
عسکری- با تصویب شورای شهر و طبق لایحه توسعه فضاهای فرهنگی، معنوی و خدمات زائر در محدوده پیرامون حرم مطهر رضوی، قرار است ضمن ایجاد ره باغ در مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی، آرامستان جدیدی با ظرفیت 8500 قبر در نزدیکی حرم مطهر رضوی ایجاد شود.
به گزارش خراسان، با طرح این لایحه در نود و هفتمین جلسه علنی شورای شهر مشهد، که با ابراز مخالفت و موافقت های متعددی همراه بود، به شهرداری مشهد اجازه داده می شود در راستای توسعه فضاهای فرهنگی، معنوی و خدمات زائر در بافت شهری پیرامون حرم مطهر رضوی، از راه بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی روسطحی و زیرسطحی ره باغ های منتهی به حرم مطهر و با در نظر گرفتن رعایت موازین شرعی و ملاحظات فرهنگی، معنوی و خدمات زائر، 2 هزار میلیارد تومان اوراق وقف طی 5 سال منتشر شود و منابع حاصله از فروش این اوراق برای آزادسازی اراضی ره باغ و احداث فضای فرهنگی استفاده شود و واقفان نیز به تناسب میزان مشارکت خود، به عنوان پاداش از اجازه خاکسپاری در آرامستان های احداثی جدید برخوردار شوند.
ره باغ های خیابان ها زیرسطحی است که از 8 خیابان منتهی به حرم در زیر زمین آغاز و به حرم ختم می شود. آنگونه که توسط برخی اعضای شورا اعلام شده، در دو سطح یا دو طبقه از این خیابان ها قرار است فعالیت های فرهنگی همانند کتابفروشی یا فرهنگسرا و فعالیت های مشابه آن دایر شود و در سطح یا طبقه منهای 3 نیز آرامستان ایجاد شود. شهروندان و زائران می توانند با ورود به این مسیرها که به صورت پیاده راه است، به حرم مطهر رضوی برسند. برخلاف نام این خیابان ها، اطلاق نام ره باغ به معنای وجود فضای سبز در این خیابان های زیر سطحی نیست. برای آزادسازی معابر و مهیا کردن فضای ره باغ، شهروندان و زائران می توانند با مشارکت وقفی خود و خرید بخشی از اوراق مشارکت 2 هزار میلیارد تومانی طی 5 سال، علاوه بر فراهم کردن هزینه آزادسازی معابر برای ایجاد ره باغ ها، به عنوان پاداش از فضای خاکسپاری آرامستان ها استفاده کنند.
با ارائه این لایحه، «مهدی ذاکر الحسینی» پیشنهاد مسکوت ماندن را مطرح و اظهار کرد: هم مشاور طرح جامع و هم مشاور طرح تفصیلی مخالف بارگذاری های جدید در اطراف حرم هستند. برای ایجاد آرامستان جدید باید به مسائل زیست محیطی و سطح ارتفاع آب های زیر زمینی هم توجه کرد، بنابراین بهتر است تا زمانی که کمیسیون ماده 5 در این مورد اظهار نظر نکرده است، این لایحه مسکوت بماند.
در مقابل «علی اصغر نخعی» در مخالفت با مسکوت ماندن این لایحه اظهار کرد: مشاور، تمام ایرادهایی را که به طرح گرفته شده پاسخ داده است، ضمن اینکه بسیاری از ایرادها سلیقه ای است و علاوه بر آن، برای ایجاد آرامستان جدید، تا زمانی که موافقت مراجع گرفته نشده، این آرامستان ایجاد نخواهد شد.
روح این لایحه ایجاد قبرستان است
بعد از این اظهارات، «سیدجلال فیاضی» در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: روح این لایحه، ایجاد قبرستان جدید در مرکز شهر است. درست نیست در شرایطی که با مشکل مالی و کمبود نقدینگی مواجه هستیم، تصمیم به ایجاد قبرستان در داخل شهر بگیریم. حتی در روستاها هم قبرستان را در مرکز روستا نمی سازند. نباید فضای داخلی حرم را با دیگر نقاط شهر یکی کنیم.
وی ادامه داد: نباید تصمیمی بگیریم که سال ها و قرن ها بعد به حساب شورای چهارم نوشته شود. در این لایحه قرار است با ایجاد قبرستان و فروش آن به مردم برای شهرداری ایجاد درآمد شود.
تبدیل فضای تجاری به فرهنگی
«حسنعلی اخلاقی» در موافقت با این لایحه اظهار کرد: روح این لایحه، جبران یک خطای بزرگ گذشتگان است که در اطراف حرم فضای تجاری ایجاد کرده بودند و حالا قرار است به جای فضای تجاری بیشتر، فضاهای فرهنگی ایجاد شود. در این طرح در طبقه منهای یک که قبلا برایش کاربری تجاری تعریف شده بود، پس از این فضای فرهنگی ایجاد خواهد شد.
وی گفت: ما سالانه 2 میلیون زائر خارجی داریم که همیشه به آن ها فضاهای تجاری اطراف حرم و سوغات چینی را عرضه کرده ایم، اما حالا قرار است 18 هزار متر فضای فرهنگی ایجاد شود. با توجه به عشق و علاقه مردم به امر وقف، زمینه برای سرمایه گذاری مردم ایجاد شده و تأکید ائمه اطهار(ع) نیز بوده است که مردم باید با حوزه پس از مرگ آشنا شوند.
3 دلیل برای مخالفت با ساخت آرامستان
یکی دیگر از مخالفان ایجاد آرامستان در نزدیکی حرم، «فاطمه غیور» بود. وی گفت: در طرح جامع مشاور «فرنهاد» که به تازگی به تصویب رسیده ، مرکز شهر مشهد به عنوان یکی از بحرانی ترین نقاط مشهد معرفی شده است. ایجاد این آرامستان باعث افزایش بار ترافیکی و مشکلات زیست محیطی خواهد شد.
وی افزود: از ابتدای سال 94 تا 21 دی ، در مرکز شهر مشهد تنها 22 روز پاک وجود داشته در حالی که در کل شهر در همین بازه زمانی، روزهای پاک به 37 روز رسیده است، ضمن اینکه روزهای ناسالم مرکز شهر برای گروه های حساس 57 روز بوده و در کل شهر این روزها 27 روز بوده است.
وی گفت: با اجرای این طرح، با توجه به اختلاف قیمت میان قبرهای موجود در حرم و قبرهای موجود در آرامستان شهرداری، تقاضای مردم برای استفاده از آرامستان شهرداری افزایش می یابد و درخواست سفر به مرکز شهر نیز با افزایش رو به رو می شود.
همه مقصرند
«مجید فاطمی ارفع» رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز گفت: قرار نیست این آرامستان روی زمین باشد، ضمن اینکه برای وضعیت فعلی اطراف حرم مطهر رضوی آستان قدس، شهرداری و شوراهای گذشته و کمیسیون ماده 5 همه مقصرند. عمده کاری که قرار است ایجاد شود فضای فرهنگی است.
