شهردار مشهد گفت:رقابت با شهرداری ها در این دولت به اوج خود رسیده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد" سید صولت مرتضوی" روز گذشته در نشست معاونان برنامه ریزی و توسعه شهرداری کلانشهرهای کشور افزود: متاسفانه تمام دولتها و مجالس، شهرداری ها و شوراها را رقیب خود میدانند اما در این دولت رقابت به اوج خود رسیده است.
وی اضافه کرد: اردیبهشت ماه رییس جمهور در جمع اعضای شوراهای شهر و شهرداران نوید دادند که مدیریت واحد شهری راهاندازی و درآمدهای پایدار برای شهرداری ها تعریف میشود اما هنوز جوهر این کلام خشک نشده در لایحه تقدیمی دولت درآمدهای پایدار و اختیار شهرداری ها کاهش پیدا کرده است.
شهردار مشهد گفت: در یکی از این اقدامات پیشنهاد شده است مالیات بر ارزش افزوده شهرداری ها به حساب معین استان واریز شود و در شورای برنامهریزی توزیع شود، این در حالی است که هیچ کدام از شهرداری ها در این شورا حضور ندارند؛ همچنین در پیشنهاد دیگر کلیه جرایم ناشی از احکام مراجع قضایی و اداری باید به حساب خزانهداری کل واریز شود؛ این موارد نشان میدهد همان آب باریکهای که در حوزه درآمدهای پایدار شهرداری وجود دارد، با پیشنهاد دولت تهدید میشود.
مرتضوی اضافه کرد: همچنین در حوزه مدیریت واحد شهری نیز تکالیفی بر دوش شهرداری ها قرار دارد که در یکی از این تکالیف قید شده که تجهیز مدارس به عهده شهرداری هاست.
وی گفت: به استناد قانون اساسی، شوراها از ارکان تصمیمگیری کشور هستند و مصوبات شوراها باید طی تشریفاتی عملی شود اما در قانون نقش شوراهای اسلامی را کمرنگ کردهاند به گونهای که مصوبات باید به تایید فرمانداریها برسد.
شهردار مشهد تصریح کرد: یکی از بسترهای لازم برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی تقویت مدیریتهای محلی است و برای این مهم شوراهای اسلامی شهر و روستا باید تقویت شوند.
وی بیان کرد: اگر به شوراهای شهر و روستا به ویژه در کلانشهرها اختیار مناسب داده شود به راحتی میتوانیم به درآمد پایدار دست پیدا کنیم تا از فروش تراکمهای بیمورد و فضافروشی پرهیز شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه اقتصاد رضوی
تولیت آستان قدس رضوی گفت: در سفری که مسئولان آستان قدس رضوی به استان سیستان و بلوچستان داشتند، مقدمات و مطالعات لازم برای احداث یک مجتمع اقامتی و رفاهی میان راهی در مرز میرجاوه انجام شد تا زائران عزیز پاکستانی امام رضا(ع) در آن جا به استراحت بپردازند.
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دیدار با نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی ضمن خیرمقدم و تبریک عید سعید مبعث، اظهار کرد: مسلمانان واقعی، عاشق و ارادتمند خاندان عصمت و طهارت(ع) هستند و باید زمینه تشرف آنان را به حرم مطهر رضوی بیش از گذشته فراهم آوریم.وی ادامه داد: مسلمانان واقعی ارادتمند و دلداده اهل بیت(ع) هستند و ما هر روز جلوههایی از عرض ارادت و ادب مردم اهل سنت را به محضر حضرت رضا(ع) مشاهده می کنیم.وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی آمادگی دارد تا با استفاده از ظرفیت های موجود، زمینه تشرف و زیارت تعداد بیشتری از زائران اهل سنت را فراهم کند و در این زمینه با سایر نهادها و دستگاه های اجرایی نیز همکاری خواهیم کرد.
زائر محوری؛ اولویت نخست
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به منشور هفت گانه مقام معظم رهبری در انتصاب تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: با توجه به تاکیدات معظم له بنا داریم تا به زائران امام رضا(ع) از مبداء تا مقصد خدمت رسانی کنیم و همچنین سمت و سوی مشارکتها را در جهت رفع مشکلات زائران و ایجاد زیرساختهای لازم برای رفاه حال آنان هدایت کنیم.تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به انجام مطالعات کارشناسی برای اجرای طرح توسعه خدمت، خادم و مخدوم، تصریح کرد: خدمت به امام رضا(ع) و زائرانش محدود و منحصر به اقداماتی که در حرم مطهر انجام می گیرد، نیست و با استفاده از تخصص خادمان بارگاه منور رضوی، خدمت رسانی به قشرهای مختلف جامعه و نیازمندان را در سطح کشور و استانهای محروم گسترش خواهیم داد.وی گفت: با استفاده از ظرفیت بی نظیر خادمان و با توسعه دایره خدمت، خادمان نیمی از سال را در حرم مطهر و نیمی دیگر را در محل های ماموریتی که آستان قدس رضوی تعیین خواهد کرد به ارائه خدمت خواهند پرداخت.در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی و آرزوی توفیق برای وی، اظهار کرد: توجه به محرومان و مستضعفان رویکرد مثبت و قابل تقدیری است که نتایج و تاثیر آن را در سفری که به چند استان داشتم در روحیه مردم دیدم.وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی ظرفیتی عظیم برای نشر و ترویج معارف قرآنی و اهل بیت(ع) به سراسر دنیا دارد و باید با فرهنگ سازی و کار رسانه ای قوی این کار مهم دنبال شود.در ادامه این مراسم نیز برخی نمایندگان ولی فقیه در استانهای قومی به بیان دیدگاه ها و نظراتشان درباره موضوع زیارت پرداختند.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد:ضرورت فرهنگ سازی برای امداد مستضعفان و محرومان
همچنین تولیت آستان قدس رضوی در جمع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و معاونان وی ضمن اشاره به مقوله حمایت از محرومان و مستضعفان به عنوان یکی از مهمترین موارد مطرح در منشور هفت بندی مقام معظم رهبری برای آستان مقدس حضرت رضا(ع)، گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که در این زمینه باید انجام شود، مسئله فرهنگسازی درباره کمک به مستمندان و همیاری با مستضعفان است.به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی طی سخنانی در جمع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و معاونان وی، افزود: متأسفانه امروز بین عدهای رایج شده که نباید به نیازمندان کمک کنیم، چرا که «بد عادت» می شوند. حال آن که این نظریه غلطی است و در سیره معصومین(ع) نیز مشاهده نمی شود.وی با اشاره به اینکه در آموزههای دینی مسئله زکات و انفاق در کنار نماز برشمرده می شود، افزود: امداد مستضعفان یکی از وجوه مشترک سیره ائمه معصومین(ع) به حساب میآید که در آیات کلام ا... مجید نیز بارها بر آن تاکید شده است.حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: باید پیام های کوتاه و عمیق مبتنی بر آیات کلام ا... مجید و فرمایش های معصومان(ع) در این زمینه تهیه شود و در معرض دید مخاطبان قرار گیرد تا همه مردم در این راستا پیشقدم شوند.
