مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور خبرداد:
فرونشست یاترک خوردگی زمین هر هفته در دشت های استان تکرار می شود
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور گفت: به دلیل بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی طی سالهای گذشته، اکنون هر هفته گزارشی از یک فرونشست زمین، ترک خوردگی و فروچاله در دشت های استان خراسان رضوی به این نهاد ارسال می شود.
جعفر طاهری دیروز در گفت و گو با ایرنا بحرانی ترین وضعیت در مورد فرونشست زمین را مربوط به دشت نیشابور ذکر و بیان کرد: برداشت های بی رویه ای که از منابع آبهای زیرزمینی طی سال های اخیر انجام شده اکنون تبعات خود را در زیرساخت ها، جاده ها، دشت ها و خطوط انتقال انرژی نشان می دهد.
وی افزود: در دشت نیشابور هزار و 700 حلقه چاه بهره برداری مجاز و به همین تعداد چاه غیرمجاز و در دشت بردسکن نیز حدود 500 حلقه چاه وجود دارد.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور ادامه داد: اکنون به دلیل انتقال آب از سد دوستی به دشت مشهد، فرونشست زمین در قسمت مرکزی این دشت متوقف شده اما قسمت های غرب و شمال غرب این دشت در معرض خطر است.
وی گفت: در دشت های استان های خراسان شمالی و خراسان جنوبی تاکنون گزارشی از فرونشست زمین به این اداره کل ارسال نشده است.
طاهری افزود: اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور تاکنون اقدام به تهیه نقشه یکپارچه زمین شناسی استان های خراسان رضوی و خراسان شمالی و 34 مورد نقشه های زمین شناسی کاربردی و مطالعات مربوط به مخاطرات زمین شناختی در گستره استان های خراسان و شمال شرق کشور کرده است.
وی ادامه داد: اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور هم اینک عضو فعال ستاد مدیریت بحران استان خراسان رضوی شده و در این ستاد دریافت اطلاعات مربوط به زمین لرزه و فرونشست در اولویت کار مسئولان عضو قرار دارد.
مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور گفت: سازمان مرکزی مدت زیادی است که بحث فرونشست را در منطقه دنبال کرده اما تاکنون طرح مدونی در این زمینه که قابلیت اجرا داشته باشد ارائه نشده است.
وی افزود: سازمان زمین شناسی فقط می تواند مخاطرات مربوط به فرونشست زمین را رصد کند و گزارش دهد اما سیاست ها در جای دیگری باید اتخاذ شود.
طاهری ادامه داد: برای تهیه ابزار دقیق پایش فرونشست تعاملی از سوی این سازمان با چند شرکت خارجی انجام شده و آنها فایل های مربوط به این ابزار را ارسال کرده اند.
وی گفت: سازمان زمین شناسی شمال شرق کشور برای تامین این ابزار آنها را در قالب یک طرح پیشنهادی(پروپوزال) در ستاد بحران خراسان رضوی ارائه داده تا در مورد آن تصمیم گیری شود.
اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور به مرکزیت مشهد بررسی های زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را بر عهده دارد.
رئیس اداره فرش صنعت و معدن خراسان رضوی :
۶۴۰ میلیون تسهیلات قرض الحسنه قالی بافان استان ابلاغ شد
رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ۶۴۰ میلیون تومان از تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی برای قالی بافان خراسان رضوی ابلاغ شد.سعید کاظمی در گفتوگو با تسنیم ، اظهار داشت: این میزان از تسهیلات توسط 3 بانک عامل ملی، تجارت و ملت به متقاضیان پرداخت میشود؛ افراد برای دریافت این تسهیلات که مرحله نخست پرداخت آن است میتوانند تا پایان دی ماه تقاضاهای خود را ارائه داده و از مزایای آن بهرهمند شوند.رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: ادامه این پرداختها تا سقف تعیین شده به مرور زمان توسط اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اعلام شده و افراد میتوانند برای دریافت آن در مراحل بعدی نیز اقدام کنند.
کاظمی خاطرنشان کرد: مبلغ فعلی برای 140 نفر با سقف 4میلیون تومان در نظر گرفته شده و افراد دیگر میتوانند در مراحل بعدی برای دریافت آن اقدام کنند.
وی با بیان اینکه هماکنون 90 هزار بافنده قالی در خراسان رضوی فعالیت دارند، تصریح کرد: فعالیت این افراد و میزان تولید فرش در خراسان رضوی با توجه به رکود موجود تا حدودی کاهش داشته که امید میرود با لغو تحریمهای موجود برای صادرات فرش این مشکل نیز برطرف شود.رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با اشاره به وجود کارگاههای متمرکز قالیبافی در خراسان رضوی، اظهار داشت: تعداد زیادی از این واحدها در شهرستانهای نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و کاشمر فعالیت دارند.