آیا فقط قبرستان فضای فرهنگی است؟
«عبدالکریم جوادی» دیگر عضو شورای شهر نیز در مخالفت با این لایحه گفت: باید اشتباهات رخ داده در فضای اطراف حرم را مورد بازنگری قرار دهیم. سوال من این است، آیا فقط با ایجاد قبرستان می توانیم فضای معنوی ایجاد کنیم. برای این مهم، صلاحیت مشاوری که طرح را تأیید کرده است مورد تأیید نیست. اینکه هر نفر 50 میلیون تومان بدهد و یک قبر دریافت کند، آیا این درآمدزایی نیست؟
حتی یک ریال برای شهرداری نیست
«علی اصغر نخعی» رئیس کمیسیون اقتصادی و مشارکت های شورای شهر نیز ابراز کرد: از راه این وقف قرار نیست حتی یک ریال به شهرداری برسد. قرار است با پول این اوراق ره باغ ایجاد شود، ضمن اینکه در نجف و بیرون از مرقد امام علی(ع) نیز بزرگ ترین قبرستان به نام وادی السلام قرار دارد که این قبرستان روی زمین است. قرار است مجوزهای لازم از تمام مراجع گرفته شود. با ساخت این آرامستان حتی ترافیک کمتر می شود.
دچار اشتباه دیگری می شویم
«محمود هراتی» دیگر عضو شورا نیز گفت: قرار نیست برای یک تصمیم اشتباه، نقد اشتباه هم داشته باشیم. ما خودمان را شورایی فرهنگی می دانیم. متأسفم برای شورایی که برای تأمین منابع کارهای فرهنگی قبرستان فروشی می کند. آیا فرهنگ وقف تا این اندازه ضعیف شده است؟ یعنی هیچ روش دیگری نداریم که با فروش قبرستان قرار است فرهنگسرا ایجاد کنیم و فرهنگ رضوی را تبلیغ کنیم؟ کجای قبرستان سازی تولید فرهنگ است؟
گذشته ها را به یاد بیاورید
«محمدکمال سرویها» نیز در موافقت با این لایحه گفت: زمانی بود که 12 دستور شورا در یک ساعت رأی گیری می شد. ابراز موافقت و مخالفت ها نشانه پویایی شورای شهر است.
وی افزود: هر ایراد منطقی که قرار است به ایجاد این آرامستان بگیریم به آرامستان حرم هم وارد است. با ایجاد این کار پاسخی خواهیم داد به سیل مشتاقانی که می خواهند در اطراف حرم رضوی آرامگاه داشته باشند.
کلیات این لایحه با 12 رای موافق و 9 رای مخالف به تصویب رسید. هم چنین بندهای لایحه نیز به رای گذاشته و تصویب شد.
دومین دستور کار جلسه علنی روز گذشته شورای شهر مشهد درباره تفاهم نامه معاوضه دارایی های شهرداری با مجتمع اداری کاوش پی بود. در این لایحه که کلیات آن به تصویب رسید، مقرر شد در ازای ارائه بخشی از زمین و پروانه های شهرداری، مجتمعی تجاری اداری در خیابان موسوی قوچانی و در مقابل تقاطع 35 متری هدایت و موسوی قوچانی به شهرداری واگذار شود تا با فروش این ملک، بخشی از بدهی شهرداری به بانک ها و طلبکاران پرداخت شود. در بررسی این لایحه، پیشنهاد واگذاری نیمی از این ساختمان برای موسسه فرهنگی شهرآرا مورد قبول و موافقت اعضای شورا قرار نگرفت.
تذکر عضو شورا به استاندار
روز گذشته و قبل از ورود به دستور کارهای جلسه نود و هفتم، «محمدحسین جهانبخش» با تذکر به استاندار درباره جلسه روز شنبه ستاد بازآفرینی استان، گفت: وقتی جلسه ای در استانداری درباره ساماندهی حاشیه شهر برگزار شده است چرا نباید شهردار و رئیس شورای شهر در آن جلسه شرکت کنند. در آن جلسه 41 برنامه برای حاشیه شهر تصویب شده است. آیا شهرداری و شورای شهر متولیان اصلی حاشیه شهر نیستند؟
«غلامحسین صاحبی» دیگر عضو شورا گفت: چند روز قبل نیز هیئتی از مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده بودند، اما ما از آن بی خبر بودیم. درباره آزادسازی کشف رود نیز وزیر نیرو از همه نام برده، اما نامی از شهرداری که هزینه های زیادی در آن انجام داده به میان نیاورده است.
«حسن قدیری طرقی» نیز گفت: توجه شورای شهر و شهرداری فعلی به حاشیه شهر را هیچ کدام از شوراهای گذشته نداشته اند. تا به حال هیچ اعتباری هم از طرف دولت به حاشیه شهر نرسیده است.
عوارض آموزش و پرورش را نمی گیریم
«نخعی» نیز با اشاره به اظهار نظر چند روز قبل مدیرکل آموزش و پرورش استان که اعلام کرده بود شهرداری و شورا 5 درصد عوارض آموزش و پرورش را از مردم دریافت می کنند، اما این عوارض را به آموزش و پرورش نمی دهند، گفت: اگر قرار بود این عوارض را بگیریم، باید آن را روی پروانه ها منظور می کردیم. مسئولان آموزش و پرورش هم می توانند در این باره از مجلس شورای اسلامی استفساریه بگیرند تا متوجه شوند ما این عوارض را دریافت نکرده ایم.
مسدود شدن پل جمهوری اسلامی به دلیل تعمیرات
«فیاضی» نیز در خصوص علت بسته شدن پل جمهوری اسلامی گفت: این پل به دلیل تعمیرات مسدود شده است. درزهای اصلی این پل که باعث ایجاد لرزش در بدنه پل می شد، در حال ترمیم است. درزگیرها وارداتی است و به تازگی به مشهد تحویل شده و با هماهنگی سازمان ترافیک در حال نصب است.
در حاشیه
* ودر هنگام بررسی دومین لایحه در مورد معاوضه بخشی از دارایی های شهرداری، «حسین پژمان» اعلام کرد: جلسات هماهنگی مبنای قانونی ندارد.
* پس از آن که «فاطمی» در خصوص عنوان لایحه «توسعه فضاهای فرهنگی، معنوی و خدمات زائر در محدوده پیرامون حرم مطهر رضوی با تمرکز بر ره باغ ها» و تغییر آن به نام «لایحه ایجاد آرامستان در پیرامون حرم مطهر رضوی» انتقاد کرد، «براتعلی خاکپور» رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر درصدد پاسخگویی به این لایحه برآمد، اما «محسن انتظاری هروی» با تلاش برای آرام کردن جو ایجاد شده گفت: بهتر بود برای این موضوع، مرکز پژوهش ها در چندین ماه گذشته و زمانی که لایحه در کمیسیون ها مطرح می شد ورود پیدا می کرد و جلودار می بود و نه در جلسه علنی که برآیند نظر جلسه هماهنگی بود که ساعت های زیادی هم روی آن وقت گذاشته شده بود.
وی سپس در پاسخ به گزارش چند روز قبل خراسان در نقد جلسات هماهنگی شورا که با عنوان «قبلا هماهنگ شده» منتشر شد، گفت: روزنامه محترمی هم درباره جلسات هماهنگی انتقادی کرده بود که جوابش را به موقع دریافت خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی گفت: از سوی هیئت نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی 517 نفر از داوطلبان نامزدی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان احراز صلاحیت شدند.
