دیروز خبری در رسانه ها منتشر شد که تعجب کاربران را به همراه داشت. با حکم کمیته داوران علیرضا فغانی به عنوان داور پشت دروازه دیدار پدیده و سپیدرود انتخاب شد. علیرضا فغانی که سابقه قضاوت در دیدار رده بندی جام جهانی را در کارنامه دارد در گفت و گو با خبرآنلاین درباره این ابلاغیه و حضورش به عنوان داور پشت دروازه گفت: اول باید این را بگویم که اگر به من می گفتند به عنوان تماشاگر هم به مشهد برو، می رفتم چون یک سفر زیارتی است و هیچ وقت چنین سفری را از دست نخواهم داد. فغانی درباره این که گفته شده به دلیل قضاوت نکردن بازی پرسپولیس و پدیده در جام حذفی چنین ابلاغی به او زدند و کمیته داوران خواسته او را تنبیه کند گفت:«به چه دلیلی باید تنبیه شوم؟ مگر چه کاری کرده ام؟ من چند شب پیش مریض شدم و تب و لرز داشتم و خوشحالم از قضاوت در این بازی خودداری کردم. در توانم نبود بازی به این سنگینی را قضاوت کنم و با توجه به این که بازی به ۱۲۰ دقیقه و پنالتی کشیده شد؛ یقینا از لحاظ بدنی کم می آوردم. من در این چند سالی که در حال قضاوت هستم هیچ گاه نشده که از قضاوت در یک بازی داخلی خودداری کنم و فقط یک بار از خارج کشور برایم ابلاغی آمد و گفتم نمی توانم. به هرحال خوشحالم چنین تصمیمی گرفتم و رضا کرمانشاهی هم به خوبی داوری کرد و نشان داد گزینه خوبی برای قضاوت در دبی است.»بهترین داور آسیا از انتخاب به عنوان داور پشت دروازه دیدار تیم های پدیده مشهد و سپیدرود رشت ناراحت نیست و گفت:
چنان چه قضاوت دیدارهای لیگ دسته دوم هم به من سپرده شود از این مسئله ناراحت نخواهم شد. فرقی نمی کند داور وسط باشم یا داور پشت دروازه و هر کجا کمیته داوران و دپارتمان داوری بگویند با کمال میل انجام وظیفه می کنم. هیچ گونه ناراحتی و اعتراضی نیز در این باره ندارم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
به همت خادمیاران دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی بیش از ۱۳ هزار زائر اولی مستضعف گیلانی به حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف شدند. به گزارش آستان نیوز، کاروانهای زائر اولی در سراسر کشور به همت کانونهای خادمیاری رضوی شناسایی و با هزینه اندک و اسکان و پذیرایی رایگان به مشهدالرضا(ع) مشرف میشوند. همچنین آستان قدس رضوی در کنار توجه به تسهیل زیارت آسان، طرح افزایش کیفیت زیارت زائران را نیز اجرا کرده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برنامه ریزی برای ارائه خدمات مطلوب به زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در روزهای پایانی سال و ایام نوروز خبر داد و گفت: برای ایام نوروز۲۲۳ پایگاه فعال شامل ۱۲۴ پایگاه جاده ای و ۹۹ پایگاه شهری با ۲۴۸ آمبولانس فعال در استان آماده خدمت رسانی به مسافران نوروزی هستند. به گزارش وب دا، دکتر رضا وفایی نژاد با اشاره به این که برنامه های عملیاتی مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و اورژانس ۱۱۵ خراسان رضوی در طرح سلامت نوروزی ۹۸ برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: اورژانس هوایی دانشگاه در دانشکده های علوم پزشکی مشهد، سبزوار ،گناباد و نیشابور برای ماموریت های برون شهری طی ساعات روز در صورت نیاز آماده است. وی افزود: آمادگی پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس برای خدمت رسانی به مسافران نیز از جمله برنامه های نوروز ۹۸ است.همچنین محمد باباخانی رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره فعالیت گروه های بازرسی بهداشت در ایام نوروز گفت: به منظور نظارت بر عملکرد بهتر واحدهای تولید کننده مواد غذایی و دیگر اصناف، ۱۸۰ گروه بازرسی بهداشت محیط در روزهای پایانی سال و ایام نوروز با ۳۶۰ نفر مراکز تحت پوشش دانشگاه را بازرسی و نظارت می کنند. وی با بیان این که هماهنگی های لازم با دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان انجام شده است، اظهار کرد: با نیروی انتظامی، اتاق اصناف و اداره صنعت و معدن نیز برنامه های لازم هماهنگ شده است و رسیدگی به تخلفات به صورت کاملا سریع در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت انجام می شود. وی گفت: در بحث آب شرب سالم نیز نظارت بر آب آشامیدنی به صورت روزانه انجام وآب از لحاظ میکروبی، میزان کلر و و مواد شیمیایی بررسی می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی درادامه سفرهای استانی خود امروز به بخش احمدآباد با 57 روستا و آبادی و دو شهر ملک آباد وشهر جدید بینالود می رود تا ضمن مشخص کردن معین این مناطق اقتصادی از نزدیک در جریان مشکلات و همچنین ظرفیت های اقتصادی این مناطق قرار گیرد. در همین باره در گفت وگو با شهروندان ، روستاییان و مسئولان بخش احمدآباد،شهر جدید بینالود و شهر ملک آباد به مشکلات و خواسته های آنان پرداختیم
بخش احمد آباد با ۵۷ روستا وآبادی و دو شهر ملک آباد و شهر جدید بینالود از توابع شهرستان مشهد مقدس است.
ساکنان محله مسکن مهر شهر جدید بینالود از کمبود امکانات رنج می برند
طیبه حسین منش به خراسان رضوی گفت :یکی از مشکلات اساسی شهر جدید بینالود مشکل آب شور این شهر است که هم مزه شور دارد و هم دارای املاح فراوان است و مردم برای تامین آب شرب از چشمه های اطراف آب میآورند همچنین محله مسکن مهر فاقد بانک و عابر بانک است و مردم باید برای خدمات به روستای اوارشک بروند.
آقای توحیدی یکی دیگر از شهروندان بینالود گفت: درمانگاه شبانه روزی نداریم و محل مسکن مهر فاقد داروخانه است ورودی شهر جدید بینالود نیاز به شبکه روشنایی معابر دارد تا مسافران در ورودی شهر سرگردان نشوند. مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بینالود نیز گفت :مهم ترین مزیت شهر جدید نسبت به شهرهای دیگر صنعتی بودن آن است که ۵۰ درصد محدوده اش کاربری صنعتی است به عبارت دیگر چالشی که در شهرهای جدید دیگر وجوددارد که خوابگاهی هستند در این جا وجود ندارد. مهندس یزدانی افزود :دسترسی های این شهر خوب است چون در حاشیه اتوبان و خط آهن قرار دارد و این راه های مواصلاتی به پیشرفت صنعت کمک می کند. مزیت دیگر این شهر هوای پاک است و با توجه به آزاد راهی که در آینده اجرا خواهد شد ۱۵ کیلومتر مسیر را کوتاه تر خواهد کرد. وی افزود: با اجرای ۷ کیلومتر خط آهن قطار حومه شهر جدید بینالود راه اندازی می شود و در خصوص مشکل آب شرب با هماهنگی آبفای استان با حفر چاه در بینالود و با یک خط انتقالی از سد طرق که بناست در برنامه درازمدت آبفای خراسان پیش بینی شود مشکل حل می شودو در بحث درمانی برای احداث مرکز کمک کردیم و زمین را در اختیارشان قرار دادیم که اگر درمانگاه فوق شبانه روزی شود و خدمات بهتری انجام دهد به سکونت بیشتر در این شهر کمک خواهد کرد.
