ارائه آماری از میزان تخریب نوشته است: آقای خامنه ای پس از شنیدن خبر سیل، خود را به قوچان رساند و در عملیات نجات و امداد به آسیب دیدگان شرکت کرد. فعالیت های او بر مسئولان منطقه گران آمد و از او خواستند هرچه زودتر شهر را ترک کند. به خانه شیخ ذبیح ا... قوچانی از علمای بزرگ خراسان رفت. وی در اتاقی نشسته و جمعی از علمای دینی و تعدادی از مردم گرداگرد وی حلقه زده بودند. «با اندوه و تاثر به ایشان گفتم که به من دستور داده اند این شهر را ترک کنم و مراتب نگرانی و نارضایتی خود را از این تصمیم ظالمانه به سمع ایشان رساندم.» تقریبا همه آنانی که در آن اتاق حاضر بودند از شنیدن این خبر درهم شدند. اما یک روحانی، یکی از آن دو آخوندی که پس از آزادی از زندان سال 1349ش. در حرم امام رضا(ع) به او پشت کرده بودند، وقتی همدلی حاضران را دید، صدا در داد که این ها برای امداد و نجات نیامده اند؛ این ها خرابکارند. آقای خامنه ای با این یاد تلخ به مشهد بازگشت. [3] ساواک قوچان نیز سال بعد ضمن گزارشی نوشته است: خامنه ای از سوی خمینی و به وسیله حاج محمد علی صفاران... به بعضی از سیل زدگان... وام داده است. [4] روز دوم حادثه، از طرف جمعیت شیر و خورشید(هلال احمر فعلی) در محله های آسیب دیده چادر نصب شد. حدود 570 دستگاه چادر نیز در کوی ارتش نصب شد و بعدا در زمین پارک شهر، اردوگاه سیل زدگان ایجاد کردند و سیل زدگان را به چادرهای اردوگاه منتقل کردند. از روز چهارم با فعالیت مسئولان امر، آب و برق شهر دایر و یک هفته بعد بازار و دکاکین شهر به تدریج باز و داد و ستد مردم مجدد آغاز شد.
خسارات سیل
آمارهای مختلفی از تلفات این سیل نوشته شده است. از 20 نفر تا 39 نفر تلفات در گزارش ها ذکر شده و می گویند که نیمی از شهر قوچان در این حادثه ویران می شود.[5] در آن زمان میزان خسارات وارد به خانه های مردم حدود 15 میلیون تومان و به تاسیسات عمومی 20 میلیون تومان برآورد شد و بسیاری از بناها به طور کلی ویران شدند.
منابع
[1] اثر مهاجرت های روستایی در پراکندگی زبان ها در شهر قوچان. محمد کاظم کاظم زاده. 1356، پایان نامه کارشناسی، دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی. ص22
[2] اترکنامه تاریخ جامع قوچان. رمضانعلی شاکری. تهران: امیرکبیر. 1381، ص202
[3] شرح اسم: زندگینامه آیتا... سید علی حسینی خامنهای (۱۳۵۷ش - ۱۳۱۸ش). هدایتا... بهبودی. تهران: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی، ۱۳۹۱. ص239
[4] مشهد از مقاومت تا پیروزی: بررسی مبارزات علما و مردم مشهد از ۱۳۴۱-۱۳۵۷.جمعی از نویسندگان. تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، موسسه فرهنگی هنری و انتشارات، ۱۳۹۳، ص274
[5] روزنامه خراسان

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ما قاچاقچیا تو خودمون قانون داریم
ماده اول: دنیا پُر نامرده!
دوم: جز خودت، کسی رو دوس نداشته باش!
سوم: برادرت اولین دشمن توئه؛ رفیقت، دومی...!
تاراج- کارگردان: ایرج قادری

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همه ما در افسانهای بزرگ زندگی میکنیم که هیچکس از ماهیت آن خبر ندارد. ما میرقصیم، بازی میکنیم، حرف میزنیم و میخندیم، در حالی که هنوز نمیدانیم جهان کی و چگونه پدید آمده است.
این رقصها و بازیها موسیقی زندگی است. هر جا که انسان هست، موسیقی زندگی هم هست، مثل صدای بوق آزاد تلفنها.
دختر پرتقال – نویسنده: یوستین گردر

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اجتماع عظیم منتظران ظهور، صبح روز نیمه شعبان، به رسم سال های گذشته با حضور پرشور زائران و مجاوران در عرصه میدان شهدای مشهد برگزار شد و منتظران حضرت مهدی(عج) با خواندن سرودهای انتظار و قرائت دعای فرج، به استغاثه به درگاه خداوند پرداختند و با توسل به درگاه امام هشتم(ع)، ظهور منجی عالم بشریت را طلب کردند.