به گزارش خراسان سیدمحسن صادقی در جمع خبرنگاران، پیروزی بزرگ و تاریخی ملت ایران در مذاکرات هسته ای را تبریک گفت و اظهار داشت: این هم حاصل مقاومت بیش از یک دهه مردم در مقابل تحریم های چند لایه و ناجوانمردانه غرب، راهبری رهبر فرزانه انقلاب، حمایت ها و هدایت های دولت اعتدال و عقلانیت، شخص ریاست محترم جمهوری و سرداران عرصه دیپلماسی می باشد.
وی تصریح کرد: قطعاً شرایط پساتحریم نیازمند انسجام ملی، پرهیز از ادبیات شکاف و اختلاف، تحقق شعار همدلی و همزبانی ملت و دولت و مراقبت از اجرای تعهدات توسط 1+5 است.
صادقی افزود: این مذاکرات نشان داد ذخیره دانایی و توانایی ملت و کشور ایران فراتر از توانایی سایر کشورهاست و این سرمایه ملی باید حفظ شود و با اهداف و منافع محدود جناحی و باندی تخریب نشود.
آمار انتخاباتی
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی در ادامه به بیان آخرین اخبار انتخاباتی پرداخت و گفت: هیئت نظارت بر انتخابات در این استان صلاحیت 517 نفر از داوطلبان نامزدی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را تأیید کرد.وی افزود: 854 نفر در خراسان رضوی به عنوان داوطلب نامزدی انتخابات ثبت نام کرده بودند و از این تعداد در مجموع طی دو مرحله بررسی هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات 316 نفر رد صلاحیت شده و یا صلاحیتشان احراز نشد که معادل 37 درصد کل داوطلبان ثبت نامی است.صادقی تصریح کرد: همچنین تاکنون 21 نفر از داوطلبان انصراف داده اند. وی افزود: در مرحله نخست بررسی ها در هیئت های اجرایی انتخابات خراسان رضوی از 854 داوطلب فقط صلاحیت 31 نفر معادل 3.5 درصد تأیید نشد که از این تعداد 24 نفر شکایت خود را نسبت به نتیجه بررسی ها به هیئت نظارت استان اعلام کردند اما صلاحیت تمامی این افراد دوباره تأیید نشد.
حوزه انتخابیه مشهد
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در حوزه انتخابیه مشهد و کلات از کل 441 داوطلب ثبت نامی، طی دو مرحله بررسی صلاحیت ها در هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات 264 نفر تأیید صلاحیت شدند، صلاحیت 109 نفر احراز نشد، 58 نفر رد صلاحیت شدند و 10 نفر نیز انصراف داده اند. صادقی افزود: در حوزه نیشابور و فیروزه نیز از 51 داوطلب، صلاحیت 21 نفر تأیید نشد و دو نفر نیز انصراف دادند.
وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه سبزوار، جوین و جغتای نیز هفت نفر رد صلاحیت شده و یا صلاحیتشان احراز نشد و چهار نفر هم از ادامه داوطلبی در این دوره از انتخابات انصراف دادند. رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: در شهرستان درگز هم از 30 داوطلب 11 نفر رد صلاحیت شده و یک نفر انصراف داده است. وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان نیز از 20 داوطلب فقط چهار نفر رد صلاحیت شده و یا صلاحیتشان احراز نشده است. صادقی تعداد داوطلبان تأیید صلاحیت شده در حوزه انتخابیه کاشمر، خلیل آباد و بردسکن را نیز از 23 نفر داوطلب، 13 نفر اعلام کرد و گفت: 10 نفر در این حوزه رد صلاحیت شده اند.
وی افزود: در حوزه انتخابیه تایباد و تربت جام هم از مجموع 56 داوطلب 23 نفر و در حوزه تربت حیدریه و مه ولات نیز از مجموع 50 داوطلب 19 نفر تأیید صلاحیت شده اند و دو نفر از این حوزه انصراف دادند.معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در حوزه انتخابیه قوچان و فاروج هم از 34 داوطلب ثبت نامی، صلاحیت 10 نفر و در فریمان از 45 داوطلب 13 نفر تأیید صلاحیت نشدند.وی افزود: در حوزه شهرستان خواف نیز 13 نفر از مجموع 36 داوطلب و در چناران و بینالود 18 نفر از مجموع 34 داوطلب رد صلاحیت شده اند.
صادقی اظهار کرد: بر این اساس 517 داوطلب برای رقابت در کسب 18 کرسی نمایندگی استان در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی باقی مانده اند.
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی تصریح کرد: هنوز دو فرصت دیگر برای بررسی صلاحیت و شکایات معترضین به نتیجه بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان باقی است.
صادقی از همه داوطلبانی که صلاحیتشان احراز نشده خواست با توجه به ظرفیت های قانونی از یکشنبه 27 تا سه شنبه 29 دی ماه به مدت 3 روز درصورت تمایل اعتراض خود را به دبیرخانه هیئت نظارت استان مستقر در استانداری خراسان رضوی و یا در تهران مستقر در ورزشگاه تختی ارائه کنند.وی تصریح کرد: شورای نگهبان ظرف 20 روز از تاریخ 27 دی ماه تا 16 بهمن ماه به شکایت داوطلبان رسیدگی می کند لذا افرادی که در این مرحله دوباره رد صلاحیت شده و یا صلاحیتشان احراز نشده می توانند در هیئت تجدیدنظر شورای نگهبان شکایت خود را مطرح نمایند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در چند روز گذشته شهروندان مشهدی هنگام مراجعه به برخی مراکز سونوگرافی با در بسته روبه رو شدند، شهروندانی که مجبور شدند برای سونوگرافی به بیمارستان های دولتی یا خصوصی مراجعه کنند. تعدادی از این شهروندان در تماس با شماره 37634000 و یا ارسال پیامک به سامانه حرف مردم خراسان (2000999) خواستار پیگیری این موضوع شدند.برای بررسی بیشتر موضوع و بررسی صحت و سقم این ماجرا به خیابان پرستار می روم که در آن تعداد زیادی از مراکز سونوگرافی قرار دارد.
به 5 مرکز ارائه خدمات سونوگرافی مراجعه می کنم که 4 مرکز تعطیل است و تنها یک مرکز باز است اما خدمات ارائه نمی کند.