اقتصاد مقاومتی و قرآن و عترت
تولیت آستان قدس رضوی همچنین ضمن تاکید بر ضرورت توجه ویژه به شعار سال در نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد مقدس، گفت: اقتصاد مقاومتی، در کلام ا... مجید و بیانات ائمه اطهار(ع) مبانی مستحکمی دارد و نمایشگاه قرآن و عترت باید به بستری برای تبیین این مبانی تبدیل شود.وی افزود: مسائلی مانند قناعت، پرهیز از اسراف، توجه به تولید و استقلال اقتصادی که بارها در آموزههای دینی ما مورد تاکید قرار گرفته است و برخی مراکز علمی و پژوهشی نیز به آن پرداخته اند، جزو مبانی اقتصاد مقاومتی به حساب می آید و باید برای عموم مردم تبیین و تشریح شود.عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در کنار هم قرار گرفتن عناوین قرآن و عترت را مهم ترین وجه تمایز نمایشگاه قرآن مشهد دانست و گفت: مهمترین عامل کامل شدن نمایشگاه مشهد نیز همین هم جواری مفهومی است.تولیت آستان قدس رضوی همچنین ضرورت همکاری همه نهادها برای برگزاری باشکوه رویدادهای فرهنگی، به ویژه نمایشگاه قرآن و عترت را مورد بحث قرار داد و گفت: باید ظرفیت آستان قدس رضوی و همه بخشهای دولتی و غیر دولتی تجمیع شود تا بتوانیم توشه فکری و فرهنگی مناسبی برای زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) فراهم کنیم.در ابتدای این دیدار سید سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به ارائه گزارشی درباره نمایشگاه قرآن و عترت مشهد مقدس پرداخت و گفت: این نمایشگاه بین روزهای هفتم تا هفدهم ماه مبارک رمضان در نمایشگاه بین المللی مشهد مقدس برگزار می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«حافظه جمعی» مردمان این شهر همچنان «وفادار» مانده به خاطره آخرین نسل پهلوانانی که خاک گود را به قَسَمِ مردانگی بوسیدند و اگرچه به رسمِ روزگار، «پهلوان زنده را عشق است» اما نشده که قصه پهلوانی، نزد این مردمان، با «مرگ» پایان بگیرد. یکی از این افراد، پهلوان «احمد وفادار» است.
از درگذشت این مرد که شانههای پهلوان تختی بزرگ را به خاک مالیده بود، 11سال و دو ماه میگذرد اما همچنان بر نامش غبار فراموشی ننشسته است. روزگار این بزرگمرد را به روایت همسرش «لیلا سلطانی» در گفت و گویی با خراسان رضوی بخوانید:
از کشف شدن استعداد تا وصلت با دختر کدخدا
- نیمه خرداد 1306 در قوچان و در روستایی به نام «داوود لی» متولد شد. خانوادهاش از عشایر همان محدوده بودند، سن و سالی نداشت که پدرش از دنیا رفت و همین باعث شد تا مادر، برادر و خواهرانش برای زندگی به نوخندان کوچ کنند.
- بچههای شمال خراسان، در گود کشتی چوخه قد میکشند. استعدادشان در خونشان میجوشد؛ اما برای احمد وفادار یک اتفاق در دوره سربازیاش سکوی پرتاب او به عرصههای بزرگ تر شد. به اطلاع شادروان پهلوان ابوالقاسم سخدری که در آن مقطع در لشکر عهده دار مسئولیت بخش ورزش بود رساندند که جوانکی خوش قد و قامت، شانههای زیادی را روی تشک کشتی به خاک چسبانده است، همین شد که او را فراخواند و مهارتش را محک زد و بعدها به رشد این جوان بااستعداد کمک کرد.
*در ماجرای آشنایی من و همسرم، انگار دست روزگار نقش داشت، معنی «قسمت» را زمانی فهمیدم که پهلوان ماجرای عبورش از روستای ما و آرزویش برای وصلت با دختر کدخدا را گفت. من زاده سرولایت از توابع قوچانم، پدرم زمیندار منطقه و کدخدای روستایمان بود و آنقدر خوشنام بود که پهلوان آرزوی دامادیاش را داشته باشد، همین هم قسمت ما شد. روزی که پای سفره عقد «بله» را گفتم تنها 12سال داشتم، بعد از وصلتمان عازم مشهد شدیم تا پهلوان آنجا به عنوان کارمند راهآهن مشهد مشغول به کار شود و توامان ورزش کشتیاش را نیز ادامه دهد. همسرم چنان مرام پهلوانی داشت که من در آن سن و سال کم، فراق پدر و مادر را کمتر حس کردم. او در سالهای حیاتش مثل کوه بزرگی بود برای خانواده ده نفرهمان.
کمک به رشد استعدادهای جوانان
- او مردانگی را در سبیلهای خونچکان و مرامهای کلیشهای دهه ۴۰ نمیدانست، اعتقاد راسخی داشت که اگر دستت میرسد باید گرهی از زندگی آدمها باز کنی، همین بود که تا از مسابقات و تشک کشتی فراغت مییافت، پیگیر گرفتاریهای مردم میشد، اگر بحثی بالا میگرفت او ریش سفید بود، اگر قرار بر وصلتی میشد او به عنوان بزرگ تر، جلودار بود و یکی از برنامههای معمولش نیز عفو گرفتن برای زندانیان بود.- ما سی سال در منطقه عشرت آباد زندگی کردیم، اهالی قدیمی پهلوان را به خوبی به خاطر دارند، او دست جوانهای زیادی را گرفت و آنها را از خم کوچه و کف خیابان به گود کشتی بُرد تا ایام شبابشان، حراجِ بطالت نشود.
تختی میگفت: آبگوشت خانه پهلوان وفادار را به سفرههای رنگین ترجیح میدهم
- رفاقت و رقابت پهلوان وفادار و مرحوم جهان پهلوان تختی زبانزد بود، اگرچه روی تشک کشتی، تختی رقابت را به وفادار واگذار کرده بود، اما در رفاقت و احترام برای پهلوان، چیزی کم نمیگذاشت. سالها بعد از درگذشت تختی، وفادار در مصاحبهای با رسانهها گفته بود: «او یک انسان واقعی بود و احترام به بزرگان و پیشکسوتان را همیشه رعایت میکرد. وقتی تختی به مشهد میآمد خیلیها دوست داشتند او را به طرف خود بکشانند. خیلی از دستاندرکاران و مسئولان هم از او دعوت میکردند، اما تختی دعوت هیچکس را قبول نمیکرد و فقط به خانه من میآمد و میگفت: آبگوشت خانه پهلوان وفادار را به سفرههای رنگین دیگران ترجیح می دهم.»
- همسرم و جهان پهلوان تختی شهرت را پای رفاقت فدا نمیکردند. خاطرم هست، سال 1331 پهلوان باید برای سومین بار روی تشک کشتی میرفت تا بازوبند پهلوانی را تصاحب کند و اگر چنین میشد، بازوبند برای همیشه از آنِ او بود. مقامات فدراسیون کشتی آن سال تختی را مجبور کردند تا مقابل پهلوان کشتی بگیرد و از این بابت بسیار ناراحت بود. پهلوان او را ملامت کرده و او هم در پاسخ گفته بود که وادار به این کار شده، خلاصه آنکه روی تشک که رفتند، پهلوان وفادار پیش قبض شلوار باستانی تختی را در خاک به چنگ آورد با تمام نیرو بالا کشید و با فن کنده تختی را ضربه فنی کرد و برای همیشه صاحب بازوبند پهلوانی شد، اما با این وجود هیچوقت میانشان فاصله نیفتاد.- پهلوان از آن همه نامآوری برای خودش کیسهای ندوخت، دستهای زیادی را گرفت و آدمهای زیادی را از زمین بلند کرد اما دلم میگیرد وقتی میبینم که حتی یک خیابان یا ورزشگاه به نامش نشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عسکری- عملیات اجرایی ساخت دو زائرسرای ارزان قیمت استان های فارس و بوشهر با حضور نمایندگان ولی فقیه در استان های خراسان رضوی، فارس و بوشهر و جمعی از اعضای شورای شهر و شهردارمشهد روز گذشته در منطقه ثامن مشهد آغاز شد. به گزارش خراسان رضوی، آیت ا... «علم الهدی» نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد با بیان اینکه طلیعه افتتاح زائرسرای استان فارس در شب میلاد امام حسین(ع) پیام آور یک واقعیت است، اظهار کرد: این حرکت صرف نظر از تمام فضیلت های ذاتی اش که مورد توجه امام رضا(ع) است، مورد عنایت سیدالشهدا(ع) هم قرار خواهد گرفت و در این زمینه از شهردار مکتبی، ولایی و ایثارگر شهرمان و از شورای شهر متدین، مومن و انقلابی مشهد که این صدقه جاریه و این حرکت عظیم را شروع کرده اند و ادامه می دهند تشکر می کنم.