نبود اعتبار برای اجرا و بازنگری طرح های هادی
بخشدار احمد آباد نیز درخصوص مشکلات این بخش گفت :بخش احمد آباد در جنوب غرب کلان شهر مشهد مقدس سالانه میزبان بیش از ۱۵ میلیون زائر بارگاه امام رئوف است شهروندان و روستاییان بخش احمدآباد با میزبانی در دهه آخر صفر نشان داده اند که می توانند بهترین خدمات را حتی با امکانات محدود ارائه کنند. حمید مرادخواه افزود: این بخش ها و ظرفیت های عالی سرمایه گذاری در حوزه صنعتی، دامداری و کشاورزی متاسفانه با تنگناهای قانونی مواجه شده است که باعث میشود روستاییان و شهروندان برای ادامه زندگی یا توسعه و اشتغال زایی به مشهد مهاجرت کنند. وی اظهار کرد: متاسفانه کارگاه های نمد مالی و قالی بافی و کارگاه های تولید جواهر به حاشیه مشهد انتقال می یابد. وی اهم مشکلات شهروندان و روستاییان را نبود اعتبار برای بازنگری طرح های هادی و اجرای آن دانست به نحوی که زیرساخت های آسفالت راههای روستایی و معابر داخل محدوده روستاها در حال تخریب است. رئیس شورای اسلامی بخش احمدآباد گفت :مهم ترین مشکل در بخش احمدآباد کمبود شدید آب کشاورزی و نبود شعبه های بانک کشاورزی و ملی است. محمد خان چوپان افزود: اجرای طرح های آبخیزداری برای کمبود آب کشاورزی باید در اولویت کار مسئولان شوراهای اسلامی و دهیاران قرار گیرد. مهدی رحمانی عضو دیگر شورای اسلامی بخش احمدآباد گفت :یکی از مهم ترین خواستههای بهحق روستاییان برخورداری از امکانات درمانی شبانه روزی است که متاسفانه اکثریت مراکز درمانی امکانات شبانه روزی ندارند. سخنگوی شورای اسلامی بخش احمدآباد گفت: یکی دیگر از مشکلات روستاییان مشکل طرح هادی و منازل خارج از بافت روستایی است که برای دریافت خدمات آب، برق و گاز با مشکل مواجه شدهاند.
سرگردانی متقاضیان احداث مسکن در شهر ملک آباد
رئیس شورای اسلامی شهر ملک آباد نیز گفت: در سال ۱۳۸۵ شهرداری ملک آباد حدود ۳۰۰ قطعه زمین را که در داخل محدوده شهر بود به تعاونی ها و مردم عادی واگذار کرد. در سال ۱۳۹۲ اراضی که در طرح جامع داخل حریم قرارگرفته از بافت خارج شده و مجوز ساخت نمی دهند که باعث سرگردانی مردم شده است. حسین شکوهی فر افزود: پارک زائر شهر در سال ۱۳۹۳ در شورای استان و کمیته فنی تصویب شده و معاونت زیارت استان از سال ۹۵ اعتبار می داده که ۱۰۰ درصد سرویسهای بهداشتی و ۵۰ درصد مسجد ساخته شده ولی اکنون حکم قلع دادهاند. خانم فاطمه حسین زاده عضو دیگر شورا گفت :یکی از مشکلات اساسی شهر ملک آباد مشکلات خدمات بهداشتی درمانی است که با عنایت به مرکزیت بخش با وجود آزادراه شهید شوشتری نیازمند امکانات داروخانه ، تزریقات شبانه روزی آزمایشگاه و پزشکان متخصص است. مهندس محمد علی پاکدل شهردار شهر ملک آباد گفت :شهر ملک آباد در 30 کیلومتری شهرستان مشهد مقدس واقع شده و به لحاظ موقعیت متقاضیان زیادی برای سکونت وجود دارد که متاسفانه به علت خارج کردن زمین های واگذار شده به متقاضیان ازبافت و ارائه نشدن مجوز ساخت مشکلات زیادی برای متقاضیان به وجود آمده است. با توجه به پیگیریهای انجام شده و دیدار با نماینده مجلس و معاونت استانداری وقت و ارسال نامه به کمیته امور زیربنایی استان ارائه مجوز را منوط به تامین آب شرب پایدار کردند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
جوان بودن ترکیب جمعیتی کشور، تقاضای روزافزون برای ورود به دانشگاه ها، لزوم توانمندسازی منابع انسانی به منظور ارتقای بهره وری و ضرورت کارآفرینی و حفظ اشتغال های موجود و ... از جمله موضوعات عمده ای است که آموزش عالی کشور در افق برنامه ریزی و اقدام، پیش روی خود می بیند.
از آن جایی که اکثریت چشمگیری از دانش آموختگان شاغل در بخش صنعت و نیز مدیران این موسسات، برقراری ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت را به عنوان عاملی بسیار تعیین کننده در رفع معضل اشتغال نیروهای متخصص دانشگاهی می دانند، ضرورت ایجاد ارتباط و تعامل بین این دو نهاد، بیش از پیش برای جامعه نیز آشکار شده است.
متاسفانه در شرایط فعلی، نوعی گسستگی میان دانشگاه و حوزه صنعت احساس می شود و این شکاف در جامعه ما روز به روز در حال گسترش است؛ زیرا دانشگاه های ما به دلیل بی توجهی به پژوهش و فناوری های نوین، روز به روز کارایی و اثربخشی خود را در مقابل صنعت از دست می دهند و نوعی بی میلی و بی توجهی به صنعت در مراکز علمی (به دلیل پایین بودن ظرفیت های نوآورانه دانشگاه ها در مقایسه با نیازهای صنعت)، ایجاد می شود. شاهد این مدعا نبود ارتباط منطقی و کارآمد میان مراکز آموزشی موجود و بازار کار است. کاربردی نبودن آموزش ها در مراکز آموزش عالی، باعث می شود تا یک دانش آموخته دانشگاهی در مرحله ورود به بازار کار با چالش هایی جدی مواجه شود و ناتوان از ارائه مهارت هایی باشد که بازار کار به آن نیاز دارد.
لذا با توجه به موارد مذکور به نظر می رسد با دو مشکل روبه رو هستیم: اول آن که توجه و تمایل دانشگاه های ما به امر تحقیق و پژوهش در سطح مطلوب و رضایت بخشی نیست و دوم آن که بین صنعت و دانشگاه ارتباطی قوی و محکم وجود ندارد. البته ناگفته نماند سیاست گذاری و برنامه ریزی ها در سطح کلان به گونه ای نبوده است که دانشگاه و صنعت نقش واقعی خود را در اجرای برنامه های توسعه ملی ایفا کنند، چنان که از دانشگاه فقط انتظار تربیت نیروی تحصیل کرده و از صنعت هم فقط انتظار تولید کالا بوده است آن هم بدون کنترل کیفیت.
آن چه مسلم است هم اکنون مشکلات و محدودیت های بسیاری از سوی مراکز آموزش عالی برای ایجاد ارتباط با صنعت وجود دارد که از این میان می توان به مواردی چون آموزش محوری دانشگاه ها، منظور نکردن فعالیت های صنعتی در ارتقای اعضای هیئت علمی، جایگاه سازمانی ضعیف ارتباط دانشگاه و صنعت، متکی بودن اقتصاد به درآمدهای نفتی و بی توجهی به فناوری و تکنولوژی، متقاضی خدمات دانشگاه نبودن صنایع، نبود محتوای کیفی و مفید دوره های کارآموزی، ارتباط ضعیف میان برنامه های درسی و نیازهای صنعت، بی توجهی به به سازی نیروی انسانی، ضوابط و مقررات دست و پا گیر و گرایش نداشتن صنعت به سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و ... اشاره کرد. همچنین فرهنگ مدرک گرایی حاکم بر کشور ما موجب شده است که دانشگاه ها به گسترش امکانات آموزشی در مقایسه با زیرساخت های تحقیقاتی تمایل بیشتری نشان دهند. موید این مطلب آن است که هیچ گاه نتوانستیم به 25 درصد نیروی انسانی تعیین شده در برنامه های پنج ساله سوم، چهارم و پنجم دست یابیم.