مسئول این مرکز درباره تعطیلی مراکز سونوگرافی می گوید: تعجبآور است که یک پزشک با یک دست خود پس از ویزیت بیمار برایش سونوگرافی مینویسد و با دست دیگر اقدام به انجام آن میکند مانند پزشک جراحی که خودش شخصا اقدام به تهیه وسایل اتاق جراحی کند و این توهین به مراکز سونو گرافی است.وی با انتقاد از این نحوه سونوگرافی تصریح می کند: برخی پزشکان غیر متخصص سونوگرافی، در مطبهای خود اقدام به انجام سونوگرافی میکنند؛ این موضوع پیامدهایی دارد و باعث می شود پزشکان برای هر بیماری که به آنها مراجعه میکند سونوگرافی انجام دهند که این کار در تعارض با منافع بیماران است. وی می افزاید:دوره آموزشی لازم برای متخصصان رادیولوژی چهار ساله است که در تصمیم جدید وزارت بهداشت، سایر پزشکان متخصص با گذراندن دورهای سه ماهه مجوز انجام رادیولوژی در مطب خود را دریافت میکنند و این کار غیر کارشناسی و ورود غیرتخصصی به حوزه رادیولوژی است.وی با ابراز تأسف از این اقدام وزارت بهداشت اظهار امیدواری می کند مسئولان این وزارتخانه در تصمیم خود تجدید نظر و این اقدام غیرکارشناسی را لغو کنند.به داروخانه ای که در این حوالی فعالیت می کند می روم و از پزشک داروخانه ماجرای تعطیلی و بلاتکلیفی افرادی را که به مراکز سونوگرافی مراجعه می کنند، جویا می شوم. او می گوید: طی چند روز گذشته بیمارانی از تعطیلی مراکز سونوگرافی گلایه داشتند و آدرس این مراکز را جویا می شدند که به دلیل تعطیلی این مراکز افراد را به بیمارستان امام رضا (ع) معرفی می کنیم.
نکته
دود این اعتراض به چشم بیماران می رود
شاید خدمات دهندگان در مراکز سونوگرافی برای احقاق حق خود اعتراض کرده اند و اعتراض آن ها نیزباید بررسی شود. اما سوال این جاست که بیماری که نیاز به خدمات سونوگرافی دارد چه گناهی کرده که باید به پای اختلاف نظروزارت و ارائه دهندگان خدمات سونوگرافی بسوزد. با این حال، آن چه مشخص است، افرادی برای دریافت خدمات به این مراکز مراجعه می کنند اما خدماتی را دریافت نمی کنند، پس چوب اقدام وزیر را مردم می خورند و دود ارائه نشدن خدمات به چشم بیماران و مردم می رود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عسکری- «سیدجلال فیاضی» عضو شورای شهر مشهد روز گذشته در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، در نامه ای به رئیس شورای شهر، نکته ای را درباره فراخوان المان های نوروزی متذکر شد.
در متن این نامه که نسخه ای از آن در اختیار روزنامه خراسان قرار گرفته آمده است: «معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در شورای هماهنگی مورخه 24/10/94 طی گزارشی از روند المان های نوروزی استقبال از بهار اعلام کردند که از حدود 2 ماه قبل با برخی هنرمندان و گروه ها و تشکل های هنری مذاکره کرده و حتی آثاری را نیز دریافت کرده اند و سرانجام در 23/10/94 فراخوان عمومی المان های نوروزی منتشر شده است.
این روند بیانگر تبعیض برای افراد خاص و نوعی رانت است و با توجه به فراخوان دیرهنگام و زمان 10 روزه برای ارائه آثار، در عمل قاطبه هنرمندان از مشارکت در این اقدام مهم شهری محروم می شوند. لذا وفق ماده 73 آیین نامه داخلی به شهردار محترم تذکر داده می شود. بدیهی است در صورتی که طی یک هفته از این تبعیض و رانت جلوگیری نشود بر اساس ماده 73 آیین نامه، نسبت به طرح سوال و پیگیری های قانونی اقدام خواهد شد.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اصغری-روز گذشته بیش از 100 اصله درخت در کارخانه قند فریمان که در فاصله بسیار کوتاهی از بندتاریخی فریمان قرار دارد بدون هماهنگی و کسب مجوز از ادارات مرتبط قطع شد.مدیر جهاد کشاورزی فریمان نیز که در محل حاضر بود با اشاره به قطع بیش از 100 اصله درخت به خبرنگار خراسان گفت: درخت به عنوان ریه و تصفیه کننده هوا است و از یک طرف سلامت محیط زیست به درخت ارتباط پیدا می کند لذا تمامی تغییراتی که در باغ ها و در بحث کشاورزی انجام می شود حتما باید با نظارت جهاد کشاورزی صورت پذیرد. حتی اگر ملک خصوصی باشد.مهندس «سیدعبدا... پرهیزگار» با بیان این که قطع درختان و یا از ریشه در آوردن آن ها باید با نظارت کارشناسان کشاورزی و باغبانی انجام شود گفت: اگر درختی به دلیل سن زیاد یا آفت زدگی و ... خطری ایجاد می کند باید با نظر مساعد جهادکشاورزی اقدام به قطع آن درخت کرد.مهندس پرهیزگارگفت:حتی اگر بحث احیای باغات، جایگزینی درختان غیر مثمر و یا بحث غیراقتصادی بودن آن مطرح باشد بایدکارخانه قند با مجوز جهاد کشاورزی اقدام به قطع درختان می کرد. لذا این موضوع را پیگیری می کنیم تا دلیل جابجایی و در آوردن ریشه درختان مشخص شود.رئیس اداره محیط زیست شهرستان فریمان در این زمینه به خبرنگار خراسان گفت: پس از اطلاع از قطع و از ریشه در آوردن حدود100اصله از درختان باغ های کارخانه قند جلوی ادامه این کار گرفته شد. چرا که قطع درختان کارخانه قند مصداق تغییر کاربری است و به نظر می رسد بدون مجوز این کار انجام شده است.مهندس «حسن اکبری» با بیان این که قطع درختان کارخانه قند غیر قانونی است و هیچ مجوزی را برای این کار ارائه نکرده اندگفت:کارخانه قند باید مجوز لازم را از منابع طبیعی و یا جهادکشاورزی دریافت میکرد.در این زمینه خبرنگار خراسان چندین بار با مسئولان کارخانه مربوطه تماس گرفت اما متاسفانه حاضر به پاسخ گویی نبودند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


خبیری/ مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از وجود 16هزار بازمانده از تحصیل در استان خبر داد.به گزارش خراسان "سید جواد حسینی" روز گذشته درنشست خبری که به مناسبت هفته تشکیل شوراهای آموزش و پرورش برگزار شد، افزود: در کنار همه موفقیت ها در نهضت سواد آموزی هنوز 10میلیون فرد بی سواد در کشور وجود دارند که این موضوع نشان می دهد در کنار سواد آموزی باید به انسداد بی سوادی نیز توجه کنیم تا به تعداد بی سوادان اضافه نشود.وی گفت : بر همین اساس طبق مصوبه شورای آموزش و پرورش استان، به دستگاه های مربوطه ابلاغ شده است تا جلوی اضافه شدن به آمار بی سوادی با توجه به طرح انسداد بی سوادی گرفته شود.
وی بابیان این که هم اکنون 16هزار بازمانده از تحصیل در استان وجود دارند اضافه کرد: 8 هزار نفر از این افراد درنواحی هفت گانه مشهد و کلات و 8هزار نفر در سایر نقاط استان حضور دارند که به همه شهرستان ها ابلاغ شده است برای شناسایی و اقدام به تحصیل این افراد رصد خانه به خانه انجام شود.وی تصریح کرد: طرح با سواد کردن والدین دانش آموزان با ورود 3 هزار مدیر به این موضوع و آموزش های لازم اجرا شده است و هم اکنون 99 درصد از والدین دانش آموزان باسواد شده اند و تنها 3هزار نفر باقی مانده اند که برای باسواد کردن آن ها نیز اقدام خواهد شد.