آیت ا... علم الهدی تصریح کرد: با این اقدام شاهد خدمت صادقانه و خالصانه به امام رضا(ع) هستیم، ضمن اینکه این کار باعث خروج ما از یک رودربایستی و احساس شرمندگی در مقابل اوامر صادر شده از سوی رهبر معظم انقلاب شد زیرا ایشان به طور مکرر در مورد ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت امر می کردند و این مسئله در دولت های متعدد به بوروکراسی اداری برخورد کرده بود و قدمی در راه آن برداشته نمی شد. امام جمعه مشهد با بیان پیشنهادی افزود: طبق مصوبه دوره گذشته شورای شهر، شهرداری هیچ کدام از حقوق خود را در راه ساخت زائرسراهای ارزان قیمت دریافت نمی کرد اما از آنجا که ممکن است عده ای قانون را دور بزنند و با هدف گرفتن زمین و پروانه رایگان اقدام و در نهایت زائرسرایی شخصی ایجاد کنند، پیشنهاد می کنم شورای شهر مشهد در اولین اقدام خود مصوبه ای را به تصویب برساند که این افراد در ابتدا به بنیاد زائر مراجعه کنند و پس از اعلام نظر این بنیاد، حقوق شهرداری به آنها بخشیده شود. «سیدحسین عابدی» مدیرعامل بنیاد مرکزی زائر امام رضا(ع) نیز در این مراسم با بیان اینکه زمین و پروانه رایگان 31 پروژه توسط شهرداری مشهد تأمین شده، گفت: در این زمینه شهرداری حدود 15 هزار و 500 متر زمین در اختیار استان ها قرار داده، ضمن اینکه از 8 پروژه پیشتاز نیز یک پروژه به بهره برداری رسیده است. عابدی ادامه داد: از 35 زائرسرای استانی، 20 پروژه در منطقه ثامن قرار دارد و 15 زائرسرای دیگر در مناطق 4، 5 و 8 قرار دارد. وی درباره مختصات زائرسرای استان فارس گفت: زمین اهدایی شهرداری مشهد 568 متر است و متولیان زائرسرای ارزان قیمت استان فارس نیز با خرید 5 پلاک، 528 متر دیگر به زمین یاد شده افزودند. ضمن اینکه زمین در نظر گرفته شده برای زائرسرای ارزان قیمت بوشهری ها نیز 700 متر است و در5 طبقه و 5 هزار متر زیربنا ساخته خواهد شد. آیت ا... اسدا... ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز با بیان اینکه ساخت و راه اندازی زائرسراهای ارزان قیمت برای زائران کم بضاعت، همواره از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده است، گفت: در این راه از الطاف آیت ا... علم الهدی، شهردار و شورای شهر مشهد تشکر می کنم. وی بیان کرد: در همین زمینه شهردار و شورای شهر شیراز قول داده اند برای ساخت زائرسرای ارزان قیمت خراسان رضوی در محدوده حرم مطهر احمدبن موسی یا محمدبن موسی زمین اختصاص یابد. آیت ا... «غلامعلی صفایی بوشهری» نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر نیز در مراسم آغاز عملیات اجرایی زائرسرای استان بوشهر گفت: فاصله بوشهر تا مشهد 2 هزار کیلومتر است و مردم با عشق در تاریخ پرشکوه خود این مسیر را طی کرده اند و همیشه دچار کمبود فضای اقامتی در مشهد بوده اند. مرتضوی شهردار مشهد نیز در حاشیه مراسم در جمع خبرنگاران گفت: 80 درصد استان ها زمینی برای احداث زائرسراهای ارزان قیمت دریافت کرده اند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شوکهای اقتصادی که در دوران رکود بر پیکره کشور وارد شد، در خراسان رضوی به شکل شدیدتری خود را نشان داد.
شاید بتوان اخلال در فعالیت موسسات مالی و بنگاههای اقتصادی و در پِی آن تضعیف بخش تولید را به عنوان نمودی از این شوکها برشمرد، البته فعالیت بدون نظارت و ضعف سیستم بانکی در کنترل عملکرد این چنین مراکزی، طی سالهای گذشته باعث شده تا خسران ناشی از چنین شوکی گسترده باشد و عمدتا مردم را به عنوان سرمایهگذاران خرد درگیر کند.
فعالیت خارج از چرخه نظارت این موسسات و در پی آن ورشکستگی آنها، اساسا اعتماد مردم را در بخش مشارکت و سرمایهگذاری خدشهدار کرد و وضعیت معیشتی شماری را به چالش کشید. چنین پدیدههایی در سایه غفلت از برنامهریزی و دوراندیشی، رخ میدهد.
متقابلا در علم اقتصاد ،اصلی وجود دارد که ارتباط مستقیم بین بهره و ریسک را تعریف کرده است، تاوان بهره بالاتر را ریسک بیشتر میداند و سرمایهگذاران را به تعقل در انتخابهایشان مبتنی بر این اصل دعوت میکند.
اما متأسفانه در مشهد و به تبع آن در دیگر استان هاو شهرستانها، اتفاق دیگری رخ داد. در دوره رشد منفی اقتصادی، این موسسات مالی و اعتباری پول های مردم را بلوکه کردند و جلوی سرمایه گذاری در بخش های واقعی و مولد، مثل تولید را گرفتند. بدیهی است که این امر در افزایش نرخ بیکاری استان تأثیر داشته است تا آنجا که براساس آمارهای جدید بانک مرکزی در سال 94 نسبت به سال 93 نرخ بیکاری در این خطه رشد 2.5 درصدی را تجربه میکند.
در این میان، جوی که به واسطه تعطیلی این مراکز برقرار شد، به خوبی مدیریت نگردید و باعث شد تا خطر سرمایهگریزی از این شهر و استان تشدید شود.
ضرورت دارد برای خروج از وضعیت موجود، مجموع این اتفاقات را در کنار هم بچینیم و به تحلیل آنها اقدام کنیم.
در نگاه اول رویکردهای پیشگیرانه در حوزههای اقتصادی را مورد نقد قرار دهیم که به طور قطع بزرگ ترین مقصران در بروز چنین شرایطی به شمار میآیند. در بحث بعد باید نحوه مواجهه را بازنگری کرد و پرسید که آیا برای تصحیح یک اشتباه، مرتکب یک غفلت بزرگ ترنشده ایم؟ پاسخ لااقل از بلاتکلیفی انبوهی از سرمایهگذاران و سپردهگذاران روشن است.