متاسفانه به رغم این که جایگاه کشور ما از لحاظ شاخص های توسعه علم در سطح منطقه و دنیا مطلوب است اما هیچ گاه این جایگاه تاثیر و نمود خود را در اقتصاد و بهبود معیشت مردم نشان نداده است. البته ناگفته نماند از یک سو هنوز متولی ارتباط صنعت و دانشگاه مشخص نیست و از سوی دیگر موازی کاری بین دستگاه ها به عنوان چالش ارتباط بین صنعت و دانشگاه به وضوح آشکار است. این در حالی است که رابطه دو سویه دانشگاه و صنعت می تواند منافع متقابلی برای هر دو در بر داشته باشد. از یک سو توان پاسخ گویی دانشگاه ها را به نیازهای اقتصادی جامعه برطرف و از این راه جامعه را در دستیابی به توسعه اقتصادی یاری می کند و نیز دانشگاه از تجربه های صنعت در آموزش های خود بهره می گیرد و علم و عمل را در هم می آمیزد تا نتیجه بهتری حاصل آید و از سوی دیگر صنعت نیز با توجه به ارتباط مستمر با دانشگاه می تواند نیازهای تخصصی خود را به نحوی مطلوب تامین کند و نیروهای متخصص مورد نیاز خود را به گونه ای مناسب به دست آورد.
در نتیجه می توان گفت، ارتباط بین دانشگاه و صنعت امری اجتناب ناپذیر است که غفلت از آن موجب نزول و افول هر دو بخش می شود. لذا وجود پیوند پایدار و
نظام مند و همکاری درازمدت و مستمر بین دانشگاه و صنعت مستلزم برنامه ریزی به ویژه برنامه ریزی راهبردی مبتنی بر همکاری کلیه ذی نفعان است. بی تردید فقدان چشم انداز و تفکر راهبردی در برنامه ریزی برای همکاری دانشگاه و صنعت آن را از توانمندی خود باز می دارد و به جای استفاده از فرصت، فرصت ها را به چالش تبدیل می کند. چنان که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، اغلب دانشگاه ها و موسسات فعال در بخش صنعت و تجارت واجد برنامه ریزی استراتژیک هستند و ماهیت و نوع ارتباط آن ها با محیط در راستای راهبردهای از پیش تدوین شده، تعیین و مدیریت می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
وضعیت باغ پرندگان بسیار اسف بار است و پرندگان در شرایط بسیار بدی هستند؛ محیط آلوده، بدن زخمی، زندگی پلیکان ها در محیطی بدون آب و بوی نامناسب. لطفا گزارشی از این حیوان آزاری تهیه کنید.
پیرو درج پیامی در صفحه حرف مردم آن نشریه محترم در شماره 4066 مورخ 97.11.24 با مضمون «وضعیت باغ پرندگان بسیار اسف بار است و پرندگان در شرایط بسیار بدی هستند...» بدین وسیله به استحضار می رساند در بازدید کارشناسی مورخ 1397.11.27 کارشناسان این شبکه از باغ پرندگان مشخص شد باغ مزبور در حال بهسازی و تغییرات در فضاهای نگهداری حیوانات بوده و بنا به اظهارات مدیر اجرایی این مرکز، باغ پرندگان تا قبل از فرا رسیدن سال 1398 مجدد آماده بهره برداری کامل خواهد بود. توضیح این که پرنده مصدومی که در یکی از قفس ها نگهداری می شود، بنا به اظهارات نامبرده متعلق به محیط زیست بوده و از پرندگان کشف شده و توقیفی غیرمجاز است که در حال مداوا و درمان است.
شبکه دامپزشکی مشهد
شهرمشهد بهواسطه نعمت وجود مضجع نورانی ثامنالحجج(ع)، یکی از قطبهای گردشگری کشور است و احداث و راهاندازی اماکن تفریحی و تجاری استاندارد و جذاب، میتواند زمان ماندگاری زائران و مسافران در این شهر را طولانیتر کند و به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و گردشگری منجـر شود. از این رو، حمایت از بخش خصوصی که برای ایجاد فضا و امکانات تفریحی سالم در مشهد تلاش میکنند، بر همگان واضــح و روشن است. یکی از این اماکن خصوصیِ جالب برای عموم شهروندان و گردشگران، «باغ پرندگان مشهد» است که در بولوار خیام، میدان بهارستان و در منطقه ویژه گردشگری سپاد قرار گرفته است. فضایی که در صورت توجه، میتواند یکی از میعادگاههای مهم در همه روزهای سال، بهویژه ایام خاصی مثل تعطیلات تابستان یا تعطیلات عیدنوروز باشد اما متاسفانه به دلیل بیتوجهیهایی که در پیامکهای مردمی برای صفحه حرفمردم مطرح شده، اکنون از حداکثر ظرفیت خود استفاده نمیکند. بنابراین، سری به این مجموعه زدیم تا با مشاهده میدانی و پرسشگری از مسئولان مربوط، شرایط این باغ را بررسی کنیم.
پلیکانهای سرگردان در میان ضایعات ساختمانی و پرندههای شکاری زخمی
حوالی ساعت 11 صبح، با خرید بلیت شش هزار تومانی وارد مجموعه میشوم و از لحظه ورود، بوی بد و آزاردهندهای که سرتاسر فضای باغ را احاطه کرده، استشمام میکنم. اولین چیزی که در ورودی باغ قرار دارد، دو قفس بزرگ است که محل زندگی و نگهداری سه طوطی آفریقایی و رنگارنگ است. این طوطیها به طورمعمول از جذابترین جاذبههای عکاسی در باغهای پرندگان دنیا به شمار میروند. منتها نزدیکتر که میشوم، می بینم آنقدر بی رمق و پروبال شکسته هستند که از خیر گرفتن عکس می گذرم. کمی جلوتر با صحنه عجیبی مواجه می شوم؛ فضایی پر از ضایعات و مصالح ساختمانی که یک پلیکان بزرگ در کنارشان در حال راه رفتن است و معلوم نیست اگر لابهلای این مصالح و ضایعات فلزی گم می شد، چه سرنوشتی در انتظارش بود. کمی جلوتر، قفس فلزی بزرگ و مرتفعی وجود دارد که براساس شناسنامه درج شده روی سازه، محل نگهداری کرکس و عقاب است. این که آیا نگهداری همزمان این دو گونه پرنده شکاری در کنار هم کار درستی است یا نه را کارشناسان باید قضاوت کنند اما چیزی که بیش از همه به چشم می آمد، وضعیت تاسفبار پرندگان این قفس است. تنها کرکس موجود در این سازه، به شدت از ناحیه بال چپ مجروح شده و زخم و جراحت بزرگ بال پرنده به راحتی مشهود بود، به طوری که حتی توان پرواز نداشت. عقابها هم به همین ترتیب از ناحیه بال، سر و پشت مجروح بودند و اصلا شرایط مناسبی نداشتند.
قوی گیرافتاده زیر پل و لکلکِ افسرده!
جلوتر، برکهای است که در آن تعداد زیادی فلامینگو و قو وجود دارد. برکهای با آب بسیار کثیف که در آن از زباله خوراکیهای بازدیدکنندگان گرفته تا بال و پرهای پرندگان دیده میشود؛ هرچند با همین شرایط، حال پرندگان درون استخر، خوب به نظر می رسد. همین طور در حال تماشای پرندگان برکه هستم که یک قو در تلاش برای رد شدن از زیر پل فلزی نصب شده روی برکه، به دلیل عمق کمِ آب در آن نقطه، پاهایش به پایه فلزی پل برخورد و در آن گیر میکند. یک اتفاق تلخ که دلیلش، شرایط غیراستاندارد فضاست. قو هم به سختی، خودش را نجات میدهد. در ادامه مسیر، باغچه و آب نمایی است که خاکی و بسیار کثیف و مملو از انواع نایلونهای پلاستیکی است. روبه روی برکه قفس بزرگی قرار دارد که در آن دو پرنده بزرگ شبیه لک لک مارابو زندگی می کنند. جالب این که ویژگی مهم این لکلکها که گاهی طول بالهایشان به سه متر میرسد، صدای بلندشان است در حالی که سکوت آن ها در باغ پرندگان مشهود است.