حسینی به ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس دولتی اشاره کرد و گفت: امسال 6هزار نفر از دانش آموزان فاقد مدارک شناسایی وهویتی در مدارس ثبت نام شدند و درکنار 60 هزار دانش آموز اتباع خارجی که امکان تحصیل از قبل را نیز داشتند در سرتاسر استان مشغول تحصیل شدند.
راهکار های قانونی برای تامین منابع مورد نیاز آموزش و پرورش
وی با اشاره به هفته تشکیل شوراهای آموزش و پرورش و ماده 13 قانون این شورا اظهار کرد: این شوراها برای کمک به آموزش و پرورش و مشارکت هرچه بیشتر در امر آموزش ایجاد شد که برهمین اساس ماده 13آن بر تامین منابع از سهم اعتبارات دولتی در بودجه عمرانی سالانه ، یک درصد از بهای فروش کالا و خدمات کارخانه ها و 5درصد سهم آموزش و پرورش از عوارض و عواید حاصل از فروش ساختمان ها و زمین های بدون استفاده و کمک دستگاه ها و خیران تاکید کرده است. مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به صحبت های خود در گردهمایی معلمان عضو شوراهای شهر درباره پرداخت نکردن سهم آموزش و پرورش توسط شهرداری مشهد تصریح کرد: ما سرستیز با دستگاه ها و سازمان های دیگراز جمله شهرداری مشهد نداریم و حتی تفاهم نامه همکاری نیز با آنها داریم امادر پی احقاق حقوق آموزش و پرورش هستیم.
شورا و شهرداری طبق قانون حق ندارند که سهم آموزش و پرورش را از عوارض دریافت نکنند
وی افزود: شهرداری وشورای شهر می گویند 5درصد سهم آموزش و پرورش از محل عوارض، صدور پروانه ساختمانی ،تفکیک زمین ،نوسازی و پذیره را دریافت نکرده اند به همین دلیل به حساب آموزش و پرورش نریخته اند؛ اما طبق قانون حق ندارند که این سهم را از عوارض دریافت نکنند.
حسینی مدعی شد: شورای سوم قانونی را برای دریافت نکردن سهم آموزش و پرورش از عوارض شهرداری تصویب و فرمانداری وقت نیز بر خلاف قانون آن را تایید کرد اما در این زمینه به زودی با شهردار مشهد جلسه ای خواهیم داشت تا در این زمینه به تفاهم برسیم اما اگر به تفاهم نرسیم از مراجع ذی ربط پیگیری خواهیم کرد.
وی بابیان این که 41شورای آموزش و پرورش در استان وجود دارد تصریح کرد: این شوراها که متشکل از 549عضو فعال است، باید هر ماه یکبار جلسه، تشکیل دهند که خوشبختانه طی چند سال گذشته 100درصد جلسات برگزار شده و از سال 92تا کنون 5هزار و153مصوبه به تصویب این شورا رسیده که 90درصدآن ها اجرایی شده است.
جذب و تامین مالی 200میلیارد تومانی از محل قانون شوراها
وی گفت: یکی از مصوبات خوب این شورا تشکیل کارگروهی ویژه برای رسیدگی به نوسازی ، بهسازی، تجهیزات و مشکلات آب،برق و گاز مدارس است .
وی افزود: در مجموع در دو سال گذشته از سوی منابع مشخص شده تامین مالی در قانون شوراها 200میلیارد تومان جذب آموزش و پرورش شده است.
اجرای 1400 سیستم گرمایشی در مدارس
در ادامه این جلسه " علیرضا کاظمی " معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش استان نیز گفت: در راستای حذف بخاری های نفتی، اجرای سیستم های گرمایشی را در دستور کار قرارداده ودرسال جاری هزارو400سیستم گرمایشی اجرا شده است.
وی اضافه کرد: برای تامین سوخت سیستم های گرمایشی مدارس امسال 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شده است که با توجه به بحث صرفه جویی در مصرف سرانه سوخت مدارس شهری برای هرکلاس درسال 130هزارتومان و برای روستاها 160هزارتومان در نظر گرفته شده است.وی با اشاره به اختصاص سرانه دانش آموزان در سال تحصیلی جدید افزود: با وجود محدودیت های مالی تاکنون سرانه مقاطع ابتدایی به ازای هر دانش آموز هزارو400تومان، راهنمایی هزارو700تومان، متوسطه 2هزارو100تومان، کار دانش 8هزارتومان و مدارس شبانه روزی 10هزارتومان، با گذشت 4 ماه از سال تحصیلی 72.5درصد پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال 51 میلیون و 600هزار پاکت شیر در 32نوبت بین یک میلیون و 259هزار دانش آموز و همکار در استان توزیع شده است که 12نوبت از سایر استان ها جلو هستیم .
کاظمی اضافه کرد: تفاهم نامه ای برای استفاده از 35میلیارد تومان تسهیلات از بانک ملی برای استفاده فرهنگیان امضا شده است که بر این اساس 7هزار همکار فرهنگی می توانند تسهیلات دریافت کنند.
ثبت نام اینترنتی دریافت کتب درسی
در ادامه این نشست "احمدی " معاون پژوهشی ومنابع انسانی آموزش و پرورش نیز اظهار کرد: از سال تحصیلی آینده ثبت نام برای دریافت کتب درسی مقطع ابتدایی و پیش دانشگاهی به صورت اینترنتی انجام خواهد شد. وی گفت: اکنون بسته های آموزشی از سوی وزارت در سایت آموزش و پرورش برای استفاده دانش آموزان معرفی شده است که پیش بینی می شود در 3سال آینده خرید و دریافت این بسته های آموزشی اجباری شود.وی درباره هوشمند سازی مدارس استان گفت: قبل از این 30درصد مدارس به یکی از سطوح هوشمند سازی رسیده بود که هم اکنون مدارس هوشمند به 36درصد افزایش پیدا کرده است.
45درصد مدارس استان فاقد نماز خانه مناسب
"منصوریان" معاون پژوهشی ،فرهنگی آموزش و پرورش استان نیز در ادامه نشست گفت: هم اکنون به دلیل اجرای سیستم 6.3.3 آموزشی و تبدیل برخی نمازخانه ها به اجبار و به دلیل کمبود فضای آموزشی به کلاس 45 درصد مدارس استان نماز خانه مناسب ندارند البته هم اکنون 92 نمازخانه در حال ساخت است که 15نماز خانه به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: 99 درصد مدارس مجهز به کتابخانه است و یک میلیون و 200هزار کتاب نیز به این کتابخانه ها اهدا شده است. درحال حاضرتنها 176مدرسه کتابخانه ندارند که برای ایجاد کتابخانه در این مدارس نیز اقدام خواهد شد.
19تا30دی ثبت نام برای المپیاد های علمی
در ادامه این نشست "نیری" معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش نیز گفت: دستورالعمل ثبت نام در المپیاد های ریاضی ، فیزیک، زیست، شیمی، نجوم و کامپیوتر اعلام و مهلت ثبت نام از تاریخ 19تا 30دی ماه در نظر گرفته شده ا ست.