در بحبوحه فشار و رکود اقتصادی کشور، حتی اقتصاد زائر هم به غایت گذشته پُرسود نیست و مجاوری که معیشت خود را با هزینهکرد زائر گره زده، در این بخش سود کمتری دریافت میکند. البته اوضاع در این بخش امیدوارکنندهتر است و به برنامهریزی برای هدایت سرمایهها در بخشهای مختلف نیاز دارد.
در شرایط موجود بهترین عملکرد از سوی متولیان امر، جلب دوباره اعتماد مردم خواهد بود تا سرمایههای خرد بسترساز جلب سرمایههای کلان شوند.
باید توجه داشت که مدت زمان تخریب یک خانه، نسبت به ساخت آن بسیار کوتاه تر است و شاید 10 برابر کمتر زمان ببرد. متأسفانه اقتصاد ایران نیز با همین وضعیت مواجه است. دولت در تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و توفیقاتی را هم به دست آورده است که از جمله آن می توان به مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم به 10 درصد اشاره کرد. هم اکنون نیز با توجه به شرایط به وجود آمده، حضور سرمایه گذاران خارجی به عنوان یک فرصت مغتنم در تولید ثروت و ایجاد اشتغال برای کشور به حساب می آید که باید برای استفاده از این فرصت اهتمام ویژه ای داشت.
در بخش اشتغال هم اگرچه آمارها نگرانکننده است اما چنانچه روند جلب سرمایه و اجرای طرحهای اقتصادی درست پیش برود، در افقی میانمدت، شاهد اشتغالزایی خواهیم بود.
به هر ترتیب برای رسیدن به عدد تعیین شده 800 هزار شغل در سال در راستای رسیدن به نرخ بیکاری تک رقمی، تنها یک راه وجود دارد و آن سرمایه گذاری است. هم اکنون وضعیت اقتصادی کشور اندکی بهبود یافته است، تجار خارجی راغب به سرمایه گذاری در ایران شدهاند و در داخل کشور هم حرکت هایی در این زمینه صورت می گیرد که نوید بهبودی اوضاع را می دهد اما این یک فرصت است که برای بالفعل شدن، نیاز به هوشیاری دارد. مدیران اقتصادی استان خراسان رضوی، با توجه به فشارهای ناشی از شوک اقتصادی طی سالهای اخیر، باید خیزهای بلندتری برای افزایش رونق اقتصادی بردارند.
یعنی به جای پاس دادن امور به ساختارهای بالادستی و کشوری، خود برای جلب سرمایهگذار و رونق اقتصادی این خطه پیشقدم شوند، چرا که مرکزمحور بودن بعضی تعاملات اقتصادی کلان کشور، فرصتهای رشد را از استانها و شهرستانهای دیگر میگیرد و باعث میشود شهری مثل مشهد برای مدت زمان بیشتری از تبعات ناشی از وضعیت اقتصادی کشور رنج ببرد. پس آقایان مسئول، آگاه باشید که برای اقدام، همین امروز بهتر از فرداست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
راه و شهر سازی: نقض حریم جاده این هفته بررسی و رفع می شود
«از جناب شهردار، فرماندار و استاندار محترم شهر مشهد دعوت می کنیم به مسیر 7 کیلومتری جاده خین عرب تا بهار تشریف بیاورند و از نزدیک وضعیت اسفناک جاده را ببینند.»
برای پیگیری این پیامک حرف مردم، به محل مورد اشاره مراجعه می کنیم. از همان اول که وارد خیابان شهید طرحچی می شوم خودروهای سنگینی که در کنار خیابان ایستاده اند، نظرم را به خود جلب می کنند؛ خودروهایی که با چشم هم می شود تشخیص داد که بیش از تناژ خود بار دارند.
ماجرا از زمانی شروع می شود که از مجتمع مدیریت پسماند شهرداری عبور می کنی. از آن جا به بعد است که جاده روی دیگرش را نمایان می کند. جاده ای بدون شانه خاکی که قدم به قدم آن پر از چاله های نسبتا عمیق است. یکی از افرادی که از کنار جاده عبور می کند می گوید: این چاله ها در زمانی که برف و باران نیست فقط به خودروها آسیب می رساند ولی امان از روزی که باران ببارد، دیگر نمی شود در کنار جاده راه رفت، چاله ها آنقدر عمیق است که وقتی لاستیک خودرویی درونش بیفتد چند متر آب و گل اطرافش را می گیرد.
چاله ها باعث تصادف می شود
یکی دیگر از افراد کنار جاده می گوید: برخی از این چاله ها آن قدر بزرگ و عمیق است که هیچ خودرویی جرأت رد شدن از روی آن را ندارد و چون دیدی نسبت به آن ندارد و در دقیقه نود متوجه این چاله ها می شود مجبور است ناگهان انحراف به چپ و راست پیدا کند که همین موضوع سبب تصادف های زیادی در این مسیر شده است.کمی از نقطه شروع مزارع کشاورزی که عبور می کنی به تقاطعی می رسی که مانند تمامی طول مسیر عاری از هر گونه تابلو و علامت راهنمایی و رانندگی است. در گوشه ای از تقاطع چند کشاورز نشسته اند، به سمت آن ها می روم و گفت و گو را شروع می کنم. یکی از آن ها مدعی می شود: هر چه شهرداری درآمد دارد از همین جاده است ولی چندین سال است که این جاده خراب است و هر سال چندین کشته می دهد ولی هیچ کسی به داد ما نمی رسد.
هیچ دیدی در سر پیچ ها وجود ندارد
کشاورز دیگری می گوید: این جاده علاوه بر خراب بودن وضع آسفالتش، باریک است و به دلیل دیوارهای کاهگلی که در کنار جاده وجود دارد و حریم جاده رعایت نشده است هیچ دیدی در سر پیچ ها وجود ندارد، همین چند وقت پیش بود که سه جوان از اهالی روستا با موتور خود در حال گذر از این جاده بودند که سر پیچ یک بنز ده تن آن ها را ندیده و زیر گرفته بود که دو نفر از آن ها فوت کردند.صاحب یک مغازه مشاور املاک در این جاده نیز با ما همکلام می شود و خاطره ای از تصادف های خطرناک در این جاده رابرایمان تعریف می کند: «چند ماه پیش بود که خودرویی که به دلیل مشکلات جاده نتوانسته بود کنترلش را حفظ کند به درون مغازه من آمد، خدا را شکر که آن زمان من در مغازه نبودم و فقط در و شیشه مغازه را خرد کرد و داخل مغازه شد، اگر کسی درون مغازه بود معلوم نبود چه بلایی سر او می آمد.»وضعیت این جاده، شرایط و امکانات آن از یک سو و حجم تصادف ها و تلفات رانندگی از سوی دیگر دراین جاده به حدی اسفبار است که می توان گفت جاده مرگ دیگری آن هم در دو قدمی مشهد وجود دارد که گویا از چشم مسئولان دور مانده است. برای پیگیری موضوع با متولیان این امر به گفت و گو پرداختیم.