توجیهات عجیب مدیــر باغ
قفس دیگری نیز برای زندگی و نگهداریِ پرندگانِ دیگر وجود دارد که با کاور پلاستیکی پوشانده شده است. در قفس اول، انواع خروس و مرغ و قرقاول دیده می شدند که پرهای سر، پشت و بالهایشان ریخته یا چیده شده بود. کاور پلاستیکی قفس بعدی را که کنار زدم، با جسد یک مرغ خاص و سفیدرنگ مواجه شدم. کمی آن طرفتر مرغ دیگری از همان نژاد در حال جان دادن است و اصلا شرایط مناسبی ندارد. قفس بعدی متعلق به تعداد زیادی کبوتر بود و در مجاورت این قفس هم، باز مقدار زیادی ضایعات و مصالح ساختمانی و زباله ریخته شده بود. جالب این که وقتی برای شنیدن توضیحات مدیریت باغ به سراغ آقای «کلایی» رفتم که به گفته خودش، سابقه مدیریت باغ پرندگان کیش را هم دارد، وجود پرنده مرده در قفس مرغها را کاملا تکذیب کرد و پس از رفتن به قفس مدنظر هم با این که خودم مشاهده کرده بودم، لاشه پرنده وجود نداشت اما پرندهای که کاملا مشخص بود بیمار است، هنوز در قفس بود و کلایی معتقد بود: «الآن ظهر است و پرنده تازه دانه گرفته و درحال چرت زدن است.» منتها این پرنده پس از چند دقیقه در مقابل چشمان ما جان داد و کلایی توضیح داد: «مرگ و میر در این فصل برای این موجودات حساس، طبیعی است!» پس از شنیدن این پاسخ عجیب، درباره چرایی وضعیت اسفبار پرندگان شکاری میپرسیم که میگوید: «این پرندگان توسط سازمان محیط زیست به این جا آورده شده اند و با اجبار آنان باید با همین وضعیت نگهداری و درمان شان کنیم. این کار برای حمایت از پرندگان انجام شده چراکه قطعا اگر این پرندگان در محیط زیست رها بودند، خیلی زود از بین میرفتند؛ ضمن این که برخی هم در زمان جفتگیری با هم درگیر شده اند. نرهای غالب، نرهای مغلوب را زخمی میکنند.» پاسخ کلایی در باره آب کثیف و غیربهداشتی برکه ، ارتفاع کم آب ، ساخت پل غیراستاندارد روی استخر مجموعه و وجود مصالح و ضایعات و محیط کثیف باغ هم این بود که: «آب برکه کثیف نیست. چون دیواره و کف استخر رنگ ندارد و سیمانی است، رنگ آب تیره دیده میشود! ضمن این که برخی از مردم، هنگام بازدید زبالههای خود را در آب استخر میریزند و ما نمیتوانیم برای جلوگیری از این کار، کسی را بگذاریم که مراقب باشد. اما این آب هر روز تمیز میشود و روز گذشته در بازدید مسئولان دام پزشکی از مجموعه، این موضوع تایید شد. ضمن این که این جا در حال بازسازی کامل است و سعی ما این است که با انجام تغییرات کلی، این مکان را برای استفاده عموم در نوروز 98 آماده کنیم.»
کارشناس سازمان محیط زیست: تا آخر اسفند مهلت دادیم و بعد از آن پلمب میکنیم
پس از مشاهده شرایط اسفبار باغپرندگان مشهد، با «محمدی» کارشناس سازمان محیط زیست و مسئول مستقیم رسیدگی به وضعیت باغ پرندگان مشهد گفت وگو می کنیم که توضیح میدهد: «سازمان محیط زیست محل مناسب و مجهزی برای نگهداری از پرندگان آسیب دیده دارد و به استفاده از مراکز اینچنینی نیازی ندارد و ما نه تنها هیچ اجباری در این کار نداشتیم بلکه مجوزی هم برای این اقدام صادر نکردیم. باغ پرندگان به لحاظ فضا، تغذیه، بهداشت، درمان، امکانات و موارد دیگر مشکلات زیادی داشت اما امیدواریم با توجه به تغییر مدیریت باغ و حضور آقای کلایی که تجربه مدیریت دیگر باغهای پرندگان کشور را دارد، به شرط بهبود شرایط و تغییر کارکنان خاطی و همچنین اعتبار پروانه بهداشتی و بازدید مستمر سازمان محیط زیست از این مرکز، شرایط این باغ تا پایان اسفندماه امسال، بهبود یابد وگرنه در صورت ادامه این روند نامناسب، قطعا این مرکز پلمب خواهد شد.»
ریختن پر و کز کردن کنج قفس، نشانه بیماری پرندگان است
«محمود جوادی نژاد» رئیس شبکه دام پزشکی شهرستان مشهد هم در خصوص وضعیت باغ پرندگان مشهد میگوید: «پس از انتشار پیام مردم درباره شرایط نامناسب باغ پرندگان در روزنامه خراسان رضوی، همان روز و دو بار بعد از آن، گروهی از کارشناسان ما به محل اعزام شدند و به بررسی موارد یادشده پرداختند. متاسفانه شرایط به هیچ وجه مناسب نبوده و مورد تایید ما نیست. اما تمامی آزمایشهای لازم برای بررسی بیماری های «حاد» پرندگان صورت گرفت و هیچ بیماری خطرناکی مانند آنفلوآنزا گزارش نشد. منتها ریختن پر پرنده، یکی از علایم مهم سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی است و شاید این کار برای کاهش هزینهها انجام شده است. کز کردن نیز از علایم بیماری نیوکاسل در طیور است و در کل با توجه به شرایط نامناسب باغ، حتما مواردی از بیماریهای غیرحاد وجود دارد، اما جای هیچ نگرانی برای انتقال به مردم و بازدیدکنندگان نیست. هشدارهای لازم برای اصلاح داده شده و تا انتهای اسفندماه اگر شرایط بهبود نیابد، قطعا از ادامه فعالیت این واحد جلوگیری میشود و ما امیدواریم با توجه به نبود هیچ جایگزینی برای این مرکز و اهمیت وجود این باغ منحصربه فرد در شهر، هرچه سریع تر به وضعیت مطلوب برسد و ادامه فعالیت دهد.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
موضوع پرداختی های بیمه سلامت به مراکزخدمات درمانی و تعیین سقف بیمه سلامت و تبعات آن دو موضوع اساسی است که در ماه های اخیر با اعتراضات زیادی از سوی بیمه شدگان سلامت، جامعه پزشکی، بیمارستان ها و افرادی که خدمات درمانی ارائه می کنند، همراه بوده است. روزنامه «خراسان رضوی» نیز در هفته های گذشته در قالب دو گزارش با عنوان «وضعیت اورژانسی بیمه سلامت» و «بیمه شدگان بیمه سلامت در خطر محرومیت» به تفصیل به مشکلات موجود در این زمینه پرداخت که در پی انتشار این گزارش ها و پیگیری های انجام شده، مشکل بدهی های بیمه سلامت به مراکز خدمات درمانی تا حدودی سر و سامان پیدا کرد، هرچند هنوز یکی از مشکلات اساسی در این زمینه یعنی تعیین سقف بیمه سلامت و پرداخت سندهای مازاد بر سقف تعیین شده که دردسرهایی برای بیماران غیراورژانسی بیمه سلامت نیز ایجاد کرده، پابرجاست که برای افزایش این سقف به ورود و اقدام مجلس و وزارت بهداشت و درمان نیاز است.