وی با بیان این که دانش آموزانی که مدال طلای المپیاد کشوری را به دست آورند از کنکور معاف خواهند بود افزود: سال گذشته 590نفر از دانش آموزان استان به مرحله دوم المپیاد ها راه پیدا کردند و پس از ارزیابی ها 29نفر به مرحله سوم و نهایی راه یافتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

راسخی نیا- 14 مهرماه امسال سوت نخستین قطار محلی در مسیر نیشابور – بینالود – مشهد در حالی به صدا درآمد که مقامات راه آهن کشور بهترین امکانات را در اختیار این مسیر قرار دادند هرچند که همان موقع بسیاری زمان حرکت این قطار را نامناسب ارزیابی می کردند، ولی کسی گمان نمی کرد مهلت آزمایشی حرکت این قطار به فرجام نرسیده، سخن از حذف آن به میان آید. هنوز سه ماه و نیم از آغاز حرکت این قطار نگذشته که رئیس ایستگاه راه آهن نیشابور اعلام می کند: قطار جدید محلی نیشابور - مشهد با خطر حذف از ایستگاه نیشابور و یا تغییر مبداء پس از پایان دوره آزمایشی روبه رو است.
قطار محلی نیشابور- مشهد روزانه 15 مسافر دارد
«هادی نوری» در گفت و گو با خراسان تاکید کرد: اکنون روزانه تنها 15 مسافر به طور میانگین از این قطار استفاده می کنند که این برای راه آهن توجیه پذیری اقتصادی ندارد. این در حالی است که معاون مسافری راه آهن کشور در هنگام افتتاح این قطار محلی تصریح کرد: راه اندازی قطار حومه ای نیشابور – مشهد با دستور مستقیم وزیر راه و شهرسازی صورت گرفته است. رئیس ایستگاه نیشابور همچنین به خراسان میگوید: 3 قطار محلی نیشابور – مشهد طی سال های گذشته در این مسیر فعالیت خود را آغاز کردند که متاسفانه به خاطر پایین بودن ضریب اشغال مسافر پس از دوره آزمایشی حذف شده و یا مبداء آنها تغییر کرد و این تغییر مبداء مشکلات فراوانی را به وجود آورد. «نوری» همچنین اعلام کرد: قطار محلی نیشابور – بینالود – مشهد در دو طبقه با ظرفیت 216 نفر به صورت اتوبوسی با 7 میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری رسیده است. وی یادآور شد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، هر روز یک رام قطار از نیشابور ساعت 5:45 صبح حرکت می کند و در ساعت 7:20 وارد مشهد می شود که بازگشت آن نیز در ساعت 17 همان روز از مشهد و ورودش به نیشابور مقارن ساعت 18:30 است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


نماینده مردم مشهد و کلات روز گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در انتقاد به تصمیم آیسسکو در لغو میزبانی اجلاس وزرای فرهنگ جهان اسلام در مشهد و اعطای آن به شهر سنار سودان گفت: باید به مسئولان وزارت ارشاد دست مریزاد گفت؛ آقایان برای حفظ آبروی خود هم که شده است کاری کنند. به گزارش فارس، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در نطق میان دستورخود، با اشاره به انتخاب مشهد مقدس در سال 2010 از سوی موسسه آیسسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، اظهار کرد: مصوب شده بود که اجلاس وزرای کشورهای اسلامی در مشهد مقدس برگزار شود اما عربستان سعودی که ریاست این سازمان را عهدهدار است، در راستای دشمنیهای مکرر خود با ایران در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در اجلاس مسقط حضور داشت اجلاس وزرا را از مشهد به عنوان بزرگ ترین شهر جهان اسلام گرفت و به شهر سنار با 170 هزار نفر جمعیت در سودان سپرد. وی تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی خواستار دخالت مستقیم شخص رئیسجمهور در این مسئله است و در این زمینه درخواست ملاقات با رئیسجمهور را داده و خواستار واگذاری اختیارات لازم به استان خراسان رضوی برای اقدامات لازم است. نماینده مردم مشهد تاکید کرد: دولت برای پیگیری این مهم و به نتیجه رساندن آن باید کارگروه ویژه ای ایجاد کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صالح آباد، بهره مند/ محورهای برون شهری صالح آباد وضعیت بسیار نامناسبی دارند و این محورها علاوه بر کیفیت نامناسب و فرسودگی آسفالت ، دارای معایب فراوان دیگری هم هستند که برای رانندگان و مسافرانی که در این محورها تردد می کنند سوانح و خطرات زیادی را در پی داشته و متاسفانه در این سوانح افراد زیادی مجروح شده و یا جان خود را از دست داده اند.محور صالح آباد- تربت جام و محور صالح آباد – سه راهی مشهد- سرخس دو محوری هستند که مردم منطقه صالح آباد به واسطه کارهای اداری، درمانی، شغل، سفرهای ضروری و ... در این مسیرها تردد زیادی دارند و به دلیل نواقص جاده های برون شهری و نامناسب بودن محورها گلایه های زیادی مطرح شده که مدت ها است بدون پاسخ مانده است.
وعده های بی عمل
یکی از رانندگانی که سال ها است در محور صالح آباد - سه راهی مشهد - سرخس به جابجایی مسافران می پردازد درباره وضعیت این محور میگوید: در 10 سال اخیر در محور صالح آباد - سه راهی مشهد - سرخس تصادفات منجر به جرح و فوت زیادی رخ داده است که در بیشتر این تصادفات نواقص جاده ای نیز دخیل بوده است.«بهروز احمدی فرد» می افزاید: وجود چاله های فراوان، عبور سیلاب از جاده، کم عرض بودن، غیراستاندارد بودن پل ها و کیفیت نامناسب آسفالت از معایب عمده محور صالح آباد – سه راهی مشهد - سرخس است. وی خاطرنشان کرد: پل های محور صالح آباد – سه راهی مشهد - سرخس حدود سی سال قبل ساخته شده و با جاده همخوانی ندارد. وی با بیان این که مسئولان درباره بهسازی محورهای صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس و صالح آباد- تربت جام وعده های زیادی داده اند ، می افزاید: مسئولان در طول دو دهه اخیر وعده های زیادی داده اند که تاکنون این قول ها محقق نشده است و بهسازی محورهای برون شهری صالح آباد با وقفه و خیلی کند انجام می شود.