به گزارش Alamolhoda.com؛ نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، صبح دیروز با حضور در این اجتماع پرشور، به ایراد سخنانی پرداخت.
آیت ا... سید احمد علم الهدی گفت: تمنای ظهور اگر به یک خواست جهانی بدل شود، مهم ترین شرط ظهور امام عصر محقق می شود. این که من و شما میخواهیم، کفایت نمیکند، این که مردم این مملکت و منطقه میخواهند، کافی نیست، حتی اگر مستضعفین جهان نیز از خدا بخواهند باز هم کفایت نمیکند، «صاحبالزمان خواهی» باید در شکل جهانی پیاده شود و دنیا باید تمنای ظهور امام زمان(عج) را داشته باشد.
وی با قدردانی از حضور پرشور مردم در این مراسم، بیان کرد: جمع عظیم و عزیز منتظران ظهور حضرت با درک دقیق به ظهور و فرج مولا امام زمان (عج) بهمنظور استغاثه به درگاه خدا در این محل حضور به هم رسانده اند و انشاءا... دستهجمعی ضمن عرض تبریک به جد بزرگوارش، امام هشتم (ع)، استغاثهکنان به درگاه آن حضرت میرویم.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، امام رضا (ع) را واسطه استجابت دعا دانست و توضیح داد: اگر دعای ما امروز در درگاه خدا قابل استجابت نیست و ما اهلیت برای استجابت دعا بهمنظور فرج مولایمان بقیةا... (عج) را نداریم، ان شاء ا... پیشاپیشِ دعای ما، خواسته امام هشتم (ع) قرار بگیرد تا استغاثه ما همراه خواست ایشان در درگاه حق، مورد اجابت واقع شود.
ظهور یک فرایند است نه یک اتفاق
وی با بیان اینکه تحقق ظهور با خواسته ما شروع میشود و ظهور یک فرایند است نه یک اتفاق، افزود: برای تحقق این واقعیت که فرایند ظهور از خواسته ما شروع شده است، باید این خواسته را توسعه بدهیم و این خواسته، پهنه این نظام، پهنه این انقلاب، عرصه تمام کشور قبة الاسلام ما را فرابگیرد، توسعه پیدا کند تا به یک مطالبه جهانی تبدیل بشود. طلوع و ظهور این خواسته از جمع ملی ما در این نظام مقدس جمهوری اسلامی است و توسعه جهانی آن، فرایند ظهور بقیةا... خواهد بود.
آیتا...علمالهدی یادآور شد: اینکه گفتند برای فرج دعا کنید، چون دعا مقدمه خواسته است، فرج مولا بستگی به مشیت حق دارد و مشیت پروردگار از نظر علم خدا، زمان تحقق اش مشخص است اما علت تحقق مشیت پروردگار، عاملی است که این عامل باید بهوسیله ما محقق بشود و آن توسعه «امام زمان خواهی» جهان است.
تحقق ظهور به خواست جهانی وابسته است
امام جمعه مشهد اضافه کرد: باید سر و جان دهیم، با همه مستکبران و جنایتکاران بجنگیم و این خواسته را جهانی کنیم. باید به این دنیای گرفتار، مستضعف و پریشان در چنگ حوادث بفهمانیم که دوای درد آنان، حاکمیت سراسری آسمانی و جهانی است و با این درک، حضرت را بخواهند. تحقق ظهور به خواست جهانی وابسته است. این خواسته وقتی در دنیا توسعه پیدا کرد، آقا تشریف میآورند؛ آن چه در تحریک این خواسته اثرگذار است، عنایت خود آقاست.
امروز بهترین جوانان برای زمینه سازی ظهور آماده جهاد هستند
رئیس قوه قضاییه نیز در جشن نیمه شعبان حرم مطهر رضوی با اشاره به این که این عید نماد امید به خدا، رقم زدن عدالت، از بین رفتن ظلم و ختم پرونده استکبار جهانی است، گفت: شعاع اعتقاد به مهدویت امروز روبه گسترش است و بهترین جوانان برای نهادینه شدن حق و زمینه سازی ظهور آماده جهاد هستند. به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، در ویژه برنامه جشن میلاد حضرت مهدی(عج) که روز گذشته در رواق امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: نیمه شعبان روز میلاد انسان کاملی است که زمین به برکت او پر از عدل خواهد شد، ولادت ایشان جلوه امید و دلدادگی به خالق هستی است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به این که ولادت امام زمان(عج) آینده روشن و درخشانی را برای بشریت رقم زد و نوید عدالت را در جهان سر داد، گفت: موضوع موعود فقط مربوط به شیعه نمیشود و شامل همه ادیان ابراهیمی است، در تمام ادیان الهی اعتقاد و امید به ظهور موعود امری قطعی است. وی افزود: نسبت به شخصیت وجود امام عصر(عج) کتابهای زیادی توسط دانشمندان ادیان ابراهیمی به نگارش در آمده است و همه معتقد به ظهور موعود هستند. حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به این که باور به ظهور موعود، ریشه در اعتقادات انسان خدا محور دارد، اظهار کرد: انتظار آثاری چون عقیدتی، فکری و اجرایی در بر دارد، آثار عقیدتی به موعود این است که مهدی موعود خواهد آمد و پرچم توحیدمحوری را در جهان به اهتزاز در میآورد.