گزارشی از پرداخت بدهی ها به مراکز درمانی
به گزارش «خراسان رضوی»، صبح روز گذشته نشست خبری مدیرکل بیمه سلامت استان باموضوع آخرین وضعیت پرداختی ها به مراکز پزشکی و موسسات خدمات درمانی برگزار شد .دکتر علیرضا رمزی، مدیر کل بیمه سلامت استان، در این نشست گزارشی از پرداخت ها در این زمینه ارائه داد و گفت: پرداخت نشدن بدهی های سال 96 به بیمارستان های دولتی، مراکز درمانی خصوصی و داروخانه ها و فاصله طولانی در مراحل پرداخت ها در ماه های اخیر با چالش ها و اعتراض هایی همراه بود،ما تا پایان آذر ماه حدود 475 میلیارد تومان بدهکاری داشتیم که از طرف مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، وزارت بهداشت ودولت، تخصیص هایی صورت گرفت و به واسطه همین تخصیص اعتبار بدهی ها تا پایان سال 96 با بخش خصوصی به صورت کامل تسویه شد. وی افزود: در فاصله تقریبی یک ماه و نیم در سال 97 عملا در دو بازه زمانی توانستیم با بخش خصوصی و غیر دانشگاهی که رقمی حدود 252 میلیارد تومان بدهی وجود داشت، تسویه کنیم که شامل بخش پزشکان، درمانگاه ها و مراکز دیالیز، شیمی درمانی و بیمارستان ها می شود و در بخش دولتی دانشگاهی هم با تخصیص اعتباری که به تازگی انجام شده عملا حدود 184 میلیارد تومان از بدهی بیمه سلامت تسویه خواهد شد که این مبلغ حدود 83 درصد بدهی بخش دانشگاهی دولتی است و پرداخت بقیه بدهی ها در حال پیگیری است.وی تصریح کرد: مبلغ 120میلیاردتومان هم به تازگی برای پرداخت بدهی بخش دانشگاهی دولتی اختصاص یافته است و عملا می توان گفت فقط 17 درصد بابت بدهی های دولتی و دانشگاهی در سال 96 باقی می ماند و به عبارتی 95 درصد از بدهی های دولتی و دانشگاهی ما عملا تسویه می شود و تنها 5 درصد از بدهی ها برای تسویه در سال آینده باقی می ماند.
70 درصد از بدهی های سال 97 پرداخت شده است
رمزی درباره میزان بدهی بیمه سلامت در سال 97 به مراکزارائه دهنده خدمات درمانی نیز گفت: حدود 70 درصد از بدهی های بیمه سلامت در سال 97 به مراکز پرداخت شده و وضعیت پرداختی های امسال بهتر از سال قبل است و به همین دلیل دغدغه های این مراکز کمتر شده است.مدیر کل بیمه سلامت استان درباره پرداختی بدهی به داروخانه ها نیز یادآور شد: داروخانه ها در روند تسویه حساب از همه بخش ها جلوتر بودند و از سال 96 مطالبات مربوط به اسفند ماه سال 96 مانده بود که با تخصیص هایی که داده شد تسویه کامل انجام شد و در مورد مطالبات سال 97 هم تا پایان مرداد با آن ها تسویه شده است و به محض تخصیص اعتبار بقیه طلبکاری ها نیز تسویه می شود.
تعیین سقف بیمه سلامت نیازمند اصلاح
همانطور که در گزارش روزنامه «خراسان رضوی» با عنوان«وضعیت اورژانسی بیمه سلامت» بر ضرورت افزایش سقف بیمه سلامت در مشهد به دلیل زائر پذیر بودن این شهر و مراجعه بیماران از استان های دیگر به آن، تاکید شده بود، دکتر رمزی نیز درادامه این نشست ضمن اشاره به موضوع سندهای مازاد بر تعیین سقف بیمه سلامت که مشکلاتی را برای بیماران به وجود می آورد، نظیر آن چه در گزارش روز گذشته روزنامه «خراسان رضوی» درباره بیماران دیالیزی منتشر شد، گفت: موضوع سندهای مازاد برتعیین سقف بیمه سلامت که در روزنامه خراسان مطرح می شود، متفاوت از بدهی های بیمه سلامت به مراکزدرمانی مد نظر است و تعیین سقف های یک موافقت نامه است که بیمه سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی را در راستای مدیریت منابع مالی الزام کرده اند که این موافقت نامه را امضا کنند که در قالب بودجه تعیین شده حرکت کنند، این توافق نامه با هدف جلوگیری از برخی هزینه کردهای اضافی و با در نظر گرفتن این نکته که هیچ خدمتی چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی از خدمات کم نشود امضا شده است ولی شرایط خاص مشهد در زمینه وجود بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی ،زائر پذیر بودن مشهد ،ورود بیماران از دیگر استان ها و... باعث شده دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تعداد زیادی از بیماران غیر مقیم روبه رو شود و سندهای مالی بیمارستان های استان از سقف تعریف شده بالا بزند و این بحث با بدهی متفاوت است.
وی تاکید کرد: ما در قالب موافقت نامه ای که برای تعیین سقف امضا شد تا امروز عمل کرده ایم و طبق موافقت نامه 70 درصد از مبالغ تعریفی در تعیین سقف به صورت علی الحساب و 30 درصد باقی مانده را بعد از دریافت اسناد مالی متعلق به دوماه قبل به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت می کنیم و عملا تا شهریور ماه امسال ما صددر صد این اسنادمالی را پرداخت کرده ایم و تا مهر و آبان هم طبق تعهد بیمه سلامت 70 درصد را پرداخته ایم و منتظر تخصیص های جدید هم هستیم تا پرداختی های دیگر را انجام دهیم .رمزی افزود : برای تعیین سقف بیمه سلامت توسط وزارتخانه تمام تصمیمات گرفته شده است و سازمان و اداره کل بیمه سلامت استان و کشور در این تعیین سقف نقشی نداشته است و به عبارتی به سازمان بیمه سلامت تکلیف شده است که باید بر اساس بودجه سنواتی عمل کنید . دانشگاه علوم پزشکی این روزها هشدار می دهد که حجم زیادی سند مازاد بر سقف تعیین شده در بیمه سلامت دارد و ما هم طبق تفاهم نامه ای که امضا کردیم و طبق دستوراتی که داریم، نمی توانیم این سندها را دریافت کنیم و تا امروز برای رفع این مشکل نامه نگاری های زیادی با وزارتخانه انجام داده ایم.وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی دارای شرایط خاصی است و باید درباره تعیین سقف بیمه سلامت در این استان تجدید نظرهایی انجام شود واشکال کار در این جاست که قوانین ما سریع اجرایی می شود ودر این زمینه نیز اگر نیازی به اصلاح وجود دارد، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید به موضوع ورود کند.مدیر کل بیمه سلامت استان در پاسخ به این سوال که آیا پیگیری ها برای تغییر در سقف تعیین شده نتیجه بخش بوده است؟ گفت : در مورد تعیین تکلیف سندهای مازاد بر تعیین سقف دانشگاه علوم پزشکی در استانداری پیگیری های جدی در حال انجام است و در ادامه باید جلسات کارشناسی برای تعیین تکلیف این موضوع تشکیل شود تا فرایند اصلاح شود و دلیل خوب عمل نشدن در این فرایند باید بررسی شود .وی تصریح کرد: در مرحله اول امروز باید آسیب شناسی های لازم را انجام دهیم تا اعتباری که دانشگاه علوم پزشکی لازم دارد، به آن اختصاص داده شود ودر این باره رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است که برای ادامه ارائه خدمات همان سقفی که در سال 96 لحاظ شود تا حدی ما می توانیم از مشکلات عبور کنیم.رمزی افزود: باید این اصلاحات به گونه ای انجام شود که پرداخت از جیب مردم کم شود و در عین حال خدمات را ارتقا دهیم و به دانشگاه های علوم پزشکی هم باید حق داد که یک شبه نمی توان به پله آخر رسید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی گفت: تلاش برای توانمندسازی حوزه های اقتصادی، مهم ترین برنامه در استان است که به ویژه در دستور کار همه فرمانداران استان قرار دارد و باید به بهترین نحو انجام شود.به گزارش روابط عمومی استانداری، علی رضا رزم حسینی در همایش تبیین نحوه فعالیت معین های اقتصادی با حضور فرمانداران و بخشداران استان در مشهد، بر ضرورت نظام مند کردن مثلث توسعه اقتصادی در خراسان رضوی تاکید کرد و افزود: علاوه بر توانمندسازی حوزه اقتصادی، توسعه منطقه نیز باید مد نظر همه فعالان و دست اندرکاران استان باشد.وی ادامه داد: الگو های موفقی در کرمان پیاده شده و با ضعف ها و قوت هایی که در آن الگوی توسعه اقتصادی وجود دارد، می توان الگوی موفقی را نیز در خراسان رضوی رقم زد.استاندار خراسان رضوی بر لزوم همکاری همه دستگاه های دولتی برای تحقق توسعه اقتصادی تاکید و بیان کرد: می توان با اتحاد و انسجام، این الگوی جدید اقتصاد مقاومتی را در خراسان رضوی نهادینه کرد.