جاده خطر ساز
یکی دیگر از رانندگان محور صالح آباد – سه راهی مشهد - سرخس ضمن انتقاد از وضعیت بسیار نامناسب این محور به خبرنگار ما می گوید: رانندگان خودروهای مسافربری محورهای برون شهری صالح آباد برای این که مسافران از صدای خرابی جلوبندی خودروها کلافه نشوند صدای ضبط خودرو را بلند می کنند و شغل جلوبندی سازی در صالح آباد به یکی از شغل های پردرآمد تبدیل شده است.«احمد رضازاده» می افزاید: در سایر محورهای خراسان رضوی رانندگان معمولا هر هشت ماه لاستیک خودرو را تعویض می کنند، ولی در محورصالح آباد هنوز دو ماه نشده، لاستیک خودروها غیر قابل استفاده می شود و ناچاریم آنها را تعویض کنیم. وی با بیان این که در محور صالح آباد- سه راهی مشهد - سرخس خط کشی مناسبی وجود ندارد اظهار می دارد: خط کشی نا مناسب ، کمرنگ و در برخی قسمت ها نبود خط کشی در محور باعث می شود هنگام شب و یا در مواقع مه آلود بودن هوا رانندگی به سختی صورت گیرد. وی می افزاید: مسئولان باید نام جاده های صالح آباد را به نام جاده های مرگ و خطر نام گذاری کنند. جاده هایی که در بیشتر اوقات برای رانندگان خطرساز بوده و حوادث خونین فراوانی را برای آنها رقم زده است. یک راننده خودروی مسافربری عمومی نیز در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: خرابی های جاده های برون شهری صالح آباد قابل شمارش نیست.کارشناسان باید تمامی این خطرات را بررسی کرده و برای رفع آنها تلاش کنند.«غلامرضا مشهدی» می افزاید: کمتر نقطه ای در محورهای صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس و صالح آباد- تربت جام را می توان یافت که در آن سانحه ای روی نداده باشد یا فرد و افرادی در آن زخمی و کشته نشده باشند.
پیچ های فراوان
یکی از فرهنگیان منطقه صالح آباد در رابطه با محور صالح آباد- تربت جام می گوید: کم عرض بودن جاده، وجود پیچ های فراوان، ایمن نبودن پیچ ها و نداشتن دید مناسب به همراه آسفالت نامناسب و فرسوده از جمله معایب محور صالح آباد- تربت جام است که لزوم توجه مسئولان را ضروری می سازد. «غلام محمد مرادزاده» می افزاید: با توجه به این که مردم منطقه صالح آباد برای امور اداری، درمان بیماران و ... نیاز زیادی برای سفر به تربت جام (مرکز شهرستان ) دارند وجود یک جاده مطلوب از نیازهای اساسی منطقه پرجمعیت و محروم صالح آباد است. امام جمعه منطقه صالح آباد درباره وضعیت جاده ها ضمن هشدار به مسئولان در رفع نقاط حادثه خیز و خطرناک جاده ها می گوید: جاده های نامناسب برون شهری در منطقه صالح آباد باعث ضررهای مالی و تلفات جانی می شود و لازم است تا مسئولان شهرستان و خراسان رضوی این جاده را ترمیم و بهسازی کنند.«حجت الاسلام محمد بختیاری» می افزاید: وسعت جاده های روستایی و برون شهری منطقه صالح آباد حدود هزار و 150 کیلومتر است و نیاز به توجه ویژه ای برای برطرف کردن نواقص جاده ای دارد.
معایب محور
فرمانده پلیس راه تربت جام درباره محور صالح آباد – سه راهی مشهد - سرخس می گوید: به لحاظ حوزه انتظامی و راهور تنها 65 کیلومتر از این محور در حوزه شهرستان تربت جام است ( با ذکر این نکته که به لحاظ حوزه راهداری محور صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس در حوزه اداره راه و شهرسازی منطقه صالح آباد است ) و در این 65 کیلومتر نداشتن شانه آسفالت در 55 کیلومتر این محور ( از کیلومتر 10 به بعد)، کمبود علایم افقی جاده (خط کشی محور)، ایمن سازی نشدن مناطق روستایی و نبود ماشین امداد و نجات در محور صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس از جمله معایب این محور هستند.«سرگرد علی شریفی» در خصوص محور صالح آباد- تربت جام نیز می افزاید: این محور دارای معایبی از قبیل نداشتن شانه خاکی، کم عرض بودن جاده، نداشتن خط کشی و نداشتن گاردریل در برخی قسمت های محور است. وی اظهار می دارد: اوایل مهر ماه سال جاری به رئیس قبلی اداره راه و شهرسازی منطقه صالح آباد درباره نداشتن علایم و تجهیزات ایمنی مناسب حین عملیات راهسازی و نحوه عملیات راهسازی«چیپ سیل» تذکر دادم ولی متاسفانه روز بعد از آن، طی یک تصادف دو نفر از هموطنانمان از منطقه صالح آباد جان خود را از دست دادند که در این تصادف اداره راه و شهرسازی منطقه صالح آباد 50 درصد مقصر اعلام شد.
تنها یک دستگاه آمبولانس
وی درباره امکانات امدادرسانی محورهای برون شهری صالح آباد خاطرنشان می کند: در محور صالح آباد – تربت جام خودروی امداد و نجات وجود ندارد. تنها یک دستگاه آمبولانس هلال احمر مستقر است که بیشتر برای نجات در برف فعالیت می کند و پایگاه اورژانس صالح آباد نیز تنها یک دستگاه آمبولانس دارد که به لحاظ وسعت و جمعیت منطقه صالح آباد این امکانات کافی نیست. وی با بیان این مطلب که در محور صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس نیز تنها در روستای «نعتو» یک دستگاه آمبولانس ویژه اورژانس 115 وجود دارد می افزاید: در محور صالح آباد- سه راهی مشهد - سرخس نیز خودروی امداد و نجات وجود ندارد و هنگام بروز سوانح یا خودروی امداد و نجات از شهرستان تربت جام باید اعزام شود و یا توسط ادارات محلی صالح آباد از قبیل شهرداری و با امکانات آنها افراد از میان خودروها بیرون آورده شوند. فرمانده پلیس راه شهرستان تربت جام اظهار می دارد: اداره کل راه و شهرسازی به محورهای برون شهری صالح آباد به عنوان محورهای فرعی و با عرض 6 متر نگاه می کند و به همین لحاظ اعتبارات محدودی برای این منطقه مد نظر قرار می دهند که امیدواریم با ارتقای منطقه صالح آباد به شهرستان شاهد بهبود وضعیت راه های این منطقه باشیم.
