علی نیا
جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با دو دستور کار شامل تعیین تکلیف دانشنامه دفاع مقدس و احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس برگزار شد و در آن استاندار بر ضرورت کوچک سازی مرکز فرهنگی و توجه ویژه به باغ موزه و همچنین مطالعات بیشتر برای تدوین دانشنامه دفاع مقدس تاکید کرد.
2 عقب ماندگی شدید
به گزارش خراسان رضوی، در ابتدای این جلسه، سردار یوسفعلی زاده مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان با اشاره به این که در حوزه ماموریتی با دو عقب ماندگی در تدوین دانشنامه دفاع مقدس و احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مواجه شده ایم،گفت: این دو ماموریت حوزه کاری دچار عقب ماندگی شدید است و موجب اعتراض و مطالبه جامعه هدف شده است، امیدواریم در این جلسه به جمع بندی مناسبی برسیم.
دستگاه ها پای کار بیایند
در ادامه جلسه، شهردار مشهد نیز با اشاره به این که بهره برداری از باغ موزه دفاع مقدس نیازمند تصمیم است، گفت: روند کار این پروژه خیلی طولانی شده است، شهرداری و شورای شهر درادوار مختلف برای احداث این پروژه 13.5 هکتار زمین کمک کرده اند که حدود 200 میلیارد تومان می شود.محمدرضا کلایی با بیان این که این گونه به نظر می رسد که استان تاکنون تصمیم نداشته است این مجموعه را به انتها برساند، تصریح کرد: اگر بنای استان ماندگاری پروژه است، آن را تعیین تکلیف کند، در واقع این پروژه با 81 میلیارد تومان به اتمام نمی رسد و به اعتبار بیشتری نیاز دارد و مسئله اساسی این است که دستگاه های دیگر هم پای کار بیایند و این موضوع مدیریتی حل شود.
پیشرفت فیزیکی پروژه با اقدامات همخوانی ندارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به تلاش های شهرداری برای پروژه باغ موزه دفاع مقدس گفت: درحقیقت نگاه ما برای تکمیل این پروژه با توجه به اختیاراتی که شهردار دارد، به سمت ایشان است. جمشیدی افزود: انتظار ما از عوامل دخیل در این پروژه این است که اگر برآوردی دارند، دقیقه به دقیقه این برآورد را تغییر ندهند. وی با بیان این که گزارش پیشرفت فیزیکی و اقدامات انجام شده برای این پروژه باهم همخوانی ندارد، تصریح کرد: پیشرفت کار هیچ سنخیتی با تعهد کار ندارد، قرار بود دو ساختمان را با مبلغ 12 میلیارد تومان تمام کنیم و دهه فجر امسال به بهره برداری برسانیم، قصد ندارم به گذشته ورود کنم، اگر قرار است در این جلسه تفاهم نامه و صورت جلسه ای تنظیم کنیم که به آن پایبند باشیم، بالاخره باید بپذیریم که کار را انجام دهیم.
اظهار تاسف استاندار
استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: من واقعا متاسفم، همه استان ها موزه دارند و حتی برخی از استان ها 20 تا 30 سال از زمان بهره برداری موزه دفاع مقدس آنان می گذرد، اما خراسان رضوی با وجود این که در جنگ پیشتازبوده است و کارنامه بسیار درخشانی دارد و نیروهای زیادی از این استان به شهادت رسیدند هنوز موزه دفاع مقدس ندارد و دایرة المعارف آن تدوین نشده است که جای تأسف دارد.رزم حسینی با اشاره به تاخیر چندین ساله در این پروژه افزود: ضرورت راه اندازی باغ موزه اجتناب ناپذیراست، رشادت های فراوانی در دوران دفاع مقدس انجام شده است، شهیدان و ایثارگران هشت سال جانانه، مردانه و فداکارانه از این سرزمین دفاع کردند و امنیت امروز مان را مدیون آنان هستیم.
وی با بیان این که همه افرادی که دور میز نشسته ایم مدیون شهدا هستیم ،گفت: ما محدودیت منابع مالی داریم و در شرایطی هستیم که دولت با فشارها و تحریم های بین المللی روبه رو شده و منابع بسیار کاهش پیدا کرده است. وی از رشیدیان استاندار سابق خراسان رضوی تشکر کرد و گفت: قصد و نیت مسئولان پیشین انجام کار در این خصوص بوده است و به طور حتم محدودیت هایی وجود داشته است.وی یادآور شد: بیش از دو هزار پروژه ناتمام در سراسر استان داریم که مربوط به 20 تا 30 سال پیش است و به نوعی میراث فرهنگی شده است.
رزم حسینی با اشاره به پروژه باغ موزه دفاع مقدس نیز گفت: شما طرح 200 میلیارد تومانی را پیش بینی کرده اید که شاید 20 سال دیگر هم به بهره برداری نرسد. چه کسی گفته است این طرح به آمفی تئاتر، پژوهشکده، سالن همایش و حسینیه نیاز دارد؟ این همه مسجد و حسینیه در شهر است. شما با 40 میلیارد تومان می توانید این پروژه را به اتمام برسانید.
طرح بازنگری و موزه طی 2 سال بهرهبرداری شود
وی تصریح کرد: چنان چه بخواهید همزمان برای بهره برداری دیگر بخش ها اقدام کنید، واقعا پولی وجود ندارد، باید فاز بندی کنید و در فاز نخست حسینیه را حذف کنید،سالن همایش می خواهید چه کار؟ این همه سالن همایش در شهر خالی است از آن ها استفاده کنید، هدف اصلی اتمام موزه باشد.استاندار در ادامه خواستار این شد که طرح باغ موزه دفاع مقدس با کمک کارشناسان بازنگری و کوچک سازی شود و با فازبندی، موزه طی یکی، دوسال آینده به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به این که شهرداری با در اختیار قرار دادن زمین برای این پروژه اقدام خوبی انجام داده است، تصریح کرد: باید از ظرفیت خیران و موسسات نیز در این زمینه استفاده کنید.
تدوین دانشنامه دفاع مقدس
کاری تخصصی است که باید به اهلش سپرده شود
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع دانشنامه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تدوین دانشنامه دفاع مقدس کاری تخصصی است، واقعا من نمی دانم کسانی که متصدی این کار شده اند، چه کاری می خواهند انجام دهند؟ می خواهند حدود شش میلیارد هزینه کنند؟ اگر قرار باشد این کار بسیار ضعیف باشد و آیندگانی که اهل هنر هستند، بیایند در این دانشنامه پاراف کنند، اصل دفاع مقدس و قدوسیت آن زیر سوال می رود.
رزم حسینی تاکید کرد: تدوین دایرة المعارف دفاع مقدس کاری حرفه ای و تخصصی است که باید به اهلش سپرده شود، من از سرداریوسفعلی زاده خواهش می کنم، با چند استانی که در این زمینه سرآمد هستند مذاکره کنند و بازدید انجام دهند، زیرا 80 درصد منابع آنان غیر دولتی است.
وی افزود: سال آینده با دستگاه های فرهنگی جلسه بگذارید و سماجت کنید و از آنان منابع بگیرید و ما هم به سهم خودمان کمک می کنیم و چنان چه نتوانستیم دلیل آن این نیست که نخواهیم کمک کنیم.