وی اعتقاد به وجود مقدس امام زمان(عج) را همان اعتقاد به معاد، امامت و عدل معرفی کرد و با اشاره به این که مهدی موعود (عج) جلوه عدالت حق تعالی است، گفت: انسانی که منتظر مصلح جهانی است همیشه سعی دارد که صلاحیت «یاور بودن» را خود حفظ کند و این مهم همان آثار اجرایی فرهنگ انتظار بهشمار میرود که در ادعیه و مناجاتها به خوبی به آن اشاره شده است. وی با تأکید بر این که سیره مهدوی همان سیره فاطمی، علوی، حسینی و نبوی است، گفت: به فرموده حضرت مهدی(عج) نسخه اصلاحی حضرت همان نسخه فاطمی است. وی ادامه داد: هر سالک و عارفی که در زمینه امر به معروف و نهی از منکر گام بردارد به یقین در مسیر خشنودی مهدی موعود (عج) گام برداشته است. حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به این که معاد جلوه عدالت پروردگار عالم است، بیان کرد: در بین مفاهیم دینی، هیچ مفهومی بعد از توحید بالاتر از عدالت نیست، عدالتی که بشریت پیوسته به دنبال آن است و با ظهور موعود به وقوع خواهد پیوست. وی تاکید کرد: عدالت تنها با سخنرانی و نوشتن جاری نمیشود، این ها همه مسائل ثبوتی است و باید در مقام اثبات نهادینه و اجرایی شود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اکنون در جهان دو مکتب اصلی وجود دارد که شامل مکتب انتظار و مکتب انظلام است، فرهنگ «ما نمیتوانیم» و «شما نمیتوانید» برگرفته از مکتب انظلام است. وی افزود: مکتب انتظار همان مکتب پویایی، تعالی، جهاد، دلدادگی به خدا و ایستادگی در راه رسیدن به هدف است. وی گفت: امام راحل در زمینه انقلاب اسلامی با اعتقاد به ظهور حضرت مهدی(عج) نظام عدالت خواه را در جامعه ایران نهادینه کرد و مردم نیز به حمایت از ایشان به پا خاستند. این حرکت ملتِ ایران روح امید را در دل همه آزادیخواهان جهان دمید.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: معتقدان به مهدویت و منجی عالم بشریت با فرهنگ انتظار خویش به جهانیان میگویند بگذارید امپراتوری رسانه مستکبران هر چه میخواهد یأس و زشتی را توسعه دهد ولی ما برای جاری شدن عدل جهانی و ظهور منجی هر لحظه در حال حرکت هستیم.
وی گفت: آینده جهان به فرموده قرآن برای صالحان و متقین است و این مهم بیانگر همان حقمحور بودن عالم هستی است که در سایه فرهنگ انتظار و مهدویت صورت میگیرد. حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: معتقدان مهدویت با همه مشکلاتی که اکنون در جهان وجود دارد و باعث رنج دیدن بشریت شده است هرگز دست از اعتقاد به مهدویت و انتظار بر نخواهند داشت. وی با اشاره به این که نیمه شعبان نماد امید به خدا، رقم زدن عدالت، از بین رفتن ظلم و ختم شدن پرونده استکبار جهانی است، گفت: شعاع اعتقاد به مهدویت امروز روبه گسترش است و بهترین جوانان برای نهادینه شدن حق و زمینه ظهور آماده جهاد هستند. وی افزود: وظیفه ما در روز نیمه شعبان همان حقخواهی و توجه به نیازمندان در سراسر جهان است، این مهم همان انتظار امام عصر(عج) از امت منتظر است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ماجرای حذف صفر از پول ملی کشور داستان تازه ای نیست. طی دو دهه گذشته، چندین بار موضوع حذف چند صفر از پول ملی کشور به میان آمده ولی هر بار به دلایلی از اجرای این سیاست ها چشم پوشی شده است. با این حال این بار طرح مذکور به شکل جدی تری در کمیسیون اقتصاد هیئت دولت در دست بررسی کارشناسانه است. معمولا حذف صفر از پول ملی پس از بحران های اقتصادی صورت می گیرد و دولت سعی دارد با این اقدام مردم را متقاعد سازد که دوران تورم شدید به پایان رسیده است.