دلیل افزایش تصادف در این جاده
سرهنگ هادی امیدوار، فرمانده پلیسراه خراسان رضوی در رابطه با اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت این جاده به «خراسان رضوی» می گوید: آن قسمت هایی که لازم بوده، ما یک سری اقداماتی مانند خط کشی راه را در سال 94 انجام داده ایم، اما به دلیل رفت و آمدهای خودروهایی مانند جرثقیل، میکس بتن، تریلر و کامیون، مقاومت رنگ کم شده و زودتر از بین رفته، چرا که میانگین عمر رنگ 9 ماه است و احتمالا این رنگ ها به 9 ماه هم عمرشان نرسیده باشد و علاوه بر رنگ، این رفت و آمدها آسفالت جاده را هم از بین برده و می برد. در رابطه با رنگ آمیزی دوباره این معبر، باز هم مکاتبه کرده ایم تا انجام شود.فرمانده پلیسراه خراسان رضوی درباره عرض معبر نیز می گوید: چون این جاده، راهی روستایی است عرض آن نیز متناسب با این کاربری تعیین شده، اما الان کاربری این جاده تغییر کرده و خودروهای سنگین در آن رفت و آمد دارند به این دلیل است که تصادف ها در این منطقه افزایش یافته است.سرهنگ امیدوار ضمن تایید مسئله حمل بیش از حد مجاز بار توسط خودروهای سنگین به دلیل نبود گشت پلیس، می گوید: البته این بدین معنا نیست که ما اصلا در این محور حضور نداریم، ولی چون این جاده، مسیری فرعی و روستایی است، نسبت به راه های دیگر اولویت کمتری دارد و در روز به صورت تصادفی در این مسیر نیز گشت می زنیم.
تا 3 روز آینده از وضعیت جاده بازدید خواهیم کرد
در ادامه گزارش با پور علی، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مشهد گفت و گو می کنم، او درباره وضعیت جاده خین عرب- بهار به «خراسان رضوی» می گوید: روستایی ها همه از جاده هایشان ناراضی هستند و می خواهند جاده هایشان شبیه جاده های شهری پهن باشد در حالی که این عرض استاندارد راه روستایی است، البته اگر ما بتوانیم توجیهی برای تغییر کاربری آن جاده ارائه کنیم و بعد از طریق کمیسیون مربوطه بازدیدی انجام پذیرد، در صورت تایید می توان در این رابطه وارد عمل شد.
وی با بیان این که تجهیز کردن جاده ها عواقبی نیز دارد، می افزاید: برای مثال ما وقتی جاده خاکی را آسفالت می کنیم تا یک سال حوادثی که در این مسیر رخ می دهد از زمان خاکی بودنش بیشتر است چرا که فرهنگ رانندگی در بین برخی مردم روستا و برخی افراد دیگر وجود ندارد و اهالی آن منطقه قوانین را رعایت نمی کنند.پور علی با اشاره به این موضوع که نصب تابلو و علایم وظیفه اداره راه و شهرسازی است، یادآور می شود: ما به نوبت به این مناطق سر می زنیم و اگر نیازی به تابلو باشد آنجا نصب می کنیم و به امید خدا تابلوهای این مسیر را هم تا پایان خرداد نصب خواهیم کرد.رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مشهد درباره عدم رعایت حریم جاده نیز می گوید: برخی جاده های روستایی از همان زمانی که مالرو بوده اند، برخی منازل و یا مزارع روستایی در حاشیه آن ایجاد شده و حال که آن راه ها به جاده تغییر کاربری داده است، هنوز هم این منازل و دیوارها در کنار جاده قرار دارد و حریم آن را نقض می کند. در این رابطه نیز تا دو سه روز آینده ما از منطقه بازدید می کنیم و اگر موردی در رابطه با نقض حریم جاده باشد، برای تخریب آن اقدام می کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پیکر مطهر 4 شهید مدافع حرم در بهشت رضا آرام گرفت
پیکر مطهر 4 شهید مدافع حرم صبح دیروز با حضور مردم شهیدپرور مشهد مقدس تشییع و به خاک سپرده شد. به گزارش ایرنا، مراسم تشییع شهیدان مدافع حرم محمد ظاهر قاسمی، مرتضی دوران، سید مهدی موسوی از لشکر فاطمیون و بسیجی شهید مصطفی عارفی که چندی پیش در استان حلب کشور سوریه به دست ایادی کفر و استکبار به شهادت رسیدند، روز گذشته با حضور مردم مشهد، جمعی از مسئولان استان و خانواده معظم شهدا از مقابل مهدیه تا حرم مطهر رضوی برگزار شد.
پیکر مطهر این شهیدان یکشنبه شب نیز میهمان محفل دانشجویان دانشگاه فردوسی بود و مراسم یادبود پنجمین سالگرد تدفین شهدای گمنام این دانشگاه را عطرآگین کرد. به گزارش فارس، در این مراسم حجتالاسلام «علیرضا پناهیان» درباره ویژگی های شخصیتی شهدا صحبت کرد و گفت: بهتر است درباره شهیدان، بیش از آنکه بگوییم عاشق بودند بگوییم عاقل بودند. وی خطاب به دانشگاهیان گفت: شما باید فرهنگ عامیانه را تغییر و فرهنگ دینی را تعمیق دهید، همچون فرهنگ اعتکاف که از دانشگاهها به جامعه انتقال یافت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امروز روز پاسدار است. همان سروقامتان سبز پوشی که امام خمینی(ره) در وصفشان فرمودند: «ای کاش من هم یک پاسدار بودم». و فردا هم روز جانباز است، جانبازان راه انقلاب اسلامی که امام راحل درباره آن ها فرمودند: «زبان و پیام ما عاجز از ترسیم مقام بلندپایه عزیزانی است که برای اعتلای کلمه حق و دفاع از اسلام و کشور اسلامی جانبازی نمودهاند». در فرخنده میلاد باسعادت امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل العباس(ع) فرصت مغتنمی یافتیم تا با یکی از پاسداران جانباز مشهد همکلام شویم. «علیرضا کتابدار» یکی از پاسدارانی است که اول شعبان سال 1361 مبتلا به آزمونی سخت به نام اسارت می شود و با مقاومت خود، خستگی را خسته می کند و به گفته خودش همین حال و هوای اسارت او را به سمت سپاه پاسداران هدایت می کند. مهمان خانه اش می شویم تا دقایقی برایمان ازروزهای اسارت سخن بگوید.
از لحظه اسیر شدنتان برایمان بگویید.
17 ساله بودم و از طریق تیپ 21 امام رضا(ع) از مشهد به اهواز اعزام شدم. در جبهه های مختلف حضور داشتم تا این که در 30 کیلومتری خرمشهر در ایستگاه حسینیه مستقر شدیم. روز چهارم خرداد ماه روز اول ماه شعبان بود که ما پس از آزادسازی خرمشهر عملیات داشتیم و من مجروح شدم. بعد از چند لحظه افسر عراقی را بالای سر خود دیدم که به عربی و با حرکت دادن نوک اسلحه به سمت بالا می گفت «بلند شو!».
این گونه شد که اسیر شدیم و من 8 سال در اسارت نیروهای بعثی در موصل 3 و 4 بودم.
آغاز پاسداری بعد از اسارت
پس از این که در سال 69 از اسارت رهایی یافتم و به میهن بازگشتم فضای فرهنگی و سیاسی کشور را به گونه ای یافتم که غیر از نهاد سپاه جای دیگری با روحیه ام سازگار نبود، گویی همه چیز تغییر کرده بود. با توجه به این مسئله وارد سپاه شدم و در فعالیت های فرهنگی و آموزشی خدمت پاسداری را آغاز کردم.
از تلخ و شیرین دوران اسارت برایمان بگویید.
