هشدار دادستانی به برج سازی ها در ارتفاعات جنوب مشهد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان درباره تصرفات در جنوب شهر مشهد گفت: در یک دوره زمانی نظارت های لازم در خصوص میراث طبیعی شهر مشهد که کوه های جنوب شهر هستند انجام نشد و امروز شاهد وجود برج هایی در قسمتی از این اراضی هستیم؛ البته بحمدا... با فرمایش های مقام معظم رهبری «مد ظله العالی» در اسفندماه 1393 در خصوص حفظ ارتفاعات جنوب شهر ، از تخریب بیشتر این کوه ها و ساخت و ساز در آن جلوگیری شده است و دستگاه قضایی قطعا با متصرفان در این ارتفاعات برخورد خواهد کرد. به گزارش مدیریت روابط عمومی و ارتباطات دادگستری استان، غلامعلی صادقی افزود: پرونده مجموعه ای که برج هایی را در بخشی از این کوه ها ساخته بود برای رسیدگی قضایی به شعب تحقیق ارسال شده است و ورود جدی به فعالیت شرکت دیگری که در منطقه جنوب شهر مشهد در حال فعالیت است و بخش هایی از کوه های ارتفاعات جنوب شهر مشهد با فعالیت این شرکت تخریب شده و واگذاری اراضی که توسط این شرکت به نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی صورت گرفته است، آغاز شده که ان شاءا... پس از تکمیل پرونده، برای سیر مراحل قانونی به شعب تحقیق ارسال خواهد شد. این مقام قضایی بر حفظ کوه های قسمت جنوبی بولوار نماز حدفاصل بولوار دلاوران تا منطقه سیدی تأکید کرد و گفت: تغییر کاربری این قسمت از ارتفاعات جنوب شهر مشهد که نظر به برخی شنیده ها مبنی بر تصویب برج سازی در بخشی از این اراضی به هیچ عنوان قابل قبول برای مردم نخواهد بود و دادسرا این موضوع را مکرر به مسئولان مربوط گوشزد کرده است. صادقی اشاره ای به واگذاری 12 هکتار از پارک جنگلی طرق داشت و گفت: برخی حتی به پارک جنگلی طرق هم رحم نکردند و بخشی از آن را برای برج سازی و هتل سازی واگذار کردند و حال آن که هیچ کدام از دستگاه های مسئول نمی تواند حتی به آن چه که خود تصویب کرده اند پاسخ دهند که قطعاً دستگاه قضایی برابر انتظار مردم، اگر تا چند روز دیگر اقدام قانونی از سوی دستگاه های متولی دیده نشود، ضمن برخورد با کوتاهی مدیران مسئول بر اساس قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، رسیدگی قضایی نیز در این باره را برای دفاع از حقوق عمومی شروع خواهد کرد. دادستان مشهد از عملکرد برخی مسئولان انتقاد کرد و گفت: دستگاه قضایی نیز از سرمایه گذاری مشروع در چارچوب قانون همواره دفاع کرده است اما این که مسئولان به بهانه جذب سرمایه گذاران به ویژه در خصوص برج سازی در سطح شهر مشهد، پروانه ساخت و ساز در هر نقطه از شهر را بدون این که در این خصوص ضوابط آن را تصویب کنند؛ صادر و بعد هم هریک تقصیر را بر عهده دیگری قرار دهند آن هم بدون توجه به حقوق مردم، این امر مصداق تضییع حقوق عمومی است و قوه قضاییه بر اساس بند دوم ماده 156 قانون اساسی باید در این خصوص اقدام کند که این کار در دادسرای مشهد آغاز شده و با قدرت دنبال می شود و در این زمینه توجهی هم به برخی هجمه ها نخواهد کرد. وی سپس از فعالیت گسترده تیم گشت مشترک شورای حفظ حقوق بیت المال در ایام نوروز خبر داد و گفت: همانند چند سال اخیر ، تیم گشت مشترک شورای حفظ حقوق بیت المال در ایام نوروز به صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام خواهد کرد. قاضی صادقی تاکید کرد: در دفاع از حقوق عمومی و صیانت از اراضی ملی با هیچ کس تعارف نخواهیم داشت و در چارچوب قانون با مجرمان و متخلفان در هر جایگاهی که باشند برخورد خواهیم کرد.