وی با اشاره به لزوم توانمندسازی روستانشینان، افزود: روستاییان با تشکیل تعاونی در راستای توسعه محل زندگی خود، می توانند اقتصاد و محیط پیرامون خودشان را توسعه دهند.
اعتبارات اشتغال هماهنگ با معین اقتصادی تخصیص داده می شود
استاندار خراسان رضوی همچنین گفت: اعتبارات حوزه اشتغال در مناطق مختلف این استان از سال آینده هماهنگ با معین اقتصادی هر منطقه تخصیص داده می شود.رزم حسینی افزود: موفقیت طرح توسعه مثلث اقتصادی در گرو همراهی و هماهنگی همه دستگاه ها به ویژه ائمه جمعه، نمایندگان مجلس، فرمانداران و بخشداران است.
وی اظهار کرد: همه دستگاه های دولتی استان خراسان رضوی باید با معین های اقتصادی مناطق مد نظر همکاری کنند. وی گفت: الگوی توسعه مثلث اقتصادی باید هر چه زودتر در استان اجرایی شود و دستگاه های ناظر نیز گزارش ها و مشکلاتی را که در این مسیر وجود دارد، انعکاس دهند. رزم حسینی افزود: در شروع کار توسعه مثلث اقتصادی، ابهاماتی وجود دارد که برای روشن شدن این موارد باید مشکلات به استانداری منعکس شود تا این موضوع نتواند چالشی پیش روی این الگوی اقتصادی باشد. وی اظهار کرد: در اجرای این طرح، فرمانداران باید با گزارش دهی و انعکاس مشکلات، شبهات مربوط را رفع کنند و در صورت وجود ابهام، موضوع باید به معاونت هماهنگی استانداری ارجاع شود.
آستان قدس رضوی می تواند 10 درصد گوشت کشور را تولید کند
همچنین به گزارش ایرنا،قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی هم در این همایش گفت: این نهاد برنامه ریزی کرده است که از سال آینده با ظرفیت هایی که در این مجموعه وجود دارد، 10 درصد گوشت کشور را تولید کند.سید رضا فاطمی امین افزود: آستان قدس رضوی در دوره جدید مدیریتی خود رویکرد تقویت زیرساخت های تولید را مد نظر قرار داده است که این امر می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی موثر باشد. وی ادامه داد: باید ظرفیت های خود را در کسب و کارهای کوچک تقویت کنیم و آستان قدس رضوی نیز در همین راستا فعالیت هایی انجام داده است. قائم مقام آستان قدس رضوی گفت: در همه برنامه های اقتصادی باید نیازسنجی انجام شود؛ زیرا سبب تقویت و انسجام حوزه های اقتصادی خواهد شد.وی افزود: آن چه در درجه نخست برای ما مهم ترین برنامه است، ارتقای درآمد است که این موضوع در آستان قدس رضوی در قالب تقویت زیرساخت های تولید در حال اجراست. وی تاکید کرد: همه فعالیت های اقتصادی باید در خدمت کسب و کار باشد تا جامعه بتواند از آن بهره مند شود.فاطمی امین گفت: مباحث فرهنگی نیز از مهم ترین برنامه های آستان قدس رضوی است که در کنار آن به فعالیت های اقتصادی نیز ورود کرده است.
سپاه امام رضا (ع) معین اقتصاد مقاومتی شهرستان صالح آباد و ۱۶ دهستان محروم
در حاشیه برگزاری این همایش، فرمانده سپاه امام رضا (ع) خراسان رضوی طی امضای تفاهم نامه ای با استاندار خراسان رضوی ، فرماندار و امام جمعه صالح آباد، معین اقتصاد مقاومتی این شهرستان و ۱۶ دهستان واقع در مناطق محروم استان شد. بر اساس این تفاهم نامه ها، علاوه بر شهرستان صالح آباد 16 دهستان واقع در شهرستان های مرزی و محروم استان همچون تربت جام ، باخرز ، تایباد ، صالح آباد ، درگز ، خواف ، کلات ، سرخس و قوچان نیز قرار دارد.طبق این تفاهم نامه در این 16 دهستان، طرح توسعه اقتصاد مقاومتی با محوریت قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه امام رضا (ع) اجرایی می شود.ضمن آن که بر اساس این تفاهم نامه، پروژه های متعددی در حوزه های مختلف دارای مزیت این دهستان ها و نیز شهرستان صالح آبادبه انجام می رسد که زمینه اشتغال ، تولید و توسعه را برای منطقه فراهم خواهد کرد . البته در این طرح، نقش مشارکت همه ارکان از دادگستری تا حوزه های اجرایی و بیش از همه مردم، بسیار گسترده و مهم است که به خوبی دیده شده است.تحقق رویکرد دولت در دستیابی به عدالت اجتماعی و توازن منطقه ای به تناسب شرایط اقتصادی و اجتماعی و مزیت های فرهنگی و طبیعی منطقه با تکیه بر قابلیت های بومی و طبیعی در راستای مردمی و درون زا کردن اقتصاد و توانمندسازی مردم منطقه از طریق ایجاد سازوکار فعال سازی آن ها در امر توسعه و با اولویت رفع محرومیت و توسعه اقتصادی و فرهنگی مردم در روستاها بر مبنای سیاست های اقتصاد مقاومتی، محور اجرای این طرح است.همایش تبیین نحوه فعالیت معین های اقتصادی با حضور فرمانداران و بخشداران استان با هدف تبیین الگوی موفق اقتصاد مقاومتی با رویکرد مردمی و معین های اقتصادی در استان کرمان، برگزار شده است.براساس طرح پیشنهادی استاندار خراسان رضوی موسوم به «مثلث توسعه اقتصادی» این استان به 12 منطقه اقتصادی تقسیم شده است تا با تعیین معین اقتصادی برای هریک از این بخش ها، رونق و آبادانی در منطقه افزایش یابد.در قالب مثلث توسعه اقتصادی سه ضلع نمایندگان مجلس، کارگزاران حکومت و سرمایه گذاران و کارآفرینان تعریف شده و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی درون این مثلث قرار گرفته اند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: اسکان در مدارس مطلوب ما نیست؛ چرا که هم شأن همکار فرهنگی با پذیرایی در کلاس درس رعایت نمیشود و هم هزینههای اسکان زائران در مدارس بیش از درآمد حاصل از آن است؛ با این حال در شرایط فعلی ناگزیر باید این طرح را اجرا کنیم. به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان، قاسمعلی خدابنده در شورای معاونین این اداره کل، اظهار کرد: طرح اسکان در مدارس باید به گونهای مدیریت شود که عوارض و عواقب آن برای آموزش و پرورش به حداقل کاهش پیدا کند. همچنین صیف رئیس اداره تعاون و امور رفاهی کارکنان آموزش و پرورش استان در این نشست گفت: تعرفه پذیرش اسکان زائران در مدارس در ایام نوروز حدود ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت، همچنین ۴۸ پایگاه برای پذیرش زائران در ایام نوروز در استان در نظر گرفته شده است که از این تعداد ۸ پایگاه در شهر مشهد واقع است. وی افزود: بیش از ۱۲ هزار و ۳۰۰ کلاس درس در قالب 1124 مدرسه در خراسان رضوی آماده پذیرایی از زائران در ایام نوروز ۹۸ است. در این میان ۸۵۱ مدرسه در مشهد و ۲۷۳ مدرسه در دیگر شهرستانهای استان میزبان زائران خواهند بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با عرضه مرغ گرم تنظیم بازار، قیمت مرغ در بازار این استان حدود 20 درصد کاهش یافت.