نقاط حادثه خیز
رئیس اداره راه و شهرسازی منطقه صالح آباد که کمتر از دو ماه است فعالیت خود را آغاز کرده است درباره وضعیت راه های برون شهری می گوید: محور صالح آباد- سه راهی سرخس- مشهد دارای پیچ های تند و پرتگاه های خطرناک، عرض کم آسفالت با مشخصات راه روستایی، رویه آسفالت خراب، کسری علایم، تابلو و گاردریل است. «علی اصغر کرباسی» می افزاید: روستاهای طول مسیر، «گوش لاغر»، «نعتو» و «یکه باغ» که محور صالح آباد- سه راهی مشهد - سرخس از میان آنها عبور می کند و نقاط حادثه خیز هستند، نیازمند احداث کمربندی در نقاط حادثه خیز می باشند.همچنین پوشش نامطلوب آنتن دهی تلفن همراه و نبود ایستگاه های هلال احمر و پلیس راه و کمبود اورژانس از دیگر نواقص این محور محسوب می شوند. وی درباره محور صالح آباد-تربت جام خاطرنشان میکند: این محور دارای نواقصی همچون پیچ ها و پرتگاه های خطرناک، عرض کم راه با مشخصات راه روستایی، قوس های افقی و عمودی تند، گردنه های خطرناک و رویه آسفالتی فرسوده و خراب است که کسری علایم، تابلو، گاردریل، خط کشی، پل های کم عرض، نقاط حادثه خیز زیاد و نداشتن شانه راه در بعضی از قسمت ها از دیگر معایب این محور به شمار می رود. وی اظهار می دارد: محور صالح آباد- تربت جام نیازمند پوشش دهی تلفن همراه و استقرار پلیس راه و اورژانس جاده ای نیز است .کرباسی درباره وضعیت بهسازی محور صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس می گوید: تاکنون ۱۵ کیلومتر از مسیر ۹۰ کیلومتری صالح آباد- سه راهی مشهد- سرخس با مشخصات راه اصلی بهسازی و تعریض شده که ۸ کیلومتر آن آسفالت و باقیمانده آن آماده آسفالت است. اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم و با توجه به مطالبات زیاد پیمانکار فعلا پروژه متوقف بوده و با پیگیری های اخیر مقرر شده است چنانچه بخشی از بدهی به پیمانکار پرداخت شود پیمانکار آمادگی شروع پروژه را دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه هنری- شنبه شب سینما هویزه مشهد، میزبان یکی دیگر از سلسله نشست های نقد و بررسی فیلم های گروه «هنر و تجربه» بود و این بار نوبت به «من ناصر حجازی هستم» رسید که با حضور علاقه مندان به سینما در مشهد اکران و بررسی شود. «من ناصر حجازی هستم» اثری مستند است که روایت هایی از زندگی دروازه بان افسانه ای فوتبال کشورمان را مقابل دوربین برده است و چهره های سرشناسی از جمله شهاب حسینی، بهرام رادان، پرویز پرستویی، مسعود رایگان، مهران مدیری و رویا تیموریان به عنوان راوی در این اثر ایفای نقش کرده اند. این اثر سینمایی که از ابتدا مشخص بود به دلیل داشتن مخاطب خاص در جامعه ورزشی کشور، با استقبال خوبی همراه خواهد شد، در آغاز زمان اکران با حاشیه ای همراه شد که البته همین حاشیه هم به خبرساز شدن و افزایش مخاطبان آن کمک کرد. موضوع از آن قرار بود که «امیرقلعه نویی»، نسبت به بخش جنجالی این مستند که به دوره حضور قلعه نویی به عنوان دستیار حجازی در استقلال مربوط بود شکایت کرد و سبب شد این فیلم توقیف شود. «نیما طباطبایی» کارگردان این فیلم مستند که در جلسه نقد و بررسی این فیلم در مشهد حضور یافته بود، در کنار صحبت های دیگر، درباره موضوع توقیف هم توضیح داد.
طباطبایی صحبت هایش را با چگونگی تصمیم برای ساخت این مستند آغاز کرد: این فیلم سال گذشته به بنده و تیم کاری من پیشنهاد شد. رد کردن این پیشنهاد که قرار بود در آن فرد بزرگی به تصویر کشیده شود، چیزی جز کج سلیقگی نبود. علاوه بر آن ساخت این فیلم از جانب خانواده ناصر حجازی به ما پیشنهاد داده شده بود و ما این کار را قبول کردیم.
فراز و نشیب های زندگی حجازی
به گزارش تسنیم، وی افزود: تعلق خاطری که بنده به سینمای داستانی داشتم، سبب شد این فیلم را به نحوی داستانی به روی صحنه بیاوریم، بر آن بودیم که این فیلم را براساس بازیهای ناصر حجازی به نمایش بگذاریم ولی بهدلیل وسعت موضوعات، دو ماه طول کشید تا به سرخطی برسیم که چگونه داستان را روایت کنیم. کارگردان مستند «من ناصر حجازی هستم» با تاکید بر این که با استفاده از تصاویر ناب، سعی کردهایم این فیلم را قصهگو کنیم، گفت: این فیلم براساس فراز و نشیبهای زندگی ناصر حجازی به پنج قسمت تقسیم شده بود که هر کدام از بخشها بنا به حس و حال آن بخش توسط یکی از بازیگران سرشناس روایت میشد. طباطبایی افزود: برخی از این بازیگران که داستان را روایت کردند فوتبالی نبودند ولی بنا به ارادت قلبی که به ناصر حجازی داشتند آمدند و متنها را خواندند.
شکایت وکیل و حذف 20 ثانیه
طباطبایی همچنین با اشاره به این که تمام مطالب مطرح شده در این فیلم بنا به مدرک و سند بوده است، عنوان کرد: ناصر حجازی فردی رک و صریح بود، نمیشد این فیلم را صریح نساخت؛ در روز افتتاحیه این فیلم، وکیل فردی که در این فیلم از او سخن آورده شده بود، از ما شکایت کرد. این در حالی بود که ما در این فیلم هیچ حرفی را بدون سند و مدرک نزده بودیم.کارگردان این فیلم تاکید کرد: اگر میخواستم بهدنبال حواشی فیلم باشم، بهطور حتم میشد به مسائل دیگر دامن زد. بنا به بازبینی این فیلم توسط قاضی، 15 تا 20 ثانیه که تنها سه کلمه است، از فیلم خارج شد. طباطبایی این فیلم 107 دقیقهای را نسخه سینمایی این فیلم دانست و تصریح کرد: در فیلم 160 دقیقهای به تمامی ابهاماتی که در ذهن مخاطب وجود دارد پاسخ داده میشود؛ جایی که در این فیلم در مورد قلعه نویی سخن آورده شده بود نیز با سند بوده است.
غیرفوتبالی ها بیشتر پسندیدند
«خسرو نقیبی» منتقد سینما و از عوامل فیلم «من ناصر حجازی هستم» نیز که در این نشست حضور یافته بود، نکاتی را مطرح و اظهار کرد: مستندسازی در عرصه خود موضع دارد، ناصر حجازی که به صراحت لهجه معروف بود، باید فیلمش هم صریح بوده و به همان اندازه موضعدار باشد؛ بازخوردهای حاصل از تماشای این فیلم نشان داد که غیر فوتبالیها آن را بیشتر پسندیدند و فیلم را قهرمانمحور قلمداد میکردند. وی افزود: در بخشی که مهران مدیری خواننده متن بود، به فردی نیاز داشتیم که روایت را مرثیهای بخواند و میدانستیم که بهرام رادان از عهده خواندن این بخش برنمیآید، از جهت دیگر از پرویز پرستویی برای خواندن بخشی که در آن مرتبط با خود ناصر حجازی بود بهره بردیم چون میدانستیم پرستویی در خواندن متن اول شخص مهارت دارد. وی تاکید کرد: این فیلم در مورد محبوبیت ناصر حجازی بود و سعی کردهایم در آن از سوم شخص استفاده نکنیم. نقیبی هم درصحبت هایش به موضوع شکایت قلعه نویی و توقیف این فیلم اشاره کرد و گفت: هنگامی که روایتی داستانی تعریف میکنیم سعی داریم قهرمان و ضد قهرمان را به تصویر بکشیم، یک طرف ناصر حجازی و طرف دیگر قلعه نویی قرار دارد که عکس العمل قلعه نویی شکایت از ما بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.