در اسارت هم خاطرات بسیار تلخ رقم خورد و هم خاطرات شیرین. از شکنجه های فیزیکی اسرای ایرانی توسط عراقی ها زیاد شنیده اید، اما از بازگو کردن فعالیت های فرهنگی اسرا در اردوگاه های عراق با وجود ممنوعیت های شدیدی که بود، غفلت شده است. ما در ایام اسارت گروه های تئاتر، سرود و تواشیح تشکیل داده بودیم. به حفظ قرآن و آموزش زبان انگلیسی و خواندن کتاب هایی که صلیب سرخ برایمان می آورد، مشغول بودیم. در مدت اسارت هر کسی که فعالیت فرهنگی نداشت، واقعا نمی توانست آن فضای خشن را تحمل کند. ما اقتصاد مقاومتی را واقعا در آن ایام به خوبی اعمال کردیم و از همه چیز بهره بردیم، حتی با خیس و لایه لایه کردن کارتن پودر رختشویی، دفتر درست می کردیم تا بتوانیم زبان انگلیسی بیاموزیم. با تراشیدن رنگ از عکس های رادیولوژی، تصویر امام خمینی(ره) را نقش زده بودیم و با بطری سرم آن را پرس کرده بودیم تا در هنگام برگزاری برنامه های فرهنگی آن را که اندازه یک سکه بود، بر سینه خود نصب کنیم. اما باید مراقب می بودیم تا اگر نگهبان عراقی از راه می رسید عکس ها را زیر زبان مخفی کنیم.
ماجرای داغ آب داغ
خاطره دیگری هم که دارم این است که در مدت چند دقیقه بسیار کوتاه، باید با مقدار آب سردی که مثل نخ باریک از شیر می آمد حمام می کردیم. تا دو سال اول تجربه ای از گرم کردن آب نداشتیم اما بعد از آن توانستیم با استفاده از برق آب را گرم کنیم تا در هنگام ضرورت با آب گرم حمام کنیم نه آب سرد. یک بار یکی از اسرا مشغول گرم کردن آب بود که نگهبان عراقی این صحنه را دید و همین ماجرای جالبی شد. به سرعت وارد شد و خواست تا سطل آب داغ را ببریم نشانش دهیم. دستش را داخل آب فرو برد و سوخت و گفت این آب را کجا گرم کردید؟ گفتیم این آب سرد است گرم نیست. به عربی می گفت آب داغ است؛ یکی یکی چند تا از بچه های اردوگاه آمدند دستشان را در سطل فرو کردند و گفتند سرد است، تو بیرون بودی و هوا سرد است این آب در این فضا گرم تر از هوای بیرون است و فکر می کنی آب داغ است. خلاصه نتوانست ثابت کند آب داغ است و همین شد که باز همه خندیدیم.
گفتیم رسم داریم تلویزیون را بشوییم
یک خاطره دیگر هم تعریف می کنم. یکی از شگردهای عراقی ها بعد از مدتی این شد که از نظر فرهنگی و اعتقادی اسرا را تخریب کنند، خوشبختانه در آن زمان مرحوم حاج آقای ابوترابی در اردوگاه بود. وی که هدف دشمن را می دانست گفت نگاه کردن برنامه های تلویزیون حرام است و همین شد که هیچ کدام از ما تلویزیون نگاه نمی کردیم. بعضی از بچه ها روزی یک لیوان آب خوردنشان را روی تلویزیون می ریختند و همین باعث شد تلویزیون ها بسوزد. بعد که عراقی ها می فهمیدند دلیل از کار افتادن تلویزیون ها چیست، می گفتیم رسم ما این است که همان طور که پتو و لباس را می شوییم تلویزیون را هم بشوییم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس هیئت مدیره موسسه اعتباری کاسپین با تاکید بر این که موسسه اعتباری کاسپین هیچ گونه کمبود نقدینگی ندارد، اظهار کرد: با اتمام انتقال کامل تعاونی های ادغامی به این موسسه، پرداخت وجه سپرده گذاران شروع می شود.فرید ضیاء الملکی در گفت وگو با اخبار بانک گفت: این موسسه با داشتن بیش از ۴۰۰ شعبه در سراسر کشور و کارکنان باتجربه، موسسه ای موفق در شبکه بانکی کشور خواهد شد.وی با اشاره به نداشتن کسری و نیز کمبود منابع مالی موسسه کاسپین افزود: منابع مالی و املاک خوبی در اختیار این موسسه اعتباری قرار دارد و همین موضوع پشتوانه مناسبی است.عضو هیئت مدیره موسسه کاسپین درباره سه تعاونی بدر توس، پیوند و الزهرا نیز گفت:عملیات ارزیابی و انتقال دارایی و بدهی این تعاونی ها به کاسپین با سرعت خوبی در حال انجام است و پس از تعیین میزان دارایی و بدهی وجه سپرده گذاران این تعاونی ها پرداخت می شود.وی بانکداری نوین الکترونیکی، بانکداری شرکتی و شعبه ای را از اهداف این موسسه برشمرد و افزود: این موسسه در آینده با افزایش توان بانکداری خود قصد تبدیل شدن به بانک را دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عبدالهی- این روزها و در ایام مبارک ماه شعبان، باب الجواد حرم مطهر رضوی، محفلی برای پذیرایی از زائران امام رضا(ع) شده است و به همت جمعی از خیران و خادمان امام رضا(ع)، زائران اطعام و از آن ها پذیرایی می شود. عقیلی یکی از خادمان حرم مطهر رضوی درباره این طرح به خراسان رضوی گفت: از سال 1380 تا کنون، به همت جمعی از خیران و خادمان که نام آن ها را «دوستان و بچه محله های امام رضا(ع)» گذاشته ایم، اجرای طرحی را دنبال کرده ایم که در ایام مناسبتی سال از جمله میلاد ها و شهادت ائمه اطهار(ع)، از زائران امام رضا(ع) پذیرایی کنیم. وی افزود: در این ایام هر شب بین 12 تا 15 هزار وعده غذا یا شیرینی و کیک تهیه و در ایستگاه صلواتی باب الجواد(ع) به زائران عزیز تقدیم می شود. به گفته او، سایر خیران و نیکوکارانی که علاقه مند هستند در این طرح پذیرایی از زائران امام رضا(ع) مشارکت کنند می توانند در شب های مناسبتی طول سال، به ایستگاه صلواتی واقع در باب الجواد(ع) در خیابان خسروی نو مراجعه کنند و در این امر خیر سهیم شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شهردار منطقه 2 مشهد: کم توجهی به امنیت منطقه اسماعیل آباد مشهود است
گروه جامعه
عضو شورای شهرمشهد درباره درخواست اهالی اسماعیل آباد در زمینه تامین 75 میلیون تومان برای خرید ملکی در کنار مسجد و اختصاص آن به فعالیت های فرهنگی گفت: شهرداری آمادگی دارد مبلغ 75 میلیون تومان را بابت تملک زمین جنب مسجد به شرکت نوید پرداخت کند. این مسئله در دستور قرار گرفته است و تا پایان اردیبهشت ماه انجام خواهد شد.
به گزارش خراسان رضوی در نشست اهالی منطقه اسماعیل آباد و برخی مسئولان شهری مشهد که هفته گذشته در مسجد ابوالفضلی محله اسماعیل آباد برگزار شد، «محمدرضا قلندر» شهردار منطقه 2 مشهد با اشاره به بازدید برخی مقامات کشوری، استانی و شهری از اسماعیل آباد و مشکلات این منطقه گفت: برخی از مسائل و مشکلات این منطقه در نهادهای کشوری مطرح شده است اما مسئله مهم این است که مشکلات این منطقه را نمی توان در کوتاه مدت برطرف کرد.
وی مشکلات این منطقه را ناشی از کم توجهی های متعدد طی سال های گذشته عنوان کرد و گفت: این کم توجهی ها به ویژه در زمینه امنیت کاملا مشهود است، البته موضوع برقراری امنیت در نقاط مختلف شهر ارتباطی با شهرداری نداشته و این دستگاه مسئولیتی در قبال برقراری امنیت ندارد.