سعادت علی نیا در گفت و گو با ایرنا افزود: توزیع مرغ گرم به نرخ مصوب هر کیلوگرم 115 هزار ریال از سه روز پیش در خراسان رضوی آغاز شد و بر کاهش قیمت در بازار تاثیر خوبی داشت.
وی ادامه داد: هر کیلوگرم مرغ که تا پایان هفته پیش به 158 هزار ریال رسیده بود هم اکنون به نرخ 127 هزار ریال در بازار عرضه می شود. هم اینک روزانه تا 53 تن مرغ گرم به نرخ مصوب در خراسان رضوی توزیع می شود. در همین چارچوب روز سه شنبه 38 تن گوشت مرغ گرم تنها در مشهد و 15 تن در دیگر شهرستان های استان توزیع شد. معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در حال رایزنی برای افزایش میزان توزیع گوشت مرغ تا 80 تن در روز هستیم که طی روزهای آینده نهایی می شود.
وی ادامه داد: همه مراکزی که در گذشته مرغ گرم را به نرخ مصوب هر کیلوگرم 98 هزار ریال عرضه می کردند، از این پس آن را با نرخ جدید به فروش می رسانند. علی نیا توزیع گوشت مرغ گرم به نرخ مصوب را در چارچوب اجرای «طرح حمایت از مرغداران» اعلام و بیان کرد: در این خصوص به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ به نرخ مصوب، 4 کیلوگرم ذرت و 3 کیلوگرم کنجاله سویا با نرخ دولتی به مرغ داران داده می شود.
آغازطرح نظارت بر بازار گوشت مرغ مشهد
طرح تعزیراتی نظارت بر بازار گوشت مرغ، روز سه شنبه با همکاری دستگاه های نظارتی در مشهد آغاز شد.رئیس شعبه سیار اداره کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در خصوص این طرح به ایرنا گفت: این طرح با هدف نظارت بر بازار و جلوگیری از گران فروشی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه در مشهد اجرا می شود.امید جلیلی افزود: قیمت تنظیم بازار سازمان صنعت، معدن و تجارت برای هر کیلو گوشت مرغ 115 هزار ریال است اما طی بازرسی هایی که تا کنون از مراکز عرضه مرغ در میدان استقلال مشهد انجام شده است، فروشگاه های عرضه کننده، هر کیلو مرغ را به قیمت بیش از 110 هزار ریال خریداری کرده اند.وی ادامه داد: ملاک تشخیص تخلف، فاکتور خرید است لذا با فاکتورهایی با این قیمت، نمی توان عرضه و فروش گوشت مرغ به قیمت 126 هزار ریال را تخلف اعلام کرد.وی گفت: هم اینک هر کیلو گوشت مرغ در مشهد به قیمتی بین 126 تا 127 هزار ریال عرضه می شود و عرضه با قیمت 115 هزار ریال وجود ندارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس گفت: درهای باغ بزرگ عمارت چهار برج مشهد به روی گردشگران شهر تاریخی توس باز می شود. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، «احسان زهره وندی» افزود : به دلیل ماندگاری بیشتر گردشگران در شهر تاریخی توس طرحی که بتواند افزایش ساعت حضور بازدید کنندگان در شهر توس را فراهم کند در دستور کار تیم فنی پایگاه قرار گرفت و طرح مرمت و احیای عمارت چهار برج مشهد تهیه شد. این طرح به تصویب شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی رسیده و عملیات اجرایی این بنا با مشارکت معاونت اقتصادی شهرداری مشهد آغاز شده است.
خانه باغ چهار برج توس در فاصله ۵ کیلومتری جنوب غربی مجموعه فرهنگی تاریخی آرامگاه فردوسی قرار دارد. این اثر، باغی به مساحت حدود ۴ هکتار است که یک حیاط مرکزی و بنایی مستطیل شکل در منتهی الیه ضلع شرقی خود دارد. این خانه باغ همچنین شامل زمستان نشینه (پذیرایی به ابعاد ۴*۶ در ضلع جنوبی)، کرسی خانه (اتاق های مجاور زمستان نشینه)، تابستان نشینه ( اتاق های شمالی)، حوضخانه (اتاق حوضدار ۲ متر پایین تر از سطح دیگر اتاق ها) است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امروزه استارت آپ مفهومی نسبتا جدید و البته بسیار پرکاربرد است که به شرکت های مبتنی بر علم وفناوری و کسب وکارهای نوپا اطلاق می شود. این کلمه تقریبا سه سال است در ادبیات اقتصادی کشور وارد شده اما در گذشته با شکلی متفاوت در حال انجام بوده است و مراکزی با عنوان "رشد" در دانشگاهها و مراکز آموزشی، پارک علم وفناوری و شهرستان ها این مسئولیت را بر عهده داشتند و اکنون این مراکز به 14 مرکز در خراسان رضوی میرسد. اما از سه سال قبل، نام این مراکز و شرکتها به استارتآپ تغییر کرد و در حوزههای مختلف شروع به کار و فعالیت و اجرای ایده کردند. این استارت آپ ها سعی میکنند از هر شیوهای برای رشد کسب وکارشان استفاده کنند که یکی از این فناوری ها، بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است؛ اما فناوری های دیگری مثل بیوتکنولوژی ، نانو تکنولوژی ، علوم شناختی و سلامت نیز می تواند از بستر های کار استارت آپها باشد.
فعالیت 300 کسب و کار نوپا در استان
دبیر دبیرخانه توسعه کسب وکارهای نوپای استان در گفت و گو با خراسان رضوی اظهار کرد: هم اکنون 300 کسب و کار نوپا در استان وجود دارد که همگی فعال هستند و زیر نظر پارک علم وفناوری یا در مراکز رشددولتی فعالیت می کنند یا نوع جدیدی از حمایت کسب وکار های نوپا بوده که این حمایت توسط بخش خصوصی انجام می شود .علی جاهدی همچنین با اشاره به نقش شتاب دهندهها در توسعه استارت آپ ها افزود: نام این مراکز حمایتی خصوصی، شتابدهنده است که اکنون هشت شتابدهنده رسمی در استان با عناوین مختلف فعالیت میکنند و هرکدام تلاش دارند در کنار پارک علم و فناوری و مراکز رشد نیازهای شرکت های استارت آپی از قبیل بودجه های ساخت وتولید، فضای اشتغال، آموزش و مشاورههای مورد نیاز برای توسعه کسب وکار را رفع کنند.وی ادامه داد : تلاش هایی در استانداری با عنوان دبیرخانه توسعه کسب و کار های نوپای استان و با هدف جمع آوری اطلاعات استارت آپ ها و توسعه این نوع کسب و کارها شکل گرفته و مدیریت آن به پارک سپرده شده است. دبیر دبیرخانه توسعه کسب وکارهای نوپای استان گفت: پس از جمع آوری اطلاعات، برای توسعه استارت آپ ها نیاز به یک اکوسیستم هماهنگ با هم داریم . اکوسیستم یعنی مجموعه ای از اجزای مستقل که هماهنگ با هم برای یک هدف کار می کنند و بدون هم نمی توانند فعالیت کنند . مراکز آموزشی ، دانشگاهها ، مراکز اقتصادی و شرکت های تامین مالی ، شتاب دهنده ها ، جامعه ، دولت و ... همگی اعضای این اکوسیستم هستند که البته هم اکنون این هماهنگی بین آن ها وجود ندارد .
