مدیر گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد:
تعداد بازدید : 108
یک درصد کودکان خراسان رضوی با نارسایی قلبی متولد می شوند
10 درصد کودکان خراسان رضوی دچار اختلالات رشد و تکاملی هستند
مدیر گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه جمعی از کودکان با بیماری قلبی متولد میشوند که در خراسان رضوی سالانه یک درصد کودکان با نارسایی قلبی متولد می شوند.
به گزارش خراسان، دکتر «حسن متقی مقدم » در نشست خبری کنگره بیماری های مادرزادی و ساختمانی قلب گفت: سالانه جمعی از کودکان با بیماری قلبی متولد میشوند که مواردی از آن ها در همان سنین نوزادی به انجام عمل جراحی نیاز دارند، در خراسان رضوی نیز در هر 100 تولد زنده یک کودک به نارسایی قلبی مبتلاست.
وی افزود: علائم نارسایی قلبی در کودکان به تناسب سنین مختلف، متفاوت است. بدین معنی که علائم موجود در یک نوزاد، با یک شیرخوار و به همین ترتیب کودکان با سنین بالاتر تا قبل از بلوغ، متفاوت است .
وی همچنین یادآور شد: همچنین بررسیها نشان میدهد حدود 10 درصد کودکان در استان خراسان دچار اختلالات رشد و تکاملی هستندکه البته این آمار در شهرهای مختلف استان متفاوت است.این از مسائلی است که مغفول مانده است .
وی با بیان این که زمینه خانوادگی و ارثی در ابتلای افراد به بیماری های قلبی موثر است، خاطرنشان کرد: اشخاصی که وابستگان درجه اول آن ها به این نوع از مشکلات دچار هستند، احتمال ابتلای فرزند آن ها به بیماری قلبی مادرزادی افزایش می یابد.
مدیر گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: به طور کلی در نوزادان و شیرخواران به ویژه نوزادان پس از هفته دوم تولد، علائم نارسایی قلبی به صورت زود خسته شدن در هنگام شیرخوردن و تعریق زیاد بروز میکند که مانع جذب میزان کالری لازم توسط بدن و موجب اختلال در وزنگیری کودک میشود.
وی از دیگر مشکلات شایع قلبی در نوزادان، به تنگی دریچه ریوی یا عدم تشکیل این دریچه اشاره کرد و افزود: مصرف داروهای خاص به ویژه داروی ضد انعقادی توسط مادر، ابتلای مادر به بیماری سرخجه در دوران بارداری یا دلایل ژنتیکی، از عوامل بروز بیماریهای قلبی مادرزادی نوزاد یا جنین محسوب می شود. به طوری که افراد مبتلا به سندروم "مارفان" که یک بیماری ژنتیکی است به طور مادرزادی دچار شل شدگی و نارسایی دریچه های قلب می شوند.
وی یادآور شد: پرهیز از مصرف دارو بدون مشورت پزشک در دوران بارداری، قرار نگرفتن مادر در معرض اشعه و امواج صوتی همچنین معاینه نوزادان در بدو تولد به ویژه در کودکانی که نزدیکان آن ها دارای بیماری قلبی هستند در پیشگیری از ابتلای جنین به مشکلات مادرزادی قلبی کمک کننده است.
متقی مقدم با بیان این که از سال گذشته تا الان 41 برنامه و سمینار و همایش در حوزه کودکان برگزار شده است،اظهار کرد: همایش های «بیماری های مادر زادی قلب، شیوه های نوین تشخیص درمان» در یکم بهمن ماه ، همایش «تغذیه و بیماری های سه سال نخست زندگی ، پیشگیری و درمان» در 8 بهمن و همچنین همایش «سمپوزیوم تکامل و اختلالات آن در کودکان» در 29 بهمن ماه برگزار می شود.
بیمارستان کودکان اکبر نیازمند حمایت
مدیر گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:خدمات آموزشی و پژوهشی مربوط به کودکان در مشهد در سه مرکز قائم(عج) ، دکتر شیخ و امام رضا (ع) فعال است و بیمارستان اکبر به عنوان چهارمین مرکز و بیمارستان کودکان، قرار است راه اندازی شود که ساختمان این بیمارستان به همت خیران و بنیادسرور در حال احداث است و خرید تجهیزات بیمارستان به عهده دانشگاه علوم پزشکی است. متقی مقدم با بیان اینکه احداث این مرکز، مهم ترین مطالبه مردم استان است، افزود: بیمارستان کودکان اکبر هم اکنون با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است ولی پایان این پروژه دو سال به تعویق افتاده است. وی اتمام این پروژه رانیازمند حمایت عنوان کرد و ادامه داد: برای بیمارستان کودکان اکبر تاکنون 20 میلیارد تومان توسط خیران هزینه شده است و در حال حاضر خدمات پزشکی کودکان به صورت پراکنده در مشهد انجام می شود و اگر این بیمارستان افتتاح شود یکی از مشکلات درمانی استان حل می شود.
همچنین دکتر «بهزاد علیزاده» فوق تخصص قلب کودکان و دبیر کنگره بیماری های مادرزادی قلب با تکیه بر شیوه های نوین تشخیص و درمان اظهار کرد: استفاده از روش های تشخیصی پیشرفته و امکانات درمانی طبی و مداخله ای جراحی و غیر جراحی سبب شده است طول عمر و کیفیت زندگی این بیماران به طور چشمگیری بهبود یابد و آگاهی از این روش ها و امکانات موجود در میان تمامی پزشکان و به خصوص همکاران متخصص کودکان و قلب، سبب می شود این بیماران در کوتاه ترین زمان به مسیرهای درست تشخیصی و درمانی هدایت شوند.
وی با اشاره به برگزاری اولین کنگره بیماری های مادرزادی قلب با تکیه بر شیوه های نوین تشخیص و درمان گفت: این سمینار به همراه جلسه علمی انجمن قلب کودکان ایران با همت گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همیاری انجمن قلب کودکان ایران و بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد در تاریخ اول بهمن 1394 در بیمارستان رضوی مشهد برگزار می شود.
علیزاده تصریح کرد: این همایش در چهار پانل جنبه های داخلی، تصویر نگاری، درمان های تهاجمی غیر جراحی و درمان های جراحی در بیماری های مادرزادی قلب با حضور صاحب نظران این رشته از سراسر کشور برگزار خواهد شد.