قلندر اظهار کرد: شهرداری برای گسترش امور فرهنگی و کمک به برقراری امنیت در این منطقه، 3 هزار متر زمین به سپاه واگذار کرد و سپاه نیز در زمان کوتاه، به تأسیس سوله ورزشی پیامبر اعظم(ص) اقدام کرده است، ضمن اینکه برای احداث پاسگاه در این منطقه نیز شهرداری 2 هزار متر زمین و 250 میلیون تومان کمک نقدی و یک کانکس به نیروی انتظامی تحویل داده است، اما در مورد این که چرا کانکس در منطقه نصب نشده است و یا این که چرا عملیات ساختمانی پاسگاه به کندی پیش می رود، نیروی انتظامی باید پاسخگو باشد.
قبلا روستا، حالا شهر!
قلندر در پاسخ به سوال یکی از اهالی منطقه که اعلام کرد ما هنوز نمی دانیم محل زندگی مان شهر است یا روستا، گفت: اینجا در گذشته روستا بوده و حالا جزو شهر است، اما به دلیل بهره بردن مردم منطقه از برخی امکانات بهداشت روستایی، حوزه بهداشت این منطقه در چارچوب بهداشت روستایی پیگیری می شود.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از ابلاغ نشدن طرح تفصیلی منطقه تصریح کرد: بسیاری از اقدامات شهرداری به ابلاغ این طرح بستگی دارد و ما نیز منتظر ابلاغ آن هستیم، هر چند خارج از ضابطه طرح تفصیلی نیز در این منطقه به اجرای آسفالت پرداخته ایم و باید گفت رفع مشکل موقت آسفالت و معابر این منطقه نیز حداقل به یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
خیابان های منطقه، قابلیت رفت و آمد اتوبوس را ندارد
قلندر درباره موضوع اختصاص اتوبوس شرکت اتوبوسرانی به این منطقه نیز اظهار کرد: خیابان های منطقه، قابلیت رفت و آمد اتوبوس را ندارد. وی در پاسخ به سوال اهالی درباره سرنوشت پارک کنار آرامستان منطقه نیز گفت: سال گذشته مطالعات این پارک انجام شده و اجرای آن در سال جاری در دستور کار شهرداری است، ضمن اینکه برای اجرای این پارک منتظر مبادله موافقت نامه ها هستیم و در سال جاری نیز یک میلیارد تومان برای آن پیش بینی شده است.
حکم قلع بنا برای ساخت و سازهای داخل کال
وی درباره مشکلات کال منطقه اسماعیل آباد تصریح کرد: حدود 150 واحد مسکونی خلاف ضابطه در بستر کال ایجاد شده است که حکم قلع بنا نیز دارد و اگر زمین های این واحدهای مسکونی به صورت قولنامه ای هم به کسی واگذار شده، خلاف بوده است.
شهردار منطقه 2 مشهد درباره محل های جمع آوری ضایعات این منطقه نیز گفت: تمام این محل ها معضل بهداشتی دارد و خلاف ضوابط شهری است، بنابراین برای جمع آوری آنها مجوز گرفته ایم و در حال اقدام برای پاک سازی آنها هستیم و هم اکنون فقط 8 مورد از ضایعاتی ها در این منطقه باقی مانده است.
نگهداری دام در این منطقه ممنوع است
وی درباره نگهداری دام در منزل توسط برخی اهالی منطقه نیز اظهار کرد: هر گونه نگهداری دام در این منطقه ممنوع است و با توجه به زمینه های بروز تب برفکی و دستور اکید دادستانی، تمامی این دام ها از منطقه جمع آوری خواهد شد.
وی گفت: در آینده ای نزدیک و با گسترش شهر، بولوار خیام شمالی به اسماعیل آباد متصل می شود که این امر موجب آبادی منطقه خواهد شد.
احتمال ابلاغ طرح تفصیلی تا پایان سال
«برزو دبیریان» عضو شورای شهر و رئیس کمیته نظارتی منطقه 2 و 3 شهرداری مشهد نیز ابلاغ نشدن طرح تفصیلی را یکی از بزرگ ترین مشکلات مردم این منطقه دانست و افزود: تلاش می کنیم این مشکل را تا پایان سال برطرف کنیم.
دبیریان همچنین وعده داد با حضور مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد به بررسی امکان برقراری خط اتوبوس به اسماعیل آباد بپردازد.
شهردار منطقه 2 در پاسخ به پرسش امام جماعت مسجد ابوالفضلی اسماعیل آباد مبنی بر عدم واگذاری منزل مسکونی جنب مسجد برای ایجاد مرکز فرهنگی و خانه عالم ، برخلاف قول و قرار قبلی شهرداری بیان کرد: این ملک متعلق به شرکت نوید است و باید از سوی شهرداری برای تأمین اعتبار 75 میلیون تومانی خرید آن اقدام شود اما برای این منظور اعتباری در نظر گرفته نشده است.
همچنین دبیریان عضو شورای شهر مشهد وعده داد طی مدت یک هفته، گزارش تأمین اعتبار 75 میلیون تومان برای خرید منزل جنب مسجد ابوالفضلی را نیز ارائه کند.
دبیریان پس از پیگیری این موضوع روز گذشته نیز به "خراسان رضوی" گفت: شهرداری آمادگی دارد مبلغ 75 میلیون تومان را بابت تملک زمین جنب مسجد به شرکت نوید پرداخت کند. این مسئله در دستور قرار گرفته است و تا پایان اردیبهشت ماه انجام خواهد شد.
وی درباره سرویس های اتوبوسرانی در منطقه اسماعیل آباد نیز گفت: راه اندازی اتوبوس های حمل و نقل عمومی در منطقه، منوط به بازگشایی یک معبر برای رفت و آمد اتوبوس است و شرکت نوید نیز اعلام کرده است که یک ماهه این معبر را باز می کند. مشکل بازگشایی این معبر، در طرح جامع محل است که در اسرع وقت آن را برطرف خواهیم کرد.
در حاشیه
درباره وضعیت خدمات شهری و پاکسازی منطقه از زباله، یکی از اهالی گفت: امروز و به مناسبت ورود شهردار، حدود 100 نفر از کارگران خدمات شهرداری نسبت به جمع آوری زباله های منطقه اقدام کرده اند؛ اما پیش از آن، خبری از اقدام شهرداری در این زمینه نبود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بیانیه سپاه امام رضا(ع) به مناسبت روزپاسدار
همزمان با سالروز ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار، سپاه امام رضا(ع) با صدور بیانیهای این روز را تبریک گفت. به گزارش روابط عمومی سپاه امام رضا(ع)، در بخشی از این بیانیه آمده است: برخلاف تصور بدخواهان و به رغم هجمههای سهمگین تبلیغاتی امپراتوری رسانهای نظام سلطه و صهیونیسم، سپاه پاسداران در اجرای ماموریتهای محوله، گامی پس نگذاشته و همراه با سایر نیروهای مسلح مدافع کشور، همچنان هرگونه تهدید علیه ایران اسلامی را با پاسخهای قاطع، سخت و پشیمان کننده مواجه خواهند ساخت. در حال حاضر نیز تردیدی نیست آنچه باعث کلید خوردن سناریوی سپاه هراسی و تخریب و تضعیف نقش آفرینیهای این نهاد انقلابی در عرصههای نیاز نظام و کشور شده، موفقیتها و قابلیتهای ممتاز و تابناک این نهاد در صحنه عمل و اقدام است که علاوه بر استحکام بخشی به بنیان دفاعی و توان بازدارندگی کشور، اهداف و برنامههای پیچیده و خطرناک دشمنان را که در زمینههای مختلف علیه ملت ایران طراحی شده، عقیم و با شکست مواجه ساخته است. پیوند و تعامل راهبردی و تزلزل ناپذیر سپاه با حوزه صنعت دفاعی کشور و سایر نیروهای مسلح نماد یکپارچگی و اراده واحد و مستحکم قوای دفاعی و مسلح ایران اسلامی برای مقابله با تهدیدات فراروی میهن است چرا که وحدت، همدلی و همزبانی نیروهای مسلح و مردم و مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی، سرمایه عظیمی است که پشتوانه اقتدار و تداوم حرکت رو به پیشرفت ایران اسلامی در فتح سنگرهای کلیدی جهان در عرصههای مختلف علم و فناوری و جایگاه تاثیر گذار بینالمللی به شمار رفته و در این بین سپاه پاسداران انقلاب همواره نقش پیشتازانهای را ایفا کرده است...»