وی با بیان این نکته که بیشتر کسب و کار های نوپا در استان مبتنی بر یک فناوری مشخص هستند، افزود : بیشتر فعالیت استارت آپی در استان، در حوزه های خدمات الکترونیکی ، حمل و نقل ، مالی و گردشگری است.جاهدی ادامه داد: طی دوسال گذشته بیش از 14 میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط شرکت های خصوصی فعال در حوزه فناوری ، 4 تا 5 میلیارد تومان منحصرا در حوزه فناوری اطلاعات و یک میلیارد تومان نیز از طریق پارک علم و فناوری به این شرکت های استارت آپی اختصاص یافته است .
جایگاه دوم استان در کشور از نظر رشد کسب و کارهای نوپا
وی با اشاره به نوپا بودن فضای کسب و کار مبتنی بر فناوری در استان، گفت: حجم مالی استارت آپ های استان هم اکنون پایین است ؛ اما مواردی در حوزه حمل و نقل مثل تاچ سی ، با گردش های مالی بالاتر نیز وجود دارد . این در حالی است که با وجود حجم پایین گردش های مالی در این شرکت ها ، استان خراسان رضوی پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار داشته و اختلاف بسیار زیادی نیز با رتبه سوم دارد.مدیر مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات استان افزود: کسب و کارهای نوپا شیوه ای نوین و آسان برای تجارت به خصوص تجارت الکترونیک است که با توجه به اقبال خوب جوانان و شرکت های نوپای حوزه کسب و کار ، نیاز به حمایت بیشتری در استان وجود دارد که انتظار می رود با توجه به تشکیل دبیرخانه توسعه کسب و کارهای نوپا این اتفاق هرچه سریع تر بیفتد.وی ادامه داد: ماموریت پارک علم و فناوری توسعه فناوری هاست و به دنبال استارت آپ هایی هستیم که ظرفیت توسعه داشته باشند نه این که صرفا نمونه هایی از یک استارت آپ دیگر در داخل یا خارج از استان باشند.
کارخانه نوآوری، تحقق رویای استارتآپ ها
معاون برنامه ریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار مشهد نیز به خراسان رضوی گفت: شهرداری مشهد در فرایند شتاب دهی و حمایت از استارت آپ ها، حمایت مالی مستقیم را مدنظر نداشته و به صورت متمم این کار را از طریق شتاب دهندههای بخش خصوصی انجام میدهد؛ چراکه اگر به صورت مستقیم وارد این کار شود، ناگزیر باید به سمت تصدیگری و بنگاه داری برود که در سیاستهای کلی قرار ندارد و شهرداری مشهد قصد ارائه مشوق به ایدههای مورد نیاز خود که 500مورد آن اعلام شده است و همچنین خرید محصولات استارتآپ ها را دارد.
سرمایه گذاری های خوب برای تیم های قوی
شهریار آل شیخ افزود: برای کمک به استارت آپ ها و رفع نیاز مدیریت شهری از طریق طرح های خلاقانه و شرکت های استارت آپی، هیچ عجله ای نداریم و قطعا با نگاه تیزبینانه شتاب دهنده ها و حساسیت بالای آن ها به دقت بررسی های لازم را انجام میدهیم واستفاده از شرکت ها و تیم های برتر و با کیفیت تر برای ما از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است تا این که به دنبال طرح های مختلف و غیر کاربردی باشیم. معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد توضیح داد: دو رویکرد در شهرداری مشهد برای حمایت از استارتآپ ها وجود دارد که این دو عبارتاند از : انتشار و ارائه دادههای آماری به آنها و نیز طرح مسائل و مشکلات شهری با آن ها که اینکار به استارتآپ این امکان را می دهد که ایدههای خلاقانه آنها را جهت دهد و بازار هدف مطمئنی را برایشان به وجود آورد.وی افزود: برای این کار اولین اقدام شهرداری، افتتاح مرکز نوآوری شهرداری مشهد با هدف همکاری ، آشنایی و حمایت دانشگاهها و شهرداری برای شکل گیری استارتآپ ها بود و قدم دوم حمایت از تعدادی شتاب دهنده در حوزه "فین تک" (فناوری مالی یا تکنولوژی فناورانه در ارائه خدمات مالی) بود تا بتوانند تیمهای خلاق و ایدههای آنان را بررسی و حمایت کنند و در قدم آخر تاسیس کارخانه نوآوری در دستور کار قرار دارد.
شتاب دهنده، موتور محرک استارتآپ ها
مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی نیز در این خصوص به خراسان رضوی گفت: نقش شتابدهندهها در فرایند اکوسیستم استارتآپی مشهد، شناسایی و تشخیص تیمهایی است که توانایی و ظرفیت بیشتری دارند و میتوانند در صورت قرارگرفتن در چرخه شتاب دهی، موفقتر باشند. این گونه با فرایند شتاب دهی، موفقیت تیمها را تسریع میکنیم و همچنین اگر طرح مد نظر از کیفیت لازم برخوردار نباشد، در مدت زمان کمتری به این نکته می رسیم و با اقداماتی جلوی شکست آن را خواهیم گرفت.
مصطفی مکارم با تاکید بر تجمیع منابع در حوزه کار با استارتآپ ها توضیح داد: تجمیع منابع یعنی مواردی که هزینه بر بوده به صورت متمرکز و در یک مکان تجمیع شود تا احتمال خطر شکست را به حداقل برساند. تفاهمی که بین ما و شهرداری مشهد انجام شد نیز شامل همین نکته بود که منبع مورد نیاز اکو سیستم استارتآپی شهر را در یک نقطه متمرکز کنیم و امکانات بسیار مناسبی نیز برای آن پیشبینی شده است. این امکانات فقط در زمینه طرح های حوزه فناوری های نرم نبوده و نظر ما قوی کردن طرح های خلاقانه فناوری های سخت بوده و حتی برای این کار، کارگاه های ساخت و تولید را پیش بینی کرده ایم و میخواهیم در آینده جایگاه خود را نیز در این حوزه ارتقا بخشیم.
سخت گیری برای حفظ جایگاه برتر استارت آپ های استان در کشور
وی ادامه داد: نوع کار در شتابدهنده فردوسی سخت گیرانه بوده، به طوری که در دوسال گذشته 275 متقاضی برای حضور در شتابدهنده وجود داشت که از این تعداد فقط 28 طرح موفق به ورود شده و از این 28 ایده فقط 9 مورد توانستهاند دوره شتاب را به پایان برسانند. این سختگیری از آن جهت مفید خواهد بود که تیم مد نظر نسبت به فشارهای بازار کسب و کار واقعی آماده میشود و مشاورههای تخصصی نیز به این موضوع کمک خواهد کرد. این دقت نظر به این دلیل مهم خواهد بود که سرمایهگذاران میتوانند با خیالی آسوده و اطمینان بیشتری در طرحها مشارکت کنند.وی توضیح میدهد: در بدو ورود تیم های استارت آپی که به فرایند شتاب دهی وارد میشوند، محل فعالیت آن ها مشخص و 25 میلیون تومان پرداخت میشود و مبالغ مختلفی را برای برآوردن نیاز ها و هزینه های آن ها از طریق سرمایه گذاران جذب خواهیم کرد تا به توانمندی کامل برسند و خطر شکست آن ها به حداقل برسد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.