در برخی موارد اعمال این سیاست می تواند جلوی افزایش تورم را بگیرد اما گاهی این اقدام به کاهش سریع تورم نمی انجامد. مهم ترین دلیلی که کشورها را وادار به اعمال چنین سیاستی می کند، ناکارآمدی نظام تسویه مبادلات پولی و ناتوانی پول ملی در ایفای وظایف خود است که گاه تعلل در اجرای به موقع این سیاست، ممکن است منجر به گرایش افراد به استفاده از ارز خارجی برای انجام مبادلات داخلی خود شود؛ چرا که در اثر بی ثباتی به وجود آمده در پول ملی، افراد جامعه برای حفظ ارزش دارایی نقدی خود به پول های قوی تر رجوع می کنند، پس در واقع لازم است تا اصلاحات اقتصادی دیگری در کنار این فرایند عملیاتی شود. به بیان دیگر اگر رشد اقتصادی به سراشیب افتاد و تورم با شتاب افزایش یافت، واحد پولی چنان بی ارزش خواهد شد که بود و نبود صفرها هم چاره ساز نیست. صفرهای پول ملی تابع اقتصاد کشور است، نه اقتصاد پیرو صفرها. پس باید به سراغ علت ها رفت نه معلول ها.
پُر واضح است که ارزش پول ملی هر کشور به عوامل متعددی از جمله موقعیت اقتصادی آن در عرصه بین المللی، کارایی دولت در تامین هزینه ها، ثبات سیاسی به منظور جذب سرمایه های خارجی، رعایت اصول و قوانین بین المللی و هم سو بودن تحولات بین المللی و ... بستگی دارد. بنابراین هم اکنون اعمال سیاست حذف صفر از پول ملی باید با سیاست های ضدتورمی اثربخش و کارا همچون سیاست های نرخ ارز، بودجه گذاری انقباضی، سیاست های نرخ گذاری بهره، رویکردهای تجاری بین المللی و ... همراه باشد، چرا که تنها در این صورت است که می توان به بازسازی قدرت پول ملی و به تبع آن بازسازی اعتماد مردم به اقتصاد ملی امید داشت.
به طور کلی حذف صفرهای اضافی از پول ملی مزایایی همچون کاهش حجم اسکناس، تسهیل در مبادلات، نگهداری ساده تر حساب ها، ارقام و ترازنامه ها و جلوگیری از اختلال در روند محاسباتی و آماری، حسابرسی آسان تر، تسهیل در نقل و انتقال پول، صرفه جویی در وقت برای شمارش حجم زیاد اسکناس ها، کاهش اشتباهات دفترداری، کاهش هزینه های معاملاتی، اعمال کنترل آسان تر بر تراکنش های مالی و ... را به دنبال دارد. علاوه بر این حذف صفر از پول ملی به ابزاری برای حمایت دولت از سیاست های پولی تبدیل می شود، به طوری که اگر مردم اعتماد خود را به ارزش پول ملی از دست بدهند، ارزهای خارجی، به خصوص ارزهایی که پرستیژ بیشتری دارند، رواج خواهند یافت و این مسئله فشار روانی و اقتصادی زیادی را بر دولت ها وارد خواهد کرد.
بسیاری از کشورها که وضعیتی مانند کشور ما داشته و با کاهش ارزش پول ملی مواجه بوده اند، سیاست اعمال حذف صفر از پول ملی را به کار گرفته اند و گاهی نتایج مثبتی را به دست آوردند؛ بنابراین با الگوگیری از آن ها و برنامه ریزی مشابه می توان موفق شد. به طور مثال تجربه ترکیه حاکی است که حذف چند صفر از پول ملی آن ها، در کنار اعمال سیاست های ضدتورمی می تواند در مقام نوشدارویی برای درمان دردهای موجود باشد.
در نهایت می توان این گونه نتیجه گرفت، هر چند که برداشتن صفر از پول ملی همواره یکی از دغدغه های بانک مرکزی بوده است اما پیش از اقدام برای حذف صفر از پول ملی باید تمام شرایط اقتصادی کشور را بررسی کرد و توجه داشت که حذف صفرها بدون اصلاحات اقتصادی به مهار تورم کمک نمی کند. به عبارتی ساده تر حذف صفر پول در این شرایط کاملا سمبلیک و نمادین است، چرا که تورم به دلیل دیگر عوامل افزایش یافته و حذف به تنهایی موجب کاهش تورم نخواهد شد. بنابراین اگر دولت تنها به حذف صفرهای پول ملی اکتفا کند و اصلاحات اقتصادی فراگیر و جامعی را اجرا نکند، سیاست حذف صفر به تنهایی کارساز نخواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.