حلقههای صالحین هنری در بسیج هنرمندان مشهد برگزار میشود
مسئول کانون شهید اصغرزاده بسیج هنرمندان مشهد، از برگزاری جلسات حلقه صالحین در رشتههای هفتگانه هنر خبر داد. «محمد جهانپا» کارگردان تئاتر مشهد و مسئول کانون شهید اصغرزاده بسیج هنرمندان مشهد در گفتوگو با ایکنا، در این باره گفت: این جلسات و کارگاههای آموزشی، با هماهنگی استادان برجسته رشتههای هنری و با حضور برخی از هنرمندان فعال و عموم مردم برگزار میشود. وی از فعالیت کارگروه شعر، آوا و نغمات (سرود) و فیلم، در کانون شهید اصغرزاده بسیج هنرمندان خبر داد و عنوان کرد: کانون ادبیات داستانی و کودک و نوجوان، هنر تجسمی که هنر دستی هم به آن اضافه شد ،از دیگر کارگروههای کانون شهید اصغرزاده بسیج هنرمندان به شمار میرود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار:
آغاز برداشت محصول جو از اراضی کشاورزی سبزوار
پورسخاوت / مدیر جهاد کشاورزی سبزوار از آغاز برداشت محصول جو از 14 هزار هکتار از اراضی این شهرستان خبرداد. منصور برغمدی در گفت وگو با خبرنگار خراسان رضوی اظهار کرد: هم اکنون فصل برداشت محصول جو در شهرستان آغاز شده و کشاورزان برداشت محصول را از بخش روداب سبزوار آغاز کرده اند. وی افزود: هم اکنون از هزار هکتار از اراضی بخش روداب سه هزار تن جو جمع آوری شده که پیش بینی میشود این میزان امسال در سطح شهرستان به 40 هزار تن برسد.برغمدی با بیان این که تسطیح اراضی نقش بسیاری در افزایش بهره وری آب در کشاورزی دارد، تاکید کرد: انجام این عمل و همچنین انتقال آب با لوله از دیگر اقدامات مدیریت کشاورزی برای بهره وری هرچه بیشتر آب در بخش کشاورزی است.
رئیس شبکه دام پزشکی داورزن:
آمار تب برفکی در داورزن صفر است
داورزنی/رئیس شبکه دام پزشکی داورزن از سلامت دامهای این شهرستان خبر داد و گفت: آمار بیماری تب برفکی دامی در چهار ماه اخیر صفر بوده است.
علیرضا داورزنی در گفت وگو با خراسان رضوی گفت:با وجود شیوع بیماری تب برفکی در بیشتر نقاط کشور ،شهرستان داورزن در مهار این بیماری بسیار موفق عمل کرده است.وی تعداد دامهای این منطقه را 90هزار راس اعلام و اظهار کرد: اقدامات بهداشتی و قرنطینهای توسط دامداران و ارائه آموزشهای لازم با مشارکت کارشناسان شبکه و واکسیناسیون 35هزار دام در مناطق حساس به بیماری تب برفکی، موجب سلامت دامها و دیده نشدن این بیماری در شهرستان بوده است.
دستگیری زورگیر طلاهای مادربزرگ درسرخس
محمودی/ فرمانده انتظامی شهرستان سرخس ازشناسایی و دستگیری مرد جوان وهمدستش خبرداد که طلاهای مادربزرگش را زورگیری کرده بود.
به گزارش پایگاه خبری پلیس ،سرهنگ محسن باقر زاده گفت: در پی اعلام خبری به پلیس 110 مبنی بر وقوع یک فقره سرقت به عنف طلا از خانمی سالخورده در یکی از مناطق شهر سرخس موضوع در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت. وی افزود:در بررسی اظهارات مال باخته 81 ساله مشخص شد، شب هنگام دو نفر با صورت پوشیده وارد منزل شدهاند وپس از بستن دهان و دست وپای وی ،سه النگو و دوانگشتر طلا را سرقت کرده ومتواری شده اند. باقرزاده تصریح کرد: پلیس پس از بررسیهای دقیق محل سرقت وصحبتهای مال باخته به نوه مادر بزرگ که فردی 31 ساله است مظنون شد و پس از دستگیری وی در ابتدا منکر این قضیه شد اما در ادامه بازجوییها وتحقیقات و ادله پلیس ، اعتراف و همدست خود را نیز معرفی کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 825 ماما در مراکز بهداشت روستایی و شهری زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی فعالیت میکنند که نقش آنها در مراقبت از مادران باردار به ویژه در برابر شیوع بیماریهای فصلی بسیار حائز اهمیت است.
کاظم فرهمند روز گذشته در همایش روز جهانی ماما در مشهد افزود: مراقبتهای قبل از بارداری و بعد از زایمان توسط ماما یکی از عوامل مهم حفظ سلامت مادر و جنین است و ماما با عملکرد درست در حوزه مراقبت، میتواند نقش مهمی در حفظ حیات مادر و نوزاد داشته باشد.
وی بیان کرد: در مرکز بهداشت در زمینه پیشگیری بیش از درمان فعالیت انجام میشود لذا در حوزه فعالیت ماماها مراقبتهای بعد از بارداری و پس از زایمان بسیار اهمیت پیدا میکند.او اظهار کرد: اگر مراقبتهای لازم بعد از بارداری به خوبی انجام شود مادر در روند زایمان دچار مشکل نمیشود و میتوان با انجام این مراقبتها برخی از موارد منجر به مرگ مادر را کاهش داد.وی با اشاره به بارداریهای پرخطر و اهمیت کار ماما در اینباره گفت: مادران به دلایل مختلف از جمله بالا بودن سن و سال، بیماریهای مزمن و زایمانهای قبلی ممکن است بارداری پرخطر داشته باشند.قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت بیماریهای فصلی یا واگیردار که جان مادر باردار و جنین را به خطر میاندازد، خاطر نشان کرد: پارسال چند زن باردار در خراسان رضوی به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا فوت کردند.وی با بیان اینکه احتمال شیوع التور در این فصل زیاد است، افزود: با توجه به نزدیکی به فصل شیوع این بیماری ماماها باید مبحث مراقبت از زنان باردار را بیش از پیش جدی بگیرند.قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماریهای واگیردار احساس امنیت و سلامت را از جامعه میگیرد و شیوع یک بیماری از این نوع میتواند در جامعه بحران ایجاد کند.فرهمند اظهار کرد: امسال در آغاز فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا، کلاسهای بازآموزی و به روز کردن اطلاعات برای ماماها در مراکز بهداشتی برگزار میشود تا مراقبت از مادران باردار به خوبی انجام گیرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.