نگاهی به دومین نشست هنر و معماری اعتاب مقدسه در جوار حرم رضوی
مقرنسهایی از جنس نور
دومین نشست هنر و معماری اعتاب مقدسه در دوران معاصر، با اهدافی مانند تجمیع اطلاعات درباره اقداماتی که طی 100 سال گذشته در شهرهای مذهبی مشهد، قم و شیراز در ایران و شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین در عراق، در زمینه معماری اسلامی و به ویژه معماری شیعه صورت گرفته و همچنین تشکیل یک بانک اطلاعاتی از مجموع اقدامات انجام شده در حوزه معماری اعتاب شیعه در کشورهای ایران و عراق و تحلیل و آسیب شناسی این اطلاعات و در نهایت بهرهگیری از مکتب شیعی برای ارائه مدل و الگو به ویژه در توسعه اعتاب مقدسه ، به همت آستان قدس رضوی برگزار شد. به گزارش آستان نیوز، این رخداد عظیم هنری که با سخنرانی طراحان و مسئولان پروژههای توسعه و بازسازی اعتاب، دبیران علمی و دیگر صاحبنظران این حوزه، طی دو روز در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در حال برگزاری است، در نخستین روز، میزبان مهمانان ، هنرمندان و صاحب نظران زیادی در عرصه معماری عتبات عالیات بود.حسن بلخاری دبیر علمی بخش تزئینات معماری همایش هنر و معماری اعتاب مقدسه در دوران معاصر با اشاره به دلیل انتخاب آستان قدس رضوی به عنوان محور این همایش گفت: «حرم علیبن موسیالرضا(ع) از وسعت گستردهای مبتنی بر هنر و معماری برخوردار است که هیچ مکانی از این ویژگی برخوردار نیست». وی با اشاره به مکاتب مختلف معماری افزود: «مکاتب معماری بسیاری همچون مکتب شام، حجاز، آندولس و... وجود دارد، اما مکتب ایران در حوزه هنر و معماری جامعترین مکتب است. این جامعیت مورد تأکید همه جهان بوده و کار ما تداوم سنت معماری ایرانی - اسلامی است». وی ضمن تبیین هنر شیعی و ایرانی بیان کرد: «در حوزه معماری و هنر شیعی، یک سری اصول محور قرار میگیرد که در معماری اسلامی به معنای عام وجود ندارد. مفهوم عصمت، انتظار و شهادت، بنیادیترین عناصر فکری شیعه است و تجلیات مختلفی در حوزه هنر دارد. ما باید به مبانی فکری، نظریهها و حضور در معماری شیعه بیشتر توجه کنیم.»
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی
دانش مدیریت علمی ویژگی بارز استاد علی سیلانیانطوسی است
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: دانش مدیریت علمی یکی از ویژگیهای بارز استاد علی سیلانیان طوسی است. به گزارش ایسنا، دکتر محمد جعفر یاحقی روز گذشته در مراسم نکوداشت «دکتر علی سیلانیان طوسی، استاد پیش کسوت علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این که دکتر سیلانیان طوسی با مدیریت و آموزش صحیح توانستند معنی واقعی را به دانشگاه بدهند، اظهار کرد: در زمانی که دکتر طوسی، مدیرکل امور آموزشی دانشگاه بود، امور آموزشی در دانشگاه محوریتی داشت و استادان و دانشجویان با دکتر در ارتباط بودند و او همیشه با روی گشاده با آنها صحبت میکرد. وی افزود: دکتر طوسی در دانشگاه یک قائمه مدیریتی و موقعیتی داشتند که این موقعیت باعث شد تا آموزش، نظم و ترتیب دانشگاه یکی از تاسیسات و ابداعات اداری و مدیریتی دکتر سیلانیان طوسی باشد و این تجربیات به افراد دیگر در این حوزه منتقل شد. اگر امروز همه چیز در ساختار آموزشی دانشگاه منظم است و دانشجویان راضی هستند، به دلیل همان سنگ بنای مدیریتی درستی است که دکتر طوسی در آن سالها بنا کردند.رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: خوشبختانه گفتمان تکریم عالمان و استادان برجسته، امروز به یک گفتمان رایج در این دانشگاه تبدیل شده است. سلمان ساکت افزود: دکتر سیلانیان طوسی از هوش مدیریتی زیادی برخوردار است، چیزی که امروز کمتر با آن مواجه هستیم و اگر فردی در دورههای مختلف قصد داشت فعالیتی را در دانشگاه راهاندازی کند به ایشان میسپرد و با خیال راحت آن کار انجام میشد.